Şimdi Ara

Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği(KOM) Tanitim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
7
Favori
44.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Everest648

Mezunlarla konuşma imkanım olmadı ama onu frmacin nickli bi arkadaş vardı ona danışsan daha yararlı olur. Bi de ben ilk dönem hazırlık okudum 2. dönem bölüme geçtim o yüzden tam olarak tecrübeli sayılmam ama şu ana kadar gördüğüm kadarıyla diğer bölümlere göre hocalarla daha rahat iletişim kurabileceğin bi bölüm diyebilirim rahatlıkla.Öyle ismi filan insanlara değişik geldiği için okunmayacak bi bölüm kesinlikle değil bence gayet güzel bi bölüm tabi ilgi duyduğun bi alansa

Hocam bilgisayardan sonra istediğim bi alandı aslında ama iş imkanları kafamı kurcalıyor. İnternetten arattigimda kontrol muhendisi adi altinda hic is ilani yok . İs imkanlari konusunda biraz bilgilenebilirsem yazicam burayi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel sektörde şöyle birşey vardır.Hiçbir iş ilanında özellikle illaki şu bölümde okuyan insan istiyorum denmez.Mesela senin iş tanımına uygun olup olmadığındır.Şuan 4. sınıfa geçtim hala mezun değilim önümde 1 sene var.Okulda size çok farklı alanlarda çalışabilmeniz için farklı dersler verilir.Siz hangi alana yönlenirseniz hangi sektörü isterseniz o yönünüzü geliştirirsiniz ve o ilanlarla ilgilenirsiniz.

Staj konusuna gelirsek, genel olarak hala türkiyede maalesef stajyerlere maaş vermiyorlar. Hiçbir iş yaptırmıyorlar.Lakin AR-GE yapan yerler, bazı şirketler hariç.Kritik olan stajda iş yaptırıp yaptırmamalarıdır.İş yaptıran yer her halükarda size ufakta olsa bir maaş verir.

İş alanları endüstriyel otomasyon, bina otomasyonundan tutun da kimya sektörüne insansız hava araçlarından araç takip sistemlerine kadar birçok alan var.Zaten çok önceki mesajlarımda bunları belirtmiştim onları okumanız yararlı olur.Fazla vaktim yok ondan dolayı buraya pek giremiyorum.Herkese tercih döneminde bol şans

• quote:

Orijinalden alıntı: Fmacin

Özel sektörde şöyle birşey vardır.Hiçbir iş ilanında özellikle illaki şu bölümde okuyan insan istiyorum denmez.Mesela senin iş tanımına uygun olup olmadığındır.Şuan 4. sınıfa geçtim hala mezun değilim önümde 1 sene var.Okulda size çok farklı alanlarda çalışabilmeniz için farklı dersler verilir.Siz hangi alana yönlenirseniz hangi sektörü isterseniz o yönünüzü geliştirirsiniz ve o ilanlarla ilgilenirsiniz.

Staj konusuna gelirsek, genel olarak hala türkiyede maalesef stajyerlere maaş vermiyorlar. Hiçbir iş yaptırmıyorlar.Lakin AR-GE yapan yerler, bazı şirketler hariç.Kritik olan stajda iş yaptırıp yaptırmamalarıdır.İş yaptıran yer her halükarda size ufakta olsa bir maaş verir.

İş alanları endüstriyel otomasyon, bina otomasyonundan tutun da kimya sektörüne insansız hava araçlarından araç takip sistemlerine kadar birçok alan var.Zaten çok önceki mesajlarımda bunları belirtmiştim onları okumanız yararlı olur.Fazla vaktim yok ondan dolayı buraya pek giremiyorum.Herkese tercih döneminde bol şans

hocam siz hangi sektör üzerine çalışmayı hedefliyorsunuz ilerde kendinizi ne yönde geliştireceksiniz.türkçesine girsek dezavantajımız olur mu ?

• Dönem içerisinde insansız sualtı araçlarıyla ilgilendim, şimdi de bir makina şirketinde staj yapıyorum. Şöyle söyleyeyim hiç farketmez tamamen iş sende bitiyor ben de Türkçesine girdim. Bizim zamanımızda İngilizce Türkçe ayrımı yoktu. Çok şey farketmediğini göreceksin,ingilizce kendin çalışarak öğrenebileceğin bir mesele bence
  • lütfen yardımcı olun dürüstçe cevap verin benim sıralama 36.342 geçen sene 33.900 kapatmış ytü kom ben bu sene girebilir miyim ilk tercihlerde yada ikicnci tercihe kalırsam yerleşme şansım nedir?
  • ytü komdayım bu sene hazırlık okumayı düşünüyorum ilk sene sizce okumalı mıyım ?
  • arkadaşlar konu hortlasın biraz acaba bilgi verebilecek olan birileri var mı
  • Sene 2015 olmuş, konuyu biraz hortlatayım. Yaklaşık 20 gün önce resmen Kontrol ve Otomasyon Mühendisi oldum. Yıllar önce burada , tercih yapacak adaylar için daha 2. sınıf öğrencisi olmama rağmen birçok faydalı bilgi verdim. Bölüm artılarından ve iş imkanlarından bahsettim. Bu konuya cevap veren bazı arkadaşlar Elektrik Mühendisliğini övseler de, şuan kendilerinin de Kontrol Mühendisliği alanında doktora yaptığını görmek benim için sevindirici oldu.

Birçok şey gördük, birçok olayla karşılaştık.Özellikle , 4. sınıfta haftada 3 gün part time mühendis firmasında çalışmış olmam, dersleri sürekli takip edip, kulüplerde ders dışı faaliyetlerde bulunmuş olmam bana çok büyük katkı sağladı. Tabiki laboratuvar derslerinin , hocalarımızın katkısı da oldukça önemliydi. Sadece derslerle ilgili değil, her türlü konuda kendilerinin değerli fikirlerinden istifade ettim. Şu an iyi sayılabilecek bir pozisyonda Otomatik Kontrol Mühendisi olarak işe başlamış durumdayım.

Bölümümüz sonunda ilk mezunlarını verdi. Arkadaşlarımla beraber ben de birçok iş başvurusu yapıp, iş görüşmelerine katıldım. Sanayide özellikle Yıldız gibi bir üniversitede böyle bir bölüm olduğu memnuniyetle karşılandı. Yeni mezun olmamıza rağmen, istediğimiz şeyleri bilmemiz , spesifik olarak bir alana yönlenmiş olmamız, klasik Elektrik-Elektronik Mühendislerine nazaran bizi özellikle otomasyon sektöründe bir adım öne çıkardı.

Bu sene tercih yapacak arkadaşlara birkaç önemli tavsiye vermek isterim. Öncelikle kesinlikle puana göre tercih yapmamalarını söylemeliyim. Mühendislik, mimarlık isteyip de iyi puan tutturup tıp ,diş hekimliği ,rehabilitasyon seçen birçok arkadaşımın pişman olduğunu görmüş bulundum. İkinci olarak, okuduğunuz bölümün iş imkanlarını iyice araştırın. Örnek olarak, bölümümüz mezunlarının devlet kadrosu bulunmamasına rağmen, özel sektörde iş imkanı geniştir. Elektrik mühendisliğinde ise devlet kadrosu imkanı da bulunmaktadır. Üçüncü ve son olarak, hangi mesleği yaparsanız yapın, İngilizceyi öğrenmeye bakın.Yapabiliyorsanız ikinci bir yabancı dil öğrenmeye çalışın; bu sizi iş başvurularında bir adım öne çıkaracaktır.

Herkese iyi bir tercih dönemi diliyorum.

• Fmacin F kullanıcısına yanıt
    iş imkanının geniş oldugunu biliyorum ben bir şey sorucam galiba sadece teorik bilgiyle tecrübeniz olmadan işe girdiler burdan düşünürsek maası sizce nasıl? günlük iş takviminiz calısma sartları uygun mu ?
  • Konu biraz hortlamis ben de bu yil tercih yapacagim 35k siralama var yildiz teknik elektrik tutmuyor kocaeli elektrik yazmak mi mantikli olur yoksa yildiz teknikte kom okumak mi yani is imkani gercekten anlatildigi kadar genis mi aklim karisti

• Merhaba .
    Öncelikle mezuniyetin ve işin hayırlı olsun abi :D İnşallah bizlerde bir gün iyi bir mühendis olarak güzel işlerde çalışırız.

Yıldız Teknik Kontrol ve Otomasyon Mühendisliğini yazmayı düşünüyorum. İyicede araştırdım ve gerçekten çok hoşuma gitti.

Ama kafama takılan tek bir konu kaldı para

Yıldız tekniğin sitesinde yeni mezun bir mühendisin asgeri ücretin 2-3 katı bir maaşla başlayıp ileri ki yıllarda tecrübe, bilgi ve yetenekler ile doğru orantılı olarak maaşın asgeri ücretin 7-8 katına çıkabildiği yazıyordu.hiç fena para değil Ama başka sitelere baktığımda KOM'un pek iyi maaşlar almadığı yazılmış.

KOM'u gerçekten çok sevdim. Ama maaşı pek iç açıcı değilse inşaat mühendisliği yazmayı düşünüyorum. Biliyorum para her şey demek değil ama günümüz şartlarında bir çok şey demek.

Tercih döneminin sonuna bir hafta kaldı. Aydınlatırsanız sevinirim

• Fazla zamanım olmadığı için herkese ayrı olarak değil toplu olarak cevap vermek istedim. Öncelikle bana, şu sıralamayla bu tutar mı şeklinde sorular sormayınız, zira ben tahminim ve öngörülerim başarısızdır, bölümün sıralamasının aşağı düşmesini istemem de.

Ben bu bölümden sadece teorik dersleri alarak mezun olmadım, uygulamalı olan da bir sürü ders vardı. Ayrıca ders dışı aktivitelerde de bulundum. Kulüp faaliyetlerinde de oldum, ders çıkışlarını da değerlendirmeye çalıştım. Bu şekilde mezun oldum. Hangi mühendislik bölümüne girerseniz girin, eğer çaba edip çalışmazsanız böyle mezun olursanız, işi okul bittikten sonra öğrenmeye çalışırsanız , mühendis olduktan sonra yüksek maaşlar vermezler. (Nadir de olsa, istisnalar vardır. )

İnşaat mühendisliğiyle kontrol mühendisliği birbirinden çok farklı alanlardır ben karşılaştıramam; iyi bir üniversitede inşaat okuyup da maaş beklentisi çok düşük olan arkadaşlarım var, ingilizcesi çok iyi olan ve iyi maaşlarda çalışan insanlar da vardır.

Okuyacağınız bölümleri sevdiğiniz için okuyun lütfen, maaş beklentisinin yüksekliğine göre tercih yapmayınız.
    Unutmayınız ki;

Yanlış şık 1 yıl,
    Yanlış üniversite 4 yıl,
    Yanlış meslek 40 yıl kaybettirir. (Alıntıdır.)

• Peki muhendislikte universite gercekten onemli mi mesela kocaeli elektrik mi yazmak mantikli ilerisi icin yoksa ytu de kom yazmak mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yselen -- 8 Temmuz 2015; 3:08:40 >
  • Hocam bu sene içinde herhangi bir değişiklik oldumu bölümde . Bölüm Mekatronige benziyor bir nevi . Mekatronik mühendisliğinden mezun olunca o kadar rahat iş bulunmuyor. Kontrol ve otomasyon mühendisliğinden cıkınca rahat iş bulabilirmiyim ? Bölümü ilk defa dün duydum. O yüzden pek bir bilgim yok. Tercih zamanıda bitti bitecek biraz bilgi veriseniz sevinirim. Siz konuyu 2012 yılında açmıssınız bugün de bölüm hakkında dedikleriniz geçerlimi ?

• Hocam sizi bir gun enka teknik okullari labaratuarini incelemeye davet ediyorum listenize eklemeniz gerekir :) bu yil mezun olacagima neredeyse uzuluyorum cunku 2 yeni cnc daha geldi ve toplam 4 cnc oldu lego atolyesi kuruldu ve ben bunlardan faydalanamadim plc lablari suan hic bir universitede yok. Universite ogrencileri staja geliyor o derece :)

• ROK'a da bekleriz arkadaşlar ^_^
  • Bir ara gerçekten de bu kulübün faaliyetlerine katılmayı düşünüyorum :D Şu anlık hazırlıktayım
  • Hortlatıyorum özür dileyerek;

Hala geçerliliği olan bir bölüm müdür KOM? 32 bin geldi sıralamam, Türkçe'sine yetiyor İngilizcesi'nin de ihtimali olabilir. Yurt dışında iş imkanı var mıdır bölümün ve Türkiye'de Yıldız mezunu bir otomasyon mühendisi ne kadar maaşla işe başlıyor?

Teşekkürler şimdiden
  • Ytü kom la elektrik arasındaki tek fark devlette çalışma mı

• umburkes1271 U kullanıcısına yanıt
    Komda elektrik mühendisliğinde olduğu gibi çok yüksek voltajlarda çalışma pek yapılmaz.Eğer bi tesisin enerji sorununa yönelik çözümler üretmek size daha cazip,daha mühendisçe düşünebileceğiniz alanlar olarak geliyorsa elektrik mühendisliği daha elverişli olur sizin için.Diğer taraftan benim seçme nedenim gibi otonom sistemler,yazılımlar üretmek daha ilgi çekiciyse kom daha iyi bir seçim olur.Bu arada evet kom'un devlette şu an için ataması bulunmamakta;elektrik mühendisliği,elektronik mühendisliği,elektronik haberleşme bölümlerinin ataması ise yapılmakta.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.