Şimdi Ara

Yıldız futbolcuyu korumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DAHA ikinci haftada bir gerçek ortaya çıktı.. Özellikle küçük takımların amacı futbol oynamak değil oynatmamak.. Bunun yolu da dünyanın her yerinde ayni.. Kasıtlı, sert faullerle oyunu sık sık durdurmak. Rakibi sindirmek. Rakibin oyun kuran teknik ayaklarına sakatlayacak ölçüde saldırmak..
    Galatasaraylı Lincoln ilk maçta yediği yoğun tekmelerden maçı tamamlayamadı. O günden beri de sakat. Elinde buz torbasıyla dolaşıyor.
    Bursa'da, hem de Bülent Korkmaz gibi bir Hoca, Galatasaray'ı futbolla değil, tekmelerle durdurmayı denedi. Acımasız vurma emrini hadi o vermedi diyelim. Peki sahada gördüklerine neden müdahale etmedi?.. Kalli'nin hem de çok haklıyken bile hakeme itiraz eden futbolcularını, Ümit'i, Hakan'ı ve Sabri'yi nasıl azarladığını izledik oysa..Şimdi futbol bir seyir oyunu.. Sahaya giden on binler, ekran başındaki milyonlar futbol seyretmek istiyor. Kötü niyetlilerin sergilediği, anti futbolu değil.
    Bu anti futbol yüzünden teknik ayaklar birer ikişer, korkarak, ya da sakatlanarak sahalardan çekilmeye başlayınca, futbolun seyre değer güzelliği de bitmeye başladı.
    Tehlikenin farkına varan FIFA, 1994 Dünya Kupası öncesinden başlayarak yoğun şekilde hakemleri eğitmeye başladı.
    Kupaya çağrılan hakemler, bir ay öncesinden kursa alındılar. Bu kurslarda FIFA'nın en önde gelen hakem hocaları onlara çık ve net şunları söylediler..
    "Dünya üzerinde 2 milyardan fazla insan Dünya Kupası'nı izlemeye hazırlanıyor. Onların 'Futbol' seyretmesini sağlamak sizin elinizde. Maçın ilk 10 dakikasını dikkatle izleyin. Takımlardan birinin amacının oynamak değil, öbürünü oynatmamak olduğunu hissettiğiniz an, artık yorumlarınızı, oynamak isteyen lehine yapın. Yıldız futbolcular, futbolun süsüdür, cazibesidir, güzelliğidir. Seyirciyi ekran önüne toplayanlar onlardır. Takımlarını oynatan ve sonucu değiştirenler de onlardır. Bu yüzden küçük takımların ilk hedefi olurlar. Yıldızları koruyun. Onlara kasıtlı fauller başlayınca, kartınızı hemen çıkarın. Sakatlanmalarına izin vermeyin."
    Şimdi gerçek bu..
    Ama daha acı bir gerçek var.
    Hayatında asla "Yıldız" olamamış, ama yıldızları kırıp biçerek oynadığı savunma futboluyla "Kazma" lakaplılar arasına karışmış Erman Toroğlu, Türk hakemlerini yöneten bir durumda bulunuyor.
    Her hafta Pazar akşamı ekranların başına geçiyor ve hakemleri teker teker ele alıyor.
    Bugün hakem biliyor ki, kaderi, Merkez Hakem Komitesi'nin değil, Erman'ın elinde.. Çünkü adam bir televizyon yıldızı.. Bir halk tipi.. Seviliyor ve izleniyor. Bu kadar izlenen adam, tek başına hüküm verince de etkili oluyor.
    Şimdi bu Erman Toroğlu diyor ki..
    "Yıldız futbolcunun korunması diye bir şey yoktur. Lincoln efendi ayağında o kadar top tutmasaydı, rakibi öyle kolay geçmeseydi, öyle güzel şutlar atmasaydı, o tekmeleri yemezdi. Kabahat onda.. Ey hakemler rakibi sakın cezalandırmayın.."

FIFA'nın tavsiyelerini inkar eden, yorumlarını hiçe sayan Erman Toroğlu'na karşı hakemleri kim yönlendirecek?.. Güçlendirecek?. Cesaretlendirecek?.. Kamuoyunu aydınlatacak?.
    Hilmi Ok!.. Merkez Hakem Komitesi Başkanı!..
    Nerde Hilmi Ok?.
    Erkekliğin onda dokuzu kaçmak, onda biri hiç görünmemek oyunu oynuyor. Çünkü o da Erman'dan korkuyor. Karşısına dikilemiyor.
    Yani!..
    Meydan Erman'ın.. Meydan kazmaların..
    Teknik ayaklar?.. Yıldız futbolcular, Türkiye'den kaçın.. Büyük kulüpler!.. Yıldız adamlara büyük paralar vermeyin sakın.. Kulübün parasıyla sakat beslersiniz.
    Bu mudur, Hilmi Ok?..

Bu mudur?.
    Değilse konuşun o zaman!..

hıncal uluç /http://www.sabah.com.tr/haber,F5A21199B91242809FAFCE3678D1DF3A.html

• Hıncal Uluç Lincoln gelene kadar nerdeydi? Görende bir Lincoln bunlara maruz kalıyor sanacak. Ayıp ya. Yazıyorsunuz. Spor yazarıyım diyorsunuz bari tarafsız olun. Yazık sizin gibi adamlara yazık!
  • hincal abiden yine KAPAK NITELIGINDE BIR YAZI OLMUS tebrikler hincal abi. Taner sende bizimle paylasatigin icin sagol
  • Yıldız oyuncu ile kastedilen o günkü şartlarda top oynamaya çalışan futbolcu olmalı.Yoksa ben Fifanın çıkıp çok para alan adamları koruyun demek istediğini sanmam.Öyle birşey olsa nerde kaldı adil oyun?Daha başlarken eşitsizlik oluyor,bunları koru diğerlerine normal kuralları uygula.

Böyle bir talimat verse bile olayın özü yanlış.Hakem kuralları uygular.Kuralların arasına "her maç öncesi futbolcuların aldıkları paralara bakın şu kadarın üstünde oynayanlar yıldız bunlara bilmem ne bendinde yer alan özel kuralları uygulayın" maddesini eklerse olabilir.Sarı kartlık olmayan bir pozisyona karşıdaki yıldız diye sarı kart gösterilmemeli.Her oyuncu için aynı olmalı.

Lincoln neye göre yıldız hem.Bana göre yıldız değil.Nolacak şimdi?Saçma sapan birşey Hıncalın dediği.Fifa dese bile uygulanabilirliği yok.Sarı kartlık birşey varsa vardır yoksa yoktur.
  • bu yıldız futbolcuyu koruma muhabbetini yanlış yöne çekenler var. onlara ayrı kurallar konulsun demiyor kimse. olay yorum işidir ve bu da ancak zeki hakemlerin yapabileceği iştir. yoksa sadece kural kitabını okuyup sahada kurşun asker gibi düdük çalmak iş değildir.

yıldız futbolcuya daha çok faul yapılıyorsa, sindiriliyorsa, her topla buluştuğunda yerle bir oluyorsa, zaten günümüzde tamamen görselliği kaybolmuş, fizik gücüne dayalı futboldan şikayet etmeye hiç kimsenin hakkı olmaz. niye yunanistan avrupa şampiyonu olduğunda kendi vatandaşları bile zevk almadı veya niye brezilya ismi bile heyecan uyandırıyor ?
  • Lincoln yada bir başkası farketmez maç içinde oyunu sırtlayıp götürüyorsa toplar onda toplanıyor gollük paslar veriyorsa o adam yıldız oyuncudur.Hakem de kör değil ya oyunun kaderini tayin eden adamı görmesin.Hagi niçin sinirleniyordu maç esnasında.Hasan Şaş niye çıldırdı.Alex niye bağırıp çağırıyor tekme yedikçe.Hakem gerekeni yaparsa oyuncular çileden çıkmaz zaten.Hakem kasıtlı olarak görmezden gelirse de tersi oluyor oyuncular kırmızı kart görene kadar gıklarını çıkartmıyor hakemler.
  • Diyorsunuz ki oyuncular Avrupa'ya gittiğinde gerçek hakemleri görüyor,hemen kartı görüyor.Şimdi Lincoln'ün veya Alex'in çelme yedikleri zaman,en ufak müdahalelerde kendini yere atııklarını düşünelim hakem beni koruyor diye.E Avrupa'da yapınca sarı kart yemeyecekler mi.Geçen sene Gaziantep-Fenerbahçe maçında Özgür Volkan Alex'in bir metre yanından ayrılmadı,yanından top geçiyor ilgilenmiyor,hücüma kalkıyorlar adam topun yanında,kapasitesi kısıtlı takımlar oyuncuları ancak adam adama markajla durdurabiliyorlar.

Hıncal kişisi zaten anlaşılmaz,futbol yorumuyla yakından uzaktan alakasız bir insan,geçen sene buna benzer birşey yazmamış,Lincoln gelince görmemişler gibi(o da biliyor Licoln'ün kronik sakat olduğunu)yıldız oyuncuları koruyun diyor.

Şimdi bir gün gelecek adamın biri Lincoln'ün tendonuna basacak Lincoln bir aya oynayamacak futbol,Hıncal o adamın kellesini isteyecek.

Bu adam spor yazarıysa Cemil İpekçi'de olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel yazmış hıncal usta

ne alaka sadece lincolnmü dü hayır haginin yediği tekmeler ve yediği kranponlardan türkiyeden romanyaya yol olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

güzel yazmış hıncal usta

ne alaka sadece lincolnmü dü hayır haginin yediği tekmeler ve yediği kranponlardan türkiyeden romanyaya yol olurdu

romanya ziyaretimde bizzat şahit oldum. bükreş e kadar giden yolun adı kicks of hagi olarak konmuş, şimdi anlıyorum, ama dönüşte köstence yolu iğrençti, biraz daha tekme yese ve o yolun stadartları da iyi olsaymış tam süper olacakmış
  • Israrla anlamak istemeyenler var bu konuyu.Alex,Lincoln vs. farketmez adam topla karışık adamın bacağına tekmeyi vuruyorsa uyarı ardından kart verirsin.Bunlar çok zor şeyler değil halısahada dahi kimin iyiniyetle kimin kötüniyetle pozisyona girdiğini gayet iyi anlıyoruz profosyonel hakemler mi anlamayacak?

Rakibe çelme takmak,omuzla faullü veya faulsüz müdahele yapmakla tekme atmak arasında dağlar kadar fark var.

Nba izleyenleriniz varsa yıldız oyuncuların gayet güzel korunduğunu biliyordur.Doğal olarak insan unsurunun olduğu heryerde hata vardır bazen koruyayım derken hatalı kararlar çıkabilir.Ancak bu kazmaların futbolcu diye ortada dolaşmasından iyidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

güzel yazmış hıncal usta

romanya ziyaretimde bizzat şahit oldum. bükreş e kadar giden yolun adı kicks of hagi olarak konmuş, şimdi anlıyorum, ama dönüşte köstence yolu iğrençti, biraz daha tekme yese ve o yolun stadartları da iyi olsaymış tam süper olacakmış

Hagi nin tekmeleri demek olmuyor mu bu? Hagi nin attığı tekmeler yani? Cümle devrik olmuş

Ayrıca niye hep Galatasaraylı futbolcuların adını kullanıyosunuz. Ricardinho desenize. Daha önce Alex e de Hoijdoonk a da oldu desenize? Ama onlar yıldız değildi pardon

• antiyoba demiş işte alexe de yapıolar die okumadın mı pier?
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@D PuNiShEr

antiyoba demiş işte alexe de yapıolar die okumadın mı pier?

Benim lafım antiyoba ya değildi zaten. Alıntı yaptığım iki kişiyeydi. Ben cevap vereceğim adamın ya ismini yazarım ya mesajını alıntı yaparım. İmalı şekilde genelleme yapmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orjinalden alıntı: M@D PuNiShEr

antiyoba demiş işte alexe de yapıolar die okumadın mı pier?

Benim lafım antiyoba ya değildi zaten. Alıntı yaptığım iki kişiyeydi. Ben cevap vereceğim adamın ya ismini yazarım ya mesajını alıntı yaparım. İmalı şekilde genelleme yapmam

bu açıklamayı yapmayınca imalı bi şekilde genelleme yapmış oluyodun ondan söyledim bende zaten..
  • Yok hocam özellikle o ikisinden alıntı yaptım Sağol yine de uyardığın için
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Yok hocam özellikle o ikisinden alıntı yaptım Sağol yine de uyardığın için

bişey değil..seviyeli cevapların için de sağol
  • Sahada mücadele görmek isterim ben.Yıldız futbolcuda zeki ise kendini tekmelerden korusun,gerekirse daha fazla antreman yapıp daha güçlü olsun.Kimse kasten atılan tekmeyi hakem görmezden gelsin demiyor.Benim anlamadğm neden ekstra birşeyler istendiği.
    Sizin mantığınızdan aynı çeşit ve sayıda hareketler Lincolne yapılırsa Lincoln korunmalı,Denize yapılırsa ekstra birşey olmamalı çıkıyor.Kurallar ne ise uygulanır ekstra birşeye gerek yok.
  • Öyle de Deniz 2 bacak arası 1 vücut çalımını 5maçta yapabiliyor o yüzden 5maçta yediği tekme sayısı attığı tekme sayısının yarısı kadar.

Deniz gibi oyuncularla Lincoln gibi oyuncuların yediği tekmeler arasında fark yok diyorsanız tartışıcak bişey yok zaten.

Şu alttaki resimden veya topla karışık baldıra vurulan tekmelerden bahsediyorum.Bunu Deniz'e kim yapar ki?Bunu yapanlar zaten Deniz tarzı oyuncular.

Yıldız futbolcuyu korumak

Tekrar söylüyorum tekmeyle omuzomuza mücadelede hemen kendini yere bırakmak arasında dağlar kadar fark var.Üfleyince yıkılan oyuncuları koruyun bol bol serbest vuruş kullandırın demiyoruz.
    quote:

Orjinalden alıntı: subsonic

Sahada mücadele görmek isterim ben.Yıldız futbolcuda zeki ise kendini tekmelerden korusun,gerekirse daha fazla antreman yapıp daha güçlü olsun.Kimse kasten atılan tekmeyi hakem görmezden gelsin demiyor.Benim anlamadğm neden ekstra birşeyler istendiği.
    Sizin mantığınızdan aynı çeşit ve sayıda hareketler Lincolne yapılırsa Lincoln korunmalı,Denize yapılırsa ekstra birşey olmamalı çıkıyor.Kurallar ne ise uygulanır ekstra birşeye gerek yok.

• Selamlar ;

Yine birbirinize dalmak için, birbirinizin gözünü oymak için yazar gibisiniz.Fifa'nın bildirgesindeki yıldız futbolcu tanımlamasına şu an ligimizde top koşturan ne R.Carlos, ne Lincoln, nede Richardinho uyuyor.Hatta dünyada işaret ettiği bir kişide yok.Futbolun bir temaşa olduğunu kabul eden Fifa maçın seyir zevkini yükselten futbolcuyu işaret ediyor yıldız futbolcu diyerek.Parasına, şanına göre tanımlamak yok yani anlayacağınız.Seyircilerin oynanan oyundan zevk alması için maçta yıldızlaşan oyuncuya kasti yapılan veya oynatmamaya yönelik olan hareketlere insiyatif sağlamayın, o oyuncuyu saha içinde gözetin, kollayın diyor.Bilmiyorum anlatabildim mi ?

Saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reef1905

Selamlar ;

Yine birbirinize dalmak için, birbirinizin gözünü oymak için yazar gibisiniz.Fifa'nın bildirgesindeki yıldız futbolcu tanımlamasına şu an ligimizde top koşturan ne R.Carlos, ne Lincoln, nede Richardinho uyuyor.Hatta dünyada işaret ettiği bir kişide yok.Futbolun bir temaşa olduğunu kabul eden Fifa maçın seyir zevkini yükselten futbolcuyu işaret ediyor yıldız futbolcu diyerek.Parasına, şanına göre tanımlamak yok yani anlayacağınız.Seyircilerin oynanan oyundan zevk alması için maçta yıldızlaşan oyuncuya kasti yapılan veya oynatmamaya yönelik olan hareketlere insiyatif sağlamayın, o oyuncuyu saha içinde gözetin, kollayın diyor.Bilmiyorum anlatabildim mi ?

Saygılarımla.

İyi ya işte tam Lincolnü tarif etmiş orda. Lincoln oynamazsa ben zevk almıyom maçtan zate.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.