Şimdi Ara

Yine Bad Sector Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda "bad sector" konusu hakkında onlarca yazı var. Şu an bende de bad sector sorunu var ve şu ana kadar anladığım şey fiziksel bir sorun olduğundan dolayı çözülemediği. (ayrıca yayıldığı) Fakat ben yeni bir harddisk almıcam ve bu bad sector olan bölgeleri kullanılmaz yapıp bilgisayarımı kullanmya devam etmek istiyorum. Bunun ile ilgili de fdisk, low format falan gibi şeyler duydum ama hemen hemen pc'den (özellikle bu konu hakkında) hiç bişi bilmeyen biri olarak üstte istiyorum die belirttiğim şeyi yapıcam. Bu konuda gerekli herşeyi gerek program linki gerek anlatım olarak ayrıntılı biçimde anlatırsanız çok sevinirim. Hemde böylece bu bad sector konusunda daha fazla konu açılmaz, forum kirlenmez, bi tek bu konu yeterli olur. Şimdiden herkese teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValarAlp -- 16 Ağustos 2007; 17:37:21 >

• low level format ile harddiskinde bad sektör olan bölgeleri saklayabilirsin.Eski anakartlarda bios ayarlarında mevcuttu ama yeni nesillerde harici uygulamalarla yapmak gerekio.Her markanın kendi programı var.İlgili sitelerden bulabilirsin.Yalnız riskli bir işlemdir,haberin olsun.
  • ya benim aklım almıyo yani abi diskin 2gb i bad ise kapatsın hiiiç kullanmıyım windows okumasın orayi böylece kitlenme yavaşlama açılmama sorunlarım bitsin diorum ama yani risksiz bi şekilde olmuyo mu???
  • Dostum şu anda kullanbildiğin kadar kullan, daha sonra hiç açılmayacak zaten, o zaman tıpış tıpış riske girersin
  • Arkadaşlar ben üstte ne güzel yazı yazdım konu nerelere gitti tam cevabi olan varsa yazsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Riqimaru

Dostum şu anda kullanbildiğin kadar kullan, daha sonra hiç açılmayacak zaten, o zaman tıpış tıpış riske girersin

hemen çözüm bulmazsa yayılacak zaten.

Fdisk için eğer sorun fizikselse yapabilecek pek fazla bişey yok.Low level format bad sektörü saklar.artık hdd o kısmı okumaz.Riskli dememin sebebi hdd'ini hiç kullanamayabilirsinde.Hdd üreticinin sayfasından gerekli programı indirmen gerek.Eğer ben yapamam diyosan hdd markanı sölersen yardımcı olabilirm.
  • Samsung 160gb SP1416N
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bad sector'lü HDD + SSD
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba;

Öncelikle diskine bir yüzey taraması yaparak badsectorlerin hangi kısımda olduğunu bulmalısın bence. Programlar konusunda disk surface test yazarsan pek çok program gelir google da karşına. Bunlardan biriyle tarattıktan sonra benim eskiden kullandığım yöntem şuydu. Diskinhangi bölgesinde ise o bölgeyi diski bölümlere ayırırken dışarda bırakmak olurdu. Örneğin diskin 160 gb ve 20.gb sonrasında 2 gb lık bir badsector var ise fdisk gibi bir program ile önce 19 GB lık bir bölüm oluşturup buraya format atardım. Daha sonra 4 GB lık bir bölüm oluşturur en sonda kalan kısmı ayrı bir bölüm oluştururdum. Son olarak 4 GB lık bölümü silerek görünmemesini sağlayabilirsin. Böylece elinde 19 GB lık ve kalandan 4 GB eksik bir bölüm oluşur. Diske veriler yazılırken badsector oluşan kısma yada yakınına yazma ihtimalin de olmaz.

Şunuda eklemeden geçemeyeceğim diskinin garantisi bitmediyse arızaya gönder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniac -- 17 Ağustos 2007; 9:41:32 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.