Şimdi Ara

Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği(KOM) Tanitim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
7
Favori
44.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KEsinlikle, belki bana kızıyor arkadaşlarımız bunları söyleyince ama en kaliteli üniversiteden mezun olsalar bile bir inşaat müh. makine mühendisi bilgisayar mühendisi elektrik-elektronik mühendisi hiçbir zaman rahat olamaz.81 ildeki tüm üniversitede 100 den fazla üni var.Bu üni. lerin tamamında bahsettiğim bölümler var.Bayağı rekabet olduğunu için ön plana çıkmak için kendine baya bişiler eklemeleri lazım..Bu arada zamanında ben de mf3 te 12 bindim diş hekimliği felan tutuyordu yazmamıştım.Galiba hastanelere karşı fobim var
  • ayyy inanmıyorum ben gözü kapalı diş yazardım herhalde ama kısmet ya olmayınca olmuyor eğer ytü kontrol ve otomasyona gelirsem tanışmak isterim sizinle bana ders anlamında da çok yardımcı olacağınızı tahmin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mytheka

Anlattığın gibi bir meslek arıyorsan elektriği öneririm çünki mezun sayısı az ve iş olanakları çok fazla . Bir araştırırsan göreceksin , zamanında bende sağlık sektörü tutmayınca mühendislik yazmıştım hey gidi günler hey

sağlık yemez hacı uğraşma
  • Çok teşekkür ederim ama her insanın her insandan öğreneceği birşeyler vardır bence.
  • aaa Fmacin yaşıtmışız ya geçen yıl girdin demekki benimde ikinci yılım anca 20binlere gelebildik
  • Fmacin hazırlık okudunmu sen ? bu sene kaçıncı sınıfsın aga
  • Hayır hazırlık okumadım. Evet 93 lüyüm ingilizce hazırlıktan muaf oldum 20 binde fena bir puan değil kanımca. Bu arada size mesaj olarak diğer ,bölümümüzü tanıtıcı dökümanları gönderdim.Elinize geçti mi onlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 23 Temmuz 2012; 13:53:04 >
  • okulun imkanları güzel özellikle elektrik elktronik fakültesi ayrı bi güzel bende elektrikteyim bu sene bir sene yurt dışında okuyup geri gelcem (tabiki erasmus saysinde) okulun imkanları bu konuda çok iyi ab ofisimiz canavar gibi çalışıyor yani tavsiye ederim konuyu açan arkadaşada burdan tebriklerimi yolluyorum bölümünü tanıtması güzel şey bu arada fakülteyide az bişey tanıtaydın
  • hayır gelmedi Fmacin :S exen_34 erasmus programında parayı kendiniz mi karşılıyorsunuz ve başarı durumu nasıl olması gerekiyor 1.falan mı olmanız gerekiyor bu konu da da biraz aydınlatırsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: exen_34

okulun imkanları güzel özellikle elektrik elktronik fakültesi ayrı bi güzel bende elektrikteyim bu sene bir sene yurt dışında okuyup geri gelcem (tabiki erasmus saysinde) okulun imkanları bu konuda çok iyi ab ofisimiz canavar gibi çalışıyor yani tavsiye ederim konuyu açan arkadaşada burdan tebriklerimi yolluyorum bölümünü tanıtması güzel şey bu arada fakülteyide az bişey tanıtaydın

Haklısınız, şuan Türkiye'nin en büyük alana sahip elektrik-elektronik fakültesine sahibiz.Es geçmem benim hatam oldu biraz da

• şimdi geldi gereksizdeymiş teşekkür ederim Fmacin
  • ERASMUS için ortalamanın en az 4 üzerinden 2.5 olması gerekiyor.Ama garantisi 3.00 ortalama. Bu ortalamayı yapıp erasmusa başvuru yapınca devlet 6 aylığına avrupadaki bir üniversitede eğitim hakkı sunuyor.Her ay da karşılıksız 300-500 Euro arasında burs veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: <lilith>

hayır gelmedi Fmacin :S exen_34 erasmus programında parayı kendiniz mi karşılıyorsunuz ve başarı durumu nasıl olması gerekiyor 1.falan mı olmanız gerekiyor bu konu da da biraz aydınlatırsanız sevinirim

hayır tabikide işin en güzel tarafıda bu hibeyi(bursu) sana ulusal ajans veriyor gideceğin ülkeye göre değişiyor

dönem sonundaki genel not ortalamanın %50 si ile yabancı dil sınavına giriyorsun ordan aldığın puanında %50 si toplanıyor ve sıralama yapılıyor sırana göre istediğin ülkeyi okulu seçiosun ve hibe ona göre çıkıyor burda sıralama çok önemli ki bizim okulda gitmek isteyen çoğu elemana hibe çıkıyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exen_34 -- 23 Temmuz 2012; 14:02:53 >

• Ek olarak Erasmus imkanını en fazla kullanan iki üniversiteden birisiyiz. En fazla hibe bize çıkıyor İTÜ ile beraber
  • ayy mutluluktan ağlamak üzereyim galiba buldum yerimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfred2

Bu mesaj silindi.
    O değilde Erasmus için ikili anlaşma var mı ya kontrol otomasyon için varsa yazar mısınız hangi ülkelere gidiyorlar?
    Elektrik için tonla anlaşma var da ondan sordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spyxxx -- 23 Temmuz 2012; 22:47:33 >
  • Anlaşma Yapılan Uluslar arası Üniversite ve Enstitüler

European Embedded Control Institute

Syracuse University Syracuse, NewYork State – USA

Tokyo Denki University Tokyo, Japan

Okayama University Okayama, Japan

Tokyo Institute of Technology TI Tech Tokyo, Japan

Brunel University London, UK

Karel de Grote Hogeschool Antwerp – Belgium

daha başka yerler yazmak isteyen olursa da bölümbaşkanımız ve başkan yard. Almanya ile yakın ilişkileri var.Fransa'da da bir hocamız eğitim gördü diğer hocamızın eğitimi sürüyor, yani istenilen an yapılabilir ERASMUS anlaşması.Yeni kurulduğu için bu kadar, seneye ben de mesela başvuruda buluncam o zaman yine söylerim daha başka eklenen olursa.Arada Japon ve Amerikan üniversitelerini de yazdım yukarıda.Onlar da araştırma görevlisi değişimi için yada yüksek lisans öğrenci değişimi için fln Erasmus diil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 23 Temmuz 2012; 19:18:41 >

• up up up
  • Konuyu okudum başka yerlerdende kontrol müh. ilgili bilgi aldım ama burda biraz tartışma olmuş elektirikçilerle kontrol otomasyoncular arasında ben bu ikisi arasında kaldım gibi bişey merak ettğim kontrol otomasyonun programlamayla yazılımla ne kadar alakalı iş sahibi olduğumda bunları ne kadar kullanıcam düşündüğüm şey eğer çok kullanırsam kendimin sıkılacağını düşünüyorum o yüzden merak ediyorum. teşekkürler
  • Kontrol ve otomasyon mühendisliği sadece yazılım değil, tamam işin içerisinde yazılım da var.Ama elektrik müh. ile de bir sürü dersimiz var.Kontrol mühendisleri sistemler için kontrolör tasarlarlar.Bunu da sistemi matematiğe dönüştürüp, problemi çözüp, matematiksel çözümü gerçeğe uyarlama şeklinde yapar.Bir kontrol mühendisi bundan dolayı entegreleri de elektriği de elektroniği de bilgisayarı da matematiği de kullanması lazım.Yazdığınız yazılımlarla, çıkardığınız matematiksel ifadelerle bazen mekanik bazen yazılımsal bazen kimyasal bazen de başka bir çeşit alanla yaptığınızla kontrolör tasarımı yaparsınız, kontrol edersiniz.Mesela arabalardaki hız sabitleyiciler bir örnek olabilir.Kontrol mühendisleri ilk önce arabanın yokuş çıkarken yolda nasıl gittiğini sonra yokuş inerken nasıl gittiğini sonra engebeli yolda hareket ederken nasıl gittiğini , ne kadarlık bir gaz verildiğinde ne kadar güç sarfettiğinde kaçıncı vitese geldiğinde hangi hıza kavuşacağını anlamaya çalışır.Sonra bu davranışını matematiğe döker, grafiğini çıkarır. Bundan sonra da kontrölörü tasarlamaya sıra gelir.Tasarlanan kontrölör araba için mekanik bir sistemdir.Hızın sabit gitmesi için mesela yokuş yukarı giderken tasarlanan sistem motorlara uyarı götürür daha fazla güç sağlar.Başka bir örnek vereyim, otomatik vitesli arabalar.Normalde araba kullanırken belli bi hıza geldikten sonra bizim vites atmamız gerekir yoksa zarar veririz araca.Orada tasarlanan kontölör otomatik olarak hıza göre vitesi kendi ayarlar.İnşallah kafanızda bişiler oluşturabilmişimdir.,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 25 Temmuz 2012; 1:10:08 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.