Şimdi Ara

YILMAZ ÖZDİL: NÜKLEER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
15.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bomboş bir yazi,muhalefet olmak zorundaymis gibi hissediyor kendini bu adam. Gelişmis ülkelerde kac nükleer santral var araştirin görün. Nükleer santral diyince akliniza neden patlama,nükleer sızıntı geliyorda oradan üreteceğimiz elektrik gelmiyor? Japonyadaki depremler buradaki deprem bir mi? Size tornavida üreteceğiz dedigim zaman akliniza cinayet mi gelir yoksa tamir işleri mi gelir? Tornavidayla da cinayet isleyebilirsin. Her şey bakiş aciniza bağli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: destanayhan

Kardeşim neyin icraatı yapılıyor da biz karşı çıkıyoruz? Santrali kuranlar ruslar. İşletecek olanlar ruslar. Nükleer yakıtı getirecek olanlar ruslar. Üretilecek elektriği bize satacak olanlar yine ruslar. Biz bu denklemin neresindeyiz? Madem ruslar bize elektrik satacaklar, çek kabloyu Rusya'dan yine al elektriği, niye santral kurduruyoruz kendi memleketimize? Daha düne kadar Rus uçağı düşürülünce kanlı bıçaklı olmadık mı Rusya ile? Rusya ile önümüzdeki yıllarda aramızda bir kriz çıkmayacağının garantisi var mı? Rusyanın kontrolündeki bir santralin ülkemize kurulması demek, adeta kendi elimizle, memleketimize kontrolü bizde olmayan nükleer başlıklı silah yerleştirmek demek değil mi?
    santrali biz nasıl işleticez peki? bizim nükleer araştırma üniversitemiz dahi yok hangi beyinle olcak bu iş? şuan rusyada bu projede çalışmak üzere eğitim gören öğrenciler var bundan haberin var mı? anlık düşünüyorsun iki adım ilerisine bile bakamıyorsun önemli olan onların çalıştırması değil bu adımla bizim nükleer teknolojiye giriyoruz nükleer enerjiye adım atıyoruz o yılmaz özdil gibi seviyesiz kıt kafalar bugünü konuşurken bizim daha ileriye bakmamız bu adımla neler elde edeceğimizi düşünmeliyiz ilerde bizim işlettiğimiz santallerle hem enerjide hem teknolojide gelişebileceğimizi dahi aklına getirmek istemeyen kafaların ağızlarında sadece güvenlik lafı duymak gerçekten komik bir durum

• Sözcü ve ne kadar solcu gazete var ise buraya taşımayın.

Propagandanızı başka yerde yapın.

İçimiz şişti bir defolun ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 6 Nisan 2018; 15:53:36 >
  • subaortik S kullanıcısına yanıt
    Dostum şunu niye anlamak istemiyorsunuz? Üretilecek olan elektrik bizim değil.Biz ruslardan satın alacağız parasıyla.E madem parasıyla alacağız niye memleketimize kurduruyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: destanayhan

Kardeşim neyin icraatı yapılıyor da biz karşı çıkıyoruz? Santrali kuranlar ruslar. İşletecek olanlar ruslar. Nükleer yakıtı getirecek olanlar ruslar. Üretilecek elektriği bize satacak olanlar yine ruslar. Biz bu denklemin neresindeyiz? Madem ruslar bize elektrik satacaklar, çek kabloyu Rusya'dan yine al elektriği, niye santral kurduruyoruz kendi memleketimize? Daha düne kadar Rus uçağı düşürülünce kanlı bıçaklı olmadık mı Rusya ile? Rusya ile önümüzdeki yıllarda aramızda bir kriz çıkmayacağının garantisi var mı? Rusyanın kontrolündeki bir santralin ülkemize kurulması demek, adeta kendi elimizle, memleketimize kontrolü bizde olmayan nükleer başlıklı silah yerleştirmek demek değil mi?
    Bilmediğin bir konuda nasıl uzmanlaşılmasını bekliyorsun. Yani sözleşme detaylarında illaki bizim hoşumuza gitmeyen şeyler olacak ama biz pat diye nasıl nükleer santral kuralım ?

Ayrıca icraatin karşısında olma kısmına lafım muhalefet parti ve özdil gibilere. 3.havalimanı, marmaray, afrin operasyonu, yerli üretim fikirlerinin her birisi için gereksiz bi eleştiri içeren haberlereydi. Kulp ararsan herşeyde bulursun ama senin bi alternatifin varsa konuş yoksa eleştirmekten başka hiçbirşey yapmayan adam bi zahmette eleştirmesin (sözüm yine medya ve muhalefet kısmına kişisel algılamayın.)

• Spoiler : Putin tarafından kandırıldık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazan oldu mu bilmiyorum ama elektrik kaçırıyor yazısı kimse çay almasın diye yazılmıştır

Kendi bile dokunamayacağı semaveri niye yaptırmasın , Çaycı yabancılar almasın diye asmıştır o kağıdı

• quote:

Orijinalden alıntı: Zero Degrees

Bilader bunları bana niye atıyorsun. Japonların birer ahlak timsali oldukları zaten belli. Konunun bunlarla alakası yok.

19 bin tane insan hayatını kaybetmiş, geriye kalan insanlar ne olacak, bir sürü kargaşa bir sürü sıkıntı var ve polisin birisi bu kargaşa da bir aracın muayenesinin olup olmadığına bakacak ha ? Hemde yardım aracının ? Şuna inanıyorsan eğer, bütün okuduğun okulları, aldığın eğitimi heba etmişsin demektir... Bu kadar açık ve net..
    "Açık ve net söylüyorum. Eğer böyle bir hadise Japonya'da yaşandıysa, gelin beni kerkin" bu kelimeyi kurupta niye bana atıyorsun demen saçma.
  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Ne tarafa doğru kerkelim kanka?

"Biz özel otoyoldan geçtik ama…

Deprem bölgesine yardım götüren onlarca araçlık konvoy, itfaiye ve askeri birlikler için özel bir otoban tahsis edilmişti. Tokyo’da bulunduğumuz saatler içinde, hükümet yetkililerinden tüm yardım kuruluşlarına kadar hemen hemen her yetkili ile görüştükten sonra, hükümet yetkilileri bizi deprem bölgesine yardım götüren Japonya Müslüman Derneği’nin peşine takmayı kabul etti. “O” özel yoldan yardımların nasıl taşındığını hem görecek, hem haber yapacak, hem de elimizden gelirse belki de Akinowa gibi nicelerine yardım edebilecektik. Özel iznimizi aldıktan sonra dernek yetkililerinin konvoyu ile buluşmak üzere Japonya’nın tek camiinin önünde buluverdik kendimizi. Sıcak çorbadan tutun da, binlerce pet şişe su, makarna, pirinç ne varsa yüklenmişti kamyonlara ve işte az sonra “o” kamyon deprem bölgesine doğru yola çıkacak, felaketzedelere bir umut olacaktı. Akinowa’nın gelecekten umutla söz etmesinin nedeni bu olsa gerekti…

Bir müddet sonra özel otoyola girmek için ayrılan gişelerin önüne geldik. Yüzlerce polis vardı gişede bekleyen. Japonlar sadece izni olanların bu yoldan geçtiğine emin olmak istiyorlardı. İzinlerimiz kontrol edildi, her şey tamamdı. Biz geçtik. Ancak arkamızda hala Müslüman Derneği’nin yardım aracı belirmemişti. Meraklanıp geriye döndük. Polis yardım aracının izni olmasına rağmen geçmesine izin vermiyordu. Çünkü yardımı taşıyan kamyonlardan birinin araç muayenesi 3 ay gecikmiş, yapılmamıştı. Polis bu şartlar altında ağzına kadar yiyecek ve içecek ile dolu olan bu yardım kamyonunun beri tarafa geçmesine izin vermiyordu. Ve ne için? Sadece 3 aylık araç muayenesi yapılmadığı için…

Ve o yardım aracı o konvoydan ayrılmak zorunda kaldı, bizle gelemedi… Polis, “yardımlar yerine bir gün sonra da ulaşabilir” diyerek aracı geri gönderdi…

İnanılmaz ama gerçek! Araç yükü ile geri döndü…

Bu nasıl bir disiplin, bu nasıl bir iş anlayışıydı böyle… “O” sıradan bir araç değildi ki, “o” bir yardım aracıydı, binlerce kişinin karnını doyuracak malzeme vardı içerisinde. Yoksa Akinowa’nın ağlayamamasının sebebi bu muydu? Bu kadar katı, bu kadar sisteme bağlı, iyi yetiştirilmiş olması mı?

Günlerdir aç tsunamizedeler nerede?

Kafamdaki bu sorularla ilk durak başka bir balıkçı kasabası oldu: Ikawa. Manzara Minimasanriku’dan pek de farklı değil… Yerle bir olmuş evler, ters dönmüş arabalar, perişanlık, hüzün…

Arama kurtarma ekipleri bir oraya bir buraya koşturuyor.

Yardım araçları kendilerine gösterilen bölgeye konuşlanmış durumda. Kamyonetler açıldı, yardımlar indirildi. İyi de günlerdir aç, susuz olan deprem ve tsunamizedeler neredeydi? Belki de biz yanlış bir bölgedeydik?

Bizim özel otobandan geçip gitmemize izin veren polis, önce yere beyaz bir boya ile yılan şeklinde bir çizgi çekti. Sonra da sireni çaldı… Ve işte tam o zaman birden o muazzam kalabalık beliriverdi ama bir nizam içinde. Ders arası vermiş çocukların neşesi ile sıraya geçti herkes. Biri, bir diğerinin önüne geçmeden, sırayı bozmadan, usulca, kibarca aldılar yardımlarını.

Daha fazla şaşırtmadı beni bu görüntü artık. Ama dilimi pelesenk olmuş şimdi tek bir kelime var “sistem”."

Kaynak:https://www.cnnturk.com/2011/yazarlar/03/23/kimsesizligin.tsunamisi/610878.0/index.html

• Sallamasyon yazı yazmayı bu adamdan öğreniyorum çok kaliteli yazıyor. Yaptığı tek şey saçmalayıp saçmalayıp sonuna 3 nokta koymak... aynen böyle

Zaten bu solcular adam tavşan ile kaplumbağanın hikayesini anlatsa tekrar harika bi yazı haklı vs diyecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis

Sözcü ve ne kadar solcu gazete var ise buraya taşımayın.

Oh be artık isyan edin şöyle

• quote:

Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange

Okumadığımı harbi harbi kanıtla IBAN ver para yollayacağım. Kanıtlayamazsın bu kadar basit.
    Yemi yutacağını biliyordum.

O zaman vay haline kardeş. Çaresi yok hastalığının.
  • Tastarakay kullanıcısına yanıt
    18'den küçük olunca IBAN çıkmıyor değil mi ? Pardon.

• Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Olmaz hocam. Bunlar paralı troll diyor da asıl kim paralı tutulmuş troll belli. Kemik kadro bir tayfa var maşallah her konuda varlar. İlk sayfada iki mesaj yazdım. Bir saat sonra bir girdim 9 bildirim. Hepsi hakaret linç. Ee nerede bunların düşünce özgürlükleri? Yok tabi çünkü sadece kendilerine.

• quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis

Sözcü ve ne kadar solcu gazete var ise buraya taşımayın.

Okumayı sevmediğinizi biliyoruz zaten o yüzden bu haldesiniz, video izleyin zihniniz açılır belki ama hiç sanmıyorum.

Bak dün bir katliam yaşandı bir üniversitede hem de göz göre göre geldi.

• Nükleer Atatürk Heykeli yapılmadan Nükleer Santral yapılması Yüceler Yücesi Atatürkün ruhuna hakarettir. Tayyibin nihayi amacı olası bir İzmir isyanında Nükleer Santrali patlatarak İzmirlileri denize dökmektir. Yunan mı ulan bu?????

• destanayhan kullanıcısına yanıt
    Bilader aynı adamın aynı yazısı atarak neyi amaçlıyorsun ? Farklı bir kanıt mı sundun, tutanak mı beyan ettin yada başka ne gösterdin ? Bende diyorum ki buna inanan açık ve net gerizekalıdır...
  • JessieJ J kullanıcısına yanıt
    Eğer o cümleden bunu çıkarabiliyorsan zaten konuşmaya bile gerek yok. İlla açık açık yazmak mı gerekiyor bu forumda herşeyi. O kadar yorum okuyorsunuz biraz anlama becerilerinizi geliştirin lütfen..

Konuyla alakası olmayan, olağanüstü bir halde yaşanan bir olayla bu attıkların ne alaka anlamında söylenen bir söz. Umarım şimdi anlayabilirsin..
  • Klasik yılmaz yazısı bir imkansızlık vakası üzerinden Türk insanını kakalama yerme girişimi. Türkiye de girişimcilik engellense vayy ülkede şunu yapıyorlar . ama kendisi Ruslara aman Türklerin eline tornavide bile verme onlar salaktır.

Bu adam ve onu destekleyenler Türk düşmanıdır.

Atatürk: Türk milleti zekidir, çeviktir, ahlaklıdır demiştir. Beni Türk doktorlara emanet edin demiştir.

Bunlarda sözde Atatürkçü. Atatürkçülük adı altında teröristlik yapıp hem ülkeyi hem de Atatürkçü düşünceyi karalıyorlar.

Ülkemizin Cari açığının en büyük nedeni enerji tüketimini karşılamak için tesislerimizde kullandığımız doğalgazdır. Türkiye de uranyum ve toryum kaynakları vardır nükleer enerji maalesef şarttır..

Tek soru işareti bizler enerji üretimi kaynağı için en çok doğalgaz kullanıyoruz , doğalgazı ruslardan alıyoruz para Ruslara akıyorken Ruslar neden nükleer tesisler için bu kadar bize yardım ediyor neden bindiği dalı kesiyorlar ? Türklerin NATO dan soğuduğu bu zamanda kendisine çekmeye planlıyor olabilir . Yeni kurulan santrali bir süre kendileri işletecek 15 yıl sanırım o da etkili olabilir. Ya da başka bir çıkar...

Ruslar şunu da iyi biliyor Avrupa Ruslardan çok Türklerden korkuyor.. Rusya İran ile anlaşıp Türkiye - Azb ve diğer Türklere bir toprak bütünlüğü koridoru olsa nahçivan in Türk toprağı olması gibi. Turan birliği kurulsa Avrupalılar her gün işeyerek uyanırlar.. Turan birliğini anca Ruslar isterse kurabiliriz ve bizi Doğu bloğuna çekerse NATO nun en büyük en eğitimli asker gücünü kendi saflarına çekerse denge o zaman değişir. Belki de amaçları bu

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Okumayı sevmediğinizi biliyoruz zaten o yüzden bu haldesiniz, video izleyin zihniniz açılır belki ama hiç sanmıyorum.

Bak dün bir katliam yaşandı bir üniversitede hem de göz göre göre geldi.

Alıntıları Göster
    Sağol Zihnimin içine ettin

Zihin açmak buysa almayayım bir daha

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.