Arkadaşlar öncelikle iyi günler herkese. ben 11.sınıf elektrik bölümü öğrencisiyim 1 sene kaldım. Bu senede kalırsam direk şutluyolar okuldan :D
Sistem değişti geçme notu 50ye düştü falan.. Acaba ortalama hesaplama nası oldu ?
Ben kendi bildiim yoldan hesaplayında 55 küsür ortlamam çıkıyo. ama ya yalnış hesaplıyosam ? Sene sonunda kötü bi durumla karşılaşırsam diye geçiyo içimden.. :D
Bu konu hakkında gerçekten kesin bi bilgisi olan ? Yada resmii sitelerde bu konuyla ilgili bi yazı bilen varsa acil yardım edebilir mi bana. Kafayı yicemmm :D
Banada doğru hesaplayan site lazım bilen varmı ?
Hocam bu arada izmirden galiba hangi okuldasın ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
çiğli 75.yıl meslek lisesinden :D Ben okuldaki arkadaslarımla bi hesaplama yönetmi yaptıkk.. :D
her dersin 1. ve 2. dönem notlarını toplayıp 2ye böldüm. çıkan sonucuda ders saatiyle carptım. Mesela:
Matematik: 1.Dönem 50 2.Dönem 60
50+60=110 110/2=55 55*4=220
Bu sekilde her derse yaptım bunu. çıkan sonuclarıda birbiriyle toplayıp 44e böldüm. Neden 44. Rehberlik hariç haftada 44 ders görüyoruz. Ders saatine bölünmesi gerekiyomuş. 44 ders için toplanan sonucların en az 2200 olması yetiyo.
Bu sekilde yaptım umarım doğrudur okuldaki bircok öğretmene sorduğumda aynen bu sekilde tarif ettiler. Yardım edebilmişimdir umarım :D çünkü benim bi sorum daha var :D
5 Tane zayıfım var. Matematik-Fizik-Kimya-Edebiyat-Geometri.
Ama ortalamam 52.3 geldi. Sınıfı direk geçiyorum dimi seneye nisanda falan sınavlara girmem gerekicek mi ?