Şimdi Ara

Yıkık olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgrh -- 18 Ağustos 2020; 21:14:30 >

• Hocam öncelikle merhaba,
    Ben de senin bu bahsettiğin problemleri yaşadım uzun süre. Üniversiteye başlayınca bu promlemleri sosyal fobiyi yenebileceğimi düşündüm. İlk birkaç yıl sürekli öğtenci kuluplerinde farklı gruplarda takıldım ama tam olarak atamadım bu sorunu. Sonra üniversitenin üçüncü yılında bir firmada işe girdim. İlk birkaç ay korkunçtu ve işçilerler çalışıyordum ve onlara iş yaptırmak, yeni insanlarla tanışmak inanılmaz zordu benim için. Ama zaman geçtikçe zorlandıkça bu sosyal fobiyi attım ve daha girişken, konuşkan bir insan oldum. İnsanlarla daha kolay diyaloğa girip daha böyle havadan sudan konusabilen bir insan oldum.
    Yani demek istediğim iş ortamı bu fobiyi yenmek için mükemmel bir ortam senin için. Şimdi anlatıyorsunya böyle titredim , terledim falan zamanla hepsi geçiyor emin ol. Sadece üzerine git daha fazla bu fobinin
  • maalesef sandığın gibi yakışıklı değilsin. sırf ortaokul da bile en az 4-5 kız teklif ederdi sevgilin olurdu. özgüven sorunun olmazdı.

yine de 24 yaşında mühendislik diploman var değerini bil. aynı yaştayız sıfırdan sözel okumak için üniye hazırlanıyorum. askerliğe gideceğim 1-2 ay sonra da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 19 Ekim 2019; 22:19:50 >
  • Ben de hep anlatmaya çalışıyorum. Bakın insanlık taş çatlasın 500.000 yıldır var. Abartarak söylüyorum. Bilim dünyasında 10.000 diyen de var , 50.000 diyen de var, 250.000 diyen der var. Ben 500.000 diyorum.

Koskoca insanlık tarihi, milyarlarca insan yaşamış ölmüş. Tüm bildiğimiz ve bilmediğimiz olaylar bu zaman diliminde yaşanmış. İmparatorluklar bile bu 500.000'in 10'da 1'i etmiyor düşünün. Yaşandığına inanılan mucizevi olaylar, dinler, diller, devletler, hepsi bu 500.000 içinde olmuş.

Ama bir de bakıyorsun ondan milyonlarca yıl önce tam 150 Milyon yıl yani 150.000.000 yıl dünyaya hüküm sürmüş dinozorlar varmış. Tam 150.000.000 yıl yaşamışlar, dünya'da onlardan kralı yokmuş. Ama ne olmuş yok olmuşlar. Bitmiş. Üzerine de 65 milyon yıl geçmiş. Tarihe dönüp bakıyosun dinozorlardan kalıntı falan buluyolar yeni yeni son 30-40 yılda bilim ve teknolojinin gelişmesiyle tam olarak haberdar oluyoruz onlardan. 150 milyon yıl yaşamışlar ama 1 kitaba sığabiliyor hayatları. Onlar dünyanın hükümdarlarıydı, en iyileriydi. Çokta yaşadılar zaten çokta hüküm sürdüler. Sonra zaman öyle geçti ki yok oldular ve 65 milyon yıl geçti.

Bize de meteor düşecek yok olacağız demiyorum. Yani aslında çok çok ufak bir zaman diliminde yaşıyoruz. Evet 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl bize çok geliyor. Elbette ki çok şey olur bu sürelerde ama dünya tarihini düşününce o kadar az ki. Yaşayacağımız hadi taş çatlasın şurada 100 yıl. Bu 100 yıl bile o kadar ufak bir zaman dilimi ki.

Tarihte ki olaylar yazılıyor, anlatılıyor. Mesela en yıkıcı veba salgını 4-5 yıl falan sürmüş. Biz anlatırken ne kadar kolay oluyor. 4 yıl diyoruz geçiyoruz. O zaman ki insanlara göre aslında 4 yıl çok fazlaydı. Şuanda da fazla yani vebadan dolayı demiyorum. Zamanı yaşarken yıllar çok fazla geliyor ama zaman öyle bir akıyor ki yüz yıllar geçiyor senin çok dediğin 100 yıllık hayatın bitiyor da üstüne 1000 yıl geçiyor. Mesela veba salgını dediğim olayın üzerinden 700 yıl geçmiş, 1300'ler bize çok uzak diyoruz ama dünya tarihini düşününce o kadar ufak bir zaman dilimi ki.

O yüzden şu hayata bi işaret koymadan ölüp gitmek, unutulmak, geçmişte ufacık bir zaman diliminde var olmak ve kimse tarafından hatırlanmayacak olmak koyuyor. İnsanlar bu yüzden ürüyorlar. Çocuk yapıyor ki en azından kendisinden bir parça devam etsin. Bir işaret ancak onu bırakabiliyor. Mesela Neslican Tay arkasında güzel şeyler bırakıp gitti tamam yüzlerce yıl hatırlanmayacak ama insanlar ona saygı duyuyor ve yıllarca da unutmayacaklar. Koskoca bilim adamları, filozoflar, dünyaya yön veren insanlar bile öyle hayatın her zamanında hatırlanmıyor. Newton unutulmuyor, seviliyor, saygı duyuluyor falan ama işte dünyaya yön veren insanlardan bi tanesi. Ve o şuanda yok.

Uzun gibi gelen insan yaşamı dünya'nın var olma süresini ve tarihte ki olayları düşününce aslında hiç bir şey. 150 milyon yıl yaşamış ve yok olmuş üzerine de 65 milyon yıl geçmiş dinozorlar var. Ve dahası var tabi. Kimseye de kalmamış bu dünya. Hepimiz gelip geçiyoruz, hayatın içindeyken yaşadığımız dakikalar , saatler, yıllar bize bazen uzun gibi geliyor bazen de çok çabuk geçmiş gibi geliyor. Ama aslında gerçekten şu koskoca dünya tarihinin ufacık bir diliminde yaşıyoruz. 150 yıl önce daha birinci ve ikinci dünya savaşı olmamıştı bile. 150 yıl öncesi bize çok çok uzak geliyor ama o zamanın insanları da böyle düşünüyordu belki de. Geldi geçti o zamanda çok çabuk o zaman ki hiç bir insan yaşamıyor şuan hepsi öldü gitti. Mesela Atatürk'te sanki çok uzun zaman önce aramızdan ayrılmış ve çok başka zamanlarda yaşıyormuşuz gibi geliyor ama değil gideli 100 yıl bile olmadı daha. Ve hayata güzel şeyler bırakıp gitti. Hatta büyük çoğunluğumuz onunla aynı yüzyılda yaşadık.

Yani kısacası önemli olan bu uzunmuş gibi görünen kısa hayata bir şeyler sığdırmak. Gözün arkada gitmemek. Milyarlarca insan var hepsi bu hayata aynı işareti bırakıp gidemez tabi ki. Herkes dünya'ya yön veremez ama kendini tatmin edecek güzel işler yapmak gerekiyor. En azıdan güzel ve dünyaya faydalı olacak bir çocuk yetiştirmek bile bu hayata bir işaret bırakıp gitmek demek. Mesela insanlara sormak gerekiyor mükemmel işler yapıp dünya'ya yön verip arkandan harika şeyler bırakıp 35 yaşında ölmek mi yoksa boşa geçen bir 100 yıl yaşayıp ölmek mi?

(üst taraf alıntıdır)

Aklını başına al. Şurada yaşayacağın kaç yılın var? Bir an önce sorunlarından kurtul. Mükemmel bir hayat seni bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C92BB3303 -- 19 Ekim 2019; 22:20:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

maalesef sandığın gibi yakışıklı değilsin. sırf ortaokul da bile en az 4-5 kız teklif ederdi sevgilin olurdu. özgüven sorunun olmazdı.

yine de 24 yaşında mühendislik diploman var değerini bil. aynı yaştayız sıfırdan sözel okumak için üniye hazırlanıyorum. askerliğe gideceğim 1-2 ay sonra da
    Profil fotondaki çocuk benim.
  • Sakal bırak sakal erkekleri yakışıklı yapıyor bence
    Dil öğren ve özel sektöre alış muhendislik iyi bi sektör. Baktın olmuyor o zaman askeriyeye girersin.
    Yeni arkadaşlar edinmeye bak .
    Psikolog veya psikiyatriye git .
    Yakışıklı olsan da aşk nasip kısmet işidir. Olmayınca olmuyor.
  • Nasıl kurtulacağız hocam bu sorunlardan. Geçen staj yaptığım firmada toplantıya benimde katılmamı ve yaptığım işleri rapor halinde sunmamı istediler. Titreye titreye birşeyler anlatmaya çalıştım. Adamlar rahatsız oldu, utandı benim durumumdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bgrh

Nasıl kurtulacağız hocam bu sorunlardan. Geçen staj yaptığım firmada toplantıya benimde katılmamı ve yaptığım işleri rapor halinde sunmamı istediler. Titreye titreye birşeyler anlatmaya çalıştım. Adamlar rahatsız oldu, utandı benim durumumdan.
    neden zorlandınız? sizi zora sokan durum neydi? neden böyle hissettiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C92BB3303

neden zorlandınız? sizi zora sokan durum neydi? neden böyle hissettiniz?

Alıntıları Göster
    Titrediğimde ters ters yüzüme vücuduma baktılar. Çok utandım. Siz olsanız bu durumda utanmaz mıydınız?
  • Hocam öncelikle merhaba,
    Ben de senin bu bahsettiğin problemleri yaşadım uzun süre. Üniversiteye başlayınca bu promlemleri sosyal fobiyi yenebileceğimi düşündüm. İlk birkaç yıl sürekli öğtenci kuluplerinde farklı gruplarda takıldım ama tam olarak atamadım bu sorunu. Sonra üniversitenin üçüncü yılında bir firmada işe girdim. İlk birkaç ay korkunçtu ve işçilerler çalışıyordum ve onlara iş yaptırmak, yeni insanlarla tanışmak inanılmaz zordu benim için. Ama zaman geçtikçe zorlandıkça bu sosyal fobiyi attım ve daha girişken, konuşkan bir insan oldum. İnsanlarla daha kolay diyaloğa girip daha böyle havadan sudan konusabilen bir insan oldum.
    Yani demek istediğim iş ortamı bu fobiyi yenmek için mükemmel bir ortam senin için. Şimdi anlatıyorsunya böyle titredim , terledim falan zamanla hepsi geçiyor emin ol. Sadece üzerine git daha fazla bu fobinin

• Ah be güzel kardeşim sıkma kendini titremen gayet normal bişey topluluk onunde konusmak ve sunum yapmak için insanlar eğitim ağlıyor kendinle barışık ol sunum yaptığın kişiler o noktalara senin yaptığın hataları yaparak geldiler emin ol hiç biri özgüven patlaması yaşıyarak veya sorunsuz gelmedi kim bilir ne sorunlardan geçtiler. Sosyal yonden iyi olmak istiyorsan sana verebilcegiğim en guzel tavsiye normal olmaya ne cok resmi ne cok lakayit cunku samiyet 1 etkileci cumleyle olusmaz ailen ilgili de seni cok baskılıyolarsa once kendine ozel bir alan yarat işlerin yoluna girdiğinde butcene gore kiraya cıkarsın ama ailenlede baglarını sıkı tut onlarda senin iyiliğini dusunuyordur muhakkak ama kendine özel alan yarat istedeğinin yapabilceğin iyi veya kotu yargılamalar olmadan (sigarayıda bırak aktivite falan değil tamamen boş bişe) hayellerini hepsi cokca zaman, emek ve disiplin isteyen şeyler kısa surede olmasını bekliyorsan yanılıyorsun özellikle türkiye şartlarında kendi sıkmana gerek yok işlek pilavcıların kazanandığı paraları kazanamayan bi sürü muhendis var. Normal olmaya calış karşındakinin ve hayata dağir motivosyonun hep olsun hırs yapma işler isteğin gibide gitmeyedebilir yanlış bişe yaptıysan af, özür dilemek ve hatanı kabul etmekden çekinme seni korkak veya kuçuk düsürmez aksine hatanın farkında oldğunun gosterir.(yazım ve imla hataları olabilir k.bakma telden yazdığım için dikkat etmedim hiç.)

• Yine senin iyi benim bölümümde kadro dahi yok.Özel de neredeyse iş yok.Ne yapıcam bilmiyorum yani moralim çok bozuk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.