Şimdi Ara

YILDIZ MI HACETTEPE Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En klasik konu başlığı mühendislik okunacaksa teknik üniversite avantajlıdır diyip yıldızamı gitmeli yoksa ankara iyidir denip hacettepe mi biri davutpaşa biri beytepe ikisininde konum kötü yardımınıza ihtiyacım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kai Yerimdar

Yardır Yıldız'a

Hocam mezun olunca yıldız demekle hacettepe demek arasında fark var mıdır ailem taktıda

• İstanbul avantajdır

• ikisi de iyi okullar güzel okullar. bölüm bazında sayfalarından hocalarına ve hocaların eğitim durumlarına bakabilirsin. lab imkanları nasıl. okulda bölümün kulüpleri var mı,varsa ne yapıyorlar,ne yapmışlar. sen 10 yıl sonra ne yapmak istiyorsun.yapmak istediğin şey de okulun,hocaların,orada edineceğin arkadaşların,insanların ne gibi katkıları olur. bunları iyice düşün öyle seç.bölüm özelinde karşılaştırmak daha iyi olur.
  • Yıldız

• patasana20 kullanıcısına yanıt
    Kimya müh hocam birisi teknik üni oldugundan daha ağır basıyo gibi

• İTÜ Makine mezunu tanıdık Ankara'yı yazma,fabrikalar hep İzmit-İstanbul arasında olduğundan kolay iş bulamazsın dedi ben de Hacettepe düşünüyordum Yıldız yazacağım şimdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu sıralamada eczacılık mı diş mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Hocam birde hacettepe sağlığa bütçesinin %70ini ayırıyor kalanını mühendisliğe ayırdığından sınıflar harabe diye bir şey okudum yıldızsa mühendislikte türkiyedeki en iyi 4. Üniversite seçilmiş bendede yıldız ağır basmaya başladı konumuda iyi olsaydı keşke

• quote:

Orijinalden alıntı: Jellibonn

Hocam birde hacettepe sağlığa bütçesinin %70ini ayırıyor kalanını mühendisliğe ayırdığından sınıflar harabe diye bir şey okudum yıldızsa mühendislikte türkiyedeki en iyi 4. Üniversite seçilmiş bendede yıldız ağır basmaya başladı konumuda iyi olsaydı keşke

Ytü çok öğrenci alıyor yoksa çok daha yüksek olurdu puanı, esenler kötü mü hocam istanbulu bilmiyorum ama otogara yakın bana güzel geldi.

• Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Ben izmirliyim babam gitti dün tanıtımına okulun konumunun iyi olmadığını söyledi

• Yıldız

• Yıldızda okuyan varsa herkes yıldız çöküşte vs demeye başladı bi yardımcı olsanız boş laf gibime geliyor ama

• basedtyrone kullanıcısına yanıt
    İstanbullu musunuz hocam

• yapılan birçok araştırma da mühendislik alanında hacettepe nin ytü den daha önde olduğunu görebilirsin. izmit istanbul arası fabrikalar olabilir fakat ankara da sanayi şehri gayet güzel yerlerden stajlar bulabilirsin. Ankara daki bütün savunma sanayi şirketleri de yıl içinde birçok kez seminer, kongre vs. düzenliyorlar. Ankara nın üniversite cazibesinden dolayı şehir dışından da birçok şirket geliyor yine seminerler için.

edit: ayrıca birbirine bu kadar yakın üniversitelerin hangisinden gidersen git işveren aynı seviyede olarak görüyor. burdan sonra senin o zamana kadar kendini nasıl yetiştirdiğin devreye giriyor. eğer ytü nün türkçe bölümlerinden konuşuyorsak kesinlikle ingilizce olan hacettepeye git. eğer ingilizce bölümlerini kıyaslıyorsak. istanbul da yaşıyorsan ytü ye, ankara da yaşıyorsan hacettepeye git. bu iki şehirde yaşamıyorsan şehirleri araştır yurt imkanlarına bak masrafları karşılaştır.

URAP 2016-2017 MÜHENDİSLİK ALANINDA TÜRKİYE SIRALAMASI GÜNCEL

YILDIZ MI HACETTEPE Mİ

Bu da QS World University Rankings 2016-2017 Dünya Makina Mühendisliği alanında sıralaması.

YILDIZ MI HACETTEPE Mİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kütahyali4343 -- 20 Temmuz 2017; 15:12:25 >

• Bilgisayar mühendisliği düşünüyorsanız hacettepe diğer mühendislikler için Yıldız teknik hocam düşünmeyin fazla
  • Bir YTÜ mühendislik öğrencisi olarak, YTÜ yü tercih etmenin mesleki anlamda seni hacettepe ye göre bir adım öne taşıyacağını düşünüyorum. Davutpaşa Kampüsü ulaşım olarak kolay bir yerde ve yeşil alanlarıyla Tekno Park'ıyla ayrıcalıklı bir üniversite. Ayrıca mühendislik alanında sahaya çıkacağın zaman YTÜ etiketi çoğu yerde avantajlı oluyor. Bir ODTÜ, bir Boğaziçi bir İTÜ değil belki ama yine de bunlardan sonra gelen saygın üniversitelerden başta gelir belki de. Uluslararası yarışmalarda sıralamaya giren üniversitelerden biridir.

Ek bilgi: Bir çok seminer, sempozyum, kongre , kurs ve panelin İstanbul'da olduğunu da göz önünde bulundurursak şehir olarak da İstanbul eğitim ve geşişim alanında bir adım daha önde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptNB -- 20 Temmuz 2017; 15:4:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ptNB

Bir YTÜ mühendislik öğrencisi olarak, YTÜ yü tercih etmenin mesleki anlamda seni hacettepe ye göre bir adım öne taşıyacağını düşünüyorum. Davutpaşa Kampüsü ulaşım olarak kolay bir yerde ve yeşil alanlarıyla Tekno Park'ıyla ayrıcalıklı bir üniversite. Ayrıca mühendislik alanında sahaya çıkacağın zaman YTÜ etiketi çoğu yerde avantajlı oluyor. Bir ODTÜ, bir Boğaziçi bir İTÜ değil belki ama yine de bunlardan sonra gelen saygın üniversitelerden başta gelir belki de. Uluslararası yarışmalarda sıralamaya giren üniversitelerden biridir.

Aa çok mutlu oldum mesaj atmanıza yıldız tekniğin her sene düşüşte olduğu ve memnuniyetsizliğin arttığı söyleniyordu o zaman doğruluğu olmayan bilgiler

• Jellibonn kullanıcısına yanıt
    Puanın ya da sıralamanın değişmesi insanların tercihlerine göre değişir. Ben FTR mezunuyum aslen. Şu an fizyoterapistlik yapıyorum geçimimi sağlamak için ama hobi olarak da mühendislik okuyorum. Misal ben FTRyi 13k sıralama ile kazandım. Şu an FTRnin sıralamaları epey bir düşük. Bazı branşlar popüler olup sonrasında popülaritesini kaybedebiliyor. Ama mühendislikte köklü teknik üniversitelerin avantajı devam etmekte. Bir de seçeceğin mühendislik branşı makine , elektrik gibi temel şeyler olsun. Tutup da mekatronik seçmek dezavantajlı olabilir sonrasında.

• Jellibonn kullanıcısına yanıt
    Sınıflar harabe mı? Elektrik elektronik okuyorum Hacettepe'de, kimya mühendisliğinin sınıfları bizimkilerden güzel.

• Batterx One kullanıcısına yanıt
    İnternetten okuma benimkisi hocam siz daha iyi bilirsiniz orada okuduğunuz için tabiki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.