Şimdi Ara

Yıllara göre en iyi albümleriniz.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
9
Favori
5.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1964
    The Beatles - A Hard Day's Night
    Aslında o sene yanılmıyorsam hem Beatles for Sale albümü hem de bu albüm çıktı. Ama bu albümün yeri kesinlikle ayrı benim için. If i fell, and i love her, can't buy me love gibi eşsiz parçaları içerir.
    1965
    The Rolling Stones - The Rolling Stones No. 2
    Rolling Stones'un çıkış albümü diyebilirim aslında. Satisfaction gibi mükemmel şarkıyı içerir. Blues coverları ise muhteşemdir
    1966
    The Beatles - Revolver
    En sevdiğim Beatles albümlerindendir. For No One, Eleanor Rigby, i'm only sleeping gibi mükemmel parçalar bulunur. Bu albüm tam da Beatles'ın konser vermeyi bıraktığı zamana denk gelmiştir. Beatles bu albümle stilini değiştirmiştir ve bence müzikte çığır açmış bir albümdür. Bütün kalıpları hiçe sayıyor albüm.
    1967
    Cream - Disraeli Gears
    Baba şarkı Sunshine of Your Love'ın bulunduğu albüm. Aslında ilk the Doors diyecektim ama bu albüm bence Cream'in en iyi albümü. Clapton gerçekten büyük biri olacağı belliymiş o zamanlardan.
    1968
    Jimi Hendrix - Electric Layland
    Efsane Voodoo Child, All Along the Watchtower gibi çok sağlam şarkılar bulunduruyor. 68'e bakınca aslında o kadar çok güzel şarkılar var ki hangisini nasıl seçeceğim karar veremedim ama efsanevi gitaristin albümde denediği yenilikler kesinlike onu en öne çıkardı.
    1969
    Led Zeppelin - Led Zeppelin II
    Tartışılmasız Led Zeppelin bence en iyi albümü. Whole Lotta Love, Heartbreaker, Thank You, Ramble On, Moby Dick... Hele Page'in Heartbreaker'da yaptığı gitar solosu. Mükemmel ötesi.
    1970
    Black Sabbath - Paranoid
    Metal müziğin en efsanevi albümüdür. Savaş karşıtlığı, sisteme karşıtlık gibi lirikler içerir şarkıları. Tabii efsanevi parça Iron Man şarkısını unutmamak lazım
    1971
    Beatles artık dağılmıştır. 4 büyük kendi yollarını çizmeye başlamışlardır. Lennon bu albümde harikalar çıkarmıştır. Aşk, sevgi ve barış. Lennon dünya için tek isteği buydu.
    1972
    Deep Purple - Machine Head
    Dünyanın en basit ama en etkili riff'i sizce nedir? Gitara başlayınca herkesin ilk çaldığı riff Smoke on the Water. Tek şarkı tüm albümü özetleyebilir. Bence Deep Purple'ı efsaneleştiren albümü.
    1973
    Lynyrd Skynyrd - Lynyrd Skynyrd
    Benim en sevdiğim şarkılardan birini içeren mükemmel albüm. Zaten beni tanıyanlar hangi şarkıdan bahsettiğimi bilir. Free Bird tabii. Slider'ın gitarla sevişmesi, 5 dakikalık inanılmaz solo mükemmel şarkı. Diğer şarkıları da Free Bird kadar mükemmel. Dinlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
    1974
    Lynyrd Skynyrd - Second Helping
    Ard arda yazmış oluyorum ama bu albümde kesinlikle çok güzel. En başta Sweet Home Alabama gibi mükemmelik içerir. Keşke o uçak kazası olmasaydı.
    1975
    Queen - A Night at Opera
    Bohemian Rhapsody demek bile sırf bu albüm için yeter. Ama her şarkısı ayrı güzelliktedir. Keşke Roger Taylor'ın ki gibi bir arabam olsa diyesi geliyor. Uzay yolculuğu hakkında bile şarkıları vardır bu albümde('39) Brain May gerçekten çok güzel seslendirmiştir bu parçayı.
    1976
    The Eagles - Hotel California
    Hiç bir zaman eskimeyecek albümlerden biri. Herkes aslında bu albümde Hotel California'yı en iyi olarak belirlerken bence Wasted Time daha iyidir. Piyano ve gitar ikilisine gerçekten bayılıyorum.
    1977
    The Bee Gees - Saturday Night Fever
    Filmin soundtrack albümüdür ama unutulmaz parçası vardır. Stayin Alive'ı kim unutabilir ki! Hangi müzik türünü dinlerseniz dinleyin kesinlikle dinlemeniz gereken bir albüm.
    1978
    Dire Straits - Dire Straits
    Dire Straits'in çıkış albümüdür. Sultans of Swing, In the Gallery, Wild West End en sevdiğim şarkılarıdır albümdeki. Ve kesinlikle Mark Knopfler penasız attığı sololara hastayımdır.
    1979
    Pink Floyd - The Wall
    Efsanevi the Wall albümü. 26 şarkının 26'sı da mükemmeldir. Düşünün o kadar iyi bir albüm ki dandik Serdar Ortaç bile cover'ını yapmaya kalkışmıştır.
    1980
    ACDC - Back in Black
    Hard Rock'ın tartışılmaz en iyi albümüdür. Dünyanın en çok satan 2. albümüdür. Bon Scott'ın ölümünden sonra çıkan ilk albümdür. Her şarkının sololaro ayrı bir havadır ve kesinlikle her kesimin dinlemesi gereken bir albümdür.
    1981
    Joan Jett & The Blackhearts - I Love Rock'n Roll
    Bir kadının Rock'n Roll yaptığı nerede görülmüştür? Kadınlar ancak groupie olabilir. Kadınlar gitar çalamaz gibi kalıfları yıkıp çiğneyen kadın. Rock'n Roll'un gerçekten ne cinsiyeti ne dili ne de ırkı olduğunu kanıtlamıştır.
    1982
    Micheal Jackson - Thriller
    Gelmiş geçmiş en iyi pop albümü, en çok satmış albüm, binlerce rekoru alt üst etmiş albüm. Bilmeyeniniz yoktur. Yazı yazmaya bile gerek yok bu albüm hakkında.
    1983
    U2 - War
    U2'nun en iyi albümlerinden biri. Sunday Bloody Sunday'ı hala durmadan dinlerim.
    1984
    Van Halen - 1984
    Gitarın konuştuğu albüm. Hot For Teacher, Jump, Panama gibi mükemmel şarkılar içeren süper albüm.
    1985
    Dire Straits - Brothers in Arms
    Dire Straits'in çoğu hitlerini içeren eşsiz albümlerden biri. Money for Nothing melodisinde kalkıp dans edeseniz bile gelebilir.
    1986
    Bon Jovi - New Jersey
    Bu zamanlar yaşamak çok isterdim. Livin' on a Prayer, I'll be there for you, Blood on Blood, Bad Medicine, Born to be My Baby... inanılmaz bir albümdür. Bon Jovi'yi en üstlere çıkarmıştır.
    1987
    Guns N Roses - Appetite for Destruction
    İlk albümü en çok satmış grup. Tam 25 milyon adet. Bu albüm benim vazgeçilmezimdendir. Kötü bir şarkı bile yoktur içinde. Durmadan her gün hala dinlerim.
    1988
    Metallica - And Justice for All
    Metallica'nın yaptığı en iyi albümdür. O zamanlar olay olmuştur hatta. MTV'de One klibi yayımlanınca resmen ortalığı dağıtmıştır. Metal dünyasının en iyilerindendir.
    1989
    Madonna - Express Yourself
    En iyilerin içinde Madonna'nın olmaması çok abes bir durum olurdu açıkçası. Madonna'nın en iyi albümüdür. Pop müziğin kraliçesi mükemmel iş çıkarmıştır. Like a Prayer gibi muhteşem şarkılar vardır. Kesinlikle dinleyin.
    Devam ediyorum gençler.
    1990
    Gary Moore - Still Got the Blues
    Blues'un ustası rahmetli Gary'nin en mükemmel albümü. Bazılarına göre gelmiş geçmiş en romantik şarkı olan albüm isminden de anlaşılacağı gibi Still Got the Blues'u içerir.
    1991
    Nirvana - Nevermind
    Ne kadar sevmesem de bu albümün büyüklüğünü küçümsemek olmaz. 90'ların en iyi albümüdür. Müziğin akışını, yönünü değiştirmiştir. Müzik dinliyorum diyorsanız oturun bu albümü dinleyin.
    1992
    Eric Claptopn - Unplugged
    Mükemmel bir akustik albüm. Oğlunun öldükten sonra yazdığı Tears in Heaven ve Layla gibi mükemmel albümler bulundurur. Belki de en iyi unplugged albümlerinden biridir.
    1993
    Ace of Base - Happy Nation
    Bir sonraki seneye damgasını vuracak albüm. Single'ları bile satış listelerinde üst sıralara kadar çıkmıştır. All She Watns, The Sign, Don't Turn Around gibi çok iyi parçalar bulundurur albüm.
    1994
    Bon Jovi - Cross Road
    Sadece Always bile bu albümün bu kadar iyi olabileceğinin kanıtıdır. Eğer hiç hayatınızda Bon Jovi dinlemeyip böyle büyük bir hataya düşmüşseniz oturun bu albümü kesinlikle dinleyin.
    1995
    Oasis - (What's the Story) Morning Glory?
    Wonderwall, Champagne Supernova, Morning Glory gibi eşsiz parçalar bulundurur. Oasis'in 95'e damga vurduğu yıldır. Küçükken dinlediğim ilk yabancı şarkılardandır.
    1996
    2Pac - All Eyez on Me
    Tek sevdiğim rap sanatçısıdır. Rap'in yozlaşmadan önceki en iyi albümlerdendir. 2Pac'in o sene vurulması üzücü bir olaydır. Rap müziğin artık kabullenmeye başlandığı albüm satışlarından da belli olmuştur.
    1997
    Elton John - The Big Picture
    Pavorotti ile düetlediği Live like a Horse olsun, Candle in the Wind'in yeniden düzenlenmiş hali olsun. Benim özellikle beğendiğim albümlerden biridir.
    1998
    Celine Dion - My Heart Will Go On
    Titanic'in soundtrack'inden çıkma single albümü. İlkokuldayken sınıfta hepberaber söylerdik bu şarkıyı. Süper bir şarkıydı.
    1999
    Red Hot Chili Peppers - Californication
    Californication klibini kim unutabilir ki? Video oyunu gibi yapmışlardı. Bir ara cdcilerde onun oyunu var mı diye çok aramıştım hatta. Eskimeyecek albümlerden birisi.
    2000
    Linkin Park - Hybird Theory
    Şuan onları sevmiyor olabilirim ama bu albümü kesinlikle göz ardı edemem. Rock müziğin kendilerince yeni bir şekilde harmanlanmış hali. In the End hala ezberimdedir.
    2001
    Jay-Z - The Blueprint
    Benim o yaşlarda deli gibi dinlediğim albümlerdendir. O zaman bu kadar etkili olacağını gerçekten bilemezdim. Hip-Hop'un gerçekten dünya çapına etki etmeye başladığını anlamış oluyoruz bu albümle. Sıkılmadan dinlenebilir bir albüm.
    2002
    By The Way - Red Hot Chili Peppers
    Yine mi RHCP demeyin? Californication gibi bir albümden sonra ondan daha iyi bir albüm olacağını kimse bilemezdi ve mükemmel bir albüm olmuştu. The Zephyr Song'un klibindeki kıza hala aşığım. Güvercinin önündeki dansı mükemmeldi.
    2003
    Radiohead - Hail to the Thief
    Farkılar gerçekten. Şimdi binlerce kopyasından bulabilirsiniz ama o zamanlar kendilerine özgünlerdi. There There ve Where I End and You Begin mükemmeldir.
    2004
    Green Day - American Idiot
    Burada kimse bana Boulevard Of Broken Dreams şarkısını bilmiyorum demesin. Gerçekten iyi şarkıdır. Green Day'in tek sevdiğim albümüdür. Adamlar sadece Amerika'da mükemmel popüler. Zaten 2000'lerin efsanesi yapan bir albümdür.
    2005
    Gorillaz - Demon Days
    Klipleri gerçekten çığır açmıştı. Müzikleri ve kendileri normal değillerdi. Hele klipleri hiç normal değildi. Hala hafızamdadır o klipleri.
    2006
    Amy Winehouse - Back to Black
    Huzur içinde yatsın. Sesi 2000'lerin en iyisiydi. Albümü 2000'lerin en iyisi. Ama o da büyüklerin yanına gitti. Erken ayrıldı ama yine de bize güzel şeyler bıraktı.
    2007
    Kings of Leon - Because of the Times
    Bundan 40 sene işte benim zamanımda bu müzikler vardı diyebileceğimiz albüm kesinlikle. Knocked Up, True Love Away gibi çok iyi şarkılar içeriyor.
    2008
    Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
    Sanat eseri demek çok mu abartı olur? Hayır kesinlikle olmaz. Gerçekten çok iyi bir albümdür. Viva la Vida'nın klibi ise ötenin ötesidir gerçekten. Hala dinlemediyseniz hala ne bekliyorsunuz?
    2009
    The Horros - Primary Colours
    Adlarının hakkını verebilmişler sanki. Milyon satmadı ama satmalıydılar. Who Can Say'i hemen dinlemelisiniz.
    2010
    Adele - 21
    Dönemin en iyi albümü budur. Hatta 2000'lerin en iyi albümüdür. Rolling in the Deep demem yeter.
    2011
    Maroon 5 - Hands All Over
    Aslında 2010'un sonunda çıkmıştır ama 2011'de patlamıştır. Baba Jagger için mükemmel bir şarkı vardır. O şarkıda oraya kim o ıslığı koymayı aklına getirmişse helal olsun diyorum yani.
    2012
    Tame Impala - Lonerism
    Gerçekten mükemmel bir albüm 2012 yılında böyle bir sound duyacağım cidden beklemezdim. Albüm 60'ların sonunu o kadar çok hatırlatıyor ki günümüz müziklerinden sıkıldıysanız kesinlikle edinmeniz gerek bir albüm. Albümdeki her parça çok iyi ama benim en sevdiğim şarkı Sun's Coming Up oldu.
    2013
    Daft Punk - Random Access Memories
    Açık ara 2013'ün en iyi albümüdür. 2013 yılında hala bu kadar orjinal olup piyasaya tutunabilen çok az sayıda sanatçı vardır. Daft Punk bunlardan biridir. Kesinlikle dinlenmesi gereken bir albüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper -- 8 Kasım 2013; 0:44:39 >

• Oha şaka maka bende smoke on the water riff'i ile başladım gitara.
  • O kadar yazmışın bi Scorpions yok
    Nerde Love at First Sting ha
  • 1982-The Number Of The Beast

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FendersTraT -- 8 Eylül 2011; 12:08:53 >
  • O kadar çok yazılacak albüm var ki. Maalesef her seneye anca 1 tane yazabildim. Seçerken zaten içinde yeni birşeyler barındıran yada o döneme etki eden şarkılar seçmeye çalıştım. Sizde yazın bazen dinlemediğim muhteşem albümler çıkabiliyor.
  • 1990

• 1986

1987

1990

@Alper

Harbiden o dönemlerde yaşamak vardı.Düşünsene, millet dedikodu ediyor 'Metallica'nın Gitaristi Gruptan Atılmış Megadeth diye bir grup kurmuş' 'Oğlum Metallica'nın Bas Gitaristi Ölmüş Lan' offf offf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macpo333 -- 8 Eylül 2011; 13:17:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Yıllara göre en iyi albümleriniz.

2,6 milyon sattı, 1986 albümü..
  •  Yıllara göre en iyi albümleriniz.

quote:

Infernal Death – 2:54
    Zombie Ritual – 4:35
    Denial of Life – 3:37
    Sacrificial – 3:43
    Mutilation – 3:30
    Regurgitated Guts – 3:47
    Baptized in Blood – 4:31
    Torn to Pieces – 3:38
    Evil Dead – 3:01
    Scream Bloody Gore – 4:35

Bu da 1987 albümüdür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kosova Kurtuluş Ordusu -- 8 Eylül 2011; 15:15:16 >
  • Devam ediyorum gençler.
    1990
    Gary Moore - Still Got the Blues
    Blues'un ustası rahmetli Gary'nin en mükemmel albümü. Bazılarına göre gelmiş geçmiş en romantik şarkı olan albüm isminden de anlaşılacağı gibi Still Got the Blues'u içerir.
    1991
    Nirvana - Nevermind
    Ne kadar sevmesem de bu albümün büyüklüğünü küçümsemek olmaz. 90'ların en iyi albümüdür. Müziğin akışını, yönünü değiştirmiştir. Müzik dinliyorum diyorsanız oturun bu albümü dinleyin.
    1992
    Eric Claptopn - Unplugged
    Mükemmel bir akustik albüm. Oğlunun öldükten sonra yazdığı Tears in Heaven ve Layla gibi mükemmel albümler bulundurur. Belki de en iyi unplugged albümlerinden biridir.
    1993
    Ace of Base - Happy Nation
    Bir sonraki seneye damgasını vuracak albüm. Single'ları bile satış listelerinde üst sıralara kadar çıkmıştır. All She Watns, The Sign, Don't Turn Around gibi çok iyi parçalar bulundurur albüm.
    1994
    Bon Jovi - Cross Road
    Sadece Always bile bu albümün bu kadar iyi olabileceğinin kanıtıdır. Eğer hiç hayatınızda Bon Jovi dinlemeyip böyle büyük bir hataya düşmüşseniz oturun bu albümü kesinlikle dinleyin.
    1995
    Oasis - (What's the Story) Morning Glory?
    Wonderwall, Champagne Supernova, Morning Glory gibi eşsiz parçalar bulundurur. Oasis'in 95'e damga vurduğu yıldır. Küçükken dinlediğim ilk yabancı şarkılardandır.
    1996
    2Pac - All Eyez on Me
    Tek sevdiğim rap sanatçısıdır. Rap'in yozlaşmadan önceki en iyi albümlerdendir. 2Pac'in o sene vurulması üzücü bir olaydır. Rap müziğin artık kabullenmeye başlandığı albüm satışlarından da belli olmuştur.
    1997
    Elton John - The Big Picture
    Pavorotti ile düetlediği Live like a Horse olsun, Candle in the Wind'in yeniden düzenlenmiş hali olsun. Benim özellikle beğendiğim albümlerden biridir.
    1998
    Celine Dion - My Heart Will Go On
    Titanic'in soundtrack'inden çıkma single albümü. İlkokuldayken sınıfta hepberaber söylerdik bu şarkıyı. Süper bir şarkıydı.
    1999
    Red Hot Chili Peppers - Californication
    Californication klibini kim unutabilir ki? Video oyunu gibi yapmışlardı. Bir ara cdcilerde onun oyunu var mı diye çok aramıştım hatta. Eskimeyecek albümlerden birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper -- 8 Eylül 2011; 15:22:45 >

• 2000'lerde müzik artık eskisi gibi olmamış. Tüketim çılgınlığı bence müzik sektörünü ele geçirmiş ve bir daha hatırlanmayacak binlerce şarkı çıkmıştır. Halk da hepsini birden tüketivermiştir. 2000'lerde artık emek azalmış paragözlülük artmıştır ve şuan açıkça müzik ruhsuz olmuştur. Var mı sizde 2000'lerde beğendiğiniz albümler? Arasam elbet çıkacak bir şeylerde üşendim.
  • Alper müzik zevkin süper
  • quote:

Orijinalden alıntı: Defense Devil

Oha şaka maka bende smoke on the water riff'i ile başladım gitara.

Aynen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper

2000'lerde müzik artık eskisi gibi olmamış. Tüketim çılgınlığı bence müzik sektörünü ele geçirmiş ve bir daha hatırlanmayacak binlerce şarkı çıkmıştır. Halk da hepsini birden tüketivermiştir. 2000'lerde artık emek azalmış paragözlülük artmıştır ve şuan açıkça müzik ruhsuz olmuştur. Var mı sizde 2000'lerde beğendiğiniz albümler? Arasam elbet çıkacak bir şeylerde üşendim.

Brave New World 2001
    Dance Of Death 2003
    A Matter Of Life And Death 2006
    The Final Frontier 2010
  • quote:

Dahasını artık sonra yazarım. Aslında 90'lardan sonra müzik yavaş yavaş ölmeye başlamıştır. MTV müzik sektörünü ele geçirmiş ve müzik artık yavaş yavaş ruhunu kaybetmeye başlayıp bugünkü halini almaya başlamışt

quote:

2000'lerde müzik artık eskisi gibi olmamış. Tüketim çılgınlığı bence müzik sektörünü ele geçirmiş ve bir daha hatırlanmayacak binlerce şarkı çıkmıştır. Halk da hepsini birden tüketivermiştir. 2000'lerde artık emek azalmış paragözlülük artmıştır ve şuan açıkça müzik ruhsuz olmuştur. Var mı sizde 2000'lerde beğendiğiniz albümler? Arasam elbet çıkacak bir şeylerde üşendim.

Birde bu moda oldu şimdi bak...Müzik eskisinden daha iyi diye bas bas bağırıyoruz ama müziğe vereceğini vermiş olan 1-2 dalın penceresinden bakıp , birde işin içine MTV'yi katıp "nerede o eskiler" triplerine giriyorsunuz...Demezler mi o zaman "Niye MTV'nin yozlaştırdığını , klonlarını dinliyorsun" diye ? Herşey , kaliteli ile kalitesizi ayırt etmede , yeniye olan açıklık ve yorumlama isteğinde bitiyor...Babadan kalma 54 chevy'i 2011'de kullanıp "benzini su gibi içiyor" dersen , sana da "dizele geç" derler...

Hamdolsun(!) , müzik çok iyi gidiyor...Özellikle de 2000'den sonra...

• quote:

Orijinalden alıntı: PuRE HaTReD

quote:

Dahasını artık sonra yazarım. Aslında 90'lardan sonra müzik yavaş yavaş ölmeye başlamıştır. MTV müzik sektörünü ele geçirmiş ve müzik artık yavaş yavaş ruhunu kaybetmeye başlayıp bugünkü halini almaya başlamışt

quote:

Birde bu moda oldu şimdi bak...Müzik eskisinden daha iyi diye bas bas bağırıyoruz ama müziğe vereceğini vermiş olan 1-2 dalın penceresinden bakıp , birde işin içine MTV'yi katıp "nerede o eskiler" triplerine giriyorsunuz...Demezler mi o zaman "Niye MTV'nin yozlaştırdığını , klonlarını dinliyorsun" diye ? Herşey , kaliteli ile kalitesizi ayırt etmede , yeniye olan açıklık ve yorumlama isteğinde bitiyor...Babadan kalma 54 chevy'i 2011'de kullanıp "benzini su gibi içiyor" dersen , sana da "dizele geç" derler...

Hamdolsun(!) , müzik çok iyi gidiyor...Özellikle de 2000'den sonra...

Bu benim şahsi görüşüm. Tabii 2000'den sonra çok güzel şarkılar çıktı ama çok kötü şarkılar bence daha fazla çıkmaya başladı. Belki de 30 sene önce yine etrafta kötü şarkılar bolca vardır o zaman yaşamadığım için bilemeyeceğim. 2000'den sonrasını tam olarak bakmam lazımmış.

• 1997 OK Computer - Radiohead
  • Yok mu daha ekleyecek olan?
  • 1965 Highway 61 Revisited - Bob Dylan

• Eloy - Ocean - 1977

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.