Şimdi Ara

Yıldız teknik mi Hacettepe mi (makina mühendisliği) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
4.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 16971905 1 kullanıcısına yanıt
    ayrıca makina fakültesinin yıldız kampüsünde olduğunu da hatırlatayım, beşiktaş meydan 7-8 dk yürüme mesafesi :) 1-2 saat ders aran varsa bşeiktaşta takılabilirsin rahatlıkla.
  • İstanbul'u hiç bilmiyorum :D

• Anadolu - pilotaj

rica ederim, önemli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16971905

Hiç bakmadım. Bakayım ona da. Sonuçlar açıklanınca birkaç mühendis ile konuşacağım o zamana kadar bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. teşekkür ederim
    Yazilim/bilgisayar muhendisiyim, faydali olacagini dusunurseniz, sorularinizi cevaplamaya calisirim tercihler oncesi.
  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Makine vs okuyup ek olarak yazılım dersi alınabiliyor mu

• Teşekkür ederim:D

• quote:

Orijinalden alıntı: 16971905

Makine vs okuyup ek olarak yazılım dersi alınabiliyor mu
    Tabi, ister universite ozelinde dersler alabilirisiniz, ister biraz daha gozunuze fazlasini kestirirseniz bilgisayar yan dal (minor) yapip her iki bolumden de lisans derecesiyle mezun olabilirsiniz. Ozellikle son bir kac yildir ise, buna benzer yan egitimler, sadece universite dersleriyle sinirli degil, Coursera/EdX/Udemy/Udacity vb. bircok online platformdan ucretli/ucretsiz, cok hizli dersler alarak kendinizi gelistirebilirsiniz; bu yontemin kendine gore arti/eksileri olabilir tabi.
    Unide almak daha mantıklı sanırım ama. İlerde cv acisindan

CV'yi sadece resmi sertifika alabildigimiz seylerle doldurmuyoruz (bu biraz TR kafasiyla beklenen bir sey), pratikte basarabildigimiz hersey CV'ye girebilir (ozellikle yurt disi is basvurularinda). Bu acidan, online egitim ya da universite egitimi, ne alirsaniz alin, hakkini vermis ve teori ve teknolojiyi ogrenmisseniz CV'ye girebilir.

Yalniz unversite egitimi veya online egitimlere yonelik en temel ksrsilastirmam soyle olabilir: Universite egitimi, kalitesine de bagli olarak, isin formal egitimini, teorisini guzel alabileceginiz yerdir, teorik temelini saglam oturtabilirsiniz. Bu ornegin, bilgisyar bilimlerinde cok cok onemli olabiliyor, bircok konu matematik, istatistik gibi temel bilgiler gerektiredigi icin, mesela makine ogrenmesi, yapay zeka olarak adlandirilan konular. Buna ragmen universite egitimi yavastir, siniflara ve zamana kisitlidir genel olarak. Online egitimlerin en buyuk avantaji hizlica birseyler ogrenebilmek, en buyuk dezavantaji, temel teorisini bilmediginiz konulari temelsiz ogrenme durumu. Ama hic ogrenmemekten iyi olabilir bazen genel kulturel bilgi seviyesinde bile ogrenmek.

Bu bilgiyi öğrenmem çok iyi oldu çok teşekkür ederim

Kolay gelsin, basarilar!
  • ytü makine tartışmasız, beşiktaşta lan her şeyden önce. bizim bölüm beşiktaşta olaydı keşke
  • Kardeş ikiside oldukça yakındır.İkisininde farklı artıları vardır.Genelde Ytu dan bahsedilmiş bende hacettepeye değineyim.

1- Dil avantajı var full ingilizce çünkü.
    2-Türkiyedeki savunma sanayi şirketlerinin çoğu ankarada.O şirketler için hacettepe daha avantajlı.((Mesela aselsanda 700 odtulu 300 hacettepeli 300 diğer üniler gibi bir istatistik vardı tam hatırlamıyorum araştırırsan bulursun.)

Yani diyeceğim şu ki kağıt üstünde kesinlikle şu daha iyidir diyemeyiz.Hangisinin öğrencisine hangisi daha iyi diye sorsan, kendininkini över
    Ayrıca bu yıl sıralama olarak ytu 40 a , hacettepe de 30 a geriler.Arada yaklaşık bi 10 k fark olur.
  • ogi97 O kullanıcısına yanıt
    O istatistiği duymuştum. Evet aselsan vs de duydum. Çok zormus ya bu işler 😂 sınav stresi gibi

• -Shepard- kullanıcısına yanıt
    itü gelmesi çok zor ben de orayı istiyorum 9k sıralamam var itü 12.5 kapatmış beni 13 14e atıcak arkadaşı da 15 16ya atar sıralamalar geriye gidilcek diyen var bakalım
  • nenga kullanıcısına yanıt
    Yıldız teknik mi Hacettepe mi (makina mühendisliği)

• -Shepard- kullanıcısına yanıt
    yani ?
  • ostiö teknik makine yazılır mı sizce

• ogi97 O kullanıcısına yanıt
    ytü makina 220 kişi alırken hacettepe 60 alıyor hocam bence sıralama farkı olması normal. ama genel olarak öğrenciler birbirine baya yakın seviye olarak. ancak ytü hem fazla ders olmasından hem de teknik okul olmasından dolayı çok zordur. ben günde min. 4-5 saat çalışarak (dersler dahil değil, bildiğiniz hayatsızlık yani) geçen dönem zar zor 3.2 ortalama yapmıştım. vize ve final haftalarında günde 10-12 saat civarına çıktığını da söyleyeyim. ayrıca ytüde her dersin 2 si varken hacettepede çoğu dersin 1. si bile yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.