Şimdi Ara

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2013 GİRİŞLİLER (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.279
Cevap
20
Favori
42.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Yıldız Teknik Üniversitesine kayıt yaptıracaklar için yayınlanan klavuzda İYS ye ait 3 ve 5 eylülde saat 10.00 da 2 sınav var.Biri %100 %30 ingilizce egitim görecek olanlar için digeri türkçe olanlar için.Bu iki farklı sınav olduguna göre demek ki 3'ündeki digerine göre daha zor olacak.Klavuzdaysa yalnızca sınav demiş.Yani bu durumda speaking, listening, writing ler olsaydı kalvuzda belirtmezler miydi? Yoksa bunlar da sınava dahil mi? Ben onların hazırlık okuyanlar için geçerli oldugunu duydum.Umarım yalızca test olur,geçen yıl da öyledi.Lakin ben bu sınavın zorluk derecesini bilmiyorum.Yıldızdaki kampüste geçen yılların soruları varmıs ama ben İstanbulda degil Antalyada yasıyorum.Benim gibi olan arkadaşlar da vardır.Sorulara ulaşanlar bizimle de paylaşırlarsa çok memlun olurum :)
    Bilen birileri yardımcı olur umarım :)
  • her şey iyi güzel birbirimize hangi bölümlerde olduğumuzu söylemek gerçekten paylaşımcı bir hareket. fakat tavsiye ediyorumki kimlik bilgilerinizi, burdan açığa çıkarmayın. mesela ben de elektrik mühendisliği kazandım ama burda son bulsun. başka yerlere taşınmasın. okulda illaki arkadaşlık kuracağız ama illa DH olarak bir reel arkadaşlık kurmamıza gerek yok. başınıza nelerin geleceği hiç belli olmaz.

herkesi de ayrıca tebrik ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

kafasına takılan falan olursa yardım etmeye çalışırım.

öncelikle hazırlık meselesine bir gireyim. hazırlık bizim girdiğimiz zamanlar gerçekten kolaydı, proficiency sadece test sınavından oluşuyordu ve gerçekten basitti. ancak hazırlık eğitimi iyiydi; giden arkadaşlardan falan gördüğüm kadarıyla baya da zorluyorlardı. ancak bu sene hazırlık okuyanlara da yapıldığı gibi büyük ihtimalle sizler bizler gibi kolay bir proficiency'ye girmeyecek, speaking, listening, writing gibi çeşitli sınavlara gireceksiniz. bu sene birçok bölümün ingilizcesi geldi, iö kapatıldı, kolay bir iys beklemeyin derim. hazırlık gereksiz falan gibi duymuşsunuzdur, ben de duydum ve buna güvenerek geçtim ama hazırlık gereksiz değildir arkadaşlar, bence her halükarda ingilizceyi geliştirmek için böyle bir fırsat varken gidilmeli. ama işte sonra da geçtim geçemedim telaşı falan, verin kurtulun da diyebilirim.

davutpaşa çevresinde yurt meselesine gelince. davutpaşa çevresinde sadece bir tek yurt var o da fsm. ki o da yüksek ücretli ve gayet kaliteli bir yurt bu yüzden genelde babası fotrliler, torpili yüksekler kalıyor (cidde yüksekler, müsteşarla falan halledemiyor, milletvekili falanla ancak hallediyorsunuz). okulun tek yurdu davutpaşa'ya uzay mesafesinde olan maslak yurdu idi ki bu sene onu da kapatıp bizleri kapının önüne bıraktılar :) gerçi hergün 3 saat yol çekerek gelip gidiyordum, yurttan ayrılmak için iyi bir bahane oldu. cevizlibağ'da atatürk öğrenci yurdu yapılıyor, orası bitene kadar okula en yakın yurtlar çağlayan, esenyurt gibi aslında uzak olan yurtlar. kendinizi kalacak yer bulamamaya hazırlayın derim. beşiktaş'ta kalanlar için ise abdi ipekçi vardır, biçilmiş kaftandır.

yıldız'ın ulaşımı kolay çünkü barbaros bulvarı'nın hemen yanında ancak davutpaşa biraz sıkıntılı bu yönden. okula otobüs hattı olarak alternatif üç hat ve kimi zaman görünen artı bir hat var. bunlar 500es, 41at ve 85c'dir. okulun ana ulaşım arterini 15 dk'da bir kalkan 41at oluşturur. mecidiyeköy yönüne gideceklere de 500es tavsiye olunur. 85c hayalet gibi az görünür cevizlibağ'a gider. arada bir de otogar'dan beşiktaş'a giden hattan otobüs görünür, kaybolur. bir de okulun ring servisi çilek turizm mevcut. çilek kart alırsınız, cevizlibağ'dan okula 60 kuruş, okulun içinde de 20 kuruş'a seyahat edebilirsiniz. ayrıca üzerinde ytü yazan mavi otobüsler ve ufak minibüslerle de bedava seyahat imkanınız var. ulaşımın bence en zayıf halkası okulun önünden geçen metro'dur ki gerçekten davutpaşa yokuşunu görücne neden en zayıf halka olarak ilan ettiğimi anlayacaksınız. o yokuşu mutlaka bir şeyle çıkmanız şart, yoksa ter içinde kalır, dersinize geç kalırsınız.

hocam cidden hazırlık konusunda çok muallaktayım bende
    hazırlık atlama için yapılan sınav hazırlığı geçmek için yapılan sınavdan daha mı kolay oluyor ?
    bir de diyelim geçemedik hazırlığı nolcak halimiz hazırlıkta mı sürüneceğiz
    bi kısım insan kesinlikle geçin süründürüyorlar diyo bi kısımda okuyun diyo
    şimdi öyle böyle geçsek ileri ingilizce diye dersler var sanırım onlarda takılma ihtimalim yüksek baya
    bir yandan da 2.öğretimim harç parası harçlık vs derken iyi para gitcek 1 senede değer mi değmez mi karar veremiyorum

hazırlığı atlamak için olan sınav daha önce hiç listening, writing, reading ve speaking gibi parçalı yapılmamıştı. bu sene ilk kez dönem sonunda hazırlık'ı atlamak için uygulandı. iki sene önce (2011 girişliler yani) hazırlık'ta olanlar da hazırlığı geçmek için girdikleri test şeklinde proficiency ile bölüme geçtiler. %100 emin olmamakla birlikte artık sistemin böyle olacağını düşünüyorum. sizler de proficiency adı altında aşamalı ve her bir yeteneğinizi ölçen sınava gireceksiniz büyük ihtimalle. geçemeyen bir arkadaşım var bizzat tanıdığım kendisi bizim gibi 2011 girişlidir ve hala geçemedi, en son sınavda da geçemedi ve son hakkı sizlerle gireceği sınav. onu da geçemezse artık ne olacak bilemiyorum.

önce kafadan şunu silin, bir sene hazırlık okurum sınavdan sonra rahat rahat gezerim oh. hazırlık hergün aynı saatler arası ders olan ve devamsızlığın liseden kalma düzenle alındığı insanı sıkmak üzerine kurulu bir dönemdir. ben hazırlık okumadım ama okuyan arkadaşları gördüğüm kadarıyla lise kafası yaşadıklarını da gördüm. bu okulda sınıf kavramı yoktur. ders alırsın 3-5 hatta 10 farklı grup vardır ve sürekli farklı adamlarla derse girersin. arkadaş ortamı yapmak zor oluyor haliyle ama hazırlıkta da bu sorun yok. enseye şampal, şeye parmak modunda dolaşıyorlar. biraz da liseli gibi duruyorlar açıkçası :) ingilizce öğrenmek istiyorsanız okuyun arkadaşlar, adam gibi çalışırsanız adam gibi geçer advanced'dan da muaf olursunuz hem. yok ben rahatlamak için okuyum diyorsanız raharlamak yoook, yanlış geldiniz. bölüme geçin hiç değilse biri yerinize imza atar falan da sıkıntı yaşamazsınız. iö ve harç konusuna da değinmek istemişyorum, kendin bilirsin yani :) bu arada iö hazırlık öğrencileri dilekçeyle birinci öğretimde okumak için başvuru yapabiliyor ve çoğu da kabul ediliyor. ama harç aynı yatıyor ümitlenmeyin, sadece ders saatleri gündüz oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kafasıkarısıkk

Arkadaşlar Yıldız Teknik Üniversitesine kayıt yaptıracaklar için yayınlanan klavuzda İYS ye ait 3 ve 5 eylülde saat 10.00 da 2 sınav var.Biri %100 %30 ingilizce egitim görecek olanlar için digeri türkçe olanlar için.Bu iki farklı sınav olduguna göre demek ki 3'ündeki digerine göre daha zor olacak.Klavuzdaysa yalnızca sınav demiş.Yani bu durumda speaking, listening, writing ler olsaydı kalvuzda belirtmezler miydi? Yoksa bunlar da sınava dahil mi? Ben onların hazırlık okuyanlar için geçerli oldugunu duydum.Umarım yalızca test olur,geçen yıl da öyledi.Lakin ben bu sınavın zorluk derecesini bilmiyorum.Yıldızdaki kampüste geçen yılların soruları varmıs ama ben İstanbulda degil Antalyada yasıyorum.Benim gibi olan arkadaşlar da vardır.Sorulara ulaşanlar bizimle de paylaşırlarsa çok memlun olurum :)

%100 ingilizce eğitim olanlar hangi sınava girecek 3 ündekine mi 5 indekine mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mo1sQzaN -- 27 Temmuz 2013; 23:14:05 >

• 3 ünde olana.
    şu linkten ilk defa kayıt olacaklar için yayınlanan klavuzlara bakabilirsinhttp://www.ogi.yildiz.edu.tr/category.php?id=5
  • Yaz hocam, bilgisayar muhendisligi.
    Bilgisayar bolumu ingilizcesi mi cikti bu sene, oyle bir sey duydum ama gormemistim ben tercih klavuzunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faunus -- 28 Temmuz 2013; 0:23:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faunus

Yaz hocam, bilgisayar muhendisligi.
    Bilgisayar bolumu ingilizcesi mi cikti bu sene, oyle bir sey duydum ama gormemistim ben tercih klavuzunda.

yok kardeşim bilgisayarın çıkarmadılar çıkarsalar yazacaktım ben hatta bizzat yıldıza mail attım ileride açmayı düşünüyor musunuz diye. Yakın gelecekteki planlarımızda böyle bir proje yok dediler :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafasıkarısıkk

Arkadaşlar Yıldız Teknik Üniversitesine kayıt yaptıracaklar için yayınlanan klavuzda İYS ye ait 3 ve 5 eylülde saat 10.00 da 2 sınav var.Biri %100 %30 ingilizce egitim görecek olanlar için digeri türkçe olanlar için.Bu iki farklı sınav olduguna göre demek ki 3'ündeki digerine göre daha zor olacak.Klavuzdaysa yalnızca sınav demiş.Yani bu durumda speaking, listening, writing ler olsaydı kalvuzda belirtmezler miydi? Yoksa bunlar da sınava dahil mi? Ben onların hazırlık okuyanlar için geçerli oldugunu duydum.Umarım yalızca test olur,geçen yıl da öyledi.Lakin ben bu sınavın zorluk derecesini bilmiyorum.Yıldızdaki kampüste geçen yılların soruları varmıs ama ben İstanbulda degil Antalyada yasıyorum.Benim gibi olan arkadaşlar da vardır.Sorulara ulaşanlar bizimle de paylaşırlarsa çok memlun olurum :)

anladığım kadarıyla sadece yazılı sınav 3 eylüldeki. Facebook grubu kurulmuş ordan geçen yılın sorularını paylaşmışlar ben indirdim. Oraya bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: xShadowTRx

quote:

yok kardeşim bilgisayarın çıkarmadılar çıkarsalar yazacaktım ben hatta bizzat yıldıza mail attım ileride açmayı düşünüyor musunuz diye. Yakın gelecekteki planlarımızda böyle bir proje yok dediler :S

Anladim hocam, acikcasi ingilizce egitim goremeyecek olmak disinda hic bir uzuntum yok YTU Bilgisayar icin.
    Ailem arayip duruyorlar bilmemkimin cocugu kazanmis falan diye de sasirdim bir anda.
    Bu arada ayni bolumde okuyoruz sanirim o yuzden memnun oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: derwish34

Elektrik mühendisliği i.ö çok var bakıyorum hayırlı olsun gençler sorularınız olursa burdayım

iö harç dışında ek olarak başka bi ödeme var mı ?
  • Güz yarıyılı katkı payı nedir birileri bizi aydınlatsınnn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iö kayıt olurken hem harç hem de katkı payı mı ödeyecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vito scalletta

quote:

Orijinalden alıntı: derwish34

Elektrik mühendisliği i.ö çok var bakıyorum hayırlı olsun gençler sorularınız olursa burdayım

iö harç dışında ek olarak başka bi ödeme var mı ?

Yok dostum eğer bu sene değişmediyse 780 TL dönemlik harç
  • quote:

Orijinalden alıntı: cypresus75

quote:

Orijinalden alıntı: alicsgn

Gemi makineleri işletme

Sınıf arkadaşıyız :) 52k ile girdim ben sen kaçtasın

iyi iyi dh den sınıf arkadaşı bulmak güzel 57 ile girdim bende
  • Makineye girenler, kaç binle girdiniz arkadaşlar??
  • Bilgisayar mühendisliği okuyanların dersleri nasıl oluyor biliyor musunuz? Bölüm dersleri sürekli bilgisayar odasında mı oluyor, isteyen kendi laptop'unu falan kullanabiliyor mu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xShadowTRx

quote:

Anladim hocam, acikcasi ingilizce egitim goremeyecek olmak disinda hic bir uzuntum yok YTU Bilgisayar icin.
    Ailem arayip duruyorlar bilmemkimin cocugu kazanmis falan diye de sasirdim bir anda.
    Bu arada ayni bolumde okuyoruz sanirim o yuzden memnun oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafasıkarısıkk -- 28 Temmuz 2013; 9:48:40 >

• Çok teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smart141

Bilgisayar mühendisliği okuyanların dersleri nasıl oluyor biliyor musunuz? Bölüm dersleri sürekli bilgisayar odasında mı oluyor, isteyen kendi laptop'unu falan kullanabiliyor mu?

Bunu bende merak ediyorum acikcasi.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.