Şimdi Ara

Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği(KOM) Tanitim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
7
Favori
44.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği(KOM) Tanitim

Herkesin malumu bir ÖSS(YGS-LYS) stresinin daha sonuna gelmek üzereyiz.Tercih zamanı da yaklaşmaya başladı ben de bundan dolayı sizlere yararlı olabileceğini düşündüğüm bölümümü tanıtmak isterim.Hani ilk defa duyduğunda insan içinden demiyor diil otomasyon nedir?,kontrol mühendisi neyi kontrol eder felan Hatta 2 senelik mi 4 senelik mi diye soranları da duydum diyebilirim sizlere =)Neyse konumuza dönelim, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümü ilk kez bu sene yani 2011 yılında lisans dönemi öğrencilerini almaya başlamıştır.Aslında yıllardan beri bu bölüm çeşitli üniversitelerde olduğu gibi Yıldız Teknik Üniversitesi'nde de Elektrik Mühendisliği öğrencilerinin son sınıfta seçtiği alanlardan biridir.Fakat dostlar, ülkemizin giderek sanayileşmesi ve büyük çapta otomasyon işleri yapabilecek kabiliyette otomasyon mühendisliği ihtiyacı artık bu anabilimdalının bölümleşme yoluna gitmesine yol açtı.PEki nedir otomasyon şimdi biraz da buna değinelim.Otomasyon kelimesi ingilizcede Automatic Action kelimesinin birleşmesinden oluşan Automation kelimesinden Türkçemize geçmiştir.İsminden de anlaşılacağı gibi Otomasyon mühendislerinin temel yaptığı şey, akıllı sistemler oluşturmak, makinelerdeki insan sayısını minimize etmek, bunun yerine çoğu işlemi otomatik yapabilmesini sağlamaktır.İş otomatikleştirme olunca da doğal olarak Otomasyon mühendislerinin de uğraş alanı oldukça geniş bir alana yayılmıştır.Bu uğraş alanlarından bazılarını belirtecek olursak:
    Endüstriyel kontrol ve otomasyon firmalarında
    Modern her türlü fabrikalarda
    Savunma sanayisinde
    Enstrumentasyon ve kontrol firmalarında
    Uzay araçları, uydu sistemleri, uzay mekiği imal eden tesislerde
    Uçak sanayinde
    Robotik sistemler, robot otomasyonu, robot üretimi yapan tesislerde
    Akıllı sistemlerin olduğu her yerde
    Biyomedikal Sistemler üreten firmalarda
    Uzaktan kontrol ve merkezi kontrolün olduğu yerlerde
    Otomotiv sektöründe
    Gaz dağıtım şirketlerinde
    Yenilenebilir enerji üretimi yapan veya bu teknolojileri üreten tesislerde
    Petrol dağıtım şirketlerinde
    Su dağıtım şirketlerinde
    Hidroelektrik santrallerde
    Demir ve çelik endüstrisinde
    İnşaat ve çimento endüstrisinde
    Seramik ve cam endüstrisinde
    Su ve atık su arıtma endüstrisinde
    Gıda ve ilaç endüstrisinde
    Tekstil ve kağıt endüstrisinde
    Makine ve imalat sektöründe
    Hidroelektrik santrallarde
    Termik santrallerde
    Doğalgaz çevrim santrallerinde
    Enerjinin dağıtım yerlerinde
    Kimya ve petrokimya işletmelerinde
    Petrol ve gaz işletmelerinde
    Akıllı bina yapan müteahhitlik firmalarında
    Hazır beton yapan firmalarda
    Her türlü büyük sistemlerin faturalandırmasını yapan firmalarda
    Telemetri sistemleri üreten tesislerde
    Petrol boru hattı sistemlerini kontrol eden firmalarda
    Deniz yük taşımacılığında limanlarda
    Elektrik santrallarında
    Nükleer santrallarda
    Asansör ve yürüyen merdiven imal eden firmalarda,
    Askeri teknoloji üreten tesislerde
    Gemi sanayinde
    Dayanıklı eşya tüketimi yapan sektörlerde
    Tren ve lokomotiflerin üretim sanayinde
    Modern üretim yerlerinde
    Tersanelerde
    İmalat yapan makinelerin kontrolünde çalışma şansına sahiptirler.
    Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği(ENOSAD)'ın belirttiği İLERİ TEKNOLOJİ KENTİ projesinde de 2015 yılına kadar yaklaşık 12 bin Kontrol ve Otomasyon Mühendisi'ne 8000 Ara elemana ve 10000 yeni araştırmacıya ihtiyaç olduğu rapor edilmiştir.Yani arkadaşlar bu bölüm mezunlarının kesinlikle iş bulma ile ilgili sıkıntıları yoktur.Kontrol teorisine hakim ve İngilizcesi iyi olan bir mezunun da asgari ücretin 3-5 katıyla işe başlaması hiç de zor bir ihtimal değildir.
    Şimdi de Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği mükemmeliyet laboratuvarlarından da söz etmek isterim.Bahsi geçen laboratuvarlar sektörün önde gelen firmaları sponsorluğunda açılmıştır.Şunu da belirteyim bahsi geçen laboratuvarların ve yatırımların eşi benzeri Türkiye'de şu an için yoktur. İsterseniz tek tek inceleyim:
    1.)OMRON Otomasyon LAboratuvarı: Bu labaratuvar 250 bin Euroluk bir yatırımla kurulumştur.Burada öğrenciler PLC üzerinde öğrendikleri teorik bilgileri uygulama fırsatı bulmaktadırlar.İçerisi her türlü teknolojik cihazla donatılmıştır.

2.)PHOENİX ENDÜSTRİYEL OTOMASYON LABORATUVARI
    200 Bin Liralık bir yatırımla kurulmuştur.İçerisinde yine 21 adet PLC seti bulunmaktadır.Ayrıca PLC'ler kendi aralarında haberleşebilmekte SCADA uygulamaları yapılabilmektedir.Bu laboratuvar sponsor firma tarafından sürekli güncellenmektedir.

3.)SCHNEIDER ELECTRIC SCADA LABORATUVARI
    Elektrik-Elektroniğin çok farklı sektörlerinde hizmet veren SCHNEIDER ELECTRIC Scada çözümleri için teorik alanda öğrenilenleri uygulama şansı bulabileceğimiz bir yatırım yapmıştır.

4.)SIEMENS Otomasyon Labaratuvarı
    Bu labaratuvar halen kurulum aşamasında olup, çok yakın zamanda aktif hale gelecektir.MEzunlar Siemens PLC Teorik derslerini bu lab. da uygulama şansı bulmaktadır.

5.)HIMA PROSES KONTROL LABORATUVARI
    Bu lab. sayesinde öğrenciler süreç mühendisliği alanında çok değerli el becerileri kazanacaklardır.
    6.)ELEKTRONİK LABORATUVARI
    Yıldız Teknik Üniversitesi/Elektrik-Elektronik Fakültesi/Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği yapısı dahilinde yer alan Elektronik Laboratuvarı, teori derslerinden ayrık olarak kendileri birer ders olan Ölçme Laboratuvarı, Analog Elektronik Laboratuvarı ve Sayısal Elektronik Laboratuvarı derslerine ev sahipliği yapmaktadır.

7.)KONTROL LABORATUVARI
    Kontrol Sistem Tasarımı Laboratuvarı, Kontrol Sistem Tasarımı ve analizi konularında öğrencilerimizin derste aldıkları teorik eğitimi çeşitli deney setleri üzerinde uygulamalar yaparak pekiştirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş bir laboratuvardır.

8.)MIKRODENETLEYİCİ LABORATUVARI
    Mikrodenetleyici Laboratuvarımızda, mikrodenetleyicilerin fiziksel yapısı, endüstriyel alanda kullanımı, değişik programlama dillerinin ve metotlarının karşılaştırılması ve uygulamaya yönelik birçok çalışma gerçekleştirilmektedir.
    9.)CAD LABORATUVARI
    Cad laboratuvarında KOM mühendisliği öğrencileri çeşitli çizim programlarını öğrenme şansına sahiptirler.Bunun yanı sıra bölüm öğrencileri ihtiyaçları olduğunda internete erişebilmekte; dosya yazdırma,taratma işlemlerini yapabilmektedirler.
    EDİT: Haber7 internet portalında bölümümüzle ilgili geçen bir haber, okunması tavsiye edilir.

Son olarak şunları da belirtmek isterim.Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği içerisinde Elektrik Mühendisliği,Elektronik Mühendisliği,Makine Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği gibi değişik disiplinleri barındıran bir bölümdür.Dünyadaki makineleşme ve teknolojik rekabet, gelecek yıllarda hayatımızın her alanındaki akıllı sistemlerin daha da gelişmesini sağlayacak bu da kontrol mühendislerine olan ihtiyacı daha artıracaktır.Şunu çok net söyleyebilirim.Bugün gelecek vaat eden bölümümüz 10 sene sonra da yine gelecek vaat etmeye devam edecektir.Bu mühendislik dalı daha önce 2 üniversitede kontrol mühendisliği adı altında kurulmuştur.Fakat üniversitenin otomasyonu da dahil etmesi, YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'nin bir eğitim felsefesi gereğidir.Ülkeye teknik eleman yetiştirmek üzere kurulmuş bir okul ve kurulduğu yıldan itibaren endüstriye hep el becerisi olan, uygulamacı mühendisler yetiştirmiş. Piyasaya baktığımızda, yetiştirilen öğrencilerin kısa sürede sahaya gönderildiğine ve proje üstlendiklerine tanık olunmuştur.Ayrıca bölümün sadece 40 kişi almış olması, neredeyse 2 öğrenciye 1 araştırmacı düşüyor olması hocalarla öğrenciler arasında birebir ilginin oluşmasını sağlamıştır.Bütün anlattıklarımdan dolayı Y.T.Ü Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği cazibe haline gelmiştir.İstenilen her türlü soruyu Davutpaşa kampüsündeki fakültemizi ziyaret edebilir ve yanıt alabilirsiniz.ÖSS'ye hazırlanan ve tercih dönemindeki herkese başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 18 Temmuz 2013; 15:58:20 >

• Klavyene uzun ömür. ellerine saglık; sen bu bölümde mi okuyorsun öyleyse nasıl memnun musun bölümünden.
    paylaşım için teşekkürler.
  • Bu bölümde okuyorum .Evet gayet memnunum. =) Sorularınız olursa cevaplandırabilirim .
  • Konu güzel olmuş, Kontrol Müh. tanıtan başka arkadaşların da olması beni çok sevindirdi .

Tercih yapacak arkadaşlara puana göre değil, bölüme göre tercih yapmalarını diliyorum.
  • güzel bölüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

Konu güzel olmuş, Kontrol Müh. tanıtan başka arkadaşların da olması beni çok sevindirdi .

Tercih yapacak arkadaşlara puana göre değil, bölüme göre tercih yapmalarını diliyorum.

KEsinlikle size katılıyorum.Bölüme göre tercih yapılması gerek
  • hocam geçen sene en son hangi sıralamayla aldı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula2005

hocam geçen sene en son hangi sıralamayla aldı acaba?

en son galiba 24 binle aldı o da ilk sene olduğu için. Bence bu sene kontenjanı da 40 kişiden 55 kişiye çıkartılacağını düşünecek olursak 19 bine gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fmacin

quote:

en son galiba 24 binle aldı o da ilk sene olduğu için. Bence bu sene kontenjanı da 40 kişiden 55 kişiye çıkartılacağını düşünecek olursak 19 bine gelir.

çıkmaz o kadar hatta 26 binlere düşer
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

quote:

quote:

Bekleyip göreceğiz. Geçen sene araştırma yaptım en fazla tercih listesine yazılan 2. bölümmüş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

quote:

quote:

Bekleyip göreceğiz. Geçen sene araştırma yaptım en fazla tercih listesine yazılan 2. bölümmüş.

26 30 bin arası sıralamam gelecek, bu sene katsayı farkının kalkmasından dolayı da hukuğa bayaa bi kişi geçse, biraz da bölümün puanı düşerse ben bu bölüme girerim sanki ama mimarlığı da düşünüyorum öbür yandan kararsız kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 19 bini nereden çıkardın ? (bkz: küsuratlı atayım da gerçekçi olsun) Her yıl sıralamasının yükselmesi kesin olan bölümlerden biri zaten kontrol mühendisliği.

@akula2005 mimarlık ile çok alakasız bölüm kontrol mühendisliği.Ne istediğine çabuk karar ver derim, tercih dönemi yaklaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

19 bini nereden çıkardın ? (bkz: küsuratlı atayım da gerçekçi olsun) Her yıl sıralamasının yükselmesi kesin olan bölümlerden biri zaten kontrol mühendisliği.

@akula2005 mimarlık ile çok alakasız bölüm kontrol mühendisliği.Ne istediğine çabuk karar ver derim, tercih dönemi yaklaşıyor.

Bu benim kendi tahminim. Bekleyip göreceğimizi söylemiştim. Tanıtımı iyi yapıldığı sürece, sunulan imkanlardan bahsedilldiğinde ben sıralamasının yukarı çıkacağını düşünmüyorum, en azından hak etmiyor yani.
  • Hocam bu sene 20 kişi ya vardınız ya yoktunuz sanırım. Ferah ferah işlediniz mi sınıflarınızda ders?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

Hocam bu sene 20 kişi ya vardınız ya yoktunuz sanırım. Ferah ferah işlediniz mi sınıflarınızda ders?

Hocam o kadar rahattık ki hiç sorma =) Kendimi bütün samimiyetimle söylüyorum devlet üniverstiesinde olduğumu hiç hissetmedim.Bütün dersler gürültüsüz, birebir eğitim, hocaların hepsi hepimizi tanıyor aile gibi olduk =) Bunun yanında sadece bu 20 kişiye ait her an anahtarın bizde olduğu bir ders çalışma odası, 2 bilgisayar labı bir de robotik çalışma lab. anahtarımız cebimizdeydi. Mükemmel oldu anlayacağınız =)
  • quote:

quote:

Hocam bu sene 20 kişi ya vardınız ya yoktunuz sanırım. Ferah ferah işlediniz mi sınıflarınızda ders?

Hocam o kadar rahattık ki hiç sorma =) Kendimi bütün samimiyetimle söylüyorum devlet üniverstiesinde olduğumu hiç hissetmedim.Bütün dersler gürültüsüz, birebir eğitim, hocaların hepsi hepimizi tanıyor aile gibi olduk =) Bunun yanında sadece bu 20 kişiye ait her an anahtarın bizde olduğu bir ders çalışma odası, 2 bilgisayar labı bir de robotik çalışma lab. anahtarımız cebimizdeydi. Mükemmel oldu anlayacağınız =)

Diyeyim ki bu ortam güzel fakat hocalar açısından sıkıntı çekebilirsiniz, kötü demeyeceğim fakat sizi "zorlayacak" diyeceğim şekilde hocalar bölümünüze akın etti. Bölümü sağlıklı bir şekilde bitirip mezun olmanız zor olabilir.

• quote:

quote:

quote:

Diyeyim ki bu ortam güzel fakat hocalar açısından sıkıntı çekebilirsiniz, kötü demeyeceğim fakat sizi "zorlayacak" diyeceğim şekilde hocalar bölümünüze akın etti. Bölümü sağlıklı bir şekilde bitirip mezun olmanız zor olabilir.

Ben sizin gibi düşünmüyorum.Bizi zorlayacak hocaların bölüme gelmiş olması eğitim kalitesini artıracaktır.Mesela bu dönem Temel Bilgisayar Bilimleri dersini diğer bölümlerin hepsi yatarak verdi.Bizim bölüme gelecek olursak, hem dersler dolu dolu işlendi hem de sınavlarda zorlanıldı.Aynı dönem diğer dersleri belki daha az emekle geçmiş olan arkadaşlarım bile kalmamak için çalışıp geçtiler.Bence "idealist" olan bölüm başkanımızın ve diğer sayın öğretim üyelerinin bulunmasının bizim için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 11 Temmuz 2012; 10:59:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FmacinBen sizin gibi düşünmüyorum.Bizi zorlayacak hocaların bölüme gelmiş olması eğitim kalitesini artıracaktır.Mesela bu dönem Temel Bilgisayar Bilimleri dersini diğer bölümlerin hepsi yatarak verdi.Bizim bölüme gelecek olursak, hem dersler dolu dolu işlendi hem de sınavlarda zorlanıldı.Aynı dönem diğer dersleri belki daha az emekle geçmiş olan arkadaşlarım bile kalmamak için çalışıp geçtiler.Bence "idealist" olan bölüm başkanımızın ve diğer sayın öğretim üyelerinin bulunmasının bizim için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.

Benim nasıl düşündüğümü anlamadığınızı farz ederek tekrar söylüyorum.
    Bölümünüzdeki hocalar sizi zorlayacak bu sizin açınızdan kötü değildir sizi çalışmaya daha fazlasıyla iter. Fakat ben şunu demek istiyorum hani olur da yok efendim çap, yok efendim erasmus yok efendim yüksek lisans yapacak arkadaşlarının açısından bak. O senin zor dediğin hocalarda bir anlık çalışmamazlık yapmak senin dersten kalmana, çok düşük notlarla geçmene ve senin tüm hayallerinin suya düşmesine neden olabilir. 1 değil 2 değil tüm derslerde dibine kadar zorlamaları senin hevesini kırabilir. Bugün böyle diyorsun fakat 2. sınıfa geç sen 3-5 tane güzel bölüm dersi al gel benle bir daha konuş. Ben hepsini A ile geçtim der isen helal olsun der alnından öperim hediye olarak kola da ısmarlarım. Ha yok ben böyle hocaların idealistliğini de verdiği notuda yapacağı işi de diye başlayan bir konuşma üslubu ile gelirsen sana hatırlatırım. Bir dersin zor olması o dersi çok iyi anlayıp, çok iyi öğrenip, çok iyi bir şekilde mutlu olacağınız anlamına gelmez. Ertesi bir gün hocaların çat çat puanlarını kırdığında en ufak hatanda 20 puanını elinden aldığında bana gelirsin ben biliyorum çok çalıştım herşeyi yaptım yine notum A değil de B oldu daha sonra yüksek lisansa başvururken kolay dediğim bölümler beni geçti hem onlar da çok iyi biliyor bu dersleri idealistlik yerin dibine batsın dersen ben bilemem.

Ben sadece sana yaşayacağın zorluğu aktarıyorum. Bu hocalar zor diyorum, size iyi öğretir demiyorum. Kötü de öğretir demiyorum da bir şekilde zorlayacaklar seneye güzel güzel derslerini geçtiğinde benle konuş. Bölümünü seven bir arkadaşsın belli, bölümünü sevmeyen arkadaşlarına da söyle tekrardan öss ye hazırlansınlar çünkü bu baskıyı kaldırabileceklerini sanmıyorum. Umarım hayal kırıklığına uğramazsın.

Ha bu arada dediğin olaya yani diğer bölümlerde öğrencilerin zorlanmaması olayına tamamen katılıyorum. Hocasına göre değişen bir yapısı var okulun. Önemli olan kötü hocayıda bulmamak, dandik hocayıda bulmamak. En iyi öğretebilecek hocayı bulmaktır. Mümkün mertebe proje ödevi veren, size anlatabildiği kadar anlatan hocalar iyidir. Bol not veya kıt not veren hocalar kötüdür. Anlatamayan hocalar ise dandiktir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FmacinBen sizin gibi düşünmüyorum.Bizi zorlayacak hocaların bölüme gelmiş olması eğitim kalitesini artıracaktır.Mesela bu dönem Temel Bilgisayar Bilimleri dersini diğer bölümlerin hepsi yatarak verdi.Bizim bölüme gelecek olursak, hem dersler dolu dolu işlendi hem de sınavlarda zorlanıldı.Aynı dönem diğer dersleri belki daha az emekle geçmiş olan arkadaşlarım bile kalmamak için çalışıp geçtiler.Bence "idealist" olan bölüm başkanımızın ve diğer sayın öğretim üyelerinin bulunmasının bizim için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.

Benim nasıl düşündüğümü anlamadığınızı farz ederek tekrar söylüyorum.
    Bölümünüzdeki hocalar sizi zorlayacak bu sizin açınızdan kötü değildir sizi çalışmaya daha fazlasıyla iter. Fakat ben şunu demek istiyorum hani olur da yok efendim çap, yok efendim erasmus yok efendim yüksek lisans yapacak arkadaşlarının açısından bak. O senin zor dediğin hocalarda bir anlık çalışmamazlık yapmak senin dersten kalmana, çok düşük notlarla geçmene ve senin tüm hayallerinin suya düşmesine neden olabilir. 1 değil 2 değil tüm derslerde dibine kadar zorlamaları senin hevesini kırabilir. Bugün böyle diyorsun fakat 2. sınıfa geç sen 3-5 tane güzel bölüm dersi al gel benle bir daha konuş. Ben hepsini A ile geçtim der isen helal olsun der alnından öperim hediye olarak kola da ısmarlarım. Ha yok ben böyle hocaların idealistliğini de verdiği notuda yapacağı işi de diye başlayan bir konuşma üslubu ile gelirsen sana hatırlatırım. Bir dersin zor olması o dersi çok iyi anlayıp, çok iyi öğrenip, çok iyi bir şekilde mutlu olacağınız anlamına gelmez. Ertesi bir gün hocaların çat çat puanlarını kırdığında en ufak hatanda 20 puanını elinden aldığında bana gelirsin ben biliyorum çok çalıştım herşeyi yaptım yine notum A değil de B oldu daha sonra yüksek lisansa başvururken kolay dediğim bölümler beni geçti hem onlar da çok iyi biliyor bu dersleri idealistlik yerin dibine batsın dersen ben bilemem.

Ben sadece sana yaşayacağın zorluğu aktarıyorum. Bu hocalar zor diyorum, size iyi öğretir demiyorum. Kötü de öğretir demiyorum da bir şekilde zorlayacaklar seneye güzel güzel derslerini geçtiğinde benle konuş. Bölümünü seven bir arkadaşsın belli, bölümünü sevmeyen arkadaşlarına da söyle tekrardan öss ye hazırlansınlar çünkü bu baskıyı kaldırabileceklerini sanmıyorum. Umarım hayal kırıklığına uğramazsın.

Ha bu arada dediğin olaya yani diğer bölümlerde öğrencilerin zorlanmaması olayına tamamen katılıyorum. Hocasına göre değişen bir yapısı var okulun. Önemli olan kötü hocayıda bulmamak, dandik hocayıda bulmamak. En iyi öğretebilecek hocayı bulmaktır. Mümkün mertebe proje ödevi veren, size anlatabildiği kadar anlatan hocalar iyidir. Bol not veya kıt not veren hocalar kötüdür. Anlatamayan hocalar ise dandiktir.

Bak, olumlu ya da olumsuz olsun eleştiri yapmak karşıdaki insana yine birşeyler katmak için yapılır istersen yorum yazdığında üslubunu buna göre ayarla bu birincisi.İkincisi çan diye birşey var.Eğer bir hoca bir dersten birisinin puanlarını kırıyorsa diğer insanlarınkini de kolayca kırar.Sonuç olarak verilecek not diğer insanların alacağı nota da bağımlı olacağı için kimseyi olumsuz etkileyemez. Son yazdığın paragrafın da konuyla ne alakası var?Biz burada anlatan hoca anlatamayan hocayı mı tartışıyoruz?Eğer ki bu konuları benimle tartışmak istiyorsan özel mesaj atarsın konuşuruz.Konu hakkında yazdığın yorumlara da saygı duyuyorum bunlar senin fikirlerin.Son olarak hocayla yaşadığın çalışmamazlığın notuna direk yansıması da gayet normaldir.Gidersin bir dahaki döneme alırsın o dersi geçersin.Hayallerin suya da düşmez.Eğer hocayla kişisel meselen varsa bu da seni bağlar.Hiçbir hoca kişisel meselesini nota yansıtmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 11 Temmuz 2012; 14:38:38 >

• quote:

Bak, olumlu ya da olumsuz olsun eleştiri yapmak karşıdaki insana yine birşeyler katmak için yapılır istersen yorum yazdığında üslubunu buna göre ayarla bu birincisi.İkincisi çan diye birşey var.Eğer bir hoca bir dersten birisinin puanlarını kırıyorsa diğer insanlarınkini de kolayca kırar.Sonuç olarak verilecek not diğer insanların alacağı nota da bağımlı olacağı için kimseyi olumsuz etkileyemez. Son yazdığın paragrafın da konuyla ne alakası var?Biz burada anlatan hoca anlatamayan hocayı mı tartışıyoruz?Eğer ki bu konuları benimle tartışmak istiyorsan özel mesaj atarsın konuşuruz.Konu hakkında yazdığın yorumlara da saygı duyuyorum bunlar senin fikirlerin.Son olarak hocayla yaşadığın çalışmamazlığın notuna direk yansıması da gayet normaldir.Gidersin bir dahaki döneme alırsın o dersi geçersin.Hayallerin suya da düşmez.Eğer hocayla kişisel meselen varsa bu da seni bağlar.Hiçbir hoca kişisel meselesini nota yansıtmaz.

Öncelikle yorumlarımda herhangi bir kaba üslup kullandığımı sanmıyorum ama illa ki kaba diyorsan olabilir kaba bir insaımdır. Bu kadar tepkili karşılamana gerek yok sonuçta bölümünü kötülemiyorum hani bölüm tanıtım konusunda sanki bölümünü kötülüyormuş gibi yazdığımı düşünüyorsan yanılıyorsun. Hocaların nasıl olduğunu tartışmıyoruz demişsin ben gerekli gördüğüm için yazdım. Bence yazılması gerekliydi. Yok benim hocalarım en iyisi diyorsan ona da sözüm yok. Fakat sanırım bazı şeyleri bazı insanların anlayıp yorumlayabilmesi için tecrübe etmesi gerekli. Bu yüzden benim yorumlarımı yokmuş sayıp bölümünü kaygısız bir şekilde oku. Eğer bir zorlukla karşılaşırsan belki o zaman aklına gelir yok karşılaşmazsan zaten gelmesine gerek yok. Son olarak da hiçbir hocayla hiçbir şekilde hiçbir zaman kişisel bir meselem olduğunu söylemedim eğer öyle olsa buralarda hocalara laf atmak yerine hocanın kendisiyle konuşur çözerim seni bu konuya karıştıracak değilim. Ben sana iyilik olsun azıcık dikkatli oku bölümünü tedbirini elden bırakma diye yazıyorum sen sanki sana kötü laf ediyormuş gibi tepki veriyorsun. Zaten kontrol otomasyondan kimse konuşsam benzer tepkiler veriyor neyse ben birşey demeyeyim her insan kendi bildiği yolda ilerlesin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.