Şimdi Ara

Yıllara göre en iyi albümleriniz. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
9
Favori
5.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-5 Kasım 96

28 milyon satarak tarihin en çok satan rap albümüdür ki içeriği hakkında bahsetmeye bile gerek yoktur rap tarihinin en iyisidir diyebilirim ben.All Eyez On Me iyidir de bu tam bir 2pac ürünüdür (Huzur içinde yat) Eklersen sevinirim.

Yıllara göre en iyi albümleriniz.

-22 Haziran 2010

Son yıllarda rapte doğru düzgün bir şeyler mümkün değil bence ki Pac öldükten sonra pek bir hayır gelmedi şuanlık Modern Rap olarak görünen öncünün en iyi albümü budur ki geri dönüşü olarak çok üst düzey bir albüm kendisi ve özellikle düzen hakkında aklınızda bıraktığı sorulara cevap veriyor ki bu haliyle bile en iyilerin arasına girdi bile sırf çevresine yaydığı öfkeyi görmek için bile dinlenebilir neyse rap dinleyenlerin vazgeçemeyeceği bir albümdür kısacası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 3 Nisan 2012; 21:21:00 >

• Judas Priest nerde bakam ???
  • mesajım bulunsun. güzel konu
  • Led Zeppelin - Led Zeppelin IV(1971)

Guns N' Roses - Live Era '87-'93(1999)

Agalloch - the Mantle(2002)

VA(Toplama) - Whom the Moon A Nightsong Sings (2010)

İlk mesajda kesişen yıllarda bu albümler olsaydı bence daha iyi olurdu diye düşündüklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pachelbel's Canon -- 18 Mayıs 2012; 19:29:37 >

• Iron Maiden - The Number of The Beast (1982)

Iron Maiden - Fear of the Dark (1992)

• o donem 2001 ise, pj harvey-stories from the sea,stories from the city-tartismasiz o donemin nirvanaya ulasmis formudur.
  • "Dark Side Of The Moon"
  • Son 50 senede bence çıkmış en iyi albüm. Herşeyden de iyi albüm. Beatles - Abbey Road'dur.
  • And Justice for All yerine başka bir albüm konulabilir.
    Aklımda çok albüm var ama kişisel davranırım galiba=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Enigma -- 3 Haziran 2012; 19:37:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012'nin en iyi albümü için çok arada kaldım. Bir yanım Frank Ocean diyor. Diğer yanım Tame Impala. Ama yine de Tame Impala'yı seçiyorum. Lonerism albümü ile.
  • Stadium Arcadium'u(2006) görmek isterdim listede, Use Your Illusion(1991) da gayet iyidir
     Yıllara göre en iyi albümleriniz.  Yıllara göre en iyi albümleriniz.  Yıllara göre en iyi albümleriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Young Sinatra -- 5 Şubat 2013; 18:59:28 >

•  Yıllara göre en iyi albümleriniz.
  • 1983 - Kill 'em All

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil Chuck -- 5 Şubat 2013; 19:38:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Yıllara göre en iyi albümleriniz.

Bunları da ben ekliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantaxy -- 5 Şubat 2013; 20:30:02 >

• mesajım bulunsun. Çok ot yaşamışım onu fark ettim.
  • Alex Fox

Hatta şimdi Youtube'a kendi albümümden aralarında en beğendiğim şarkıları birleştirip yükledim;

(1994 - 1999 yılları)

Bu adamın şarkılarının kaynağı internette pek bulunmaz bilginiz olsun. :)

• http://en.wikipedia.org/wiki/Grammy_Award_for_Album_of_the_Year
    bence bunlarıda bir inceleyin derim
    Liste baya iyi olmuş fakat ben albumun tamamını dinlemem single dinlerim ama listedeki sanatcıların %90 ını dinliyorum.
    Güzel konu emek harcanmıs ,eline saglık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Alex Fox

Hatta şimdi Youtube'a kendi albümümden aralarında en beğendiğim şarkıları birleştirip yükledim;

(1994 - 1999 yılları)

Bu adamın şarkılarının kaynağı internette pek bulunmaz bilginiz olsun. :)

guitar on fire baila hoy barcelona nights eyes of elvira hepsini ezbere bilirim

• konudaki her albüme baktım, her ne kadar yazacaklarımın hepsi aşırı popüler olsa da konuda bahsi geçmemiş, ben bunlardan bahsetmek istedim:

dire straits, making movies, 1980 - hazır bir dire straits hayranı görmüşken 2 kelime edeyim. making movies dire straits'in son gerçek albümüdür çünkü grubun en önemli üyesi david knopfler ağabeyi mark'ın egosuna dayanamayıp kayıtlar bitmek üzereyken stüdyoyu terk etmiştir ve dire straits dire straits'likten çıkıp bir mark knopfler projesine dönüşmüştür. bence en iyi albümleri on every street (1991) olmasına rağmen o albüm tam bir mark knopfler albümüdür. eğer dire straits denen bir gruptan bahsedeceksek bahsetmemiz gereken albüm dire straits ve brothers in arms yerine making movies olmalıdır (ayrı parantez açmak istedim, en iyi dire straits şarkısı da telegraph road'tur). tabi back in black varken 1980'e yazmaman çok da sorun değil.

pink floyd, dark side of the moon, 1973 - aslında baktığım zaman diğer pink floyd albümlerine kıyasla alıp sürükleyecek şarkı sayısı bakımından çok kısır bir albümdür, hatta bu albümden gelecek yüzyıllara kalacak, yani albümden bağımsız olarak anılacak tek şarkı da time'dır (ufak bir ihtimalle de the great gig in the sky) fakat albüme genel olarak bakınca bir sanat eseri var ortada. grubun en iyi albümü hatta progresif rock'ın en iyi 2. albümü bence. lynyrd skynyrd albümünün hastasıyımdır ama niye bunu değil de onu yazdığını hala anlayamadım. herhalde listenin pink floyd'la dolup taşmasını istemedin.

yes, close to the edge, 1972 - roundabout, owner of a lonely heart falan güzel de and you and i...

michael jackson, dangerous, 1991 - nevermind müzik tarihinde bir çığır açtığı için onu 1991'e yazmanı büyük bir michael hayranı olduğum halde anlayışla karşıladım fakat bu albüm hakkında 1-2 cümle etmemek konuya saygısızlık olur. dangerous michael'ın müziğinin doruğa ulaştığı, everest'i yardığı bir albümdür. michael haklı olarak bad'in thriller'ın başarısını yakalayamamasından rahatsızlık duyup bu albümde ekstra gazla çalışmıştır ve dünyanın en hızlı satış yapan albümü ortaya çıkmıştır (ilk birkaç günde birkaç milyon satmıştı) ki albüm çıktıktan kısa bir süre sonra gelen çocuk tacizi davası ve davanın ardından da bir anda popülerliğe kavuşan nevermind yüzünden satışları düşmüştür. bir çok müzik otoritesi ve hayrana göre de bu iki olumsuzluk bir arada olmasaydı michael thriller'ı sollamıştı. peki albümü neydi özel yapan? michael'ın taciz davası öncesi son albümüydü, yani kişiliğinin değişmeden önce yaptığı son albümdü ve bu yüzden de işe temiz ruhunu katmıştı. zaten davadan sonra ilaç bağımlılığının da etkisiyle içine dönük bir insana dönüştü ve çok kişisel bir albüm olan history'yi yayınladı, popüler kültürde yerini iyice kaybetti (kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın, tek kötü albümü de blood on the dance floor'dur).

led zeppelin, in through the out door, 1979 - bu albüme çok üzülüyorum, en sağlam zeppelin dinleyicileri tarafından bile üvey evlat muamelesi görüp duruyor halbuki led zeppelin II ile birlikte grubun en kaliteli albümüdür ve insanın yüzüne acı bir şekilde "grup bomba gibi geri dönmüştü, bonzo ölmeseydi başka başka albümlere sahip olurduk." gerçeğini vurur. presence'i beğenip buna dil uzatanlar utansın. tabi listede the wall varken kendisini yazmak abes olurdu.

red hot chili peppers, blood sugar sex magik, 1991 - red hot'ın bana kalırsa tek adam akıllı albümü (ardından da grubun çizgisinin tamamen dışında olmasına rağmen one hot minute gelir). tek adam akıllı albümden kastımsa albümün kendisinin baştan sona dinlenmesi. mesela californication&by the way&stadium arcadium üçlüsü içinde bir çok hit parçayı barındırmasına rağmen açıp kendini baştan sona dinletmez fakat bu albüm bir başkadır. bu albümde kesinlikle sihirli bir şeyler var hatta o kadar sihirli şeyler var ki stadium arcadium'dan 18 şarkıyı beğenirim, bu albüm 17 şarkıdan ibaret. belirtmem lazım, bu yazıyı okuyanların i could have lied ve sir psycho sexy açması farzdır.

hakkında yazmaya üşendiklerim de var elbette, onların sadece isimlerini yazmak istiyorum:

death, symbolic, 1995
    pink floyd, animals, 1977
    camel , mirage, 1974
    camel, stationary traveller, 1984
    the doors, the doors, 1967
    rush, 1978, hemispheres
    coldplay, 2000, parachutes
    savatage, 1989, gutter ballet

• Aslında yazılacak o kadar çok albüm var ki! Şuan bile her albümü baştan aşağı değiştirebilirim. 1.5 senede o kadar farklı yerlere ilerlemişim ki. Şuan bambaşka bir liste çok rahat çıkar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.