Şimdi Ara

Yıllık 25000 km yapıyorum ama Superb 1.4 tsi aldım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
11.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tsi uzun yolda sabit hızda iyi sonuçlar veren bir motor. Dizel C sınıfı yerine uzun yolda konforlu bir şekilde kullanacağınız D sınıfı TSI araç almanız mantıklı olmuş.
    Dizelle karşılaştırma yaparken burada en önemli kriterler ortalama hız ve sürüş tarzı. TSI sabit hızda az yakan ancak anlık hızlanma, yüksek hız severler için benzin içen bir motor. Ortalama 21km lik şehir içi trafikte 9-10 litre benzin 6,5-7 litre dizele karşı avantajlı olmazdı ama ortalama 35-40km'ler için en uygun aracı almışsınız. Güle güle kullanın.
  • Bu devirde dizele fark odemek sacmalik hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    aracın tek eksiği hız sabitleyici, diğer önemli bir eksiği yok donanım gayet iyi
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    İlk alım maliyeti ucuz yürütme maliyeti yüksek bir araç almış konu sahibi, dizel alırken de ilk alım maliyeti yüksek yürütme maliyeti düşük bu hesapları herkes gibi sizde biliyorsunuz, dizel almak niye saçmalık olsun, LPG uygulanıyormuş yukarıda yazmışlar tez elden LPG ile tanıştırmalı motoru. %10-15 fiyat farkı dizel benzinli arasında gayet normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: gesi bağları

Sürekli rampalı mı hocam. Evereste mi tırmanıyorsunuz?
    Her rampanın inişi var biliyorsunuz değil mi

Tirmanirken benzini icen bir yokusu inerken frene basmak zorunda kaliyorsaniz yakit tüketim ortalamasi ciddi anlamda yukselir. Haa tatli tatli gaza frene dokunmadan inebileceginiz bir yokus ise bi fark olmaz.

• C sınıflarının 100 bine dayandığı bir dönemde Superb nin fiyatı gayet makul.
  • ayhani A kullanıcısına yanıt
    Akıllı adamın hali başka Allah kazs vermesin. Çok mantıklı tercih.

• Benzinin bereketi yok.Pompacılarla eş dost olmak da var.
  • üstad güle güle kullan ...

fakat hesabın hatalı,kusura bakmada benzinli araç kullananların züğürt tesellisi diyorum...

senin hesaba göre aracı alırken arada 15 bin fark var ama satarken aynı fiyata satıyorsun...

bak bakalım dizellerin 5 sene sonraki satış fiyatıyla benzinlinin satış fiyatı aynı mı?

o senin aradaki 13 bin tl lik fark senin 5 senede cebinde kalıyor...

yani aslında benzine yine çok ödemiş oluyorsun...

ayrıca az yaktıracam diye yırtınıp duruyorsun,arabayı gönlünce kullanamıyorsun vs vs...

neyse,güle güle kullan hesap hatalı ama araç seçimi çok mantıklı...
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Aynen bahsettiğiniz kitler Hyundai modellerinde de kullanılan tüm çalıştırma ve hareketi LPG ile yapan sistemler

Biraz pahalı ancak Hakkını veriyor. Ayrıca sadece altea değil 2007-2012 arası bundan önceki kasanın makyajsızı 1.4 tsi superbler dediğim gibi bolca LPG li kullanılıyor.

Bizdeki alteada ise standart bir kit var üstüne motora fazla müdahale eden bir sistem. Ona rağmen sorunsuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam çok iyi bir tercih yapmışsınız. Yalnız hesaba katmadığınız bir konu var. Atıyorum 5 sene sonra benzinli aracını 70 bin tl ye satarken dizel aracını 75 bin tl civarına satacaksın. Bu noktayı da göz önüne alırsanız daha doğru bir hesaplama olacağı kanaatindeyim.
    Bu arada bende benzinli araç kullanıyorum

• Dizel yakıt olayı psikolojik bir olay. Dizel yakıt farkı ile arayı kapatması falan önemli değil. Dizelde 15000 i peşin verdiğiniz için unutuyorsunuz. Yakıt alırken cebinize iyi geliyor. Diğerinde ise 15000 az veriyorsunuz ama o 15000 bankada öylece duruyor veya başka bir yere gidiyor. Sizin için anlamını yitirmiş oluyor. Her benzin alışınızda moral gidiyor. Olay bundan ibaret. Satarken de dizel biraz daha pahalı gidiyor.

Ama bütçenizi aşıyor ise 15000 daha kredi çekmek çok saçma olabilir.

Arabaniz da zaten mükemmel. Çok güzel bir araç. Keyfini sürmeye bakın ve yakıt hesabı yapmadan binin

• Peki 1.6 dizel ve 1.4 tsi aracı aynı fiyata satabilecek misiniz ikinci elde ? Yukarıda yaptığınız hesaba ikinci elleri arasındaki farkı da eklerseniz dizelin sizin için de daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
  • hep merak etmişimdir zaten.
    75 bin lirası olan kişi d sınıfı varken (superb, passat, mondeo, avensis) neden c sınıfı tercih eder.
    ve neden gereksiz yere 20 bin daha verip dizel alır. (kredili alımlarda)
    bence son derece doğru bir tercih yapmışsınız.
  • 5 senede yapacağım zararı hesaplamissin, kardaymissin gibi anlatmışsin, aynı durumdaki benzinli ile dizel aracın 2. elde aynı fiyatta olduğunu daha görmedik,

• Durduk yere hesap makinesi açtırdın hocam

Benim dizel megane 3 edc 5.3 yakıyor benzer hızlarda. 8 litre yaksın alacağım araç benzin diye hesap yaptım 5 yılda ekstra ödeyeceğim para 13 bin tl tuttu, ki ben bir ay içinde yaklaşık 1600 km yol yapıyorum. Bu şartlar dahilinde hakikaten 5 yılda kendini amorti edecek dizel araca ne diye para gömelim, hır hır hır sesleriyle.

Arkadaşım daha yeni optimal Skoda Octavia aldı, aracın çalışıp çalışmadığını bile anlayamadım. Ben tamamım yani yeni Honda civic gelsin, fiyatını beğenirsem alacağım olmadı makyajlı Octavia tsi alır binerim
  • Anlamıyorum milletin hesabını dizeli pahalı alıp pahalı satiyorsun diyor insanlar. Benzini pahalı alıp ucuz mu satiyorsun ne yapıyorsun? Peki 100.000 i aşmış dizel motor ile benzinli motorun değer kaybı aynı oranda mı oluyor?

• erka1907 kullanıcısına yanıt
    75 bin liraya passat mondeo nerde var 0 km

• hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

75 bin liraya passat mondeo nerde var 0 km

şu anda sıfır km pazarlıksız fiyatlar aşağıdaki şekilde.

skoda superb 1,4 TSI Green Tec 125 PS Active 74.150 TL
    Passat 1.4 TSI BMT 125 PS Manuel Trendline 82.800,00 TL
    Avensis 1.6 Advance 81,350 TL
    sadece Mondeo 99 bin olmuş ki 6 ay önce o da 80 bin liraydı. sanırım kendini talismana sabitlemiş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.