Şimdi Ara

Yıkıklık, Yıkıklık Çıkmazı ve Çözüm Önerileri (Yıkıklar İçeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıkıklık Çıkmazı: Yıkık insanların yıkıklıklarını gidermenin bir yolunu bulamaması veya yıkıklıklarını gidermenin bir yolunun olmaması durumunda içine düştükleri durum.

Bu terimi ben uydurdum "Yıkıklık Çıkmazı". Şimdi nedir bu çıkmaz ve insan hayatına nasıl bir etkisi olur ondan bahsedelim. Ama bundan bahsetmeden önce yıkık nedir yıkık nasıl olunur açıklamak gerekiyor.

Yıkık: Sürekli üzüntü içinde olan, hayata karşı beklentisini kaybetmiş, hedefleri olmayan, muhtamelen tipsiz veya fiziksel olarak herhangi bir kusuru olan özgüven yoksunu kişi.

Peki nasıl yıkık olunur? Aslında bu kimsenin istediği birşey değil. Kimse isteyerek yıkık olmuyor. Hayatta başımıza gelen olaylar veya doğuştan gelen kusurlarımız bizi yıkık birisi yapıyor. Bu yıkıklık durumu psikolojik tedavi ile veya estetik ameliyat olarak veya herhangi bir şekilde bu yıkıklık durumundan kurtulabiliyorlarsa benim yıkıklık çıkmazı tanımıma uymuyorlar. Bu insanların normale dönme şansları diğerlerine göre oldukça fazla. Asıl sıkıntı ise bu insanların dışında kalanlar yani yıkıklıklarına herhangi bir çözüm bulamayan insanlar.

Yıkıklık çıkmazına giren insanların işleri gerçekten çok zor. Çünkü yıkıklık aslında insan hayatındaki bir dönemdir yaşanır ve biter. Ama bu insanlar içim yıkıklık hiçbir zaman bitmez o yüzden bu insanlar sürekli bir üzüntü ve buhran içindedirler. Yıkıklık çıkmazından çıkamazlar.

Şimdi çözülmeyecek sıkıntılar yoktur, para herşeyi çözer diyecek insanlar olacaktır. Birkere para hiçbir zaman her sıkıntıyı çözemez,herşeyden önce daha teknoloji her sıkıntıyı çözecek seviyeye gelemedi. Dolayısıyla istediğiniz kadar paranız olsun bazı şeyleri çözmeye yetmez ,ki zaten para da herkeste yok. Ama yazını ilerleyen kısmında bahsettiğim gibi para sayesinde sizi yıkık yapan sorunların üzerini örtebilirsiniz.

Peki yok mu bu çıkmazdan kurtulmanın bir yolu? Tabiki var hemen ümitsizliğe kapılmayın. Bunun için birkaç taktik vericem. Sizinde aklınıza gelen şeyler olursa yorum olarak yazın.

1) Görmezden gelme taktiği
    Kusurlarınızı görmezden geliceksiniz, düşünmeyecek olabilidiğince normalleştiriceksiniz. Bu sayede daha önce utandığınız şeyler hayatın bir parçası haline gelecekeler ve bu sayede normalleşeceksiniz. Unutmayın sürekli kafaya taktığınız sorunlarınız büyürler. Sorunlar büyüdükçe sizi daha fazla rahatsız edecek ve biraz daha çıkmazın içine çekileceksiniz, o yüzden madem sorunları çözemiyorsunuz olabildiğince normalleştirmeye ve unutmaya çalışın.

2) Özgüven Artırıcı faliyetlerde bulunun
    Birilerinin sizi taktir etmesi size özgüven kazandırıcaktır. Bunu yapmanın birçok yolu var. Bu işin temelinde diğer insanları etkilemek geçiyor. Eğer bir işi çok iyi yapıyorsanız ve bunu insanlara gösterirseniz sizi taktir ederler. O an dünyalar sizin olur kendinizi çok mutlu hissedersiniz. Moraliniz bir anda yükselir. O yüzden bir işte ustalaşmaya çalışın. Bu bir muzik aleti olabilir bir hobi olur birşey olur bunu yapın. İnsanlara gösterin sizi taktir etsinler aferin desinler emin olun daha iyi hissetmeye başlıyacaksınız.

3) Güzel Para Kazanın
    İyi para kazanmak sizi tüm eksiklerinize rağmen diğer insanlardan öne çıkarır. Eğer iyi para kazanıyorsanız herkes size saygı duymaya başlıyacaktır bu da sizin özgüveninizi ciddi manada artırır. Ayrıca kendi kendinize yetebildiğiniz için de ayrıca bir özgüven kazanacaksınız. Tüm bunlar sizin hayata bakış açınızı etkileyerek tüm kusurlarınıza rağmen sizi diğer insanlardan ön plana çıkaracaktır. O yüzden iyi bir işte çalışmak, fazla para kazanmak önemli. Tabiki burda bahsettiğim köle gibi tüm gün çalışmak değil normal çalışma ile fazla para kazanmak.

4)Dik durun
    Hayatta hiçbir zorluk karşısında eğilmeyin. Hiçbir zaman kendinizi diğer insanlardan aşağıda görmeyin. Onlarda insan sizde aranızda bir fark yok. Hiçbirşeyde geri kalmayın. Karar vermekten , fikirlerinizi söylemekten korkmayın. Sürekli kendinizi geri plana çekmek yerine cool olun gerektiği zaman gereken şeyi söyleyin. Çevrenizdeki insanlar size saygı duysunlar. Yürürken bile özgüveninizi gösterin.

5)Gerçekleri kabullenin
    Gerçekleri kabullenin arkadaşlar. Çirkinseniz çirkin, hastaysanız hasta, kelseniz kelsiniz. Bunu bilin buna göre yaşayın. Hayatı kendi kendinze zindan etmenizin bir anlamı yok. Bunları kabullenip yola devam etmeniz gerekiyor. Sürekli eksiklere takılıp kalamazsınız. İlerlemeniz gerekiyor. Merak etmeyin sizin gibi hatta sizden çok daha zor durumda olan birçok kişi var.

Unutmayın arkadaşlar aslında herşey ne hissettiğinizle ilgili. Ne hissetiğiniz de sizin elinizde. Kendi hayatınızı birazcık değiştirerek oldukça iyi bir hale getirebilirsiniz. Sürekli kötü şeyler düşünüp kendi canınızı sıkacağınıza size mutluluk veren şeyler yapmayı deneyin. Bu şekilde bu "Yıkıklık Çıkmazı" dediğim durumdan kurtulabilirsiniz.
    Tahminime göre bu forumda bu durum da olan çok insan var.

Hergün burda onlarca yıkıklık konusu açılıyor. Genelde yapılan şey şikayet etmek. Durup durup şikayet ediyorsunuz "benim hayatım neden böyle?" "neden çirkinim?" Neden,neden,neden,neden? Ne neden kardeşim? Ne önemi var neden olduğunun? Sonuçlarla ilgilen, Oan olmuş. Ben ne yapabilirim? Bunu düşün.

Emin olun tüm bu sıkıntıları aştığınız zaman o hayatında hiçbir şey yaşamamış ortalıkta alfa boy olarak takılan tiplerden çok daha alfa, çok daha olgun birisi olucaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 7 Aralık 2020; 2:42:38 >

• Yıkık adam bunu okumaz zaten
  • Okumasın hocam ne yapalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıkıklık sınırlardır
  • Bizi yaratanın mesajını okumak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DamsizDaGirebilenAdam -- 28 Ekim 2019; 3:2:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para her şeyi çözmez diyorsun ama estetik ameliyat olarak yıkıklıktan kurtulmamızı öneriyorsun. Bi' kere fakir birisinin ameliyat masraflarını karşılamak için gece gündüz asgari ücretle çalışıp yıllarca kölelik yapman gerekir. Yani yıkık insanlar için ameliyat tavsiyesi pek gerçekçi değil. Zengin olsaydım bir dakika durmaz sürekli ameliyat için randevu alırdım ve çocukluğumdan beri nefret ettiğim o iğrenç yüzümden kurtulurdum.

Para kısmına gelirsek, ebeveynlerinin durumu pek iyi değilse, kıyıda köşede bir birikmişleri yoksa, örneğin baban veya annen asgari ücretle çalışıyorsa para kazanma ihtimalin neredeyse yok denecek kadar az. Para kazanın demeyle olmuyor o işler yani. Gerçekçi bakmak lazım bu tür durumlara.

Fakir ve çirkin olmak gerçekten çok kötü bir şey. İntihardan başka bir seçenek sunmuyor toplum sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equallyworthless -- 25 Ekim 2019; 3:49:19 >
  • Paranın çözmediği tek şey ölümdür abi. Net yani hele bu ülkede

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Z kuşağının yadsınamaz gerçeğidir.
    Kurtulabileceğinizi düşünmüyorum.

• DamsizDaGirebilenAdam kullanıcısına yanıt
    Dine yönelmekte fayda sağlar hocam.

• equallyworthless kullanıcısına yanıt
    Hoca para ile çözebileceğin sıkıntılar var çözemeyeceğin sıkıntılar var. Mesela cüce bir insan amelitatla ne kadar uzayabilir? Veya salak birisi ameliyatla ne kadar düzelebilir? Bu yüzden para tüm sıkıntıları çözemiyor.

Senin para kazanmanın ailenin kazandığı parwyla doğrudan bir ilişkisi yok. Sen kendin çalışıp ailenden çok daha fazla kazanabilirsin bunun için illa bir sermayeye de ihtiyacın yok.

İntihar etmek zorunda da değilsin. Her ne kadar hayat zor ve kötü olsa da sırf çirkin ve fakirsin diye yaşamaya değer olmaktan çıkmıyor.

• Allahtan ben yikik degilim
    Beni enterese etmeyen bir konu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadim belki yazmissindir ama yinede soyleyecem. Once sizi yikik yapan sorunu bulun. Siz simdi yikikliktan onuda bulamazzsiniz Ben sizin yerinize dusunup buldum eger kendinizi yikik hissediyorsaniz sizin ozguven problemininiz vardir. Simdi tekrar basa donelim o zaman ozguvensizligin sebebini bulun. Sonra dusunun cozumu var mi? Tip? Para? Basarisizlik? Sagliksizlik?

Bence en kotusu sagliksizlik dusunsene tek bacagin yok ne kadar zor olurdu ya sevdigin birisi evre 4 kanser doktor terapi cerrahi sansi bile yok sadece agri kesici verebiliriz diyor. sen bir anda sevdiginin elinden gidecegini anliyorsun keske hic olmese diyorsun sabah kalktigin oh cok sukur bugunde yasiyor diyorsun. gun sayiyorsun sonra agri kesiciler bile cektigi acigi dindirmiyor ise yaramiyor. onun aci icinde kivranmasini izliyorsun ve elinden hicbir sey gelmiyor keske ben o aciyi cekeydim o cekmeseydi diyorsun hatta arada dusunuyorsun acaba oldursem cani daha mi az yanar diye ama yine elinden birsey gelmiyor.

• İnsanlarin yanina gidip tek kelime etmekten aciz davarlar yikik oluyor.

• Literatüre yeni bir terim kazandırdınız teşekkürler Dr.Defx

• 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam sağlığı kaybetmek gerçekten çok kötü bir durum. Bu yıkıklığın en temelinde de özgüven eksikliği yatıyor. Bunu artırmanın yollarını bulmak gerek.

• AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam . Tarihe adımı kazımış mı oldum şimdi

• Adam tez yazmış ya.Özgüvensiziz işte olay bu.Bu da çeşitli nedenlere bağlı.

• Halkısınız hocam özgüvensizlik büyük sorun. Bunun nedenlerine ve çözümlerine değinmek istedim böyle olunca da yazı uzadıkça uzadı. Muhtamelen insnalar okumaya üşeniyordur .

• 1999'lu birinin yıkıklıkla ilgili tez yazması yeni doğmuş bir aslanın buffalo avlama öz güveni gibi birşey olsa gerek.

bira yaşlan genco. bu yorumları 30-40 yaşında yapsan anlarız da şimdi çok erken. kolay gelsin. mutluluklar seninle olsun.
  • Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam, aslında tez yazmak gibi bir niyetim yok. Kendi gözlemlerimi aktarıyorum. Bilimsel bir kaynak oluşturmuyorum .

Yine de bunları yazmak için 30-40 arası olmama gerek yok. Eğer yanlış olduğum noktalar varsa söyle de bilelim kendimizi düzeltiriz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.