Şimdi Ara

Yıllık 25000 km yapıyorum ama Superb 1.4 tsi aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
11.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet forumdaşlar son günlerde forumda sıkça dile getirilen dizel-benzinli tartışması var. Bende bu ikilemi yaşamış bir olarak kendi hesabımı yazayım.

Yıllık 25 bin km yapan biriyim. LPG'li octimi değiştirirken, octaviaya alıştığım için geniş bir araç bakıyordum. Tabiki superb hep gözümün önündeydi. Benzinlimi alsam dizelmi?

Ivız zıvır donanıma fazla kredi çekip para vermek istemediğimden superb 1.4 tsi activea aldık. Aracı ağırlıklı olarak çevre yolu ve uzun yolda kullanıyoruz.

Peki neden tsi superb aldım.

Hesabım şöyle:

Aracı Allah nasip ederse 5 yıl kullanacağız diye aldım.

Superb active 1.4 tsi liste fiyatı 74150 TL.
    Superb active 1.6 tdi liste fiyatı 89650 TL

Birebir aynı iki araç arasında 15000 TL dizel farkı var.

Şimdi gelelim hesaba.

1.4 tsi aracımın 36 km ortalama hızda tüketimi 6,7 lt(1000km ölçtüm)

Skoda forumlarında yaptığım araştırmada 1.6 tdi motorun aynı hız ortalamasında en ekstrem 5 lt yakacağını hesapladım. (Genelde superb forumları ve passat forumlarında 30-35 km' ortalmama ile 5,5-6 lt yaktıkları yazılmış)

Dizel için km'de yaktığını hesaplayalım: 3,9*5 =19,5 tl 1 yıl(25000 km) maliyeti 0,195*25000=4875

1.4 tsi için km'de yaktığını hesaplayalım: 4,5*6,7=30,15 tl 1 yıl(25000 km) maliyeti 0,3015*25000=7537 tl

1 yıl için aradaki fark 7537-4875= 2662,5 tl

5 yıl için toplam fark 5*2662=13300 TL.

Benim hesabım böyle. Bakalım Allah pişman etmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 13 Haziran 2016; 23:43:01 >

• Hocam hayırlı olsun. Lakin şöyle bir durum var

Benzinli araç dikkatli kullanınca az yakıyor ama biraz gazı okşayınca içmeye başlıyor. (Aslında içmiyor ama malum litresi 4.50 olunca içiyor gibi geliyor)

Dizel ucuz olduğundan bassanızda tüketim 7 lerde kalıyor. Buda çok etkilemiyor insanları.

Hem dizel Hemde TSI kullanan biri olarak. (ki TSI da son bir yılda 30 bin km yol yaptım) Dizel candır. Birde 150 PS lik ünite daha iyi olurdu.
  • En mantıklı seçimi yapmışsınız hocam, C segmenti araç fiyatına D segmenti. Allah kaza bela vermesin inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, güzel seçim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

En mantıklı seçimi yapmışsınız hocam, C segmenti araç fiyatına D segmenti. Allah kaza bela vermesin inşallah.

Sağolun hocam daha iyileri size inşallah(Gerçi belki daha iyisi vardır =
  • Süper f/p aracı bayide bulmanız gayet iyi. Tebrikler

• Hayırlı olsun, 74.000 tl verip gül gibi araba almışsınız, 1.2 tsi veya 1.4 tsi destekliyorum. 15.000 tl fark koyan dizel rançılarına imkan vermemek lazım.

• İyi dilekleri olan tüm forumdaşlara peşinen teşekkür edeyim. Tek tek teşekkür edip mesaj kirliği yaratmayayım. İnşalllah daha iyisi yoksa, herkese daha iyisini nasıip etsin yüce yaradan.

Araca gelirsek gerçekten tam bir F/P aracı. Aracı 72 bine son zamdan önce Bursa bayisinden aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 13 Haziran 2016; 23:47:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayhani A kullanıcısına yanıt
    Amin cümlemizin inşallah, şimdilik ayağınızı yerden kesen İbizaya sahibim, ileride benim de böyle bir şeye niyetin var ama, bakalım

• Hayırlı uğurlu olsun.
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle binersiniz inşallah.

• Hayırlı olsun güzel seçim, sadece ileri de satarken de dizel aracın 15 olmasa da 5-7 arası daha pahalı sayılacağını sanıyorum,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun güzel tercih.

Uzun yolda kullandığınızı belirtmişsiniz,Active donanım da hız sabitleyici var mı? Çok lazım olucak size.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Hayırlı olsun güzel tercih.

Uzun yolda kullandığınızı belirtmişsiniz,Active donanım da hız sabitleyici var mı? Çok lazım olucak size.

Octaviamı satıp arabasız kalma lüksüm olmadığı için bayinin elinde olan aracı aldık hocam. Standart activede yok, aslında opsiyon olarak ekletmek istediğim donanımdı. 15000 bakımında bayiye taktırmayı düşünüyorum. Aslında vag gurubun bazı böyle saçmalıkları var. D sınıfı araçta hız sabitleyyici yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 14 Haziran 2016; 0:01:42 >
  • ayhani A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun Egeanın 70 bin olduğu şu ülkemde d sınıfı mis gibi araç almışsınız :)

Ayrıca belirtmek isterim ki 1.4 tsi 125 hp motor iyi bir prins kit ile oldukça uyumludur. İlk kasa 1.4 tsi superblerin neredeyse %70 i LPG li olarak kullanılıyor ve taş gibi. LPG takılırsa bedava gezersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantikli secim hocam.Allah kaza bela vermesin.

• Hayırlı olsun hocam
    Bende benzinli B 8 DSG passat almıştım
    Çok yakar diyenlerin gözüne sokuyorum 20 km ortalama hızda 7-7.5 arası yakıyor
    39 km de 6 lt ye hemen düşüyor

Sürekli şehir içi ve rampalı güzergah
    Kısmet olursa yazın uzun yol yapacaz

TSI motor candır. Dizelin o traktör sesi gelmiyor en azından

• reallist55 kullanıcısına yanıt
    Sürekli rampalı mı hocam. Evereste mi tırmanıyorsunuz?
    Her rampanın inişi var biliyorsunuz değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Hayırlı olsun güzel tercih.

Octaviamı satıp arabasız kalma lüksüm olmadığı için bayinin elinde olan aracı aldık hocam. Standart activede yok, aslında opsiyon olarak ekletmek istediğim donanımdı. 15000 bakımında bayiye taktırmayı düşünüyorum. Aslında vag gurubun bazı böyle saçmalıkları var. D sınıfı araçta hız sabitleyyici yok.

Hocam uzun yolda stop etmeden önce 15-20 saniye beklemeyi unutmayın.Tekrar hayırlı olsun.

• Hocam hayırlı olsun. Lakin şöyle bir durum var

Benzinli araç dikkatli kullanınca az yakıyor ama biraz gazı okşayınca içmeye başlıyor. (Aslında içmiyor ama malum litresi 4.50 olunca içiyor gibi geliyor)

Dizel ucuz olduğundan bassanızda tüketim 7 lerde kalıyor. Buda çok etkilemiyor insanları.

Hem dizel Hemde TSI kullanan biri olarak. (ki TSI da son bir yılda 30 bin km yol yaptım) Dizel candır. Birde 150 PS lik ünite daha iyi olurdu.
  • gesi bağları kullanıcısına yanıt
    Her çıkışın elbet inişi var.
    İş yerimin güzergahında 3 tane rampa inip çıkıyorum
    Sonuçta yakıtı etkiliyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.