< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
İtü kontrolde okuyorum ben 1.sınıfım. Bölüm en başta elektrik elektronik fakültesinde yani ee nin bir kolu. Birinci sınıf genel mühendislik ve temel bilimler üzerine kurulu. Burada bütün mühendislikler hemen hemen aynı dersleri görürler. İkinci sınıfta fakülteye özel dersler ağırlıklı olur. Elektronik devre temelleri gibi genel ee dersleri. Üçüncü sınıftan itibaren ağırlıklı olarak bölüme özgü dersler görmeye başlarsınız. İş olanakları iyi diye biliyorum üst sınıflardan mezunlardan duyduklarıma göre. Kontrol ve otomasyon kısmı ayrıdır. Kontrol kısmı daha teoriktir ve genellikle argede ve savunma sanayinde iş bulursunuz. Otomasyon kısmında özel sektör daha baskındır. Burada otomasyon şirketlerinde çalışırsınız. Örnek vermem gerekirse ABB, Rockwell, AVL gibi... Bunların yanında yerli otomasyon şirketleri de vardır fakat daha küçük çaplıdır. Genellikle en kötü buralara girip biraz tecrübe kazanıp saydığım şirketlere girmeye bakarlar. Bölüm sadece İtüde ve Yıldızda olması sebebiyle az mezun verir. Bu da rekabet açısından daha rahat olmanızı sağlar. Tabii ki ee okuyanlar da buraya yönelebilirler rahatlıkla. İş tanımı olarak örneğin ABB ye girdiniz diyelim. Bana ABB ye yaptığımız gezide anlatılan şey bir fabrika kuruluyor, fabrikanın elektriği mekaniği vs her şeyi kuruluyor. En son sıra otomasyon kısmına geliyor. Burada siz otomasyon sistemini kuruyorsunuz ve anahtarı teslim ediyorsunuz. Yani son aşamadasınız. Tabii farklı alanları da var bölümün. Örneğin gömülü sistemler kontrol ve otomasyonun bir koludur. Buradan PLC lerden vs ziyade bildiğimiz C gibi programlama dillerini kullanırsınız. Bu aşamada kendinizi nesne yönelimli programlamada vs de geliştirerek normal yazılımcı olabilirsiniz. Yazılıma yönelme de kolaydır bölümde. Robotik bölümün başlıca alanlarındandır. Yine çoğu mühendislikte olan satış pazarlama satış sonrası destek gibi pozisyonlar da mümkündür gayet. Yurt dışında çalışma imkanı vardır tabii. Bir kişiyi tanıyorum ben Almanyada yüksek lisans yapıp dolgun bir maaşla çalışan. Ama yurt dışı için en kolay yol yazılım yine. Yazılıma yönelerek en rahat şekilde iş bulursunuz diye tahmin ediyorum çünkü yazılıma rağbet baya var yurt dışında. İngilizce çok iyi olmalı. Bunu demeye gerek yok zaten. Yanında Almanca güzel olur mesleki anlamda. Ama tabii özellikle gitmek istediğiniz bir ülke varsa oranın dilini öğrenin ki ben Fransızca öğreniyorum şu an.
Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım. Daha üst sınıflardan ya da mezun olanlar daha güzel yanıtlar elbet. ![]() |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CBD65149 -- 29 Haziran 2019; 3:6:53 > |
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|