Şimdi Ara

Yıllar yıllar önce mavi bilgisayar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ya abi niye hatırlatıyorsun ağlayasım geldi yazık fakir gibi tek güçle dolanıyodu ortada. Sylar hero olup çıktı zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: spectecular
    Seneler önce chip dergisi aldığım dönemlerdi. O zamanlar bu mavi donanim chip dergisine oem fiyat listesi verirdi reklam olarak. Sonra o sayfayı kopartır cebimde taşırdım, o bilgisayarcı senin bu bilgisayarcı benim dolaşırdım izmirde. Hiçbirisi bu fiyata satmazdı paragöz bilgisayarcılar, listeyi gösterince de hemen çamur atarlardı. Sayelerinde çok fiyat kırdırmışımdır. İzmirde de o vakitler 10-15 sene önce yani olbim vardı çankayada, fiyatları maviye en yakın onlardı :)
    Hobaaaaaaaaaaa.

Birisi Ankara Çukurambar'da Mavi Bilgisayar -ki o da zaten yukarıda konuyu açan arkadaşın bahsettiği firma.

Mavi Donanım ise senin dediğin ve çok çok eskiden Chip dergisine fiyat listesi olarak ilan veren ve Kadıköy Yazıcıoğlu İş
    Hanı'nın tam karşısında olan başka bir firma. Mavi Bilgisayar ile Mavi Donanım'ı karıştırmayalım..

Üstelik senin dediğin zamanlarda ben Yazıcıoğlu İş Hanı'nda Makro Bilgisayar'da satış müdürüydüm ve hiç çamur da atmaz
    daha iyi fiyatlara bile mal verirdim.

O zamanlar en büyük firma benim çalıştığım firma olan Makro Bilgisayar idi. Hattâ, Gold'un 3 şubesi, bizim 6 şubemiz vardı.
    Sonra 2001 de kriz olunca patronum, sahibi olduğu 7.Sanat adlı film şirketini 500.000 Dolar'a Seyhan Müzik'e sattı. O para da eridi gitti.

İşte o zaman bütün firmalar satış yapamayıp tek tek batarken, Yazıcıoğlu'nun giriş katındaki Uygar Elektronik'in sahibi
    XXXX Abi, Gold'a 1 milyon Dolar vererek ortak oldu. Sonra Gold, kendi kredi kartını çıkartıp, insanlara kendi kredi vererek
    yüksek kar ile satış yapmaya başladı. Tabi hiç bir banka kredi vermediği için insanlar Gold'dan mal almaya başladılar.
    İthalatçı firmalar ile oturup anlaştı ve vadeli mal almaya, o sırada da borcunu ödemeye de devam etti. Tabi o sıralar hiçbir
    Distribütör, hiçbir firmaya güvenip vadeli mal vermiyordu. Gold ise elindeki parayı koz olarak kullanarak bu sayede yükseldi.

Kusura bakmayın, XXXX şeklinde yazdım ama şimdi karıştırmak doğru olmaz, zira Face'te falan halen görüştüğüm ve sevdiğim
    bir abim olduğu için ismini yazmamayı doğru buldum...

• Beyler hazır topluluk bulmuşken sorayım. Ekran kartını kasadan çıkardım ama 2 tane vidası çıkmıyor namussuzun. Daha fan ve ızgarasını açmadığım halde orta parmağım uzunluğunda toz kalıbı çıkardım.

Ben nasıl açarım bu 2 vidayı?

Ekran kartı boşta 93 chrome açınca 103 oldu geçen %50 fan çalışırken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman
    Ya abi niye hatırlatıyorsun ağlayasım geldi yazık fakir gibi tek güçle dolanıyodu ortada. Sylar hero olup çıktı zaten

Sylar değil artık o. Spock.

Esas Leonard Nimoy çok yaşlandı. Yakında ölür. O zaman tek Spock kalacak. Onun da değerini bil.
    Zira Dünyada Zachary'den daha iyi Spock olabilecek ve kabul edebileceğim kimse yok. Sheldon haklı yani.

• OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Ya zaten christian bale de batman olmayacak artık .Ben affleck olacak ühü ühü ağlamak için çok neden var. Heisenberg (W.W) de yakalanacak DEA deki bro-in-law a ühü ühü. Heroes tam biteydi iyiydi ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl_Şaman -- 28 Ağustos 2013; 23:48:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Seneler önce chip dergisi aldığım dönemlerdi. O zamanlar bu mavi donanim chip dergisine oem fiyat listesi verirdi reklam olarak. Sonra o sayfayı kopartır cebimde taşırdım, o bilgisayarcı senin bu bilgisayarcı benim dolaşırdım izmirde. Hiçbirisi bu fiyata satmazdı paragöz bilgisayarcılar, listeyi gösterince de hemen çamur atarlardı. Sayelerinde çok fiyat kırdırmışımdır. İzmirde de o vakitler 10-15 sene önce yani olbim vardı çankayada, fiyatları maviye en yakın onlardı :)
    Hobaaaaaaaaaaa.

Birisi Ankara Çukurambar'da Mavi Bilgisayar -ki o da zaten yukarıda konuyu açan arkadaşın bahsettiği firma.

Mavi Donanım ise senin dediğin ve çok çok eskiden Chip dergisine fiyat listesi olarak ilan veren ve Kadıköy Yazıcıoğlu İş
    Hanı'nın tam karşısında olan başka bir firma. Mavi Bilgisayar ile Mavi Donanım'ı karıştırmayalım..

Üstelik senin dediğin zamanlarda ben Yazıcıoğlu İş Hanı'nda Makro Bilgisayar'da satış müdürüydüm ve hiç çamur da atmaz
    daha iyi fiyatlara bile mal verirdim.

O zamanlar en büyük firma benim çalıştığım firma olan Makro Bilgisayar idi. Hattâ, Gold'un 3 şubesi, bizim 6 şubemiz vardı.
    Sonra 2001 de kriz olunca patronum, sahibi olduğu 7.Sanat adlı film şirketini 500.000 Dolar'a Seyhan Müzik'e sattı. O para da eridi gitti.

İşte o zaman bütün firmalar satış yapamayıp tek tek batarken, Yazıcıoğlu'nun giriş katındaki Uygar Elektronik'in sahibi
    XXXX Abi, Gold'a 1 milyon Dolar vererek ortak oldu. Sonra Gold, kendi kredi kartını çıkartıp, insanlara kendi kredi vererek
    yüksek kar ile satış yapmaya başladı. Tabi hiç bir banka kredi vermediği için insanlar Gold'dan mal almaya başladılar.
    İthalatçı firmalar ile oturup anlaştı ve vadeli mal almaya, o sırada da borcunu ödemeye de devam etti. Tabi o sıralar hiçbir
    Distribütör, hiçbir firmaya güvenip vadeli mal vermiyordu. Gold ise elindeki parayı koz olarak kullanarak bu sayede yükseldi.

Kusura bakmayın, XXXX şeklinde yazdım ama şimdi karıştırmak doğru olmaz, zira Face'te falan halen görüştüğüm ve sevdiğim
    bir abim olduğu için ismini yazmamayı doğru buldum...

Büyüksün üstad, sana ve senin gibi eski topraklara saygım sonsuz, ben o vakitler kısa donla gezen, mmx işlemcisi, s3 ekran kartı olan bir ortaokul öğrencisi idim. Çamur atanlardan kastım izmirdeki bilgisayarcılardı, istanbul firmaları değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ya zaten christian bale de batman olmayacak artık .Ben affleck olacak ühü ühü ağlamak için çok neden var. Heisenberg (W.W) de yakalanacak DEA deki bro-in-law a ühü ühü. Heroes tam biteydi iyiydi ya.

Sen söyledin ya, bana bir şey hatırlattın, koptum.

Bir ara 2009 da Terminator Salvation çıktığında, bir arkadaş bana geldi ve "Terminator'de baş rolde kim oynuyor" diye sordu.

Ben de Batman dedim. Adam yarıldı gülmekten.
    ---

Hep o geri zekalı Pinkman yüzünden. Salak salak şeyler yapıyor ya.

Zaten üzgünüm. Dex te bitiyor. 4 bölüm mü ne kaldı.

Zatten hank i de anlamış değilim nesine bu kadar kızıyon hepinize sülale boyu yetecek para var adamda. Parayı versin sussun hank . Allahım şu 2 lanet vidayı hala açamadım ya
  • quote:

Büyüksün üstad, sana ve senin gibi eski topraklara saygım sonsuz, ben o vakitler kısa donla gezen, mmx işlemcisi, s3 ekran kartı olan bir ortaokul öğrencisi idim. Çamur atanlardan kastım izmirdeki bilgisayarcılardı, istanbul firmaları değil

Ya zaten eskiden oralardaki firmalar falan çok kazıkçıydı. Ne koparsak kârdır diye bakıyorlardı olaya.

Esas bombayı kimse hatırlamaz. Bak ben anlatayım da Türkiye'de PC sektörü neler gördü geçirdi bil.

Yazıcıoğlu'nda çalışıyorum. Fiyat veriyorum. İyi de fiyat veriyorum. Adamlar gidiyorlar ve 1 saat sonra ellerinde
    "Gülen Bilgisayar" yazan bir liste ile geliyorlar. Diyorlar ki: "Kardeşim, biz seni çok sevdik. Sen bu fiyatlarla ver senden alalım."
    Listeye bakıyorum. Saçma sapan fiyatlar. Hepsi benim alış fiyatlarım. "Veremem" diyorum, adamlar üzülüp gidiyorlar ve
    oradan alıyorlar. "Kim bu Gülen yahu" diyorum. Nasıl bu fiyatlardan verir. Tabi Gülen batıyor, milleti dolandırıyor ve kaçıyor.

Sonra yıllar sonra bir olay ortaya çıkıyor. Bu eski batan Gülen Bilgisayar'ın sahibi olan şahıs, Mali bir bölüm bitirmiş ve bu şekilde
    bir sistem deneyerek olur mu diye görmek istemiş. Tabi bir sürü borç ile battı. Ama adam pes etmedi...

Yıllar sonra yine bir firmanın adını sık sık duyuyordum: EYVAN Bilgisayar.

Tabi yine ben "Kim bu yahu, nasıl böyle fiyatlar verir modundayım.

Meğer bizim eski Gülen'in sahibi, geri dönmüş ve Efsane Yazmak Vakit Alacak NeÇare düşüncesi ile bu kelimelerin her birisinin baş harfini alarak EYVAN Bilgisayar'ı kurmuş. Yani:

E fsane
    Y azmak
    V akit
    A lacak
    N e çare

Tabi o da aynı şekilde aynı sistemle dolandırdı gitti...

Sonra Medya Bilgisayar olayı var. Yine Yazıcıoğlu'nun biraz yukarısında bir firma vardı. Medya Bilgisayar. Hatta eskiler hatırlarlar, böyle logosu
    pazılarını sıkmış, Süpermen benzeri bir adam gibi olan firma. O da batmıştı. Sonra yine yıllar sonra geri geldi ve yine battı...

• Neyse, Suits S3E07 nin altyazısı geldi. İzleyeyim bari.
    Tavsiye ederim, güzel dizi..
    Bir zamanlar Eksen in yanında EXE PC vardı o ne oldu o :)

En son yerinde başka bir mağaza olduğunu gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Ya zaten eskiden oralardaki firmalar falan çok kazıkçıydı. Ne koparsak kârdır diye bakıyorlardı olaya.

Esas bombayı kimse hatırlamaz. Bak ben anlatayım da Türkiye'de PC sektörü neler gördü geçirdi bil.

Yazıcıoğlu'nda çalışıyorum. Fiyat veriyorum. İyi de fiyat veriyorum. Adamlar gidiyorlar ve 1 saat sonra ellerinde
    "Gülen Bilgisayar" yazan bir liste ile geliyorlar. Diyorlar ki: "Kardeşim, biz seni çok sevdik. Sen bu fiyatlarla ver senden alalım."
    Listeye bakıyorum. Saçma sapan fiyatlar. Hepsi benim alış fiyatlarım. "Veremem" diyorum, adamlar üzülüp gidiyorlar ve
    oradan alıyorlar. "Kim bu Gülen yahu" diyorum. Nasıl bu fiyatlardan verir. Tabi Gülen batıyor, milleti dolandırıyor ve kaçıyor.

Sonra yıllar sonra bir olay ortaya çıkıyor. Bu eski batan Gülen Bilgisayar'ın sahibi olan şahıs, Mali bir bölüm bitirmiş ve bu şekilde
    bir sistem deneyerek olur mu diye görmek istemiş. Tabi bir sürü borç ile battı. Ama adam pes etmedi...

Yıllar sonra yine bir firmanın adını sık sık duyuyordum: EYVAN Bilgisayar.

Tabi yine ben "Kim bu yahu, nasıl böyle fiyatlar verir modundayım.

Meğer bizim eski Gülen'in sahibi, geri dönmüş ve Efsane Yazmak Vakit Alacak NeÇare düşüncesi ile bu kelimelerin her birisinin baş harfini alarak EYVAN Bilgisayar'ı kurmuş. Yani:

E fsane
    Y azmak
    V akit
    A lacak
    N e çare

Tabi o da aynı şekilde aynı sistemle dolandırdı gitti...

Sonra Medya Bilgisayar olayı var. Yine Yazıcıoğlu'nun biraz yukarısında bir firma vardı. Medya Bilgisayar. Hatta eskiler hatırlarlar, böyle logosu
    pazılarını sıkmış, Süpermen benzeri bir adam gibi olan firma. O da batmıştı. Sonra yine yıllar sonra geri geldi ve yine battı...

Hollywood filmi olur resmen bu konudan :D Peki tedarikçilere mi taktı yoksa halka mı giderken? Birde 2. Defa firma açarken tedarikçiler uyanmadı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
    Bir zamanlar Eksen in yanında EXE PC vardı o ne oldu o :)
    En son yerinde başka bir mağaza olduğunu gördüm.

Turgay, o da şöyle kanka.

O Exe PC nin sahibi İsmail Abi idi. Onlar da bu eskiden bir ara epey moda olan Geek Modemler vardı ya.
    Onu getiren firma idi. O da battı tabi...

Esasında ilk battığını hatırladığım, -çok çok eskiler bilir- GENPACOM'un batması idi.

Bu Gigabyte'ın en iyi anakart seçildiği ilk zamanlarındaki yani BX-2000 zamanında Distribütör olan epey büyük bir firmaydı...
  • quote:

Hollywood filmi olur resmen bu konudan :D Peki tedarikçilere mi taktı yoksa halka mı giderken? Birde 2. Defa firma açarken tedarikçiler uyanmadı mı?

Esasında tedarikçilere takıyorlar. Tedarikçiler ne yapsın. Sonuçta satış yapacaklar diye güveniyorlar.
    Bu firmalar gidip konuşuyorlar ve tedarikçilerin istedikleri bir takım evraklar var. Onları tamamlıyorlar.
    Bir süre sonra da bakıyorlar ki işleri iyi, güvenip vade açıyorlar. Mesela Mavi Bilgisayar. O kadar büyük
    firmaydı sonuçta. Kim düşünebilir ki sabahın köründe gelip, malları tıra yükleyip gideceklerini... Kimse.

Ama son kullanıcılar da şu şekilde zarar görüyor: Mesela geçen 4 sene falan önce Gold'un yanında Transdata vardı.
    O da çok eski firmaydı mesela. Onlar da kapatıp kaçtılar. Kadının teki geldi, bana sordu nerdeler diye.
    Ben de battılar dedim. Bana dedi ki: Ben oraya Playstation 3 bırakmıştım tamir için ne olacak peki dedi.
    Üzerine bir bardak su için , geçmiş olsun dedim. Onun gibi bir sürü madur şahıs da var yani...

Abi suits e başladım tam benlik duruyo. Konusunu biraz açabilir misin acaba?
  • quote:

Abi Suits e başladım tam benlik duruyo. Konusunu biraz açabilir misin acaba?

Normalde bizim eleman dolandırıcı. Ama bir şekilde Dünyanın En İyi Avukatlık firmasına giriyor.
    Dizinin en güzel yanı, hiç sıkmıyor. Acayip keyifli. Avukatlık üzerine olmasına rağmen, öyle bir dizi ki,
    bazı Bilim Kurgu dizileri bile izlerken sıkılabiliyor olmama rağmen bunda bu güne kadar hiç sıkılmadım.

Çok hareketli, aşklar, üçkağıtlarla dolu, eğlencesi bol bir dizi. Biraz izle bırakamazsın. Zaten çok çabuk sarıyor...
    Bana, bir nevi White Collar'ı hatırlatıyor...
    Valla çocuğun zehir gibi zekası var o kesin. Ama kullanmıyor(Aynı ben ). Ondan dolayı baya sevdim güzel diziye benziyor teşekkür ederim tavsiye ve açıklama için
  • dizi güzelmiş. hocam izlemeye deger

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA6F8F78B -- 29 Ağustos 2013; 2:04:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

bi cok insanın da parası gitti diye biliyorum yanlıs satıs politikasıdır sanırsam piyasının altındaydı urunleri

Bugunlerde de gold batti. Sanalpazardan ilk defa satis yaptim onda da gold batti , paralar icerde kalir mi iflaslarda süreç ne oluyor bilen var mi???
  • quote:

Orijinalden alıntı: rec25

quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

bi cok insanın da parası gitti diye biliyorum yanlıs satıs politikasıdır sanırsam piyasının altındaydı urunleri

Bugunlerde de gold batti. Sanalpazardan ilk defa satis yaptim onda da gold batti , paralar icerde kalir mi iflaslarda süreç ne oluyor bilen var mi???

sürecle ilgili birsey bilmiyorum ama Gold'un sitesinden 3 sene once hd 7950 pcs + almıstım yerine duz olan modelini gondermislerdi sonra fark edince geri gönderdim 2 hafta sonra paramı iade ettiler daha da o günden sonra bir daha bulasmadım konusu da var hatta
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.