Şimdi Ara

Yıldız teknik mi Hacettepe mi (makina mühendisliği) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
4.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen :D
    Bir bakmışız cami olmuş xD

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt
    :D

• O puanla düşük üni yazarsan yazık edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16971905 1 kullanıcısına yanıt
    Ben de makina düşünüyorum. Hoşuma gidiyor ama bir türlü emin olamadım.

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Arada üni yok yüzde elli.koc Bilkent hariç. Makas çok açık o arada makina icin

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    Emin olamama sebebiniz eğer iş bulma vs ise. Şunu diyebilirim çalışmayı hayat merkezine koymanız gereken bir donemdeyiz artık. Hiçbir şey garanti vermiyor. Diş hekimi mezunu kuzenim ıssız şuan. Sanmayın ki şuan yeni açılan vasıfsız bir çok tiptan (doğru dürüst hoca yok çünkü) mezun olanlar kesin iş sahibi vs. Açık kapanacak illaki. Ve inanın şuan bile.mezun olduklarında pratisyen olarak çok zorlanacaklar. Zor sartlar çünkü. Benim cikarimim su. Garanti gözüyle bakmayacaksin hiçbir şeye. Çalışmayı kesinlikle hayatına koyacaksın ne olursa olsun. Gerisi gelir. Tamamen kendi düşüncem

hocam bende ytü makine duşunuyorum taü de aklımı çeliyor taü hakkında bilginiz var mı ?
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    Hep benim de aklıma takıldı orası. Ancak nedense içten içe uzağım.

Yurtdisi imkanlari guzelde biraz kumar gibi gozukuyor

• ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle. O riske girmem sanirim

• İTÜ Makine'nin sıralaması büyük ihtimalle geriler. Ama şu kılavuz açıklanırsa daha net şeyler söyleyebiliriz.
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    İnşallah :)

Tamamen haklısınız. Ama benim Emin olamama sebebim bu değil benim Emin olamama sebebim sadece makinanın ilgimi çekmemesi aynı zamanda mesela bilgisayara da ilgi duyuyorum çevremden mesela elektrik elektronik tercih edip daha sonra vazgeçip okulu bırakıp Tıp'a giden oldu Aynı şekilde ben de örneğin makine tercih edersem okulda pişman olup bölüm değiştirme ihtimalim olur diye şimdiden elimden geldiğince araştırmaya çalışıyorum.

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    Bu konuda en iyisi olabildiğince arastirmak

• GTÜ Makineyi de tavsiye ederim hocam.
    Makasın açık olması doğal. Birinci sınıf üniversiteler özel sektörde farklı muamele görüyorlar. Mezun olunca anlarsın

• bu soruyu ciddi ciddi sormadığını umuyor ve sana ytü makina diyerek köşeme çekiliyorum. hacettepeyi ytüyle bilgisayarda kıyaslayabilirsin (hatta hacettepe geçer) ancak makinada imkanı yok kıyaslayamazsın. zaten ytü makinayı ülkede kıyaslayabileceğin sadece iki makina bölümü var onlar da odtü ve itü. diğerleriyle imkanı yok kıyaslayamazsın.

• Çok bilgim olmadığı için ciddi ciddi kiyasladim :D peki ytu demenizdeki sebep hoca sayısı vs mi. Eğitimin ingilizce olmaması nasıl etkiler

eğitim ingilizce değil diye bişey yok. bütün bölüm dersleri ingilizce de açılıyor. benim bu dönem 7 bölüm dersim vardı hepsi ingilizceydi. o senin seçip seçmemene bağlı. ayrıca hoca sayısı değil sadece, teknik okulda okumanın çok avantajı var, mesela lab sayısı, seçmeli ders sayısı, bölüm dersi sayısı gibi. mesela boun makinada makel ve mukavemet gibi dersler yok, bunları bilmeden kendine makina mühendisi diyemezsin. bizde ise mukavemet 1,2 ve makel 1,2 zorunlu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.