Şimdi Ara

Yıkıklık, Yıkıklık Çıkmazı ve Çözüm Önerileri (Yıkıklar İçeri) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
3
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

Saolun hocam, aslında tez yazmak gibi bir niyetim yok. Kendi gözlemlerimi aktarıyorum. Bilimsel bir kaynak oluşturmuyorum .

Yine de bunları yazmak için 30-40 arası olmama gerek yok. Eğer yanlış olduğum noktalar varsa söyle de bilelim kendimizi düzeltiriz.
    şöyle söyleyim canım kardeşim.

ben zamanında 20 li yaşlarımda plan yapıp kendi manifestolarımı hazırlardım. her birini harekete geçirirdim. atıyorum insanları daha fazla dinle daha az konuş. konuşurken insanların gözünün içine bak. çabuk sinirlenme. tokalaşırken elini fazla sık gibi şeyleri kendime kural edinmiştim. sosyal ilişkilerimde ciddi manada pozitif gelişmeler gözlemlemiştim. fakat hayatı yaşarken daha fazla düşünmemi gerektirecek bu kadar düşünceyi uygulamak beni yoruyordu. evet birşeylerin doğru gitmesi için birşeyleri sıralamak ve yapmaya çalışmak son derece erdemli bir davranış fakat bir süre sonra seni yorup aslında sen olmadığını farkedince bazen bütün bunları akışına bırakıyorum diyorsun.o zaman hayatına koyduğun kazanımlarla sen olarak yoluna devam ediyorsun. yani bunlar bir gün bitecek bu gün olmasa yarın yada daha uzun bir süre sonra son bulacak o zaman elde ettiklerin mesleğin karakterin çevrenle asıl sen olarak baş başa kalacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: equallyworthless

Para her şeyi çözmez diyorsun ama estetik ameliyat olarak yıkıklıktan kurtulmamızı öneriyorsun. Bi' kere fakir birisinin ameliyat masraflarını karşılamak için gece gündüz asgari ücretle çalışıp yıllarca kölelik yapman gerekir. Yani yıkık insanlar için ameliyat tavsiyesi pek gerçekçi değil. Zengin olsaydım bir dakika durmaz sürekli ameliyat için randevu alırdım ve çocukluğumdan beri nefret ettiğim o iğrenç yüzümden kurtulurdum.

Para kısmına gelirsek, ebeveynlerinin durumu pek iyi değilse, kıyıda köşede bir birikmişleri yoksa, örneğin baban veya annen asgari ücretle çalışıyorsa para kazanma ihtimalin neredeyse yok denecek kadar az. Para kazanın demeyle olmuyor o işler yani. Gerçekçi bakmak lazım bu tür durumlara.

Fakir ve çirkin olmak gerçekten çok kötü bir şey. İntihardan başka bir seçenek sunmuyor toplum sana.
    Christian Batesyoutube
    Batman Begins - The Will to Act (Training Scene HD)
    https://www.youtube.com/watch?v=uiaRYQlsjy4&feature=youtu.be

Para pek cok seyi cozemez

Ama pek cok seyi de cozer

Bana havadan 100 bin tl gelse pek cok hayalim gercek olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hocam hayalleriniz neler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Havadan 100 bin tl gelmesi işte

• Kosünüs mü o kullanıcısına yanıt
    100 bin tl ile ne yapacağını soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 25 Ekim 2019; 11:11:22 >
  • quote:

Hocam hayalleriniz neler?
    araba (seat leon olabilir)

ps4 pro

bir takım eşyalar

yeni bir bisiklet

şarjı düzgün giden bir telefon

silah

vb vb fazla bir şey yok ama para da yok xd
    Diğerleri anladım da silah ne için hocam

• Ben yıkığım çok az kaldı hayatıma son vermeme, her gün mutsuz uyanıyorum, iş yok eğitim yok, hayat pahalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Diğerleri anladım da silah ne için hocam
    Savunma

Her bir bireyin materyalist tüketici olarak yetiştirildiği bu devirde isteklerin hiç şaşırtıcı olmadığı kadar da sığ. Bunlar yokken nasılsan elde ettiğinde de öyle olacaksın, eğer bir gün zengin olursan bu lafımı hatırla

• quote:

Orijinalden alıntı: Kosünüs mü o

Her bir bireyin materyalist tüketici olarak yetiştirildiği bu devirde isteklerin hiç şaşırtıcı olmadığı kadar da sığ. Bunlar yokken nasılsan elde ettiğinde de öyle olacaksın, eğer bir gün zengin olursan bu lafımı hatırla
    Sen ne istersin 100kya

Hiçbir lafini hatirlamama ihtiyacim yok bro buddha misin sen? Bunlari 7 yasindaki velette biliyor para mutluluk getirmez tek başına

Buddha veya 7 yaşında velet değilim, bu küçümseyici üslubunuzu görmezden gelerek cevap veriyorum, 100kya veya herhangi bir para miktarı ile yemek, barınma, giyinme gibi ihtiyaçlarımı gidermek isterim tabii ki. Ben sadece hayallerinizin çok materyalist olduğu, onları elde ettiğiniz gibi hayatın anlamsızlaşacağını ve bundan kaçınmak için daha fazlasını isteyeceğin bir açgözlülük döngüsüne düşmemen için farkındalık yaratacak bir yorum yapmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kosünüs mü o

Buddha veya 7 yaşında velet değilim, bu küçümseyici üslubunuzu görmezden gelerek cevap veriyorum, 100kya veya herhangi bir para miktarı ile yemek, barınma, giyinme gibi ihtiyaçlarımı gidermek isterim tabii ki. Ben sadece hayallerinizin çok materyalist olduğu, onları elde ettiğiniz gibi hayatın anlamsızlaşacağını ve bundan kaçınmak için daha fazlasını isteyeceğin bir açgözlülük döngüsüne düşmemen için farkındalık yaratacak bir yorum yapmıştım.
    Yav hayal dediysek hayatimin olayi demedim

Ayrica cabalamiyorum da para icin

Sadece 100 bin tlnin bile hayatima cok etkisi olurdu bundan bahsediyorum

• Hocam sakin olun. Hayatınızı bitirme fikri de nerden geliyor? Merak etmeyin hayatınız boyunca üzgün olmanız için bir neden yok. Siz yeter ki isteyin, çalışın işde olur eğitimde.

• Teşekkürler şuan yıkık olan forumdaşlar göl manzaralı evlerinde ellerinde mojitosunu yudumlayarak bunu okuyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yazı. +1

• Nordem N kullanıcısına yanıt
    Umarım öyle yapıyorlardır

• Saolun hocam o sizin güzelliğiniz

• Kendimi yıkıklığın zirvesinde olan biri olarak görüyorum. O yüzden yazıyı okumadım zaten. Ayrıca yıkıklık ruhuma işlediği için bu durumdan kurtulma gibi bir düşüncem de yok. Arada intihar fikri gelip durur onu da annemin benim ölümünden sonraki durumunu düşünerek atlatıyorum. 25 yaşımdayım, bakirim, işsizim, arkadaşım yok. Varsa daha yıkık gelsin kapışalım.

• Hocam ben seninle kapışırım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.