Şimdi Ara

Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği(KOM) Tanitim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
7
Favori
44.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Spyxxx

quote:

Orijinalden alıntı: Fmacin
    Bak, olumlu ya da olumsuz olsun eleştiri yapmak karşıdaki insana yine birşeyler katmak için yapılır istersen yorum yazdığında üslubunu buna göre ayarla bu birincisi.İkincisi çan diye birşey var.Eğer bir hoca bir dersten birisinin puanlarını kırıyorsa diğer insanlarınkini de kolayca kırar.Sonuç olarak verilecek not diğer insanların alacağı nota da bağımlı olacağı için kimseyi olumsuz etkileyemez. Son yazdığın paragrafın da konuyla ne alakası var?Biz burada anlatan hoca anlatamayan hocayı mı tartışıyoruz?Eğer ki bu konuları benimle tartışmak istiyorsan özel mesaj atarsın konuşuruz.Konu hakkında yazdığın yorumlara da saygı duyuyorum bunlar senin fikirlerin.Son olarak hocayla yaşadığın çalışmamazlığın notuna direk yansıması da gayet normaldir.Gidersin bir dahaki döneme alırsın o dersi geçersin.Hayallerin suya da düşmez.Eğer hocayla kişisel meselen varsa bu da seni bağlar.Hiçbir hoca kişisel meselesini nota yansıtmaz.

Öncelikle yorumlarımda herhangi bir kaba üslup kullandığımı sanmıyorum ama illa ki kaba diyorsan olabilir kaba bir insaımdır. Bu kadar tepkili karşılamana gerek yok sonuçta bölümünü kötülemiyorum hani bölüm tanıtım konusunda sanki bölümünü kötülüyormuş gibi yazdığımı düşünüyorsan yanılıyorsun. Hocaların nasıl olduğunu tartışmıyoruz demişsin ben gerekli gördüğüm için yazdım. Bence yazılması gerekliydi. Yok benim hocalarım en iyisi diyorsan ona da sözüm yok. Fakat sanırım bazı şeyleri bazı insanların anlayıp yorumlayabilmesi için tecrübe etmesi gerekli. Bu yüzden benim yorumlarımı yokmuş sayıp bölümünü kaygısız bir şekilde oku. Eğer bir zorlukla karşılaşırsan belki o zaman aklına gelir yok karşılaşmazsan zaten gelmesine gerek yok. Son olarak da hiçbir hocayla hiçbir şekilde hiçbir zaman kişisel bir meselem olduğunu söylemedim eğer öyle olsa buralarda hocalara laf atmak yerine hocanın kendisiyle konuşur çözerim seni bu konuya karıştıracak değilim. Ben sana iyilik olsun azıcık dikkatli oku bölümünü tedbirini elden bırakma diye yazıyorum sen sanki sana kötü laf ediyormuş gibi tepki veriyorsun. Zaten kontrol otomasyondan kimse konuşsam benzer tepkiler veriyor neyse ben birşey demeyeyim her insan kendi bildiği yolda ilerlesin.

Bence iyi olur gayet.

• up up up
  • kardeş bende yıldız elektrikteyim fakat hocalarınız bize ders veriyordu halada veriyorlar sorunlu olarak görülenlerin çoğu orda şu anda :D , k bakma tabi iyi hocalarda var aralarında lafımız yok . Şu andada bize ders veriyorlar kendi öğrenicleri 20 kişi bile yoktu bu dönem . Yani bide cidden alıngan oluyonuz bişey dediğimizde , bölümü tanıtırkene elektrik mühendislerinin çalıştıkları alanlarıda tanıtıyorsunuz fakat sanki bunu sadece siz yapıyorsunuz gibi anlatıyorsunuz , unutmayınki hocalarınız elektrik mühendisleri :D , sizle kontrol ve otomasyonda meslektaş sayılırız sonuçta .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galehan -- 21 Temmuz 2012; 23:05:02 >
  • MAdemki kardeş dedin ben de sana abi diyim Şimdi yukarıda bir arkadaş da aynı tarz söylemlerde bulunmuştu.Şimdi ilk önce , hocalarımıza sorunlu dediğin taktirde çok da mantıklı bizim de alınmamız bence.Daha fazla hocalarla ilgili tartışmak istemiyorum; çünkü kesinlikle sorun sizde.Genel olarak öğrenci milletine baktığımızda, iyi not veren hocayı "iyi hoca", kötü not vereni ya da dersi anlamak için zorlayanı da "sorunlu" ilan ediveriyor.Biraz idealist olmak lazım.Ayrıca sizin "sorunlu" diye ilan ettiğiniz hocaları da pm'den öğrenmek istiyorum cidden beni merak içinde bıraktınız.Yazdığım yazıyı dikkatlice bir oku, ben yukarıda saydığım iş alanlarında sadece " kontrol ve otomasyon müh." çalışır dedim mi? Demedim.Hocalarımız kesinlikle elektrik müh. hocaları.Sizinle de meslektaşız elbette, aynı mesleki oda (Elektrik müh. odası) üyesiyiz.Lakin, burada bu yazıyı yazmamdaki amaç sizi karalamak ya da bu işleri sadece biz yaparız diyip, ego tatmini yapmak değil.Ama şu da var,artık artık sizinle biz aynı işi yapmıyoruz.Sizin altınızdaki anabilimdalı kaldırıldı.Yeni gelecek olan Elektrik Müh. Bölümü öğrencilerine " Kontrol Sistem Tasarımı" dersleri "PLC" dersleri gibi mesleki dersler verilmeyecek.Bunun yerine "elektrik makinaları" gibi "Alternatif enerji sistemleri" gibi alanlarda uzmanlaşacak sizin bölümdekiler.Tabiki bu ülkede Elektrik mühendislerine de oldukça fazla ihtiyaç var.Oldukça değerli bir bölüm Türkiye'de.Ama aynı ihtiyaç Kontrol mühendisleri için de söz konusu.Ben de burada forumdakilere bunu duyurmaya çalışıyordum. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

• kardeş sen söylüyorsun demiyorum , üstteki arkadaşa biraz atarlanmışsın , demek istediğim bölümde okuyanlarda nedense böyle birşey mevcut yildizz dada biri çıkmıştı , yok böle bölümüz , kral iş alanımız var , gene cevabını verdik tabi :D , orda ağır bir atarlanma vardı :D , kardeş öğrenci milletiyiz fakat sizde öğrenci milletisiniz , demek istediğim misal bi hocamız vardı kontrolden çok iyi hoca bize ''c '' yi öğrenmemizde ön ayak oldu , yardımcı oldu ama sınavlarına geldiğimizde bulmaca tarzı sorular milletin yarısı sıfır alırdı fakat aynı hoca baktıki çan çok düşük millet kalıcak hep , yaptı sonra kolay bir sınav geçirdi milleti . Sonra gene sınav yaptı , adımıza puan verdi . Ama soruları gene sorunluydu :D anlatabilmişimdir inş , tabiki bu hocanın değerinden bişey azaltmaz , sevdiğim saydığım hocalarımdandır kendisi.

şu anda kullandığımız eğitim planı usis2008 plan kontrol bizden ayrılmadan önce yapılmıştı yani aynı dersler gene mevcut kontol mühendisi olabilimek için , üsttede dediğim gibi hocalarımız ortak halen yoksa durduk yere kontrolden hoca bize nie ders versin dimi.Onu geçtim şu anda misal üstteki resimlerdeki öğrenciler elektrik mühendisliği öğrencileri dimi , sizi ilk günden bu lablara sokmazlar zaten . Demek istediğim önceden kontrol mühlüğü yapan elektrik mühleriyle aynı programı görüyoruz buda bize aynı hakkı sağlar . Bizden sonra ne olur bilmem tabi yeni bir program yaparlar kaldırırlar derslerin cümlesini ama oda pek mümkün değil gene çünki ana dersler olarak görülüyor bir yerde makine kontrol yöntemi bu dediklerimiz , kaldırırlarsa eksik eğitim verirler ama zannetmem .

• hocam bu elektrikçiler sizi sürekli ezikliyormu anlamadım çünkü yorumların onu gösteriyor ama otomasyon sektöründe iyi iş var elektrik-elektronikçilerin en çok raabet ettiği alanlardan biri bölümünü sevmen ve tanıtman güzel birşey.... keşeke herkes senin gibi bölümüne severek gelse bu alanda kariyer yapmak isteyenler için ideal bölüm

sıralamya gelince bu sene dediiğin gibi kontejan 55 e gelirse sıralama 30 binlere ulaşır ki bu puanla okunabilecek iyi bölümlerden birisi...

• quote:

Orijinalden alıntı: mytheka

kardeş sen söylüyorsun demiyorum , üstteki arkadaşa biraz atarlanmışsın , demek istediğim bölümde okuyanlarda nedense böyle birşey mevcut yildizz dada biri çıkmıştı , yok böle bölümüz , kral iş alanımız var , gene cevabını verdik tabi :D , orda ağır bir atarlanma vardı :D , kardeş öğrenci milletiyiz fakat sizde öğrenci milletisiniz , demek istediğim misal bi hocamız vardı kontrolden çok iyi hoca bize ''c '' yi öğrenmemizde ön ayak oldu , yardımcı oldu ama sınavlarına geldiğimizde bulmaca tarzı sorular milletin yarısı sıfır alırdı fakat aynı hoca baktıki çan çok düşük millet kalıcak hep , yaptı sonra kolay bir sınav geçirdi milleti . Sonra gene sınav yaptı , adımıza puan verdi . Ama soruları gene sorunluydu :D anlatabilmişimdir inş , tabiki bu hocanın değerinden bişey azaltmaz , sevdiğim saydığım hocalarımdandır kendisi.

şu anda kullandığımız eğitim planı usis2008 plan kontrol bizden ayrılmadan önce yapılmıştı yani aynı dersler gene mevcut kontol mühendisi olabilimek için , üsttede dediğim gibi hocalarımız ortak halen yoksa durduk yere kontrolden hoca bize nie ders versin dimi.Onu geçtim şu anda misal üstteki resimlerdeki öğrenciler elektrik mühendisliği öğrencileri dimi , sizi ilk günden bu lablara sokmazlar zaten . Demek istediğim önceden kontrol mühlüğü yapan elektrik mühleriyle aynı programı görüyoruz buda bize aynı hakkı sağlar . Bizden sonra ne olur bilmem tabi yeni bir program yaparlar kaldırırlar derslerin cümlesini ama oda pek mümkün değil gene çünki ana dersler olarak görülüyor bir yerde makine kontrol yöntemi bu dediklerimiz , kaldırırlarsa eksik eğitim verirler ama zannetmem .

Vidix'e cevabım:Ezikleme felan yok. Sadece bilgisizlik ve biraz da cahillik var bazı insanlarla konuştuğumda.Kontenjan 55 lere düştü doğrudur.Ama bence 19 bini zorlayacak taban puanı.Geçen sene sıralamanın 26 bin oluşu tamamen tanıtımının olmamasından ötürüydü.
    Mythekanın söylediğine gelirsek; ben yorumumda "Yeni gelecek olan Elektrik Müh. Bölümü öğrencilerine " Kontrol Sistem Tasarımı" dersleri "PLC" dersleri gibi mesleki dersler verilmeyecek." demiştim.Bu yazdığım ifadedeki anlam ile senin bahsettiğin olayın hiçbir çelişki yanı yok.Usis2008 planında giriş yapan öğrenciler "Kontrol ve Otomasyon Müh." anabilimdalını seçebiliyorlar.Fakat altını bir daha çiziyorum, 2011 girişlilerden itibaren bunlar kalktı.Size de halen daha ders vermeleri gayet doğaldır. .İşin bir diğer boyutuna gelirsek
    http://www.bilesim.com.tr/yazdir.php?t=3&id=4815&sn=0 bu sitedeki Sayın Hocamız PROF. DR. GALİP CANSEVER'in röportajını okumanızı tavsiye ederim.
    "Yıldız Teknik Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulacak Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü’nden bahseder misiniz?" adlı sorunun altında Galip Hocamızın sözlerinin bir kısmını değiştirmeden aynen alıntı yapıyorum.." Elektrik, elektronik ya da bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun bir mühendis otomasyon sektörüne adım attığı zaman en az 2 yıl bir eğitimden geçiriliyor. O mühendise proje teslim edilmesi için en az o firmada iki yılının dolmuş olması gerekiyor. Bu iki sene sonunda da büyük çaplı projelerde değil, küçük çaplı projelerde yer alabilir. Sistemi devreye alabilmesi için üç-dört yıl gibi bir zaman geçmesi gerekiyor. Otomasyon sanayicilerinin de dediği gibi kontrol ve otomasyon mühendisine büyük çapta ihtiyaç bulunmaktadır. Orada geçireceği 2-3 yılı, üniversitede eğitimle geçirdikten sonra 3-6 ay gibi kısa bir zamanda çabucak adapte olarak büyük projelere imza atacak bir mühendis haline gelecektir." . Burada da bahsedildiği gibi Elektrik Müh. lisans dönemini kontrol ve otomasyon ana bilimdalını bitirmiş bir insanla, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği'ni bitirmiş bir mezun aynı kapasite olmayacaktır tabiki de otomasyon alanında.Bilmem anlatabildim mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 22 Temmuz 2012; 21:41:03 >

• Kardeş yazdıklarından öle anladım ve ona göre cevap verdim onu geçtim bu derslerin bizden sonrada kaldırılacağını düşünmüyorum çünkü totalde derslerimizin 3 . 4. sınıf derslerinde büyük bir yer kaplıyorlar , hadi kaldırdılar hangi hoca hangi dersi vericek bu sefer , zaten bi hoca bi kaç derse giriyor , ders vericek hoca bulamıyorlar , yani kısacası zannetmem.

Onu geçtim 3 ay gibi bir süreden bahsediyorsunuz ama ben hiç bir mühendisin 3 ayda işe adapte olabileceğini düşünmüyorum, piyasadayım şu anda staj görüyorum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim hiç bir mühendis okuldan mezun olur olmaz 3 ay gibi bir sürede işleri sırtlayacak olgunluğa erişemez . Hocamız biraz bölümün yeni açılmasından vede elektrikten ayrılmanın verdiği ayrımcı düşünceyle hareket etmiş . onu geçtim derslerinizin kapsamıyla bizim derslerin kapsamı sadece bi bilgisayar dillerinde çok büyük bir fark var onuda bu sektöre girmeyi düşünen benim gibi öğrenciler şimdiden çalışarak hallediyorlar .Geri kalanda bilmem kaç sene sonra anca bir kontrol otomasyoncu kadar olabiliyor demek yanlış olur. Biraz üstünkörü bakıyorsunuz konuya .

• Size sadece belli başlı giriş dersleri verilip temelde bırakılacak.YTÜ elektrik mühendisliği öğrencileri, "Elektrik Makinaları" "Elektrik Tesisleri" ve "Alternatif Enerjili Elektrik Sistemleri" konularında yoğunlaşacak.Tam olarak anlatamadıysam şöyle örnek vereyim.Nasıl ki eskiden diş hekimliği ,fizyoterapi diye bir ayrım yoktu, sonradan tıp hekimliğinden ayrı bir uğraş alanı haline geldiler.Aynen o şekilde de yılların ilerlemesiyle birlikte bilim insanlarının keşiflerinden mütevellit elektrik mühendisliği konusunda da çalışılması gereken bir sürü alan ortaya çıktı.Bir sürü bilgi ortaya çıktı.Bu bilgi artışına bağlı olarak da anabilimdallarına ayrıldı Elektrik mühendisliği.Kontrol ve Otomasyon Anabilimdalının ise ayrı bir bölüm olmasının iki başlıca sebebi vardı.Birincisi elektrik mühendisliği öğrencileri yeterince matematiksel altyapı almadıkları için, bu alana yönlendiklerinde zorluklar yaşadılar.Siz de eğer YTÜ elektrikteyseniz, çok iyi bilirsiniz ki öğrenciler en çok bu anabilimdalından çekinirler, ve en zor alan olarak görüp "Elektrik Tesisleri" ne felan yönelirler. Bölümün kurulmasıyla birlikte bu altyapı bu bölüm öğrencilerine en başından itibaren sağlanmaya çalışılacaktır.İkincisi de sektörde; artık, en az yüze 50 seyreltilmiş otomasyon eğitimi alan elektrik-elektronik mühendislerden ziyade bu işi gerçekten çok iyi bilen insanlara ihtiyaç duymaya başladı(sadece otomasyon için konuşuyorum, yoksa elektrik mühendislerine olan ihtiyaç da bayağı arttı.)Çünkü, ülkemiz gelişmekte olan bir memleket, ve endüstrileşme gittikçe artmaya başladı.Bu endüstrileşmeyle birlikte rekabet de en üst düzeye ulaştı.Artık fabrikalar piyasadan silinmemek için " en az yatırımla en fazla mal nasıl çıkarırım,kullandığım elektriği, işçi ücretini nasıl düşürebilirim" derdine girdi.Bu da sadece insan gücünün yerini makine gücünün almasıyla ve makinelerin olabildiğince otomatikleşmesiyle mümkün olabilir. Yani bu da bizim uğraş alanımız içerisine giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 22 Temmuz 2012; 23:31:04 >

• Kardeş cidden piyasaya çıkınca görüceksin , hocaların çizdiği gibi tozpempe değil cidden :D . eksik ders aldğımızı söylüyorsun ama üniversitede aldığın derslerle patronun karşısına çıktığında hepsini unut diyor yeniden öğreneceksin , bu ülkede yetiştirilmek üzere mühendis alınıyor die ilan veriliyor , adam üniversite eğitiminin ırzına geçiyor bu lafla , hocalarda toz pempe bir hayal çiziyorlar öğrencilere , bu daha çok şevkinizi kırmamak için bir daha düşün derim sonuçta dersleri veren hocalarınız elektrik mühendisleri biliyorlarki sizede öğretiyorlar . matematik bilgimizin düşüklüğünden bahsediyorsun ama cidden yanlış bölüme konuşuyosun kardeşim , her dönem matematik görmekten milletin iflahı kesildi . mat1 mat2 lineer kompleks analiz nümerik analiz ayrık matematik sayısal elektronik ....... bu liste uzuyor gidiyor . bu derslerin çoğunuda verenler kontrol hocaları . dediğim gibi elektriği tam olarak tanımıyorsunuz , kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmak yanlış yöne sevkediyor bizleri kardeşim.

• Evet, belki şu piyasa konusunda haklısın kardeşim .Yetiştirecem felan diyip ucuza öğrenci almaya çalışıyorlar doğrudur.Ama gördüğüm kadarıyla deneyleri adamakıllı anlayıp kulüplerde az çok bunları kullanabilen, stajları düzgün ya da bir yandan okuyup bir yandan teknoparkta çalışan insanlar pek etkilenmiyorlar yukarıda bahsettiğinden.He şu var; bence sırf derse girip , bunun haricinde hiç kendi yetiştirmeyen hiç bi panele gitmeyen bilimsel bişiler okumayan ne bilim mühendisliği sadece derste öğrenmeye çalışan insanların da başına bunların gelmesi bence biraz da müstahak.Verilen dersler bizim ufkumuzu açmamız için, bir nevi yol gösterici.Mühendislik okuyan tüm öğrencilerin bence kendine bişiler eklemesi gerekir.Matematik konusunda da bunu direk bir hocadan dinlemiştim sadece benim fikrim değil yani.Elektrikte de matematik baya var bişi demiyorum.ama bizde biraz da abartılmış şekli var,çünkü bizim işimiz sistemi matematiğe döküp sonra kontrolör tasarlamak...Verilen Mat Dersleri:MAT1 MA2 Lineer Cebir Olasılık Kuramı İstatislik,İşaret ve Sistemler Nümerik Analiz Sistem Modelleme Sayısal Elektronik Çok Değişkenli Kontrol Teorisi, Sayısal İşaret işleme,Kompleks Değişkenli Fonksiyonlar Teorisi,Kısmı Türevli Diferansiyeller,Sayısal Sistem Tasarımı Vs. ve diğer derslerde de bu matematiksel altyapılar kullanılıyor yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 23 Temmuz 2012; 0:55:41 >

• Kardeş dediğimi anladığına sevindim , sonuçta böyle bir realite var , hocaların çizdiği pembe hayale inanmayın derim , bunun için kendinize birşeyler ekleyin sürekli . Dediğim gibi matematik derslerimiz yoğun olarak veriliyor bizede , bir hocamız bir elektrik mühendisi matematikçidirde demişti bir dersinde . Zaten içimiz dışımız matematik oldu illallah dedik . saydığın derslerden herhalde bi kaçı dışında bizde görüyoruz bu dersleri . Bazılarının isimlerine ekleme yapmışlar anladığım kadarıyla ama ekledikleri şeyleride gösteriyorlardı derslerde bize işe bak

• Yok haklısın bişi demiyorum iş konusunda. Yukarıda saydığım çalışabildiğimiz iş alanların hepsi iyi mühendis arıyor.İyi olursan heryerde iş bulursun, iyi olmaktan kastım dersleri A ile geç dönem birincisi ol derece yap değil bu arada.Yatarak kimse iyi yerlere gelemez.LAkin ingilizceye hakim olup bir de öğretilenlere hakim olduğun taktirde gerisi de biraz tecrübeye kalmış.Seneler geçtik sıra kontrol müh. de de elektrik müh. de de daha çok para kazanıp, önemli yerlere gelirler.Bu arada şu matematik işini de uzatmayalim son olarak şunu söyleyim, derslerin ismi aynı olabilir ama içerikleri farklı.Mesela bir inşaatçının aldığı mukavemetle makinecinin aldığı mukavemet nasıl farklı oluyorsa öyle Tamam kardeşiz sizinle.Ben süt, sen süt dilimi . :D http://www.youtube.com/watch?v=t7Qeb8PFY-0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 24 Temmuz 2012; 17:06:13 >

• merhaba ben bu bölümü yazmayı düşünüyorum sıralamam da yetiyor ama bir bayan için nasıl bir bölüm kestiremiyorum ve bir bayanın iş bulması bir erkeğe göre daha mı zor olur bilemiyorum dersler ilgimi çekti aslında ama takdir edersiniz ki geleceğimi garanti altına almak istiyorum mezun olduğumda sudan çıkmış balık gibi olmak istemiyorum. ytü mükemmel bi üniversite mezun olduktan sonra bununda avantajının olacağını düşünüyorum ama yine de şüphelerim var. okuyan arkadaşlar bana biraz yardımcı olursa sevinirim. bölüm ingilizce mi bu arada onu da merak ediyorum ve birde yurt imkanı var mı eskişehirden gelicem çünkü
  • Yıldız tekniğin beklentilerinizi karşılayacağını düşünüyorum , okul içinde yurtlar var hemen elektrik- elektronik fakültesinin yanı 5 dk felan yürüme yolu var yurtlara . Kontrol otomasyon mühendisliği kızların yapabilieceği bir mühendislik . Geleceği parlak tabi , aynı zamanda elektrik mühendisliğinide düşünmeni öneririm oda geleceği parlak türkiye şartlarında birçok getirisi olan bir mühendislik .

Bu arada yüzde 30 ingilizce uygulanıyor bölümlerde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galehan -- 23 Temmuz 2012; 12:55:22 >
  • teşekkür ederim. bu tercih dönemi gerçekten çok zor aklım çok karıştı sürekli fikir değiştiriyorum
  • Dediğim gibi iki mühendisliği düşün derim aklınıza birşeyler takılırsa sorabilirsin her zaman , yardımcı olabilirsek seviniriz . bide tam olarak hangi işlerle uğraşmak istiyorsun mühendislikte onu düşünerek karar verirsen daha kesin bir sonuca varabilirsin
  • Bölüm yüzde 30 ingilizce eğitimi veriyor. Yurt imkanı olarak üniversitemizin 2 kampüsünde de yurtlar var. Kontrol ve otomasyon mühendisliği bence bayanlarında yapabileceği bir mühendislik dalı.Yani makine mühendisliğindeki ortamdan farklı olduğunu görebilirsiniz.Ytü gerçekten de kullanabilen için mükemmel bir üniversite.Haftanın her günü bir konferans panel oluyor.Kulüplerimiz var, ilgi alanınıza göre yönlenebilirsiniz.Mesela ben Robotik Otomasyon Kulübündeyim.Mesleki gelişim olarak baya birşey sağladı kulübümüz il dışına yarışmalara felan gittik mesela. Hakkıyla bitirdiğiniz taktirde, ben iş bulmayla ilgili bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.İş elektronik yazılım olduğu için biraz masabaşı bir bölüm. =) Ayrıca bölümümüzde araştırma görevlisi olarak çalışan çok da başarılı bayan akademisyenlerimiz var.Fakat yine de aklınızda soru işaretleri varsa tercih etmeden önce ziyaret etmenizi öneririm, sizi öğretim görevlilerimizle görüştürebilirim.

• çok teşekkür ederim ilginize bu bölümü ciddi ciddi düşünücem. aslında benim gönlüm hep sağlık sektöründe ama sınırda kalıyorum gelmeme ihtimali yüksek o yüzden benim için garanti olacak yerlere de bakmalıyım onları da yazmalıyım o yüzden mühendisliklere yöneliyorum şimdi bide böyle bilindik bilgisayar makine falan yazmak istemiyorum pek onlar artık çok mezun veriyorlar biraz farklı alanlara yönelmek lazım diye düşünüyorum
  • Anlattığın gibi bir meslek arıyorsan elektriği öneririm çünki mezun sayısı az ve iş olanakları çok fazla . Bir araştırırsan göreceksin , zamanında bende sağlık sektörü tutmayınca mühendislik yazmıştım hey gidi günler hey
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.