Şimdi Ara

YGS sonucum yıktı beni :((

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok uzun bir yazı yazma niyetindeydim. Nitekim biraz yazdım ama fazla da yazmak istemedim.
    İşin özeti şu, 2010 yılında YGS-LYS sınavına girip ilk 10.000 içerisinde yer aldım. Ve aslında istediğim bölüm bilgisayar mühendisliğiydi, ama çevreden gelen baskılar sonucunda iyi bir tıp fakültesine girdim.
    İlk sınıfı bitirdiğimde halimden memnundum, iş garantisi vardı. Arkadaş ortamım iyiydi. Derslerim iyi gidiyordu, bütünlemeye kalmamıştım vs...
    Ama ilk sınıfı bitirdiğimde yaz tatilinde birden bir düşündüm, niye girmiştim ben bu bölüme. Gerçekten istediğim bölüm burası mıydı. Acaba EE mühendisliğinde olsam daha mı mutlu olurdum? 6 sene asosyal yaşayıp saçlarımı döktüğüme değecek miydi? EE mühendisliği de yazsam aldığım puanla yine çok zor bir bölüm olacaktı. Ama demek istediğim ikisinin konuları farklı. Birisinde integral'e kafa patlatıyorsunuz, öbüründe ise sadece ezberliyorsunuz. Ve bazı yerleri gerçekten insanın içini kaldıracak cinsten.
    Ve bunun sonucunda 2.sınıfı bitirip tıpı bırakma kararı almıştım. Tıpı bırakma kararım ailem tarafından desteklenmedi maalesef (kaldı ki kimsenin destekleyeceğini düşünmüyorum). Ben de hem sınıfı geçip hem de YGS-LYS'e tekrar hazırlanmayı düşündüm.
    Bölümden soğumaya başladığımdan, zaten asosyallikte var, bilgisayara çok fazla takıldım. Bir de 1.sınıftayken YGS'ye girip ilk 2.000'e girmiştim. Bunun da gazıyla dedim ki YGS'ye girerim, tahminen ilk 10.000 gelir, devamında 3 ay LYS kasarım ilk hedeflediğim bölümlere girerim.
    İşte bu çalışmamazlıktan bölümde bu sene bayağı bocaladım, notlarım berbat bir durumda. Sınıfta kalmayı garantiledim diyebilirim. YGS'den bir kaç gün önce üniversitenin sınavı vardı, ve bu sınav gerçekten çok iyi çalışmıştım. Ama yine batırdım sınavı, çalışıp da yapamamak çok koydu bana. Herneyse dedim YGS var, o moralini yerine getirir.
    Ama bu arada salak bir antidepresan kullanmamdan ötürü unutkanlık tarzı şeyler başladı. Sanki eskisi kadar iyi değilim derslerde vs. Eskiden benden az çalışıp beni geçen olmazdı. Ama artık ziyadesiyle oluyor sanki.
    Neyse YGS'ye girip çıktım, moralim düzgündü, dedim ki tahminen 4.000'inci felan olurum. Ama sınav tam bir fiyaskoydu. 400 puanı göremeyeceğim büyük ihtimalle, geçen sene hiç çalışmayıp 450+ yaptığım halde. Bu da tabiki LYS'de full çeksem bile istediğim yerlere girmeme yetmiyor. Zaten bu sene kazansam 2 sene kaybetmiş olacaktım, ama onu da kazanamadım .
    YGS sonuçlarına çok güvenmiştim, ama Türkçe ve Sosyal yıktı geçti, bir de üzerine Matematik sorularına geldiler. İşlem hafızam iyi(idi). Matematikte işlem hatalarına çok sinirlendim, neredeyse 2x2=5 yazmışım. Bu kullandığım antidepresana çok sinir oldum yine.

Zaten fakülte sınavım kötü geçmiş, bir de YGS fena vurdu. Şuan istediğim bölümü okumam için kafadan 3 sene kayıp vermem gerekiyor. Gerçekten moralim çok bozuk yani. Çok bunaldım, sizinle paylaşmak istedim. Umarım ergence yorumlar gelmez, bile bile Konu Dışı Özel'e açtım.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

• LYS'yi çalışan yapıyor. Ciddi bir calışma ve özveriyle istediğin bölüme/üniversiteye rahatlıkla girebilirsin bence. Bu kadar takilma YGS sonucuna derece beklediğimiz arkadaşların biri 148 yapmış digeri sınavı yetistirememis. Demem o ki, genel olarak sınav kötü gecmis. Her şey LYS'de şu an.
  • yargılamak gibi olmasın ama baştan hatayı yapmışsın+ farklı üniversitelere yönel herkes odtü de okumak zorunda değil yada ytü de.
  • sen okulu dondurdunmu ?
  • Bence en başta kendi istediğin bölüme girmeliydin. Sağlık olsun. Umarım kendini toparlarsın.
  • 3 Sene çok büyük bi zaman dilimi hocam iyi düşün taşın bence,ben olsam tıpta devam ederdim..
  • Bence tıp a devam et. Neticede belli bir emek vermişsin, senin yerinde olmak isteyen çok insan var, biraz takıntı haline hetirmişsin bölümünü sevmemeyi.
  • Sen tıp okumaya devam et arkadaşım. Kalmayı falanda garantiledim deme. Kafan çalışıyor herkes tıp'a giremez... Sınavlara hazırlan hocalarla konuş geçersin.
  • tıpa devam et
  • bence psikiyatristinle konuş yada en iyisi psikologunla...onlar daha iyi anlıyor insanı.biz burada tıp oku dersek ailen de aynı tepkiyi verdiği için soğuk bakacaksın kısacası söylediklerimiz hoşuna gitmeyecek.

bu arada senin durumunda ben olsam tıp okurdum.bu ülkede her zaman işe yarayacak tek meslek tıp.ama çekici gelmiyorsa ki gelmeyebilir.3 sene falan takma sakın başka mesleğe at kendini.mutlu olacağın işi yap.gerçi emin ol ileride hangi işi yaparsan yap bunaldığın zamanlar olacak.çünkü çalışmak bir ömür boyu...birlikte çalışmak istemediğin insanlar olacak ama mecburen yan yana çalışmak durumunda kalacaksın.gerçi bu söylediklerim okul hayatı içinde geçerli.nitekim geleceğini en kolay yoldan kurtaracak işi seçmen daha mantıklı.ama tıp fakultesini bitirmiş dr olmus insanlar mesleklerini yapmayıp baska işlerde yapıyorlar.yada her ikisini birden yapıyorlar:D ferhat göçer:D gibi...pozitif ol canını sıkma hemen karar verme biraz daha zaman ver kendine...

• Kardeş biz nabalım intiharmı edelim 270 puan gelirse şükredip pmyo girmeyi düsünüyorum
  • Hepinize cevabınız için teşekkür ederim. Ne yapsam bilemedim.
  • Adam doktor olacak hala liseli düşüncesinde..3 sene ne demektir bilir misin sen?
  • Aynı kaderi paylaşıyoruz. Ben 5 yılımı yedim başka bir bölümde bende her zaman bilgisayar mühendisi olmak istemişimdir.
  • Birisi, "gerekirse ailenle arani boz" diye bi tabir kullanmis, yok artik ya. Ben de zamaninda babam istiyor diye futbolu birakip, dershane ve liseye gitmistim. Simdiki aklim olsa tabiki birakmazdim ama ana baba icin ölunur, gelip gecici demis utanmadan birde, alinti yapmadim sirf 2li diyaloga girmemek icin.

Sana gelecek olursak, ilk sinifi da gecmissin ve hala kafan nasil karisir ilginc, o kadar yil kaybini gözun kesiyorsa lys ye kas ama uzun zaman maalesef. Yasini bilmem ama ana baba kötulugunu hicbir zaman istemez, bunu da unutma!
    Ne yapiyim diye soruyorsan, keyifle devam et, hem kendi gelecegini, hem de ilerde insanlarin hayatlarini kurtar, kal saglicakla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.