Şimdi Ara

Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol Otomasyon Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
7.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölümde okuyan var mı ? Varsa bölüm hakkında bilgilendirme yapabilirler mi ? Bölümün olanakları nelerdir? Bölümden mezun olanları ne bekliyor? Yurtdışında çalışma imkanı var mı? İngilizcenin yanında Almanca ve Rusça da öğrenilmeli mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İtü kontrolde okuyorum ben 1.sınıfım. Bölüm en başta elektrik elektronik fakültesinde yani ee nin bir kolu. Birinci sınıf genel mühendislik ve temel bilimler üzerine kurulu. Burada bütün mühendislikler hemen hemen aynı dersleri görürler. İkinci sınıfta fakülteye özel dersler ağırlıklı olur. Elektronik devre temelleri gibi genel ee dersleri. Üçüncü sınıftan itibaren ağırlıklı olarak bölüme özgü dersler görmeye başlarsınız. İş olanakları iyi diye biliyorum üst sınıflardan mezunlardan duyduklarıma göre. Kontrol ve otomasyon kısmı ayrıdır. Kontrol kısmı daha teoriktir ve genellikle argede ve savunma sanayinde iş bulursunuz. Otomasyon kısmında özel sektör daha baskındır. Burada otomasyon şirketlerinde çalışırsınız. Örnek vermem gerekirse ABB, Rockwell, AVL gibi... Bunların yanında yerli otomasyon şirketleri de vardır fakat daha küçük çaplıdır. Genellikle en kötü buralara girip biraz tecrübe kazanıp saydığım şirketlere girmeye bakarlar. Bölüm sadece İtüde ve Yıldızda olması sebebiyle az mezun verir. Bu da rekabet açısından daha rahat olmanızı sağlar. Tabii ki ee okuyanlar da buraya yönelebilirler rahatlıkla. İş tanımı olarak örneğin ABB ye girdiniz diyelim. Bana ABB ye yaptığımız gezide anlatılan şey bir fabrika kuruluyor, fabrikanın elektriği mekaniği vs her şeyi kuruluyor. En son sıra otomasyon kısmına geliyor. Burada siz otomasyon sistemini kuruyorsunuz ve anahtarı teslim ediyorsunuz. Yani son aşamadasınız. Tabii farklı alanları da var bölümün. Örneğin gömülü sistemler kontrol ve otomasyonun bir koludur. Buradan PLC lerden vs ziyade bildiğimiz C gibi programlama dillerini kullanırsınız. Bu aşamada kendinizi nesne yönelimli programlamada vs de geliştirerek normal yazılımcı olabilirsiniz. Yazılıma yönelme de kolaydır bölümde. Robotik bölümün başlıca alanlarındandır. Yine çoğu mühendislikte olan satış pazarlama satış sonrası destek gibi pozisyonlar da mümkündür gayet. Yurt dışında çalışma imkanı vardır tabii. Bir kişiyi tanıyorum ben Almanyada yüksek lisans yapıp dolgun bir maaşla çalışan. Ama yurt dışı için en kolay yol yazılım yine. Yazılıma yönelerek en rahat şekilde iş bulursunuz diye tahmin ediyorum çünkü yazılıma rağbet baya var yurt dışında. İngilizce çok iyi olmalı. Bunu demeye gerek yok zaten. Yanında Almanca güzel olur mesleki anlamda. Ama tabii özellikle gitmek istediğiniz bir ülke varsa oranın dilini öğrenin ki ben Fransızca öğreniyorum şu an.
    Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım. Daha üst sınıflardan ya da mezun olanlar daha güzel yanıtlar elbet.
  • Up

• Birde İTÜ ile YTÜ kontrol ve otomasyon Mühendisliği olarak çok büyük fark yaratır mı ? Yoksa kişinin kendini geliştirmesine mi bakar ?

• Up

• Up

• .

• up up up up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• İtü kontrolde okuyorum ben 1.sınıfım. Bölüm en başta elektrik elektronik fakültesinde yani ee nin bir kolu. Birinci sınıf genel mühendislik ve temel bilimler üzerine kurulu. Burada bütün mühendislikler hemen hemen aynı dersleri görürler. İkinci sınıfta fakülteye özel dersler ağırlıklı olur. Elektronik devre temelleri gibi genel ee dersleri. Üçüncü sınıftan itibaren ağırlıklı olarak bölüme özgü dersler görmeye başlarsınız. İş olanakları iyi diye biliyorum üst sınıflardan mezunlardan duyduklarıma göre. Kontrol ve otomasyon kısmı ayrıdır. Kontrol kısmı daha teoriktir ve genellikle argede ve savunma sanayinde iş bulursunuz. Otomasyon kısmında özel sektör daha baskındır. Burada otomasyon şirketlerinde çalışırsınız. Örnek vermem gerekirse ABB, Rockwell, AVL gibi... Bunların yanında yerli otomasyon şirketleri de vardır fakat daha küçük çaplıdır. Genellikle en kötü buralara girip biraz tecrübe kazanıp saydığım şirketlere girmeye bakarlar. Bölüm sadece İtüde ve Yıldızda olması sebebiyle az mezun verir. Bu da rekabet açısından daha rahat olmanızı sağlar. Tabii ki ee okuyanlar da buraya yönelebilirler rahatlıkla. İş tanımı olarak örneğin ABB ye girdiniz diyelim. Bana ABB ye yaptığımız gezide anlatılan şey bir fabrika kuruluyor, fabrikanın elektriği mekaniği vs her şeyi kuruluyor. En son sıra otomasyon kısmına geliyor. Burada siz otomasyon sistemini kuruyorsunuz ve anahtarı teslim ediyorsunuz. Yani son aşamadasınız. Tabii farklı alanları da var bölümün. Örneğin gömülü sistemler kontrol ve otomasyonun bir koludur. Buradan PLC lerden vs ziyade bildiğimiz C gibi programlama dillerini kullanırsınız. Bu aşamada kendinizi nesne yönelimli programlamada vs de geliştirerek normal yazılımcı olabilirsiniz. Yazılıma yönelme de kolaydır bölümde. Robotik bölümün başlıca alanlarındandır. Yine çoğu mühendislikte olan satış pazarlama satış sonrası destek gibi pozisyonlar da mümkündür gayet. Yurt dışında çalışma imkanı vardır tabii. Bir kişiyi tanıyorum ben Almanyada yüksek lisans yapıp dolgun bir maaşla çalışan. Ama yurt dışı için en kolay yol yazılım yine. Yazılıma yönelerek en rahat şekilde iş bulursunuz diye tahmin ediyorum çünkü yazılıma rağbet baya var yurt dışında. İngilizce çok iyi olmalı. Bunu demeye gerek yok zaten. Yanında Almanca güzel olur mesleki anlamda. Ama tabii özellikle gitmek istediğiniz bir ülke varsa oranın dilini öğrenin ki ben Fransızca öğreniyorum şu an.
    Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım. Daha üst sınıflardan ya da mezun olanlar daha güzel yanıtlar elbet.

• YTÜ Kontrol ve Otomasyondayım yukarıdaki arkadaş gayet iyi açıklamış. Ben bu sene hazırlığı bitirdim sorularınız varsa sorabilirsiniz ama yüzeysel kalabilirim. Onun dışında YTÜ ve yabancı diller hakkında sorularınız varsa seve seve cevaplarım.
  • Yurt dışı konusunda yazmam gerekirse bölümün direk adını bulamayabilirsin. Control Engineer, Automation Engineer, PLC Engineer, Embedded Systems Engineer, Almanca için Regelungstechnik ve Automatisierungstechnik olarak aratabilirsin benim kafamı bayağı kurcalamıştı. Dil öğrenme konusunda da İngilizce tabii ki bir zorunluluk, başta Almanca olmak üzere (bu sene özel ders aldım sektör için faydalı olacağını düşünüyorum.) ileride yaşamak istediğin ülkenin dilini öğrenebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CBD65149 -- 29 Haziran 2019; 3:6:53 >
  • alt mühendisliklere pek sıcak bakmıyorum nedense.
  • Sene basından beri itü kontrol ve otomasyon hedefiyle calıstım fakat su an ytü tutacak gibi duruyor . Birkaç sorum olacak sıra sıra yazayım .
    1)Ytüden geçirdiğin bir sene sonunda ne kadar memnun kaldın?
    2)Ytünün yeri leş gibi bir yerde bundan ne kadar etkilendin ?
    3)Arada bir keske bir sene daha hazırlanıp itü tuttursaydım diyor musun ?
    4)Ne kadar derslerine girmesen de duyumların olmuştur hocalar ne kadar iyi ?
    5)İngilizce eğitimi ne kadar yeterli ?
    6)Okuldaki boş insan oranı sence kaçtır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizyildizi345

İtü kontrolde okuyorum ben 1.sınıfım. Bölüm en başta elektrik elektronik fakültesinde yani ee nin bir kolu. Birinci sınıf genel mühendislik ve temel bilimler üzerine kurulu. Burada bütün mühendislikler hemen hemen aynı dersleri görürler. İkinci sınıfta fakülteye özel dersler ağırlıklı olur. Elektronik devre temelleri gibi genel ee dersleri. Üçüncü sınıftan itibaren ağırlıklı olarak bölüme özgü dersler görmeye başlarsınız. İş olanakları iyi diye biliyorum üst sınıflardan mezunlardan duyduklarıma göre. Kontrol ve otomasyon kısmı ayrıdır. Kontrol kısmı daha teoriktir ve genellikle argede ve savunma sanayinde iş bulursunuz. Otomasyon kısmında özel sektör daha baskındır. Burada otomasyon şirketlerinde çalışırsınız. Örnek vermem gerekirse ABB, Rockwell, AVL gibi... Bunların yanında yerli otomasyon şirketleri de vardır fakat daha küçük çaplıdır. Genellikle en kötü buralara girip biraz tecrübe kazanıp saydığım şirketlere girmeye bakarlar. Bölüm sadece İtüde ve Yıldızda olması sebebiyle az mezun verir. Bu da rekabet açısından daha rahat olmanızı sağlar. Tabii ki ee okuyanlar da buraya yönelebilirler rahatlıkla. İş tanımı olarak örneğin ABB ye girdiniz diyelim. Bana ABB ye yaptığımız gezide anlatılan şey bir fabrika kuruluyor, fabrikanın elektriği mekaniği vs her şeyi kuruluyor. En son sıra otomasyon kısmına geliyor. Burada siz otomasyon sistemini kuruyorsunuz ve anahtarı teslim ediyorsunuz. Yani son aşamadasınız. Tabii farklı alanları da var bölümün. Örneğin gömülü sistemler kontrol ve otomasyonun bir koludur. Buradan PLC lerden vs ziyade bildiğimiz C gibi programlama dillerini kullanırsınız. Bu aşamada kendinizi nesne yönelimli programlamada vs de geliştirerek normal yazılımcı olabilirsiniz. Yazılıma yönelme de kolaydır bölümde. Robotik bölümün başlıca alanlarındandır. Yine çoğu mühendislikte olan satış pazarlama satış sonrası destek gibi pozisyonlar da mümkündür gayet. Yurt dışında çalışma imkanı vardır tabii. Bir kişiyi tanıyorum ben Almanyada yüksek lisans yapıp dolgun bir maaşla çalışan. Ama yurt dışı için en kolay yol yazılım yine. Yazılıma yönelerek en rahat şekilde iş bulursunuz diye tahmin ediyorum çünkü yazılıma rağbet baya var yurt dışında. İngilizce çok iyi olmalı. Bunu demeye gerek yok zaten. Yanında Almanca güzel olur mesleki anlamda. Ama tabii özellikle gitmek istediğiniz bir ülke varsa oranın dilini öğrenin ki ben Fransızca öğreniyorum şu an.
    Gerçekten uzun ve bilgilendirici bir yazı olmuş ben kendi adıma teşekkür ederim

• SignOfDarkness kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun.

1) %60 diyebilirim.
    2) Ytünün yeri gerçekten leş gibi ama itünün yeri de mükemmel değil kendim Göztepe'de ikamet ediyorum ulaşım gerçekten zor hem vaktini yiyor insanın hem de yoruyor. Ytü yerine örneğin Sabancı'ya aynı konumdan gitmeye çalışsam yol belki daha uzun ama servis kullanacağımdan dolayı daha az yorulurdum diye düşünüyorum. (Masamda böyle bir seçenek yoktu sadece varsayım.)
    3) Kontrol mühendisliği sınava hazırlandığım dönemde haberdar olmadığım bir bölümdü ama gerek sınava hazırlanırken gerek sınav sonrası hep itü istedim (imalat ve malzeme mühendisliği), ytü gelmesi üzmedi diyemeceğim.
    4) Hocaların ne kadar yetkin olduğunu gerçekten bilemiyorum hazırlık olduğu için herkesin aklı havadaydı en ilgili insan olduğumu düşünüyorum ve benim gördüğüm kadarıyla yökatlas'ta kayıtlı sadece "bir" adet profesör var bunu görmek de moralimi bozmadı diyemeceğim. Öte taraftan bölümde Omron olsun Schneider olsun bu firmaların bizzat kurduğu lablar var. Bu lablarda eğitimden geçtikten sonra bu firmalarda çalışmak kolaylaşıyor (Bir tanıdık ytü kontrolü bitirdi 1 sene küçük çaplı bir otomasyon firmasında çalıştıktan sonra Schneider'e geçti).
    5) Ben İngilizce'yi bilerek geldim ve bu süre boyunca amacım insan tanımak ve Almanca öğrenmekti. En yüksek kurdan başladım bu yüzden yorum yapmam pek isabetli olmaz.
    6) Zor soru, %35.

• Up, seneye hedefim benim de.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cok tesekkur ederim

• Bölüm Hakkında başka bilgisi olan ?

• YTÜ Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği öğrencisiyim bu sene 1. sınıfa başlayacağım.Üst sınıflardan insanlarla tanıştım bölümün genel anlamda elektrik-elektronik bilgisayar makine gibi bölümlerin karışımı gibi olduğunu söylediler bana.Matematik ağrılıklı bir bölüm derslerinden bunu anlayabilirsin.İşin uluslararası kısmınıhttps://www.controleng.com/ bu siteden araştırabilirsiniz ingilizceniz iyiyse.Bu sitedeki bilgiler, haberler insanı motive etse de Türkiye'deki durumlar bu bölümü okuyacak ya da tercih edecek insanları endişelendirebiliyor ama yine de kontrol mühendisliği, önemli sanayi ve yazılım ülkelerinde saygın bir meslek olarak görülüyor

• Hayrına up!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.