Şimdi Ara

YGS yüzdesi kac ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://f1303.hizliresim.com/17/y/lm8kq.png belli bir yüzdesi yok değişiyor galiba puan türüne göre
  • Ygs'nin etkisi yüzde 40'tır, yaptığınız nete falan göre de değişmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viskozite

Arkadaslar ygs nin yuzdesi kac? Bir de diploma notumuzu 0.6 ile carpip ortalamaya mi ekliyoruz tam olarak nasil oluyor

Arkadaşlar eğer ki ygs niz kotü geçmişse hiç üzülmeyin çünkü en fazla %40 yani eğer sinavdan 500 tam puan almışsan böyle ama puanınız ne kadar düşük gelirse o kadar assagıya iner. Örneğin 300 aldınız sinavdan. Ygs de %28 civarı alınır :) yani ygsde size 100 puan fark atan adami ondan 10-15 fazla lys yaparak yakalayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.kaanalper -- 30 Mart 2013; 19:12:41 >
  • milleti mi kandiriyonuz kendinizde mi bilmiyonuz nasil bi yer burasi yuzde 28 oldu bu sene yuzden 40 2 sene oncesine ait gecen senede mfler icin 29 tmler icin 32 uygulandi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FTH - A -- 30 Mart 2013; 19:13:12 >
  • Katsayılara bakın 40 işte istersen 50 puan al istersen 300 puan al ama 300 puan alırsan 300 ün %40 ı 120 puan alırsın yanlış katsayılar değişiyor çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: Dext3r

milleti mi kandiriyonuz kendinizde mi bilmiyonuz nasil bi yer burasi yuzde 28 oldu bu sene yuzden 40 2 sene oncesine ait gecen senede mfler icin 29 tmler icin 32 uygulandi

ösym klavuzunu okumadan yazma! kandıran kişi sen oluyorsun, kendin bilgilenmeden kimseyi bilgilendirme. ösym klavuzunda açıkça %40 olduğu yazıyor.
  • Ağzı olan konuşuyor arkadas. Bilmiyorsanız konuşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanbaba95

Ağzı olan konuşuyor arkadas. Bilmiyorsanız konuşmayın.

bildiğini belgesiyle açıklar mısın? senin yazdıklarını ben de duydum ama ösym klavuzunda sabit ve %40 olarak yazıyor. belgen var mı?
  • Dersanede bugün 28 32 arası dediler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıkça %40 yazmıyor, %40'a kadar etkisi olabileceği yazıyor. ve tahminim %25-30 arasi alinacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samedon

quote:

bildiğini belgesiyle açıklar mısın? senin yazdıklarını ben de duydum ama ösym klavuzunda sabit ve %40 olarak yazıyor. belgen var mı?

hele bi sen göster bakalım %40 kesin olacağı nerde yazıyor 2 sene önceki kılavuz var sende heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FTH - A -- 30 Mart 2013; 19:36:14 >
  • quote:

quote:

quote:

hele bi sen göster bakalım %40 kesin olacağı nerde yazıyor 2 sene önceki kılavuz var sende heralde

Şuan belgem yok ama okuldaki ve dersanedeki rehberlikciler böyle dedi. Adamlar bilmese konuşmaz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.kaanalper -- 30 Mart 2013; 19:40:00 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şuan belgem yok ama okuldaki ve dersanedeki rehberlikciler böyle dedi. Adamlar bilmese konuşmaz herhalde.

pek anlamadım bana mı yazdın ama ben sana dememiştim :)

• Kılavuzda yazıyor diyorlar hala yahu. Onu herkes biliyor zaten ama standart sapmadır odur budur hiç kimse bunlardan anlamıyor bu olaydan da anlamıyoruz. Ama bu işin uzmanları çıkıp geçen sene %28di dediler. Atmıyorlar herhalde. Ama bu cümleden ygsnin etkisi azaltıldı şanslıyız biz gibi bir şey anlamak da yanlış bana kalırsa. Bu yıl ne olacağı belli değil. Neye göre %40 iniyor çıkıyor o da belli değil çünkü.
  • Gecem sene 40i cok az bisey asmis. 38-40 arasi olur

• quote:

quote:

quote:

kanıt 30. sayfada

not: sayfa altlarındaki numaralara göre 30

• quote:

quote:

quote:

quote:

kanıt 30. sayfada

not: sayfa altlarındaki numaralara göre 30

bu rakamları bende biliyorum ama bunların söz konusu olması bile çok zor en basitinden her sorunun puanının farklı olması bile değiştirebilir bu değerleri direk % bilmem kaç denince o alınır diye bir kural yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

pek anlamadım bana mı yazdın ama ben sana dememiştim :)

Yok hocam lafım sana değildi. Senin üzerinden başkasinaydı :)

• % 28.Net
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veraniego

Kılavuzda yazıyor diyorlar hala yahu. Onu herkes biliyor zaten ama standart sapmadır odur budur hiç kimse bunlardan anlamıyor bu olaydan da anlamıyoruz. Ama bu işin uzmanları çıkıp geçen sene %28di dediler. Atmıyorlar herhalde. Ama bu cümleden ygsnin etkisi azaltıldı şanslıyız biz gibi bir şey anlamak da yanlış bana kalırsa. Bu yıl ne olacağı belli değil. Neye göre %40 iniyor çıkıyor o da belli değil çünkü.

%28 ile ilgili yardımcı olmaya çalışacağım. Uzmanlar neye göre dedi bilmiyorum ama şu hesapla toplam puandaki etkisi %28 dir.

ygs 160 puan %28,57
    lys 240 puan %42,85
    taban 100 puan %17,85
    okuldan 60 puan %10,71
    maksimum alınabilecek 560 puan. (tubitak ödülleri hariç)

Uzmanlar muhtemelen buradaki %28,57 sayısını kastediyordu 28 diyerek. Burada taban puan ve okuldan gelen puan da katılıyor, onları hesaba katmazsak %40 oluyor.

İkinci doğru bilinen yanlış ise ygs yüzdesinin Lys'ye bağlı olarak artıp azalması. Bu yanlış bilinen bir bilgi. Aslında doğru ama yüzdesel azalış hiç bir işinize yaramayacak. örnek vermek gerekirse; temsili puanlar yazıp gösteriyorum.

ygs 100
    lys 240
    taban 100
    okuldan 60

Bu öğrenci okuldan 100 ortalamayla(misal) mezun. ygs'de batırıp lys'yi fullüyor ve ygs'nin etkisi %20 ye inmiş oluyor. Ama bu inişin hiç bir yararı olmuyor. sonuçta aldığın puan sabit.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.