Şimdi Ara

Yıldız teknik harita mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
9.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arladaşlar burayı düşünüyorum okuyanlar bilgi verebilir mi ?

• Merhaba,
    Ben YTÜ Harita Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim şu an telefondan girdiğim için yazamıyorum. Yarın sabah tekrar bakarsan sana uzun uzun cevap veririm.

Iyi Akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaveNoL

evet arladaşlar burayı düşünüyorum okuyanlar bilgi verebilir mi ?

Merhaba Tekrardan Bölüm Davutpaşa'da bulunuyor. Ulaşım konusunda Cevizlibağ'dan ring servisleri , 41AT ve 500ES İett otobüsleri aynı zamanda metro ile ulaşım sağlayabilirsin okula. Davutpaşa genelde sevilmiyor. Taksim, Mecidiyeköy..vs gibi yerlere uzak olmasından dolayı sanırım ama ben seviyorum. Ferah bir kampüs.

Harita Mühendisliği derslerine gelirsek ilk yıl daha çok temel dersler var mesleki olarak sadece ölçme bilgisi dersi var ama bu ders planının değişmesi için çalışmalar başlamış. Ne zamana yürürlüğe girer bilmiyorum. Adresinden şu anki planı görebilirsin.

Derslerin zorluğu sana bağlıdır, eğer derslere gereken önemi verirsen geçemeyeceğin ders olmaz. 3. sınıf biraz yoğun bir sınıftır onu da belirteyim.

İş bulma konusunda şu an bir sıkıntı yok gibi ama bu konuda sana tam bir bilgi veremem ben takdir edersin ki ben de daha iş hayatına atılmadım ama iş hayatına atılan arkadaşlarım öyle ütopik rakamlarla işe başlamadılar.

AutoCAD ve NetCAD programlarını bilirsen sana fayda sağlar. Sağlamaz değil ama ben senin yerinde olsam, Programlama öğrenmeye bakardım (C# gibi diller) bu dillerin sağlayacağı fayda, NetCAD ve AutoCAD'den daha fazla olur.

Onun dışında başka soruların olursa buradan sorabilirsin. Hem başka arkadaşlara da faydası olur :)

Bir de ben bölümü isteyerek seçtim. Okuduğum için pişman değilim. Yine olursa yine Harita Mühendisliği yazardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hillshade

quote:

Merhaba Tekrardan Bölüm Davutpaşa'dae bulunuyor. Ulaşım konusunda Cevizlibağ'dan ring servisleri , 41AT ve 500ES İett otobüsleri aynı zamanda metro ile ulaşım sağlayabilirsin okula. Davutpaşa genelde sevilmiyor. Taksim, Mecidiyeköy..vs gibi yerlere uzak olmasından dolayı sanırım ama ben seviyorum. Ferah bir kampüs.

Harita Mühendisliği derslerine gelirsek ilk yıl daha çok temel dersler var mesleki olarak sadece ölçme bilgisi dersi var ama bu ders planının değişmesi için çalışmalar başlamış. Ne zamana yürürlüğe girer bilmiyorum.http://www.hrm.yildiz.edu.tr/page//%C3%96%C4%9Fretim-Plan%C4%B1/37 Adresinden şu anki planı görebilirsin.

Derslerin zorluğu sana bağlıdır, eğer derslere gereken önemi verirsen geçemeyeceğin ders olmaz. 3. sınıf biraz yoğun bir sınıftır onu da belirteyim.

İş bulma konusunda şu an bir sıkıntı yok gibi ama bu konuda sana tam bir bilgi veremem ben takdir edersin ki ben de daha iş hayatına atılmadım ama iş hayatına atılan arkadaşlarım öyle ütopik rakamlarla işe başlamadılar.

AutoCAD ve NetCAD programlarını bilirsen sana fayda sağlar. Sağlamaz değil ama ben senin yerinde olsam, Programlama öğrenmeye bakardım (C# gibi diller) bu dillerin sağlayacağı fayda, NetCAD ve AutoCAD'den daha fazla olur.

Onun dışında başka soruların olursa buradan sorabilirsin. Hem başka arkadaşlara da faydası olur :)

Bir de ben bölümü isteyerek seçtim. Okuduğum için pişman değilim. Yine olursa yine Harita Mühendisliği yazardım.

Cevabınız için çok teşekkürler.
    Aklımda makine vardı anca ygs puanım kötü gelince umutlarım azaldı haritaya yöneldim diyebilirim.Sizce seneye hazırlanıp makineye mi gireyim yoksa bu sene haritayamı biliyorum biraz saçma gibi bir soru 2 bölüm çok farklı.Yani demek istedğim haritaya girersem pişman olur muyum ? Makine hakkında da bilginiz varsa iş olanaklarını karşılaştırırsanız sevinirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hillshade

quote:

Merhaba Tekrardan Bölüm Davutpaşa'dae bulunuyor. Ulaşım konusunda Cevizlibağ'dan ring servisleri , 41AT ve 500ES İett otobüsleri aynı zamanda metro ile ulaşım sağlayabilirsin okula. Davutpaşa genelde sevilmiyor. Taksim, Mecidiyeköy..vs gibi yerlere uzak olmasından dolayı sanırım ama ben seviyorum. Ferah bir kampüs.

Harita Mühendisliği derslerine gelirsek ilk yıl daha çok temel dersler var mesleki olarak sadece ölçme bilgisi dersi var ama bu ders planının değişmesi için çalışmalar başlamış. Ne zamana yürürlüğe girer bilmiyorum.http://www.hrm.yildiz.edu.tr/page//%C3%96%C4%9Fretim-Plan%C4%B1/37 Adresinden şu anki planı görebilirsin.

Cevabınız için çok teşekkürler.
    Aklımda makine vardı anca ygs puanım kötü gelince umutlarım azaldı haritaya yöneldim diyebilirim.Sizce seneye hazırlanıp makineye mi gireyim yoksa bu sene haritayamı biliyorum biraz saçma gibi bir soru 2 bölüm çok farklı.Yani demek istedğim haritaya girersem pişman olur muyum ? Makine hakkında da bilginiz varsa iş olanaklarını karşılaştırırsanız sevinirim.

Hocam Makine hakkında en güzel yorumu bizim makinecilerin kurduğu okulun bir sitesi var oradan alabilirsiniz. Bilmiyorum buradan yazmak serbest mi değil mi isterseniz özelden yazabilirm.

• ytü olmazsa gel ktü ye oku...kesinlikle sağlam bölüm,iş sıkıntısı yok gibi bişe..yeter ki mezun ol ve dolgun maaşla işe başlarsın..

ama istanbulda okumak daha cezbedici sen ytü hedefle ve oku
  • ytü harita'nın puanı yüksek degil.ve ytü iyi bir üniversite.sanırım bölüm populer olmadıgı icin puanı yüksek degil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YTU Müzik Kulübü “Rhythmfest’13 ETKİNLİĞİ;

29 NİSAN PAZARTESİ günü, saat: 14.00 da DAVUTPAŞA KONGRE MERKEZİNDE; Dalında en iyi davul ve percussion sanatçılarıyla, workshop,söyleşi ve performansların olduğu harika bir festival gerçekleşecektir.

Davul:
    -Doğaç Titiz
    -Erhan Seçkin
    Percussion:
    -Okay Temiz
    -Engin Gürkey
    -Hamdi& Memduh Akatay

Etkinlik herkese açık ve ücretsizdir. Katılımcılara çekilişle hediyeler verilecektir.
    Paylaş
  • Aslında arkadaşlar bu harita mühendisliği[geomatik] hakikatten inşaat-makina gibi temel 2 mühendislikle kıyaslanacak kadar iyi bir bölüm duyulanlara göre, iş ve maaş konusunda sıkıntı olunmayacagı da söyleniyor.Peki geleceği nasıl bu meslegın?Puanlarda harita daha tam olarak oturmadıgı için mi dusuk acaba?Bu bölümü okuyan bi arkadaş cevaplarsa cok memnun kalırım. kardeşimin girmeside söz konusu..Mesela bi ege-dokuz eylül-gazi-marmara gibi mühendislikte kendini kanıtlamıs üniversitelerde makina-inşaat mı yoksa ytü-itü gibi teknik üni.lerde geomatik(harita) mı dersiniz? Yani acıkcası bu biraz sidik yarıstırmak gibi oldu ama o yönden bakmadan cevap verelim..Yani inşaatıda- haritayıda severek yapabılcek biri iiçin bahsedelim
  • D@yWaLKer35 kullanıcısına yanıt
    ytü harita da okuyorum, bakma haritanın bu kadar puanla aldığına iş olanağına bakarsak harita da hele ki düz olarak (ek dil yok ,master yapmadan) güzel bir işe girme şansın daha çok mezunlar da bunları söylüyor eğitimi oturmuş bir yer çok seçkin hocalar ders veriyor ,ölçüm aletleri sayısında sıkıntı yok istediğin zaman ölçüm vs. yapabiliyorsun geleceğe gelirsek bugünlerde uydunun da gelişmesiyle harita çok iyi yerlere geldi ve gelecek unutma ki bir yapım yıkım vs. gibi işlerde harita üzerinden çalışılır ve harita mühendisliği genellikle diğer mühendislik dallarının alt yapısını oluşturur ve bu mesleği ilerletmek okuyan mezun yada ilerde geleceksen senin elinde kimse sana hazırda bir şey sunmaz zaten severek yaparsan bir şeyleri başarırsın ,iş bulma sıkıntısı yok beğenmezlik yapmazsan onuda söyleyeyim , seçerken de puanına bakarak hemen önyargıya düşme, olayın içinde olan biri olarak bunu sana söylüyorum, şunu da söyleyeyim ytü yada itü bu mesleği en iyi veren iki yer (ytü de okuduğum için burayı daha fazla tavsiye ederim) bu meslekte olup çok iyi yerlere gelenler var ayrıca türkiye de harita bu sıralamalarda alırken bir de yurt dışında hangi puanlarla bu mesleğe giriliyor bunları da araştır güzel sonuçlar alacağından eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: stormback

ytü harita da okuyorum, bakma haritanın bu kadar puanla aldığına iş olanağına bakarsak harita da hele ki düz olarak (ek dil yok ,master yapmadan) güzel bir işe girme şansın daha çok mezunlar da bunları söylüyor eğitimi oturmuş bir yer çok seçkin hocalar ders veriyor ,ölçüm aletleri sayısında sıkıntı yok istediğin zaman ölçüm vs. yapabiliyorsun geleceğe gelirsek bugünlerde uydunun da gelişmesiyle harita çok iyi yerlere geldi ve gelecek unutma ki bir yapım yıkım vs. gibi işlerde harita üzerinden çalışılır ve harita mühendisliği genellikle diğer mühendislik dallarının alt yapısını oluşturur ve bu mesleği ilerletmek okuyan mezun yada ilerde geleceksen senin elinde kimse sana hazırda bir şey sunmaz zaten severek yaparsan bir şeyleri başarırsın ,iş bulma sıkıntısı yok beğenmezlik yapmazsan onuda söyleyeyim , seçerken de puanına bakarak hemen önyargıya düşme, olayın içinde olan biri olarak bunu sana söylüyorum, şunu da söyleyeyim ytü yada itü bu mesleği en iyi veren iki yer (ytü de okuduğum için burayı daha fazla tavsiye ederim) bu meslekte olup çok iyi yerlere gelenler var ayrıca türkiye de harita bu sıralamalarda alırken bir de yurt dışında hangi puanlarla bu mesleğe giriliyor bunları da araştır güzel sonuçlar alacağından eminim

eyv. sağol yorumun için dikkat ederim

• quote:

Hocam nerelerdesin napıyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Ben Iran dan katiliyorum Yuksesk lisans icin turkiye de okumayi planliyorum da ben. YTU'de geomatik bolumunde dersleri tukce mi sunuyorlar ?
  • Harita okuyan mezun olan biri bilgilendirebilir mi

• Up,beyler yok mu mezun olan bilen eden??

• Aloooo bak.tercihimi göndericem ekleyim mi acaba?

• Merhabalar uzun süredir bu konuya cevap yazılmamış. Bana da sürekli mesaj geldiğinden dolayı buraya da 3.5 yıllık bir mezun olarak tekrar yorumlarımı yazayım istedim.

Öncelikle okuldan başlayalım. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Davutpaşa kampüsünde bulunuyor. Ulaşımı İstanbul'da birkaç şekilde olabilir (Metro ile Metrobüs ve 41 AT ile ya da minibüs vs. ulaşım imkanı kolay) Kampüs birçok fakülteyi barındırıyor içinde. Öğrencilerin bazıları severken bazıları de nefret ediyor :) Taksim vs. uzak olduğu için.

İnşaat fakültesi içinde bulunuyor Harita Mühendisliği, derslerden vs bahsetmek istemiyorum. Şu an bologna sürecine geçiş sağlandığı için benim okuduğumdan çok farklı dersler bulunuyor. Verebileceğim iki tavsiye var. Birincisi derslere devam etmek. İkincisi de kolay geçilen derslerden ziyade ilgi alanınıza göre seçmeniz. Böyle yaptığınızda emin olun iş hayatında daha faydasını göreceksiniz.

Harita Mühendisliği de pek çok üniversitede açılmaya başladı. Eskisi kadar az üniversitede olan bir bölüm değil. Birçok üniversitede Geomatik Mühendisliği ve Harita Mühendisliği olmak üzere eğitim vermektedir. Her meslekte olduğu gibi maalesef bizim meslekte de ekmek aslanın ağzında. Kendinizi geliştirmeye bağlı diyeceğim ama çok klişe olacak. Kesinlikle derslere girmekten ziyade mesleki anlamda bir şeyler yapın derim. Anca öyle piyasada fark meydana getirebilirsiniz.

İş bulma konusunda gelince özel ve kamu sektöründe iş imkanları var ama şu an kamuya alımlar epey düşük. Önceden 69 puana (2010 yılında falan) düşen taban puanları şu an 85 lerde falan. Herkes kamuya yönelmiş durumda. Özel sektör de herkesi mutlu edecek bir yapıya sahip değil. Örnek vermek gerekirse biz mezun olduğumuzdan beri iş bulamayan arkadaş da var. 4-5k maaş alan da var. Bu tamamen kişisel yapı ile alakalı.

Sözün özü önceliklerinizi belirleyin ve bir şekilde kararınızı verin. Karar verdikten sonra da alanınızda en iyi olmak için elinizden geleni yapın :)

Başarılar..

• hillshade kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi ne yapiyorsunuz konuyu gorunce merak ettim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

Hocam şimdi ne yapiyorsunuz konuyu gorunce merak ettim :)
    Merhabalar, kısaca şöyle söyleyeyim belirli bir müddet kamu kurumunda çalıştıktan sonra MEB burslusu olarak Almanya'da eğitim görmeye geldim. :) Su an Almanyadayım. 2 yıl sonra tekrar Türkiye'ye döneceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.