Şimdi Ara

Yine yeni yeniden amerika Türkiye kıyaslaması, 100.000₺ vs 100.000$ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
10.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Assassino!

Mesela adamlar 60-70bine yeni kasa BMW M3 ve M4 alırken, biz aynı paraya anca kıçı boklu bir Dacia alabiliyoruz. Ama gel de bunu aksevdalılara anlat...

Yine yeni yeniden amerika Türkiye kıyaslaması, 100.000₺ vs 100.000$

Yine yeni yeniden amerika Türkiye kıyaslaması, 100.000₺ vs 100.000$

Kıskançlıklarından çatır çatır çatlıyorlar!

Anlatsan nolacak? nasil ne degisecek? Baskasi gelse cokmu iyi durum olacak?

M3 M4 sevdalar istekler cok yüksekte türkiyede, ama ne yazikki bilgi ve kültür seviyesi cok düsük.

Bu zamanda internetten herkes birki bisey gördügünü gercek saniyor.

Tek diyecegim M3 M4 tüm dünyada asgari ücretlinin alacagi araba degil, ve gelismis ülkelerde daha cok ta satilsa yinede cok az kisinin alabildigi arabalardir.

Ha türkiyde arabalar pahalimi? Pahali. Ama demekki durum öyle gerektiriyor. Siz daha iyi becerebilecekseniz okuyun calisin gösterin, herkes ucuz arabaya binmek ister, benim dedem bile esege binmez arabaya binerdi parasi olsa.

• Şimdi güzel arabalara binmeyi seviyorsunuz diyelim. Amerikada yaşarken güzel bir evde kiralamak istersiniz. Bir bakın bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memleketin zengin kekosu çok, versinler eşşek gibi.
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Etin kilosu kaç dolar kardeş onuda yazsaydın
  • yarakidis Y kullanıcısına yanıt
    Tabi bir de okuyup da anlamayanlar var. Ben ne diyorum sen ne anlatıyorsun

• Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Üst düzey güvenlikli ve konforlu arabaya binmek zengin kekosu olmayı mı gerektirir?

Halkımıza zamanında direksiyon ve 4 tekerden ibaret şahinleri reva görenler şimdi de 1.2 lt motorlu tenekeleri reva görüyor ve alabildiği en üst düzey vergiyi alıyor.

• Araç ile ödeyeni karıştırmayalım lütfen! Araç için bir bedel belirlenir ki o bedel de az çok biliniyor. Senin hükümetin o bedelin üstüne kendine de pay almaya kalkarsa işte o yanlıştır, buna ses çıkarmayıp eyvallah diyen alıcıda yanlışa ödeme yaparak destek olandır. Yani alan razı satan razı.

Araç satışları bu kadar olmasa devlet kimden vergi alacak? Bilal'den mi ?
  • superegoid S kullanıcısına yanıt
    O kadar büyüdük ki, uzaydan dünyaya bakan sadece balon gibi bir türkiye görecek, perdeleme yapıyoruz yani :)

• spirituals kullanıcısına yanıt
    Kardeş ofansif yorum yapmadığın için teşekkür ederim, genelde bu konularda sert tepki almaya alıştık. Burada Türkiye ekonomisi lehine cümle sarfetmek yasak. Ya akılsız İlan ediliyorsun ya da sahtekar. Öldük bittik edebiyatı yapınca el üstünde tutuluyorsun.

• ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Eğitim seviyeme ilkokul diyenler bunları ciddiye alıyorsa kendi diplomalarını kontrol etsinler bence. İroni ne demek biliyorlar mı acaba? Ayrıca mesajım neden silindi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi troll de bu bölümün mizahtan anladığı yok ki. Adam ilkokullu demiş bana yönetim de mesajımı silmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Olayların ideolojik kısmından kurtulsanız yazdıklarınızı kendiniz bile çok rahat mantık çerçevesinde yerine oturtabilirsiniz.
    Bulgaristan, Romanya vs dediğiniz Balkan ve Doğu Avrupa ülkeleri AB sayesinde refahını artırmış ülkeler, katma değer ürettikleri için değil. Biz de bugün AB'ye girsek bizim bile refah seviyemiz "hiçbir şey" yapmadan birden bire fark edilir şekilde artacaktır. Zira en basitinden hiçbir şey yapmadan "para" birim avro olacak. Yani değerli olacak.

G. Kore ise dünyada eşi bulunmayan bir proje devlet. ABD destekli kurtarılmış bir proje resmen. Başka bir örneği mevcut değil. G. Korelileri küçümsemek, yaptıklarını küçük görmek asla değil niyetim. Plana uydular, çalıştılar, ürettiler, batı modelini düzgün uyguladılar ve batı entegrasyonunun bir parçası olarak kendilerine açılan yeri hak ettiler.

Yunanistan işte görüyoruz. 10 milyonluk ülke ve borçları 80 milyonluk Türkiye'den fazla. Hiçbir şey üretmeden yıllarca AB üyesi oldukları için çekmişler krediyi yemişler, çekmişler yemişler. Yunanistan refah seviyesi normalde Romanya, Bulgaristan çizgisinde olacakken olmuş size Fransa seviyesi. Ama hiçbir şey üretmeden nasıl bu seviyeye çıkılır? Siz elbette ideolojik değil matematik olarak olaya bakarsanız çözeceğinize eminim.

Endonezya, Brezilya gibi ülkeler bizim şuan dengimiz ülkeler. Otomobil ucuz ya da pahalı mı bilemem. Hayat sadace otomobil fiyatıyla yaşanmıyor. Genel olarak söylüyorum ben. BRIC ülkeleri, Endonezya, Malezya vs işte bunlar bizim seviyemizde ülkeler.

Olaya şöyle bakın. Ülkemizin en büyük 3 takımı Premier Lig'in sondan 3 takımına denktir. Ama kendilerini hep Manu, Arsenal, Liverpool ile kıyaslar, Chelsea'yı yendik derler. O takımların yıllık transfer bütçesi ile 3 büyükler satın alınabilir. Senin dengin değil onlar, Lazio ile kıyasla kendini diyorum ben. Zira bu takımlar çok büyük, çok taraftara, başarıya sahip oldukları için büyük değil senden, Premier Lig takımı olduğu için büyük. Bulgaristan, Romanya, Yunanistan'ın AB üyesi olduğu için refah seviyesinin bizden yüksek olması ile bire bir aynı durumdur.

Biz üretmeyen bir ülkeyiz. Bütün yatırımımız betona. Beton dökmeyi biliyoruz sadece. Onunla da ancak bina diker yol yaparsın. Bunlar katma değer değil, uluslararası alanda para etmiyor.

Onu diyorum ben de iste kiyasliyarak hatayi nerde yaptik diye bulunabilir. Denebilir ki betona doktuk parayi beton yerine Ar-Ge ye dokseydik (gostermelik degil) belki simdi Amazon`a, google`a rakip bir sirket olabilirdi vs.

Hocam dedigim gibi ornek bir-iki ulke yok bir suru ulke var. Bakarsin biri kredi ile refahi artirmistir dersin bu iyi yonetem degil. oburune bakarsin o ABD yardimi olmustur ona da dersin bu iyi bir ornek degil. Sonra bakarsin oteki X`e yatirim yapmis, kendini gelistirmis vs. aa dersin bak bu mantikli biz de bunu ornek alalim.

Demek istedigim o daha iyilerle kiyaslayip onlardan ornek bir seyler alabilirsen ileri gidersin. Benzerle kiyaslarsan oldugun yerde kalirsin, kotulerle kiyaslarsan aa ben daha iyiyim zaten dersen o zaman da geri gidersin.

Futbol ornegi de ayni sekilde. Hedefin Arsenal`i yenmek olacak ki ileri gidebilesin. Dengini yenmek olursa zaten yerinde sayarsin.

• Türkiye'de 100.000 liraya hangi sağlık hizmeti alınabilir? ABD'de $100.000 dolara hangi sağlık hizmeti alınabilir? Bu taraftan bakarsanız daha eğlenceli bir yazı olur. Aklınız fikriniz araba. Tamama Amerika'da araba ucuz ama hadi git çarp bakalım sana dava açsınlar nasıl ödeyebileceğini de yaz buraya. Sigorta öder deme sakın Amerika'da yaşamadığın belli olur! Ben daha gerçekçi bir karşılaştırma yapayım:

4GB paketli 4G paketli, sınırsız konuşma ve mesajlı hat: 79 dolar + 6% kdv
    Taze dana eti, sırt bölgesinden: 453 gramı 20 dolar (kdv dahil) yani kabaca kilosu 45 dolar!
    İstanbul Kadıköy'e benzeyen bir yerde ev kirası 3000 dolar! oda kiralarsanız 1500 dolar!
    Bankalarda aylık hesap işletim ücreti 12 dolar!
    Gelir vergisi 35%, emeklilik kesintisi 7%, sigorta kesintisi 3%, eyalet ve şehir vergisi 6% ile maaşınızın 51%'ine el koyarlar her ay!
    Sağlık sigortaları aylık 450 dolar civarıdır!
    Üniversite okumak istersen yıllık 100.000 dolar masrafı vardır herşey dahil! Odtü'de yılda 3000 dolara okursun, üstüne üstlük Amerika üniversiteleri'nin 90%'ınından daha kaliteli eğitim almış olursun!
    California'da benzinin litresi 5TL'dir. ABD'de oktanlar 87 ya da 85 oktandır, motorunuz 6 ayda bir tırtlar! 93 oktan benzin en kaliteli benzindir ve heryerde bulunmaz ve çok pahalıdır!
    Telefonlar çoğu zaman çekmez. DOğu'dan Batı'ya 3 hafta yolculuk yaptık macera olsun diye. 15 gün iletişim yoktu yollarda! Las Vegas'ta bile çekmiyor, Los Angeles ve San Fransisco'da çekti ama Colorado, Arizona, Nevada, Nebraska, sıfır! kalan yerlerse 2G çekiyor ancak!
    Oteller pislik içinde, esrar kokusundan uyumak olmuyor. Herkes heryer de esrar çekiyor. Satın almak legal.
    İnsan kalitesi inanılmaz geri. Entellektüel insan bulmanız çok zayıf bi ihtimal.
    Yemek kültrü berbat, Mc Donalds yoksa yakınlarda aç kalırsınız! Dua edin Mc Donalds kapanmasın. Ora da berbat ama en azından ucuz.
    Taxı çağırmak bile bir Çin İşkencesi! telefon çekmez, internet çekmez, lyft ya da uber kullanmak aşırı zordur. Taxi gelir beklemez ve gider siz ceza ödersiniz bu yüzden!
    Sokaklar da evsizler doludur, hertaraf çöp, pislik ve çadır kentler. Suriyeli'den çok çadırda yaşayan insan vardır.
    Ekmek yoktur, bulabilirseniz 5 dolara alırsınız.
    Ülkenin 80%'inde ADSL vardır sadece. Fiber falan yoktur! Upload hızları berbattır. Online game oynarken çok zorlanırsınız.
    Denizler berbatttır. Bozcaada, Çeşme, Ayvalık, Bodrum gibi yerlerin denizine göre Miami South Beach tam bir felakettir! Pisliktir denizler! dibi görünmez! Ayrıca civardaki kızlar yağdır! selülittir! Kısa boylu ve hamur gibilerdir! Youtube daki pranklar probagandadır! Psikolojik savaş teknikleridir onlar inanmayın! Aynı Karadeniz kadını reklamında Rus kızın oynadığı gibi!

Kablo TV izlemek için ayda 69 ya da 99 dolar ödemelisiniz! Ben TV kullanmıyorum Allah'tan :)
    Akşam 7'den sonra hayat durur, sokaklarda adam göremezsiniz. Cıvıl cıvıl ortamlar yoktur. Los Angeles, Hollywood, Beverly Hills, Chicago gibi marka yerlerden tespitlerdir! Sadece Holywood gece 12'ye kadar kalabalıktır ama o da hep Çinli turistler. Amerikalı göremezsiniz.

Türkiye'de çoğunlukla Türk vardır ama Amerika'da heryerde Meksikalı, Porto Rikolu, latin, Çinli, Hintli, bilimum AMerikalı dışında herkes vardır. SOkakta bir Amerikalı'ya denk gelinince onun turist olduğu düşünülür! Yardımcı olunur :)

Kızlar çirkindir. Zayıf olanları bulunabilirse onlarda da zeka geriliği olduğu görülür. Sanılanın aksine aile kızıdırlar. Bi yerlerde hafif bi kız görürseniz 100% Amerikalı değildir.

Otobüsler ortalama 2 dolardır tek gidiş. Arabanız yoksa ekmek alamazsınız! Market'e bile gidemezsiniz!

Benzinlikler olmasa su alamazsınız su!

Telefonunuza (Samsung Note 4) pil almak isterseniz maalesef gidin telefonun yenisini alın, pil aramak 2 hafta sürecektir! Ya da Amazon'dan getirtebilirsiniz beklerseniz.

Elmanın kilosu 10 dolardır! marketlerde fiyatlar 453 gramı gösterir. Ölçü birimi libredir kg değil. Yeşil soğan bulmak çok zordur. Etlerin 80% i domuz eti türevidir. Kırmızı eti bulmak zordur. İşlenmiş etlerde illaki 3% bile olsa domuz katkısı vardır yazar üstünde.

Amerika macera dolu değildir, yalandır, sahtedir ve propagandadır!

Dön o zaman diyeceklere ben de diyorum o zaman çıkın Türkiye'den beğenmeyen terketsin ülkeyi. Gidin yaşayabilecekseniz Londra'da yaşayın.

• TC oldu olalı bu böyleydi zaten. Fakir ülkenin çocuklarıyız.bunu idrak edin kıyaslamak nedir. Daha çok çalışın

• sensaura kullanıcısına yanıt
    amerikada 8 eyalette (pennstate, newyork, connecticut, florida, california, arizona, massachusetts, delaware) yaşamış ve bazısında çalışmış biri olarak diyorum ki, söylediklerinin sadece yarısı doğru, geri kalan yarısı yalan.

AT&T 6gb paket 60 dolar 3GB paket 45 dolar, sınırsız dk sınırsız sms var, internette sınırsız ama belirtildiği kota aşınca hızı düşer (ki T-mobile ve yerel hatlar çok daha ucuz) dandik telekom firmaları her yerde çekmez, at&t verizon hemen hemen her yerde çeker.

walmartta muzun lbsi 50 cent, 1 kiloya yakın çilek 2,5 dolar, su galonu 1 dolar, ekmek 1 dolar.
    Bankalar aylık hesap işletim ücreti keser doğru ama kaçırdığınız nokta, amerikada kartların nakitten daha fazla kullanılması ve eğer ki 1 ay içinde kartınızla 10dan fazla alışveriş yaparsanız o ücret de alınmıyor (Wells Fargo)

California'da benzinin litresi 5TL yazmışsınız. TL ne? TL,ne yapacaksınız orda TL'yi. Alın size doğru bilgi => California'da galonu 3.89, ki california en pahallı eyalettir. Doğu eyaletlerinde galonu 1.80 e kadar bulabilirsiniz. 1 Galon = 3.7 litre, dolayısıyla California'da litresi yaklaşık 1 dolar civarı eder.
    Benzin kalitesiz olabilir ama dediğinizin aksine motorunuz 6 ayda bir tırtlamaz

Evler konusunda kiralar pahallıdır denebilir, ama direk merkezde değil de civar yerlerde burda apartman dairesi kiralayacağınız fiyata orda yeşiller içinde garajlı villa tutarsınız. Bi arkadaşım ki kendisi berber, 300.000 dolara Florida'da (Miami'ye yakın bi yerde) havuzlu villa aldı.

Otobüsler ortalama 2 dolar doğru, ama çoklu kart aldığında daha uyguna gelmekte, Ankara'da ulaşım 2.50TL tek yön.

Sanılanın aksine ülke alışverişi sadece amazondan dönmüyor, ebay den aldığınız ürünler max 3-4 gün elinize gelmekte.

Kızlar çirkin diyosunuz ayrıca bi gülme geliyor. Ya siz hiç dışarıda kadın görmediniz ya da ne bileyim...

elmanın kilosu dediğinizin aksine 10 dolar değildir.

her yerde su bulabilirsiniz.

hayat cuma ve cumartesi hariç dediğiniz gibi akşam 7-8den sonra biter, ama cumartesi ise, herkes eğlenmeye çıkar, eğlenmek nedir görürsünüz.

amerikan diye bir ırk yoktur, amerika toplama bi ülkedir, bu yüzden meksikalı oralı buralı insan olur genelde.

Uber ve lyft kullanımı en kolay taxi uygulamalarıdır, çağırdığınızda max 5 dk beklersiniz. yani efendim bu konuda da yalan söylüyorsunuz.

Sokaklar evsiz doludur ancak genelde o evsizler kimseye bi şey yapmaz, para ister vermezsen üstelemez, tehdit etmez sana zarar vermez(veremez desek daha doğru)

Oteller genelde pislik dolu değildir. 10-15 dolara kaldığını oteller öyledir, ki burda da öyle

Üniversite eğitimi pahallıdır ancak kaçırdığınız nokta orda üniversite yanında college eğitimi de olmasıdır.

Yemek kültürü dediğiniz gibi berbattır hatta yemek kültürü biye bir şey yoktur.

dediğinizin yine aksine et o kadar pahallı değildir hatta ucuzdur ve yediğiniz et kaliteli ettir, her et domuz eti içermez, yahudiler de bizler gibi domuz eti tüketmezler ve ülkede sayısı azımsanamayacak kadar müslüman var. Ve ete ulaşmak zor değildir.

Deliler gibi pirzola yer içeriniz 20dolardan fazla vermezsiniz(lüks olmayan restoranlarda)

insan kalitesi konusunda çok önde olduğumuza inanmıyorum ancak kesinlikle onlardan kat kat zeki bi milletiz.

Orda her şeyden önce insana saygı nedir onu görürsünüz, trafikte orda burda her yerde saygı vardır. Bizim kadar sıcakkanlı değillerdir ancak kesinlikle bizlerden daha saygılı, etik kuralı nedir bilen insanlardır.

Son olarak dediğinize katılıyorum
    Amerika macera dolu değildir, ve söylenenin aksine özgürlükler ülkesi değil kurallar ülkesidir. Kurallar katıdır.

Saygılarımla

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Bakın işte burada birden fazla doğru var. Dedikleriniz tamamı akla yatkın, mantıklı şeyler.
    İktidar olarak bakmayalım olaya. Biz sanayi devrimini kaçırdık. 2. sanayi devrimini de kaçırdık. Şimdi bulut sanayi çağındayız, yapay zeka çağına giriyoruz. Biz bunu da kaçırdık çoktan. Türkiye Cumhuriyeti olarak değil diğer devletler olarak da bakabiliriz olaya. Gelişmekte olan ülkeler asla gelişmiş ülkeleri yakalayamayacak. Örneği mevcut değil. Çalışarak, ar-ge ile böyle bir şey mümkün değil. Yok, olmamışı başarmaktır istediğiniz. Otomobil üretebiliriz. Otomobil günümüz çağında çok da elzem bir mühendislik değil. Lakin bu adamlar artık seri üretimde çok düşürmüşler maliyeti. Sen onu yakalayamazsın. Sistem baştan bozuk. İpin ucu Osmanlı'dan kaçmış. Biz Türkiye Cumhuriyeti olsak da Osmanlı'nın devamıyız. Eğer Osmanlı elinde sanayi olsaydı bugün biz de gelişmiş bir ülke olurduk.

Ki Atatürk döneminden sonra bu ülkede ileriye yönelik ufku açık bir iktidar bile olmamıştır. Olsa bile bakalım tarihimize 50'ler Menderes ile açılım ve ABD piyonu olma devri, 60 darbesi.
    60 ve 70'li yıllar sağ sol savaşları, ülke bir nevi iç savaşta, 74 Kıbrıs Barış Harekatı ve Ambargo yememiz. 80 darbesi peşine. 75-85 arası ASALA.
    80'ler ve 90'lar Pkk terörü, krizler, koalisyonlar, devalüasyonlar, muhtıralar, durmadan değişen başbakanlar, doların 10 yılda 1000 kat ( evet BİN kat ) artması, krizler, hortumlanan bankalar vs vs.
    2001 krizi sonrası Akp iktidarı. Bakın böyle bakınca betondan başka bir şeye yatırım yapmayan bir düşüncenin nasıl iktidarda kaldığını anlayabilyoruz. Biz çok çok çok kötü durumda bir ülkeyiz. Ölümü görmüş halk sıtmaya razı. Ben bunu anlayabiliyorum bir bakıma.

2008 yılına kadar 6 yıllık bir dönem vardı. Ülkeye sıcak paranın girdiği, FED'in dünyaya dolar dağıttığı bolluk yılları. Bir ihtimal o yıllarda biz beton yerine teknolojiye yatırsaydık sıcak parayı belki bir iki tık ilerde olabilirdik.

Ama biz o treni en baştan kaçırmış bir milletiz. Artık sanayi ile AAA denilen ülkelerin yanına girme ihtimalimiz 0. Bizim gayemiz Çin gibi olmak olmalı. Çin asla AAA bir ülke olamayacak. Şuan dünyanın en büyük ekonomisi. ABD ve AB'den büyük. Ama bizden bile aşağıda bir ülke refah seviyesi olarak. ABD ve Avrupalı şirketler elini çektiği an çökecek bir ekonomi. Zira işçi sadece.

Emin olun bu coğrafyada olup gelişebilecek ülke yok. Sovyetler bile dayanamadı. Ki Sovyetler sanayi ülkesiydi. Batı "kapitalizm" artık mutlak gücün sahibi.

Eğer Amerika izin verirse, bize "bu masada sana yer ayırdık" derse bir başka ülke de girebilir A ligine ama asla AAA olamaz. Japonya, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve ABD. AAA dediğim bunlar. A ise Kanada, Avustralya, G. Kore, Avusturya, Hollanda, Danimarka, İsveç vs gibi ülkeler. Biz BBB bir ülkeyiz. Çin BAA bir ülke. A olabilir en fazla.

Örnekler çok diyorsanız bana 1 tane örnek gösterin hocam. Müttefiklerden olmayıp da sonradan gelişip A ligine çıkmış 1 tane örnek.

İktidar çıkıp "Almanya bizi kıskanıyor, ABD bizi kıskanıyor" diyor diye bütün tantana. Adamlar siyasetçi. Söylediklerinin % 90'ı yalan kalan % 10'da gaz almak için söylenen şeyler.

Ben size tek ihtimal söyleyeyim mi?
    Türkiye Cumhuriyeti 2'ye bölünür. Karadeniz, Akdeniz ve Ankara'ya kadar olan bir ülke, Ankara'dan sonrası başka ülke olursa, Atatürk zamanı gibi nüfus mübadelesi yapılırsa ( babası nerede doğduysa herkes oraya şeklinde ) biz batıda kalan kısım A ligine çok çabuk çıkarız. Şöyle söyleyeyim. Torbalı ilçesi tek başına Türkiye'nin 77 ilinden daha fazla vergi veriyor. OHA demi. Ben de öyle dedim. Hani Beşiktaş, Kadıköy falan değil İzmir'in Torbalı ilçesi. İzmir'in Torbalı ilçesinden alınan verdi Diyarbakır'a, Sivas'a, Tunceli'ye değil İzmir'e kalırsa ( aynı şeyler Ankara, Bursa, Konya, Antalya, Kocaeli, İstanbul vs içinde geçerli ) elbette gelişiriz. Biz burda 2 kazanıyoruz orda adamlar 10 harcıyor.

• 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    dediklerinize baktıkça daha çok kıyaslıyoruz. neden bizim olmuyor diye üzülüyoruz.
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Hocam sen nerde yasiyorsun. Meksikali vs. dedigine gore ya California ya FLorida diye dusunuyorum. Yuzde 6 vergi dedigin icin Californiayi eliyorum (oraya yuzde 10 civari:)) Kuzeye cikinca ve icerelere girince oyle Meksikali yogunlugu yok. Ha Amerikali diye bir sey var mi zaten yok. HErkes bask bir yerden gelmis ama hadi 5 jenerasyon once Avrupadan gelenlere Amerikali dersek o zaman AMerikalilar yogunlukta ic kesimlerde:)

Elestirmek icin demiyorum bir kac tavisye.
    Cricketa bak telefon icin ATT alt yapisini kullaniyor. 5GB data+sinirsiz text,konusma 40 dolar vergi dahil. (Ha indirimli telefon aldiysan zaten odedigin para internet parasi degil telefonun parasi)

Saglik sigortasi, emeklilik, universite vs. haklisin ama bosuna anlatmaya calisma yasamayan anlayamaz. Amerikdaki maaslari duyanlar der ki o paraya gider hemen Porsche alirim vs. Ama oyle olmuyor ciddi bir kismini saglik, emeklilik, cocuklarin ilerideki okullari icin ayirmak zorundayim.

benzinden aracima hic bir sey olmadi bugune kadar, bence benzin degil aracta sorun var.

Amazon Prime`a uye ol 2 day free-shipping. Artik disaridan hic bir sey almiyorum. Yakin zamana kadar vergi de yoktu ama o avantaj bitti.

Hocam hangi markete gidiyorsun sen. Kroger`a git ekmek de var et de var. Illa helal alicam diyorsan onu bilemem.

Amerikada taksi cagircagina ulkeyi terk et daha iyi:) Benim de Cinden gelen is arkadaslarima rezil olmuslugum vardir bu konuda. Taksiyi aradim adam bana 4 saate gelirim dedi. Yuruyun dedim ben birakicam sizi:) Eger taksi kullanman gerekiyorsa Uber veya Lyft kullanman lazim.

Dogru diyorsun araban yoksa markete bile gidemezsin. (3-4 buyuk sehir haric.)

Bazi seyler Turkiyeden daha pahalidir, bazilari ucuz ama toplamda refah seviyesine bakarsan maas vs. yasam masraflari Turkiyeden cok cok usttedir. Ama milletin sandigi gibi Dacia ya binen adam Amerikaya gelince M4 e binemez:) O kadar da degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 24 Ocak 2018; 19:15:55 >

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Yok canım M4 ne demek S serisinden aşağısı kurtarmaz bunları.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

Hımm ne güzelmiş öyle kanal manal yapmadan direk teknolojik alet yap sat. Millet sırada bekliyordu tabi almak için. Orada burada duyduğunuz her saçmalığa inanmayın arkadaşım.

Birincisi inşaat sektörü gelişmişlik seviyesi ne olursa olsun, her ülkenin can damarıdır, olmazsa olmazıdır. Yapılan her altyapı yatırımı onlarca sektöre hayat verir, ekonomiyi canlı tutar, herşeyden önce paranın iç piyasada dönmesi için gereklidir. İnşaat yapamayan sistem acizdir.

İkincisi, mal üretmekse Türkiye zaten üretiyor ama ortada kendi güçlü markamız yok. Marka kurmak ve buna pazar yaratmak bir günlük işmiş gibi, sanki 65 milyar tek kalemde çıkarıp masaya konmuş da niye bununla marka kurulmamış gibi edebiyat yapıyorlar. İyi misniz kardeşim?? Ha deyince oluyor mu? Çin yıllardır üretim sektörünün şahı ama yeni yeni markalarını yaratmayı başarıyorlar. Bizim daha altyapısal eksiklerimiz var, sıra o işlere gelemiyor henüz.

Kanalın sana ya da Anadolu'daki birisine faydası me. Bana bunu açıkla. Sonra devam edelim hangimiz saçmalıyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.