Şimdi Ara

YGS yüzdesi kac ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: samedon

quote:

Orijinalden alıntı: Veraniego

Kılavuzda yazıyor diyorlar hala yahu. Onu herkes biliyor zaten ama standart sapmadır odur budur hiç kimse bunlardan anlamıyor bu olaydan da anlamıyoruz. Ama bu işin uzmanları çıkıp geçen sene %28di dediler. Atmıyorlar herhalde. Ama bu cümleden ygsnin etkisi azaltıldı şanslıyız biz gibi bir şey anlamak da yanlış bana kalırsa. Bu yıl ne olacağı belli değil. Neye göre %40 iniyor çıkıyor o da belli değil çünkü.

%28 ile ilgili yardımcı olmaya çalışacağım. Uzmanlar neye göre dedi bilmiyorum ama şu hesapla toplam puandaki etkisi %28 dir.

ygs 160 puan %28,57
    lys 240 puan %42,85
    taban 100 puan %17,85
    okuldan 60 puan %10,71
    maksimum alınabilecek 560 puan. (tubitak ödülleri hariç)

Uzmanlar muhtemelen buradaki %28,57 sayısını kastediyordu 28 diyerek. Burada taban puan ve okuldan gelen puan da katılıyor, onları hesaba katmazsak %40 oluyor.

İkinci doğru bilinen yanlış ise ygs yüzdesinin Lys'ye bağlı olarak artıp azalması. Bu yanlış bilinen bir bilgi. Aslında doğru ama yüzdesel azalış hiç bir işinize yaramayacak. örnek vermek gerekirse; temsili puanlar yazıp gösteriyorum.

ygs 100
    lys 240
    taban 100
    okuldan 60

Bu öğrenci okuldan 100 ortalamayla(misal) mezun. ygs'de batırıp lys'yi fullüyor ve ygs'nin etkisi %20 ye inmiş oluyor. Ama bu inişin hiç bir yararı olmuyor. sonuçta aldığın puan sabit.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

nası yani lys de fullerse hiç bi işe yaramıyo mu ? ygs gene çakıp geçiyor mu ?

•  YGS yüzdesi kac ?

direk %40 değilmiş yanlış biliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.l.k_7

quote:

Orijinalden alıntı: samedon

quote:

Orijinalden alıntı: Veraniego

Kılavuzda yazıyor diyorlar hala yahu. Onu herkes biliyor zaten ama standart sapmadır odur budur hiç kimse bunlardan anlamıyor bu olaydan da anlamıyoruz. Ama bu işin uzmanları çıkıp geçen sene %28di dediler. Atmıyorlar herhalde. Ama bu cümleden ygsnin etkisi azaltıldı şanslıyız biz gibi bir şey anlamak da yanlış bana kalırsa. Bu yıl ne olacağı belli değil. Neye göre %40 iniyor çıkıyor o da belli değil çünkü.

%28 ile ilgili yardımcı olmaya çalışacağım. Uzmanlar neye göre dedi bilmiyorum ama şu hesapla toplam puandaki etkisi %28 dir.

ygs 160 puan %28,57
    lys 240 puan %42,85
    taban 100 puan %17,85
    okuldan 60 puan %10,71
    maksimum alınabilecek 560 puan. (tubitak ödülleri hariç)

Uzmanlar muhtemelen buradaki %28,57 sayısını kastediyordu 28 diyerek. Burada taban puan ve okuldan gelen puan da katılıyor, onları hesaba katmazsak %40 oluyor.

İkinci doğru bilinen yanlış ise ygs yüzdesinin Lys'ye bağlı olarak artıp azalması. Bu yanlış bilinen bir bilgi. Aslında doğru ama yüzdesel azalış hiç bir işinize yaramayacak. örnek vermek gerekirse; temsili puanlar yazıp gösteriyorum.

ygs 100
    lys 240
    taban 100
    okuldan 60

Bu öğrenci okuldan 100 ortalamayla(misal) mezun. ygs'de batırıp lys'yi fullüyor ve ygs'nin etkisi %20 ye inmiş oluyor. Ama bu inişin hiç bir yararı olmuyor. sonuçta aldığın puan sabit.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

nası yani lys de fullerse hiç bi işe yaramıyo mu ? ygs gene çakıp geçiyor mu ?

Ygs kısmından alacağın puan lysyi fullemenin etkisi olmuyor. lys 'den alabileceğin maksimum 560 puanın 240 puanlık kısmıdır.

• Yüzde 40 eminim 28 diyenlerin hesabında lys 42 geri kalan yüzde 30 da taban puanı ve okul puanı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Cloud

YGS yüzdesi kac ?

direk %40 değilmiş yanlış biliyoruz

fem laf oyunlarına girmiş. matematiksel olarak açıklayayım. üstteki mesajda belirtmiştim, 500 puanın 100'ü taban puandır.

240 puan lys
    180 puan ygs

hepsini yapmış öğrenci. ygs etkisi %40 lys etkisi %60.

180 puan lys
    70 puan ygs

ygs'si çok kötü lys'si normal öğrenci. ygs etkisi %28 lys etkisi %72.

yani yüzdelerle değil puanlarla hesaplama yapın. ygs yüzdesinin düşmesi bir ygs puanından alacağın puanın sen o soruyu yapamayınca azalması değildir. senin yapamadığın sorudan puan alamaman sonucu toplam puana etkisinin olmamasıdır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.