Şimdi Ara

Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği(KOM) Tanitim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
7
Favori
44.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet kafamda bişiler oluştu yani yarım yamalakta olsa anladım en azından kontrolün ne demek oldunu mesleğin ne iş yaptını. Seveceğim ilgi alanımda olan bir meslek. Aileme diyince kontrol otomasyon iş bulamassın diyorlar gülüp geçiyorum :D yardımlarınız için teşekkürler :)
  • Rica ederim.Eğer ailenizi de rahatlatmak isterseniz, Davutpaşa kampüsüne bölümümüze gelin ya da YTÜ tanıtım günlerine.Hem oradaki lab. ları görün hem de bölümdeki hocalarla konuşun herşey çok net olur o zmn.SAydığım işalanlarının tamamında çalışma imkanı var ve günden güne bu ihtiyaç daha da artacak.
  • Up up up
  • ailemi getirmek iyi fikir kendim zaten kesin gidicem. Tanıtım günleri yıldızda sanırım peki bölüm davutpaşa da mı
  • http://www.kom.yildiz.edu.tr/duyurular.php?id=93 Sitede tanıtım günleri tarihi ve yerleri yazıyor.DAvutpaşada olacak tanıtım Kontrol Ve Otomasyon'un.Ailenle bi geldin mi bizim bölüme, kesin ailen ikna olur zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fmacin

quote:

Orijinalden alıntı: akula2005

hocam geçen sene en son hangi sıralamayla aldı acaba?

en son galiba 24 binle aldı o da ilk sene olduğu için. Bence bu sene kontenjanı da 40 kişiden 55 kişiye çıkartılacağını düşünecek olursak 19 bine gelir.

Geçen sene 26600le almış.

Buradan bütün bölümlerin taban puanlarına ve sıralamalarına bakabilirsiniz, insanları yanlış yönlendirmeye gerek yok.
    http://www.sanaldersane.com/TabanPuanlar.aspx

• Konu sahibi Ferhat Maçin'in sunumuyla;

http://universitetercihleri.com/ddmain/uni/2240/0/1038
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahkanat

quote:

quote:

en son galiba 24 binle aldı o da ilk sene olduğu için. Bence bu sene kontenjanı da 40 kişiden 55 kişiye çıkartılacağını düşünecek olursak 19 bine gelir.

Buradan bütün bölümlerin taban puanlarına ve sıralamalarına bakabilirsiniz, insanları yanlış yönlendirmeye gerek yok.

+ kotenjan artınca yani bölümün kontenjanı 40 dan 55 e çıkınca yani bunu düşünecek olursak bölümün sıralaması nasıl 19 bine ilerliyor. Daha insan fazla alan bir bölümün sıralaması gerilemesi gerekli değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

quote:

Orijinalden alıntı: siyahkanat

quote:

quote:

+ kotenjan artınca yani bölümün kontenjanı 40 dan 55 e çıkınca yani bunu düşünecek olursak bölümün sıralaması nasıl 19 bine ilerliyor. Daha insan fazla alan bir bölümün sıralaması gerilemesi gerekli değil mi?

öyle birşey olmaz zaten, arkadaş kendi bölümüne aşık olduğu için bol keseden pozitif propaganda yapıyor:)

• ama hoş bölüm cidden;) zaten İTÜ ne yapsa Yıldız da onu yapmaya çalışıyor çok geçmeden, kardeş üniversitemiz:)
    bence yakında imalat mühendisliği de açarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahkanat -- 26 Temmuz 2012; 14:03:12 >
  • Öncelikle konuyla ilgilenen ve yorumlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim, gerçekten hoş bişi eleştirmeniz beni Arkadaşlar baya bir yorum olmuş isterseniz tek tek cevaplayayım. .Öncelikle siyahkanat arkadaşımız haklı yanlış belirtmişim sıralamasını KOM 'un şimdi farkettim, daha önce aklımda öyle kalmıştı.Şu aralar gerçeksıralamasının 26 bin olduğunu öğrendim ama editlemeyi unutmuşum. Barman arkadaşımız da haklı , bölüm yönetimi beni uygun gördü bölüm tanıtım videosu için ben de hatalarım olsa da elimden geldiğince tanıtmaya çalıştım.
    universitetercihleri.com
    Kontrol Mühendisliği Bölümü
    http://universitetercihleri.com/ddmain/uni/2240/0/1038

spyxxx ve siyahkanat arkadaşlarımıza da bölüm sıralaması hakkında şunları söyleyeyim.Geçen sene bu bölüm açıldığında, tanıtım neredeyse sıfırdı.Ben Kontrol ve otomasyon mühendisliğinin var olduğunu kılavuza baktığımda ancak görmüştüm veya diğer haberdar olan arkadaşlar Yıldız Teknik Tanıtım günlerine gelip öyle öğrenmişler.İsim ve manasının ne olmadığını bilen bir sürü arkadaşımız var ve ailemiz var.Hatta bu nedenle bu tip bölümlere yönelim göstermeyen insanlar bile gördüğümü söyleyebilirim.İlk sonuçlar açıklandığı zaman okuduğum lise olan Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nde mezun arkadaşlarımızın hiçbiri bilmiyordu benim ne iş yaptığımı o derece yani.Hatta hatta 2 senelik mi 4 senelik mi diyen insanlar bile vardı belirttiğim gibi. .Bütün bu eksilere rağmen yaptığım incelemede bölümün hatırlamıyorsam 2300 küsür ile en fazla tercih listesine konulan 2. bölüm olduğunu gördüm.Tavan puanıyla taban puanı arasında resmen uçurum var.Birinci sıradaki arkadaşım mf4 15 binle girdi.Ben de şöyle düşündüm.Bu sene tanıtımının da daha fazla olacağını göz önüne koyacak olursam, bilinçli gençlerin de sıralamalarını pek önemsemeden geleceklerini tahmin ediyorum.Ama tabi geçen seneki kontenjandan 15 kişi fazla alacak.Bunu da gözönüne alırsak geçen seneki tabanla bu seneki taban arasında pek bir uçurum olmaz, taban puanının 19 bin olabileceğini ben kanaat getirdim yani tamamen benim görüşüm. İmalat mühendisliğinin de geleceği var bence talaşlı talaşsız imalat vs. bence çok daha gelişir ilerde bölüm Yıldızda da ilerde açılabilir.

• bir şey soracaktım da kontrol ve otomasyon mühendisliğinin mekatronik mühendisliğinden farkı nedir?
    bilgilerinize muhtacım:D
    açıklarsanız sevinirim.
    şimdiden teşekkürler.
  • bn de orayı düşünüyorum ve puanım yetiyo ama tereddütlüyüm. fizik dersini pek sevmeyen ve dersi pek parlak olmayan bir öğrenciydim. derslerinizin içeriğinden biraz bahseder misiniz? fizik ağırlığı nedir? bir bayan için zor olur mu?
  • Mekatronik mühendisliği makine mühendisliği altında bir yapıdır.Makine mühendisliğinden dersler alırlar, az çok da elektrik bilgileri vardır.Onların da özel olarak uğraş alanları arasında kontrol de vardır makine mühendisliği alanında çalıştıkları da görülmüştür.Fakat mekatronik mühendisleri sistem dinamiğiyle uğraşırlar bir makineci gibi..Kontrol ve otomasyon mühendisleri ise en fazla Elektrik ve Yazılım tarzı dersleri alırlar sistemi matematiksel olarak ifade edip, elektronik cihazlar ve makineler için yazılım yazarlar.Özet;mekatronik mühendisliği kontrol işi yapan makine mühendisleridir.Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği ise Kontrol işi yapan Elektrik-Elektronik mühendisleridir. .uyurgezerr arkadaşın ne düşündüğünü anlayabiliyorum.Sudan çıkmış balık olmak istemiyor tabiki de. Dostum fizik derslerini tüm mühendisliklerde olduğu gibi bizde de alırsın.Fizik1 ve Fizik2..Ama ondan sonra Elektrik konusu haricinde fiziğin diğer konuları karşına çıkmaz optik gibi mekanik gibi felan.Matematikle uğraşırsın bol bol.Matematikte de özel olarak karşına en fazla Lineer Cebir ( Matris Determinant) çıkar.Bayanlar için ben zor olduğunu düşünmüyorum bir erkeğe ne kadar zorsa size de o kadar zor.Daha önce dediğim gibi bölümümüzde gayet başarılı olmuş bayan akademisyen hocalarımız var.Çeşitli şirketlerde çalışan Elektrik Mühendisleri ve Kontrol Mühendisleri var.

• Bu sene bu bölüm 30 binlerden alır rahat olun
  • Sen de rahat ol kardeşim. 30 binden almayacak 20 binden alacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 28 Temmuz 2012; 15:04:05 >
  • UP UP UP
  • çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için.
    kazanırsam seneye görüşürüz. :D
  • peki sizde servomekanizma dersi var mı?
    ayrıca robotik alanla da ilgileniyorsunuz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qazygvwsxtfc

peki sizde servomekanizma dersi var mı?
    ayrıca robotik alanla da ilgileniyorsunuz değil mi?

Servomekanizma= Otomatik Kontrol Teorisi, tabiki de veriliyor.Bu bir ders değil, bizde 6. YARIYILDAN sonra bize verilen nereden baksan 15-20 dersin özeti bir konu.Servomekanizmayı geniş geniş detaylı şekilde farklı kısımlarını derslere bölerek öğreniyoruz. Hatta zaten bizim işimizin özü otomatik kontroldür .
    http://www.kom.yildiz.edu.tr/category.php?id=27 Burada verilen dersleri görebilirsiniz.
    http://www.kom.yildiz.edu.tr/category.php?id=28 Burada da verilen derslerin içeriklerine bakabilirsiniz.

Ayrıca robotikle de uğraşıyoruz tabiki de.Ama burada bahsettiğim, çoğu zaman robotlar, endüstriyel alanda kullanılıyor olanlardır.
    http://www.ferhatmacin.com/default.asp?id=46 Bu sitede de robot çeşitleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
    Ayrıca yukarıda belirttiğim web sitemdeki makaleler bölümünde de Kontrol Mühendislerinin Uğraş alanlarından bazılarıyla ilgili yazılarımı görebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.