Şimdi Ara

Yıllık 25000 km yapıyorum ama Superb 1.4 tsi aldım. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
11.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabayı almışssın artık, bundan sonra hesap kitap yapmanın bir manası yok.
    Arabayı güle güle kullan bence.
    Yoksa aklın hep bi şeylerde kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: levogrande

aracın tek eksiği hız sabitleyici, diğer önemli bir eksiği yok donanım gayet iyi

Bende var demedim hocam sakin olun. Hoş,imzaya bakınca anladım tepkinizi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhani A kullanıcısına yanıt
    hocam atladığınız bir yer var galiba.5 yıl sonra aracınızı satmak istediğinizde dizeliyle aynı fiyata satacağınızı mı düşündünüz? 5 yıl sonra dizelinin sizin arabadan en az 7-8 bin fazla değeri olacak. dizel benzinli karşılaştırmalarında yakıtı aracın değerinden çıkarmak bana mantıklı gelmiyor çünkü o değer farkı devamlı korunurken cepten çıkan yakıt geri gelmiyor.
  • Turbo dizelden, Turbo benzine geçtim.

Yakıtım arttı ama C sınıfı ortalama bir araç yerine D sınfı İnsignia ya biniyorum.

Sırf az yaksın diye kibrit kutusu kadar araçlara para veriyoruz.

Ekonomi de bir yere kadar araba birazda keyif işi.
  • emreoztan354 kullanıcısına yanıt
    2008'de sıfır almıştım octavia 1.6mpi ambiante, 204 bin km'de 33500 tl'ye sattım (Kaza boya yok)
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Hocam genel anlamda aracın donanımı bana fazlasıyla yetiyor. Olsa iyi olur dediğim şeyler: Arka kol dayama, hız sabitleyici, 17-18 inc jantlar. Aslında vaktim olsaydı opsiyon olarak bunları ekletirdim.

Detaylı donanım listesi aşağıda

http://www.skoda.com.tr/models/yeni-superb/donanim/
  • Güzel dilekleri olan herkese tekrar teşekkür ederim. Tek tek cevap veremediğim için kusura bakmayın.

Genel olarak ben bu başlığı, benzinli almak iyi, dizel almak kötü manasında açmadım. Kendimce hesabımı yazdım. Belki doğru belki yanlış.

Şimdi dizel aracı satarken daha pahalı satarsınız diyen arkadaşlar olmuş. Doğrudur. Ama ben başta o farkı kredi ile kapatmam gerektiği için bana uymuyor.

Ayrıca dizelin 5 yıllık bakım farkı vs hiç hesaba katmadım.

Zaten ben o kadar ince hesaba gerek yok. O kadar ince hesap yapacak olsam, b sınıfı dizel araç alır, kalanı dolara altına yatırırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 14 Haziran 2016; 12:57:58 >
  • Hayırlı uğurlu olsun süperb gerçekten çok hoş bir araba.

Yalnız ben şahsi fikrimi söyleyim. Genel olarak hesabınız çok doğru tabi şu 2-3 sene sonra benzin fiyatı, gelir durumu ne olur bilinmez bir anda benzin fiyatları fırlayıp hesabı alt üst edebilir ama böyle dusunmemek lazım.
    Şimdi bu yoruma gelecekler kardeşim bizim de gelir artacak benzin artacaksa diyecekler.şunu bi düşünsünler benzin 3 TL iken ne kadardı gelirleri yani para biriktirebilecek durumda mıydılar yoksa ay sonu zor mu geliyordu? Benzin 5 TL iken durum nasıldı?
    Maalesef herşeyin fiyatı artarken o ölçüde gelir artmıyor en azından benim ve çevremin.

Esas olarak bu hesapların yanlış olduğunu düşündüren mevzu şu; eğer ben dizel parasına benzinli araç alsam artan o parayı benzine 5 yıl boyunca ayıramam. Orada burada herhangi bir şekilde o para harcanır mutlaka, yani belki konu sahibi o paraya hiç dokunmayacak hatta bir kısmını faize koyup güzel kazanacak ama gel gelelim ben o böyle yapamazdım parayı harcardım sonra her benzinlige girdiğimde sinirlerim bozulur, yol boyu km göstergesinden çok benzin göstergesine gözüm takılırdı.

Bunlar şahsi fikrim, böyle yapabilen varsa ne güzel, güzel hesap ama ben yapamazdım asla böyle.

Allah kazasız belasiz keyifli sürüşler nasip etsin.

• ayhani A kullanıcısına yanıt
    Dizel saçmalığına katılmadığın için tebrikler. Dizel alıp traktör gibi gezenler düşünsün. Hesap yapmaya falan gerek yok. Dizel ticari araçlarda iş yapar. Nokta.
  • Baktım da, baz donanım bile baya doluymuş. Sadece dikkat çeken hız sabitleyici, o kadar. Araç hayırlı olsun.
  • dogrusunu yapmissiniz. yilda su kadar km yapiyorum muhabbetine cok takilmayin. cogumuz araci 5 sene kullanmiyoruz. onemli olan satincaya kadar kac km yapildigi.

• Bence karar vermekle doğru olanı yapmışsınız. Saçma sapan dizel - benzin muhabbetine girmeye gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

Orijinalden alıntı: levogrande

aracın tek eksiği hız sabitleyici, diğer önemli bir eksiği yok donanım gayet iyi

Bende var demedim hocam sakin olun. Hoş,imzaya bakınca anladım tepkinizi.

Ben gayet sakinim. Hız sabitleyici var mı diye soru sormuşsun bizde yok diye cevap verdik, trip atmaya gerek yok.
    Nasıl bir imza bekliyordun...
  • Hayirli olsun
    3+1 ev gibi araç

• Dizele her bakimda odediginiz fahis fiyatlar,ilk alimda odediginiz 15bin tl,krediyle 20 oluyor tabi,bu sartlarda gercekten de saçmalık dostum.tsi lpg olayina girersek olabilir,fakat 6 7 bin tl lik benzin parasını bastan lpg ye gommek ve garantiden vazgecmek var.superb in bukadar satmasi beni sasirtmiyor passattan 10bin tl ucuz nerdeyse,ilerde 2.elde bircok kisinin radarina girebilir.

• Hayırlı olsun hesaplama gayet mantıklı. evet belki 5 sene sonra fiyatı düşecek ama şöyle bir şey var 15 bin daha kredi alırsanız onun faizi var , 15 bini çalıştırsanız 5 yılda getirisi olur ki esnafsanız özellikle . o nedenle gayet mantıklı seçim.
  • Hocam atladığınız bir nokta var.

Benzinli aldığınız için elinizde kalan 15000 i faize verirseniz (şu an faizler en aşağı yıllık yüzde 10)

- İlk yıl 1.500
    -İkinci yıl 1650
    -Üçüncü yıl 1800
    -Dördüncü yıl 2000
    -Beşinci yıl 2200 faiz kazanmış oluyorsunuz. Toplam 9.250 faiz + 15.000 ana paranız oluyor. Yani 5 yıl sonunda elinizde dizel için vermediğiniz para 24.250 tl ediyor.

13.300 yakıt farkı yüzünden düşüyorum. Düz hesap hala elde 11.000 tl kalmış oluyor.

Sizin hesap gibi 5 yılda nerdeyse sıfıra sıfır olmuyor.

Hele ki kredi çekerek almışsanız krediye faiz ödememiş ve üzerine paranız faizle arttığı için kara bile geçmiş oluyorsunuz :)

• Aslinda mantıklı olan dizel 25000 km yıllık kullanan biri için ancak makas o kadar artmışki 5 bin10 bin olsa dizel alinabilirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem hayırlı olsun hocam hemde doğru seçim.

zira bakım ve kasko benzinli araçta daha düşük. satarken ise 125.000'de benzinli rahat satılır dizel ise muamma.
  • Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın.

Ancak araç bir d sınıfına yakısmayacak kadar boş. Güvenlik donanımları yerinde de insan donanım da ister. Yıl 2016. Artık b sınıfları bile 16 17 jant lı. Keza halojen sarı farlar. Hiz sabitleme falan bunlar olmazsa olmazlar.

İlerde pisman olmazsınız umarım baz versiyonu almakla. Ben olsam bu devirde baz versiyon hcibir markanın aracını almam. Tabi ki fiyat artıyor ama en asagı orta donanım olmalı. Şu aracta d sınıfına yakısan bir özellik goremedim.

25 bin km yapmaya da benzinli almak iyi cesaret ister. Sahsen ben cesaret edemezdim. Yılda 25 bin km demek aylık 2000 küsür km ler demek.

Deposu 60 litreden hesap edersek ve 1 depoya 1000 km zorlaya zorlaya yapıyor desek. Ayda 2 depo eder. Litresi 4.46 dan 60 litre 257 tl yapar. Ayda 2 depo ortalama 520 tl benzine vereceksiniz. 1 senede 520 tl den 6500 tl eder. Arabayı 2 sene kullandıktan sonra artık zarara gecmeye baslıyorsunuz. Ortalama 5 sene kullanacak olsanız dizel her türlü avantaj.

Oruc kafayla da anca bu kadar hesap ;)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.