Şimdi Ara

Yine yeni yeniden amerika Türkiye kıyaslaması, 100.000₺ vs 100.000$ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
10.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hee sonra da gelip bize çöreklensinler :) Mazlum ahını almana gerek yok memleketi satma yeter, orta doğunun parçalanmasını gizliden destekleyen ve bunu sadece maddi çıkarı için yapanlar mı daha aşağılık yoksa kendi ülkesinin ve milletinin 100 yıl sonrası için her yeri ele geçirmeye çalışan bir devlet mi? Hiç yapamıyorsan hollanda gibi uyuşturucuyu devlet eliyle yap, pkk ya para yedireceğine kendi ülkene sokmadan dünyaya dağıt, şimdiki gelirinin kat katını elde edersin, ama neymiş haram paraymış, hollandada işsizlik maaşı alıp akp ye oy veren gavatlar bunları hiç düşünmüyor ama :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

100 bin dolar, 400 bin papel eder, yani orada da ucuz değil diynler geldi mi konuya?

Asgari ücret üzerinden kıyaslamasını bilmiyorlar ki işte.

Amerika'da asgari ücret saat üzerinden verilir, yaklaşık 1500 dolardır. 67 asgari ücrete bu mercedesi alırken, bizde 1600 lira asgari ücretle 62 ayda buzdolabı polo alıyoruz, aradaki uçurum muazzam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • robotica R kullanıcısına yanıt
    ben dediğim gibi, doları tl karşılığına çevirip konuşanları gördüğüm gün bıraktım bu anlatma işlerini, bu kafada tiplere ne desen anlatamazsın zaten abd ile tr maalesef asla kaşılaştırılabilecek memleketler değil, yalnızca apple bütün TR ye denk hatta yüksek olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Bizimle aynı fiyata mı, değil. Çünkü arabanın satış fiyatı şu an 485 bin eur (güncel kurdan 2 milyon 250 bin tl)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-yesilkoy-motors-2018-maybach-560l-4-mat-magic-sky-tavan-full-521204242/detay

• Hocam avrupa'da asgari ücretin en düşük olduğu Bulgaristan'ın bile alım gücü bizden yüksek maalesef. Ama millet yavaş yavaş uyanmaya başladı, özellikle şu son 2-3 aydır tüm dünya ülkelerinden lokanta ve market fiyatları videoları yükleniyor.

• Otomobil kıyaslamaları ile memleketinden soğumaya başlayanları sağlık harcamalarını kıyaslamaya davet ediyorum. Gerçekten çok rahatlatıcı oluyor. :)
  • münzevii M kullanıcısına yanıt
    Devlet memuruyum sözde, her eczaneye gittiğimde cebimden ilaç parası haricinde 30 lira çıkıyor. Muayene ücreti.

• Mesela adamlar 60-70bine yeni kasa BMW M3 ve M4 alırken, biz aynı paraya anca kıçı boklu bir Dacia alabiliyoruz. Ama gel de bunu aksevdalılara anlat...

Yine yeni yeniden amerika Türkiye kıyaslaması, 100.000₺ vs 100.000$

Yine yeni yeniden amerika Türkiye kıyaslaması, 100.000₺ vs 100.000$

Kıskançlıklarından çatır çatır çatlıyorlar!

• Neyle neyi karşılaştırıyorsunuz?

ABD ekonomisi 17 trilyon dolar
    Türkiye 800 milyar dolar

Gördüğünüz gibi üreten kazanır rahat yaşar. Evde yatıp klavye başında vakit öldürenler fırsat sayfalarında beleş ürün arar durur. popilist yorumları beğeniyorsunuz. İşte gerçekler. Bu ülke az çalışıyor az çalışan değer üretemeyen zengin olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerzhul80

oo en sevdiğim kıyaslama.. don lastiği bile ürtemeyen türkiye ile nerdeyse dünyada satılan herşeyi üreten ülkeyi kıyaslama şeysii.

birileride romanyada bulgaristanda araba ucuz yazmış. ulan romanyanın nufusu nerdeyse istanbulun yarısı kadar.bulgaristana hiç girmiyorum bile. makismum 5-6 milyon nufusu vardır.

sadece istanbulda satılan sıfır ww passat sayısı şu iki ülkenin toplamında satılan sıfır ww passat sayısının en az 2-3 katıdır. sadece istanbuldan bahsediyorum. türkiyedeki diğer illeri katmaya bile gerek yok.

çok ergen var bu forumda. güzel trolluyorsunuz eğleniyorsunuz sizide anlıyorum ama yapmayın. cahilliğinizi heryerde ifşa etmeyin. arkadaş arasında yine trolleyin trollemeyin demiyorum. ama buralarda yapmayın.

Üret kardeş tutan mı var..

Lafa geldi mi "kendi uçağımızı, kendi tankımızı, kendi uzay gemimizi" yapıyoruz..

Ekonomi şöyle büyüdü, böyle uzadı..

Vergi koymaya gelince "bakın almanya'da da var" deniliyor..

Kıyaslamaya gelince "e orası Amerika.. Kıyaslama"

Neymiş üretim olmuyormuş Türkiye'de..

E Gürcistan'a ne üretiliyor..

Ama orasını nüfusu küçük..

E o zaman madem ucuzlukla nüfus arasında ilişki var..

Niye hergün 8 çocuk yapın söylemleri..

Almanya, Fransa, İngiltere Türkiye'ye aynı nüfuslara sahip sayılır, orda niye ucuz madem..

Oralarda üretim oluyor..

E iyi de madem bir yerde üretilen şey ucuz oluyor, niye burda üretilen çay, almanya'dan pahalı..

Fındık niye pahalı..

Antep fıstığı niye pahalı..

Ee ööö.. Şey..

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Olayların ideolojik kısmından kurtulsanız yazdıklarınızı kendiniz bile çok rahat mantık çerçevesinde yerine oturtabilirsiniz.
    Bulgaristan, Romanya vs dediğiniz Balkan ve Doğu Avrupa ülkeleri AB sayesinde refahını artırmış ülkeler, katma değer ürettikleri için değil. Biz de bugün AB'ye girsek bizim bile refah seviyemiz "hiçbir şey" yapmadan birden bire fark edilir şekilde artacaktır. Zira en basitinden hiçbir şey yapmadan "para" birim avro olacak. Yani değerli olacak.

G. Kore ise dünyada eşi bulunmayan bir proje devlet. ABD destekli kurtarılmış bir proje resmen. Başka bir örneği mevcut değil. G. Korelileri küçümsemek, yaptıklarını küçük görmek asla değil niyetim. Plana uydular, çalıştılar, ürettiler, batı modelini düzgün uyguladılar ve batı entegrasyonunun bir parçası olarak kendilerine açılan yeri hak ettiler.

Yunanistan işte görüyoruz. 10 milyonluk ülke ve borçları 80 milyonluk Türkiye'den fazla. Hiçbir şey üretmeden yıllarca AB üyesi oldukları için çekmişler krediyi yemişler, çekmişler yemişler. Yunanistan refah seviyesi normalde Romanya, Bulgaristan çizgisinde olacakken olmuş size Fransa seviyesi. Ama hiçbir şey üretmeden nasıl bu seviyeye çıkılır? Siz elbette ideolojik değil matematik olarak olaya bakarsanız çözeceğinize eminim.

Endonezya, Brezilya gibi ülkeler bizim şuan dengimiz ülkeler. Otomobil ucuz ya da pahalı mı bilemem. Hayat sadace otomobil fiyatıyla yaşanmıyor. Genel olarak söylüyorum ben. BRIC ülkeleri, Endonezya, Malezya vs işte bunlar bizim seviyemizde ülkeler.

Olaya şöyle bakın. Ülkemizin en büyük 3 takımı Premier Lig'in sondan 3 takımına denktir. Ama kendilerini hep Manu, Arsenal, Liverpool ile kıyaslar, Chelsea'yı yendik derler. O takımların yıllık transfer bütçesi ile 3 büyükler satın alınabilir. Senin dengin değil onlar, Lazio ile kıyasla kendini diyorum ben. Zira bu takımlar çok büyük, çok taraftara, başarıya sahip oldukları için büyük değil senden, Premier Lig takımı olduğu için büyük. Bulgaristan, Romanya, Yunanistan'ın AB üyesi olduğu için refah seviyesinin bizden yüksek olması ile bire bir aynı durumdur.

Biz üretmeyen bir ülkeyiz. Bütün yatırımımız betona. Beton dökmeyi biliyoruz sadece. Onunla da ancak bina diker yol yaparsın. Bunlar katma değer değil, uluslararası alanda para etmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Hocam avrupa'da asgari ücretin en düşük olduğu Bulgaristan'ın bile alım gücü bizden yüksek maalesef. Ama millet yavaş yavaş uyanmaya başladı, özellikle şu son 2-3 aydır tüm dünya ülkelerinden lokanta ve market fiyatları videoları yükleniyor.

ancak artık çok geç, bir kaç yılımız çok zor geçecek, belki 2023 civarları bir yükselme devrine girebiliriz, lakin halen düşünüyorum nasıl olacakta bu ülked edüştüğünü hiç görmediğim araba fiyatları düşecekte halk daha kolay ulaşabilecek? bu memlekette ekmek fiyatları bile düşmez ancak refah seviyesi artabilir o da nasıl? umarım olur n eolacaksa da insanlar iyi şartlarda yaşama hakkına kavuşur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım forum yönetimi ve adminleri artık her kimseniz, hemen buna karşı bir konu açılmalı ! Nitekim siz 1 ay önce yapmis oldugunuz haber (!) ile birlikte, yapılan vergi düzenlemesi ile araba alınlarının daha cazip olduğuna iliskin paylaşımda bulunmuştunuz. İnsanlarin gözünün içine baka baka akıllarıyla dalga gecmistiniz !

Buna tepki gösterince de, 15 gün uzaklaştırma vermeyi uygun görmüşlerdi.

Simdi tekrar bu konuya iliskin bir haber (!) ile konu sahibi arkadasın içeriğinin son derece yanlış olduğunu ispatlayan (!) bir paylaşım bekliyorum sizden donanım forum yetkili ve adminleri !

( *Temsili dh admini : Ekonomimiz çohhhh iyi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 24 Ocak 2018; 13:45:48 >
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Kıyaslama yapmayalım , ses çıkarmayalım , üretim yapmayalım - sadece tüketim yapalım , vergilerle ayakta duralım , halk açlık sınırının altında maaş alsın ama Amerika bizden daha büyük deyip deyip çekilelim işin içinden.

Yanlış siyasetler ve ekonomik atraksiyonlar ile ülke ne hallere geldi farkında mısınız ?

Tabi ki bu insanlar bundan yakınacak. Shiftdelete.net de bir ağabey istediği ayakkabıyı bir alışveriş merkezinde 24 Dolar a almıştı. Türkiye de aynı ayakkabı 750 lira idi. Kıyaslama sadece araç değil. Refah seviyesi ve hemen hemen her şey.

"onlar daha büyük ülkeler" diyerek kaçamayız bu işten. Ses çıkarıp birlik olup yanlışı düzeltmemiz şart.
  • sürattrage S kullanıcısına yanıt
    Zamanında her yeri alıp zengin olan kişiler de biziz yalnız. Osmanlı yükselme dönemlerini hatırlatmak isterim.

Padişahların o harika saraylarda nasıl yaşadığını bilmeyen yoktur sanıyorum. Ona istinaden halkın da fakirlik içinde yaşadığını da az çok biliyor olmamız gerek.

Burada birine özenme yok ki ? Hiç üretim yapmayan sürekli tüketim yapan ve vergiler ile ayakta durmaya çalışan bir ülkeden bahsediyoruz. İnsanlar haklı olarak yaşam standartlarını daha yukarı seviyelere çekmek için konuşuyor yada çabalıyor. Açlık sınırı altında maaş alıyor bir çok insan şu an.

Evler 300 bin lira ve üzeri şekilde satılıyor ki bu evler 95 metre kare ve 2+1 şeklinde. Herif 1603 lira maaş alıyor. 2 kişi çalışsa karı koca toplam 3206 lira yapacak. 94 ay çalışarak sadece 300 bin liralık evi alabiliyor ki bu ay hesabında vade farkı da zaten 250 300 bin lira olacak. Yani 94 ay daha çalışması gerekecek. 188 ay demek 15 16 Yıl demek. Hiç yemeden içmeden maaşları sadece eve yatırarak ancak böyle alabilir ki sizce bu akla mantığa uyar mı ?

Bolca yurt dışı seyahati yapıyoruz işimiz gereği. Dolar üzeri aldığımız maaş ile Türkiye den 10 parça bir şey almak yerine 100 parça şey alıyor dönüyoruz. İçkiyi bile oradan alıyoruz. 12 Dolar JB Red Label 100 lük.

Ülkemiz güzel bir yer. Ama başta ki insanların sömürmesi ve yanlış politikaları ile yaşanılmaz bir hal alıyor gün geçtikçe.

Ek olarak dünya üzerinde başka bir halktan çıkar sağlamamış ülke var mı çok merak ediyorum ben

• sleepingawake kullanıcısına yanıt
    Hımm ne güzelmiş öyle kanal manal yapmadan direk teknolojik alet yap sat. Millet sırada bekliyordu tabi almak için. Orada burada duyduğunuz her saçmalığa inanmayın arkadaşım.

Birincisi inşaat sektörü gelişmişlik seviyesi ne olursa olsun, her ülkenin can damarıdır, olmazsa olmazıdır. Yapılan her altyapı yatırımı onlarca sektöre hayat verir, ekonomiyi canlı tutar, herşeyden önce paranın iç piyasada dönmesi için gereklidir. İnşaat yapamayan sistem acizdir.

İkincisi, mal üretmekse Türkiye zaten üretiyor ama ortada kendi güçlü markamız yok. Marka kurmak ve buna pazar yaratmak bir günlük işmiş gibi, sanki 65 milyar tek kalemde çıkarıp masaya konmuş da niye bununla marka kurulmamış gibi edebiyat yapıyorlar. İyi misniz kardeşim?? Ha deyince oluyor mu? Çin yıllardır üretim sektörünün şahı ama yeni yeni markalarını yaratmayı başarıyorlar. Bizim daha altyapısal eksiklerimiz var, sıra o işlere gelemiyor henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bombar Dıman -- 24 Ocak 2018; 14:5:46 >

• Bombar Dıman kullanıcısına yanıt
    430 440 Dolar esasen daha fazla olabilir. Zenginler zenginliklerinden azıcık da olsa vazgeçse tabi.
  • dtmfth kullanıcısına yanıt
    Alım gücü Türkiye’den düşük bir ülkeden bahsediyorsun Mercedes 1 lira olda ne olacak orada. Adam alamıyor. Maaşlarda alım gücünde vs Türkiye’nin gerisindedirler. Belki otomobil istisna olabilir çünkü bizde çok fazla ek vergi var buna rağmen ucuz da olsa almadıkları bir vakıa.

• Burada bütün gün aglama duvarinda gibi aglanacaginiza okuyun calisin.

Gencler gelecek sizin elinizde, gösterin kendinizi, bu dünya kimseye kalmaz, türkiyeyi en gelismis ülke yapin en zengin ülke yapin.

Ama simdi yine aglanmaya baslamayin, bir bügünüz olarak söylüyorum, aglananlar bizim zamandada vardi, aglananlar ayni aglanir halinde kaldi, okuyup calisan beceren yapti isini. Demek istedigim dünya herzaman ayni dönüyor, size nekadar degisik gelsede. auuuuuuuuu
  • Mercedes poloyu bagajına alır heralde, bizim ekonomi böyle...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.