öncelikle günlük konusunu buraya bırakıyorum. https://forum.donanimhaber.com/jroptog-gunluk--155882686 Bir şey daha, bu yazı boyunca söylediklerimi görsellerle vs kanıtlamayacağım, söylediklerime inanmalısınız. Burada 2020 yılı efsanelerinin konularında oldukça faydalanmıştım. ben de devamını getireyim istedim. bu konuyu yazmak sanırım kitaplar vs biraz zaman alacak. gelen sorulara vs yanıt verip hesabı banlayıp kapatacağım. günlük program. okul olduğu günler aşağı yukarı 5.30 gibi dönüyordum. okula gittiğim zamanlar akşam 3-4 saate tamlamaya çalışırdım. okulda yeni bir şey öğreniyosam dersle ilgilenirdim. sosyal dersleri vs çok dinlemezdim. bu derslerde genelde ayt derslerine çalışırdım. okul yokken ki 2. dönemin çoğunluğu oluyor bu genelde sabah 9-10 gibi başlardım. günlük en az 8 saate tamamlamaya çalışırdım. tyt ve ayt kitapçık sırasıyla çözdüm hep. genel yıl planı. 11 mayısında başladım. 11 konularını öğrenmekle başladım. fizik ve kimyayı hallettimse de biyoloji için tüm yaz uğraştım. 2022 sınavından sonra bir dersanenin yaz tyt kampına+yıl boyunca sürecek derslerine katıldım. ağustos sonuna kadar tyt fen ve dil bilgsii çalıştım + 11 tekrarı yaptım. eylül gibi 12 konuları başladı. ben okula pek alışamadım bu zamanlarda. Kasım ayı gibi böyle olmayacak deyip okulun önüne geçtim tüm derslerde ve konuları hızlıca bitirmeye karar verdim. amacım konuları erkenden bitirip tekrarlara dönmekti. bu amaçla kasım ve aralık boyunca ara tatilleri vs de değerlendirip ocak ayına kadar ayt konularını bitirdim. ocak ayını tyt sosyal çalışarak geçirdim. coğrafya ve felsefeyi bu 4 haftada baştan sona her şeyiyle çalıştım ek olarak ayt de eksik olduğumu düşündüğüm konularda tekrarlar yapıp sb çözüyordum. şubat başında konular kaldırıldı. ayt konularına tekrar atmaya başladım eksik olmasın diye. ocak ayı sonlarına doğru seri denemelere geçtim yaklaşık 3 hafta. günde 2 deneme + günlük çalışmalarımı yapıyordum. şubat ayını biraz daha rahat geçirdim günlük çalışmalar hafif gevşemişti. mart ayında ayt çalıştım tekrar soru bankaları vs bitirdim. nisan ayı msü ile başladı. msüde aldığım sonuç gayet istediğim gibiydi lakin 3 tane dikkat hatası sebebiyle beni çalışamlarımı gözden geçirmeye itti(onlar olmasa ilk 10 gelecekti.d) Tespitlerime göre türkçe çözdükten sonra sınavın geri kalanına çok kafa kalmıyordu bu yüzden türkçede gelişmem gerekiyordu. günlük paragraf çözmeye başladım, yaklaşık 60-80-100 arası çözdüm sınava 2 hafta kala kadar. Nisan devamında mayıs ayının ortalarına kadar ayt ve tyt türkçe ile geçti. mayıs ortasında meb kitaplarından tekrarları yapmayı başladım. öncesinde okuldan, fasiküllerden yararlanıyordum konu anlatım kısmında kaynak kısmına da değiniriz istek gelirse. mayıs ortası ve sonrasında tarih ve din çalışmaya başladım. din adına konu yükü yok denecek kadar az lakin tarih, hiç bilmeyen için biraz zorlayıcı olabiliyor. bu dersler ek olarak yazım noktalama, tyt fende sözel kısımlar ve ayt de sözel kısımları devamlı tekrar ediyordum. son 40 50 gün sanırım seri denemelere geçtim tekrardan. günde 4 çözdüğüm de oldu 2 çözdüğüm 1 çözdüğüm de. son 1 hafta civarı çıkmışlara ancak başladım. siz en az 1 ay önceden çözün. son hafta çözülen çoğu şeyin kıymeti olmuyor. sınava da böyle girdim. müzikle çalışan biriydim. msü sonrası bu huyumdan vazgeçmeye çalıştım ama olmadı. tuşluya geçtim nisanda. tuşluya geçince eliniz altında bir cihaz olmuyor çok daha rahat odaklanıyorsunuz. tabii ki bilgisayar ile vs whatsapp web aracılığıyla günlük 1 2 saat zaman harcıyorsunuz ama bu zamanlarla ders zamanları keskin sınırlarla ayrıldığından çok daha iyi oluyor. biraz daha ders sırasında sizi bozacak şeylerden bahsedelim. Ve soru bankası çözme metodundan. Ben çözdüğüm soru bankalarını(ilk aylar hariç) genelde 2 günde bitiriyordum. çözmeye karar verdikten sonra 2 gün boyunca testle ilgili tek bağım o soru bankası oluyordu. Tabii bu zamanları her zaman bulamıyorsunuz, okulun olmadığı zamanlarda ancak yapıyordum. 15 tatilde ilk hafta 3d ayt setini baştan sona çözmüştüm örneğin. Bu şekilde çözerseniz hızlıca biter o soru bankası. bu soru bankalarının tamamının kontrolü yaklaşık 1.5 2 saat sürüyor. bu tabii ki büyük bir zaman. ben annemden rica ediyordum genelde soru bankasını baştan sona çözüp kontrol ettiriyordum. bir başka konu biraz daha fiziksel. yeterli uykuyu almadan, yeterli öğünü yemeden, yeterli suyu içmeden ders çalışmayın mümkünse. özellikle su içmediğim zamanlar uzun süreli çalışmalarda sonlara doğru beynin odağının kayıp gittiğini hissediyorum. bir başka konu gece çalışmak. ben gece çalışmayı seviyordum genelde 1 e 2 ye kadar devam ederdim. verimli hissedersiniz lakin bunun ertesi güün de var. ertesi güne geç başlarsanız o gün naparsanız yapın sizi doyurmaya yetmeyecektir. etüt uzunluklarından bahsedelim bir de. ben dayanabildiğim kadar yapıyordum. bazen 5 saat oluyordu bölen bir şey olmadığında bazen 1 2 saat oluyordu. tabii ki 1 2 saatleri görmemek lazım en az 2 saat yapın mümkünse ki oturduğunuza değsin. 2 saat boyunca odak toplamak en başlarda zor olabilir. bunu aşmak için 1 saat çalışın 2. saat bir önceki saat çalıştığınızı tekrar edin. kısa bir süre uygulayın sonra normal devam edin. hızlı çözmek hakkında. ben hızlı okuma öğrendim yazın. günlük 1 2 saat çalışıyordum. sene içinde geliştirmeye çok vaktim olmasa da bunun avantajlarını çokca kullandım. bu teknikleri kısa sürede geliştirmek zor. o yüzden kullanabileceğiniz alanlar sınırlı oluyor. tytde türkçe hariç her derste kullanabilirsiniz. türkçe içinse kolay sorularda yine işinize yarar lakin orta üstü felsefi tarzda sorularda uygulamak için çok iyi olmanız lazım anlam konusunda. göz gezdirip kelimeleri okursunuz ama onları birleştirmye gelince sıkıntı yaşarsınız. bol bol anlam okumaları yaparak bu sorunu aşmaya çalışabilrisiniz. ocak ayında felsefede bulduğum bir iki kitabı her cümleyi anlamlandırarak okumaya çalışmıştım ve yararlı olmuştu. maksat bir şeyi anlamaya çalışmak olsun. matematikte hızlı çözmek adına çok pratik gerekiyor. soruya dalmadan önce geri çekilip sorudaki sayılara bakarak bir şeyler çıkarmaya çalışabilirsiniz. yks müfredatında çoğu sorunun standart çözüm yolları var. şu andan itibaren çözdüğünüz sorularda ben bu işlemi niye yapıyorum diye düşünerek bir şeyler kapabilirsiniz. geometri adına zor soruları çözmek için de hızlı çözmek için de bol bol kolay soru çözmek işinize yarar. hızlı çözmek 2 fazla hızlı çözmeyin. ben bir dönem tyt yi 80-90 dakikada tamamlıyordum. bu denemelerin bir önemi yok lakin etkileri üstünüzde kalıyor. gerçek sınavda emin olun artan dakikalar bir işe yaramıyor. hele de bell bir net üstündeyken dikkat hatalarını yakalamak çok zor. hızlı çözmek yerine süreyi yerinde kullanmak daha iyiymiş. benim patladığım noktalardan biri daha. konu çalışmak hakkında. konuyu çalıştığınızda geride eksik bi noktasının kalmaması, kaldıysa bu eksik kalan noktaları tam olarak bilmeniz çok önemli. bir anda karşınıza çıkar, panik eder. konu çalışırken aklınızda kalan kısımlardan kalmayan kısımlara nasıl erişebileceğinizi düşünebilrisiniz. konuyu çalıştıktan sonra mutlaka bir sb den sorusunu çözün, zaten aşağı yukarı aklınızda tutmanız gereken yerler belli olur. konu çalıştıktan sonra tekrar da yapmalı. ben düzenli soru tarayan biri olduğumdan eksik olduğum yerleri hızlıca tespit edebiliyordum. vaktim de bol olduğundan o yanlışın olduğu yerle birlikte üstte bahsettiğim o bilgiye erişmemi sağlayan daha temel bilgileri de tekrar ediyordum. konu çalışmanın bir başka yolu soru bankası ve konu anlatımını bir arada götürmek. konu anlatımını bir defa okuduktan sonra soru bankası açın yanınıza, bu kitabın kapsayıcı bir kitap olması önemli mesela paraf ayt biyo, soru bankası ve konu anlatımını eşleştirerek çözün soruları. mat adına soru ve konularla sizin biraz boğuşmanız gerekiyor. özellikle lti kısmında şurada noluyor vs deyip kendi kendinize sorun çıkartmanız lazım. özellikle çevrenizle tartışacağınız bir soru çok iyi olacaktır. youtube kanal önerileri organiği görkem şahinden, 12 fiziği özcan aykından öğrendim. tolga bilginin her videosunu izledim. dr biyoloji ayt kitap taramalarını izledim. senin biyolojin podcastlerinden de çok yararlandım. tarihte ramazan yetgin takip ettim bir süre ama ağır geldi.d adam smith önerisiyle selami yalçın izledim kısa bir süre. coğrafyada bayram meral 30 videoluk seriyi izledim baştan sona. matta canım sıkıldıkça eyüpb soruları çözüyordum bence çok yararlı bir kanal takip edebilirsiniz. dikkat hatası hakkında. ben de çözemedim tam olarak ama küçük tavsiyeler verebilirim. sene başlarında ço dikkat hatası yapmak normaldir. sene sonlarına doğru sizi nerelerden vurabileceklerini öğreniyorsunuz. ilk çözdüğünüz ders de önemli burda. ilk dersten sonra kafa kalmıyorsa ilk çözdüğünüz ders üstüne çalışın ek. sınavın geri kalanını sağlam kafayla çözmek dikkati ciddi azaltır. bir başka taktik daha çok bir aışkanlık. soru ne kadar kolay ve dandik olursa olsun sorunun tamamını baştan sona okumak. |
yks 2023 jroptog genel analiz
-
-
sorular vs yazabilirsiniz, yarın devam edeceğim.
-
Helal olsun hocam saygılar kaç net bekliyorsunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
selamlar, benim için biraz fiyasko da olsa 8-9 tyt 1 ayt bekliyorum. sebeplerine değineceğim.
-
tyt türkçe
345. yazın çözdüm kaliteli diye hatırlıyorum.
hız ve renk. anlam kısmını çözmüştüm tavsiye etmem.
limit. anlam kısmını çözmüştüm zor diye hatırlıyorum.
merkez. anlam kısmını çözmüştüm kaliteliydi bence.
yayın denizi. çözdüm ben ama almaya gerek yok ygs den kalma.
yayın denizi el kitabı kullandım dil bilgisinde. gazete kağıdından yapılma sanırım. tavsiye etmem. dersanede öğrendim genel olarak dil bilgisini ama.
tyt tarih
polimat diye bir şey bitirmiştim. çözmeyin paragraf sorusu koymuşlar diye hatırlıyorum. daha sonra 3 adım tarihi konularını seçerek çözdüm.
konu kısmını ilk kısımda bahsettiğim ramazan yetgin + selami yalçınla yaptım. biraz da genel kültür olsun diye.
tyt coğrafya.
supara çözdüm eski bir basımdı. 3d çözen arkadaşlar çok övmüştü ona bakabilirsiniz.
konu kısmını üstte bahsettiğim 30 video bayram meral ile yaptım.
tyt felsefe.
konu anlatımlı bir kitap aldım, elimdeki kitaplarla birlikte götürdüm. ek bir kaynak çözmedim ama konu kısmında çok sağlam geçtim biraz da ilgim olduğundan.
tyt din
konu anlatımını okuldan aldığım bi konu anlatımıyla yaptım. ek bir şey çözmedim.
tyt mat.
diğer dersler kadar önem vermedim. zaten yapıyordum.
apotemi problemler. abartıldığı kadar zor değil. konu anlatım kısımlarını çözüp bitirdim bana klasik gelmişti soruları.
orijinal. eski bir versiyonunun en başlarını çözmüştüm. herhangi bir sayısalcı için yararsız. problem kısmı güzelmiş duyduğuma göre.
tyt fizik
vaf. çözmeyin.
yanıt tyt fizik seti. zor bunu bilerek çözün. kaliteli.
3d. orta üstü bir kaynak. çözün.
3 adım. soruları güzel değil çok temeldi ama sınavda da böyle geldi:(
tyt kimya.
palme güzel gibi de gerek yok tyt kimya gibi bir ders için.
merkez çözdüm ben, ince herhangi bi kitap seçin siz de.
palmenin fasikülleri vardı. ben çözdüm siz çözmeyin.
tyt biyo.
yayın denizi. zor ve biraz saçma. çözmeyin.
palme. temiz kaliteli. çözün.
testokul bulaşmayın.
şu an aklıma gelmeyen muhtemelen daha çok kitap çözmüşümdür ama bunlar size bir yol gösterecektir o yüzden bırakıyorum tyt yi.
-
ayt mat.
orijinal. abartıldığı kadar zor değil. ben eski basımı çözmüştüm güzeldi ama abartıldığı kadar değil.
karekök. güzel çözün türev kısmı çok iyi.
3d. mavilerin sonları hariç sevmemiştim.
345. zor testlerini çözdüm güzeldi ilk öğrenmek için.
eksen baba testler. çözülmeli. en azından denenmeli.
barış çelenk. çözmeye vakit bulamadım ama güzeldi başları.
apotemi fasikülleri. analitik hariç hepsini çözdüm. kaliteli çözülmeli.
orijinal 11. sınıf konuları fasikülü ve integral. integralin gideri var ama ilki gereksiz. orijinal fasikülleri kırmızıların son testleri hariç çok temel düzey kaçıyo bir süre sonra.
acil limit fasikülü. güzeldi diye hatırlıyorum.
karekök lti fasikülü. çözmeyin çöp.
karekök analitik. gideri var ama gerek yok.
ekstremum fasikülleri. soru tarzı biraz farklı ama çözülebilir. ben çözmüşütm hepsini.
çap 11. sınıf. gairp soruları var 11 ler çözsün.
karekök zoru bankaları. arada açıp çözüyordum. gerek yok yks adına.
aydın limit. gerek yok.
eis 3. fasikül. çözmeye gerek yok.
tammat geometri. gerek yok.
karekök lys geometri. güzel çözün.
birey c geometri. çözün.
eski nesil geometri bilmeden yeni nesil zor çözersiniz.
çözmediklerim. çap bakılabilir. aynı şekilde acil. endemik duydum ama bilmiyorum tam.
daha detayli kitap analizi: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156404044
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jroptog -- 24 Temmuz 2023; 21:25:7 >
-
ayt fizik.
3d. çözün.
limit kronometre. gerek yok.
mf kazanım. farklı soru görmek için çözülebilir.
aydın. bahsedildiği kadar zor değil. mekanik kısmı hariç vasat.
apotemi modern fizik. çözün.
eis fizik fasikülleri. başlangıç için uygun.
aydın 11. 2 kitap var ve değişik kitaplar. çözün demem.
bilgi sarmal 11. güzel çözün.
endemik 11. çözmeyin.
çözmediğim ama duyduğum kitaplar: egzersiz, yayın denizi, nihat bilgin, çap fasikülleri.
11. sınıf kitaplarını yazın çözdüm onu eklemem lazım.
yarın devam edelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jroptog -- 20 Haziran 2023; 2:12:15 > -
ayt kimya.
palme. çözün.
aydın. denge vce elektrokimya kısımları iyi. çözün.
3d. ben çözdüm siz çözmeyin.
apotemi modern kimya. çözün.
palme organik. çözün.
11 bilgi sarmal. çözün.
11 palme fen lisesi. zor ve çok çok işlemli. çözmeyin.
11 orbital. çözün güzel.
çözmediğim ama duyduğum kitaplar: toprak, orbital, bilgi sarmal. toprak çözmek isterdim farklı soru arayanlar bakabilir.
-
ayt biyo.
palme. çözün.
bilgi sarmal tyt ayt biyo. zor ama saçma bir kitap bence.
paraf. bitiremedim keşke daha önce çözseydim. anadolu mebin soru bankası bu. ne eksik ne fazla. mutlaka çözülmeli.
3d. sistemler kısmı güzel onun dışında vasat bir kitap.
apotemi modern biyo. kesin çözülmeli.
apotemi sistemler. eski sorular var. çözmeyin.
hız ve renk. çözün.
palme 11 fen. çözün. temiz kolay.
biyotik 11. çözün yine temiz kolay.
biyo adına soru çözmektesnse konu çalışması yapmaya özen gösterin. ilk aylarda nerden çalşıştığınızın çok önemi yok ama son 2 ay mebden çalışın. bilgileri derecelendirin, bu bilginin gelme olasılığı düşük-yüksek gibi. ben 3 sınıfa ayırıp bilgileri kategorilendirmiştim. tekrar yapacağım zaman bu kategorilere göre yapıyordum. bir başka tavsiye sistemler konusunda, konulara farklı açılardan yaklaşma. biz sistemleri ayrı ayrı görüyoruz. birkaç defa böyle çalıştıktan sonra siz sistemleri bir de şöyle çalışın. tüm hormonlar, tüm yapılar, tüm tepkimeler vs vs. bu sayede konu aklınızda daha kalıcı olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jroptog -- 20 Haziran 2023; 14:26:48 >
-
ayt mat denemeleri.
herhangi bir denemeyi sondan başlayarak çözün. seviyenin düştüğü yerde bırakın.
3d. güzel çözün.
aydın. en kaliteli buydu çözün.
orijinal. hepsini çözemedim ama geosu güzeldi çözün.
paraf. bir iki tane çözebildim yeni nesil işini biraz abartmışlar gibi geldi.
bilgi sarmal. yine bitiremedim. hem 2023 hem 2020 versiyonunu çözdüm elimde vardı. 2020 versiyonu çöp. 2023 versiyonunu çözün güzel.
çapup. çözün garip soruları var.
sonuç derece. the killing road önerisiyle aldım ama çöp.
barış çelenk. çözün güzel anlaması zor soruları.
apotemi. kaliteli çözün.
trimat. çöp almayın.
-
ayt fizik denemeleri
ertan sinan. güzel zor değil ama kaliteli.
aydın. zor çözmeyin. biraz müfredat dışı.
bilgi sarmal. çözün.
paraf. çözün.
3d ayt fizik. çözün güzel.
yayın denizi. çözün güzel.
özcan aykın. bazı sorular saçma ama güzel. çözülür.
kondisyon. güzel çözülür.
çapup. çözün kaliteli ve zor.
palme 2020. standart sorular gerek yok.
duyduklarım: nihat bilgin ve egzersiz. bu egzersize hiç bakamadım çok geç duydum adını. yorumu olan varsa eklerse çok iyi olur.
-
ayt kimya denemeleri.
paraf. çözün.
palme. soruları garip ama çözülür.
çapup. çözün.
orbital. zor deniyor ama bana en kolayı bu gelmişti.
bilgi sarmal. çözün.
aydın. çözün öğretici.
3d. çözün.
çözemediğim ama duyduğum: yayın denizi, miray, toprak.
-
ayt biyoloji denemeleri.
çapup. çöp.
bilgi sarmal. çözün.
paraf. gerek yok.
aydın. gerek yok.
palme. çözün.
3d. çözün.
çok çözmemişim şimdi fark ettim.
duyduğum: biyotik, yayın denizi.
-
ayt fen genel.
çapup. çözün. direkt ayt denemeleriyle ortak sorular vardı diye hatırlıyorum çok emin değilim.
toprak. çözün.
3d. gerek yok. kolay.
apotemi çözün. dili kötü.
yine burada da çok çözmemişim.
duyduklarım: 345, nitelik.
-
yıl boyu netlerden bahsedelim. ben paket deneme çözmüyordum. telegramda bulduğum pdf kanallarından tg denemeleri çıkartıyordum. özdebir, limit, 3d, 345 vs çözüyordum devamlı.
tyt
temmuz başında girdiğim tyt lerde 105-110 arası yapıyordum. tabii zor denemelerde 100-105 arası oluyordu. yaz aylarında girdiğim denemeler sene içi tg geneli denemeler kadar ölçücü değil o yüzden ölçüt almayın.
ağustos eylül ekim bu aralıklarda devam etti. haftada bir bazen iki denemeye giriyordum.
kasım ayı benim için zirveydi. üst üste 2 3 sınavda 118.75 civarı gördüm. ardından düştü netler 110 civarlarına.
aralık ve ocak. 110+ sabitlemeye çalıştığım dönemler. özellikle ocak sonunda kısa seri deneme süreci çok faydalı oldu ve sabitledim.
şubat mart. 110+ devam.
nisan. ilk tyt tam net. özdebir y227.
mayıs ve haziran. zaten günlükten görürsünüz. sınavdan önce 3d tg5 fulledim ama sınava yaramadı:(
yıl boyu tg sınavlarda (özdebir,3d) ilk 100, ilk 200 de oluyordum. yerim devamlı değişiyordu bu sıralamalarda.
sınav anı. günlükten de göreceğiniz üzere ösym türkçesi konusunda çok endişeliydim. sınavda beni çok şaşırttı türkçe, panikledim. okuduğumu anlayamadım, panikledim ve daha da anlaşılmaz oldu. türkçeye 3 defa ara verdim sanırım. bu diğer derslere de yansıdı. rahat rahat girer çıkarım dediğim sınavdan zor çıktım.
ayt
ilk genel denememi aralık başında okulda çözdüm. 69 gelmişti. konular zaten bittikten sonra 75+ geliyordu hep. ayt genel denemeleri adına çok sıkıntı yaşamazsınız zaten çok farklı sorular gelmiyor.
sınav anı. rahat rahat çözdüm. daha önce karşılaşmadığım yeni bir soruyla sınavda karşılaşmadım. matta bir adet dikkat hatam var maalesef.
-
3 adımlar, meb denemeleri.
3 adımlar güzel, başlangıç için çözün geçin zaten kısa kitaplar.
meb denemelerinde güzel sorular da var hatalı soru ve cevap anahtarları da. çok geç yayınlandı bu sene o yüzden tam bir değerlendirme yapacak vaktim olmadı ama piyasadaki kaynakları tercih etmeniz iyi olacaktır.
bende yazıcı vardı. çoğu çözeceğim şeyi bu yolla çözdüm denemeleri. vs. dolap gibi sitelerde kaynakları çok iyi fiyata alabilirsiniz. fiyatlar çok uçuk maalesef.
yks sistemind her sene türkçe zor oluyor. bunu bilerek türkçe çalışın, paragraf çözün. matematik, fen vs derslerine yüklenmenize gerek yokmuş bu sene onu gördük maalesef. ben 2021 gibi bir sınava hazırlanıyordum ama tam tersi geldi. pişman mıyım, kesinlikle değilim. tekrar olsa yine bu kadar çözer ve çalışırdım. çok çözmek hakkında da, sene başında tavsiye konularında gördüğüm onlarca kitap beni korkutuyordu. 1 yıl içinde emin olun ki siz de çözeceksiniz bu kadar. çözerken hiç fark etmiyorsunuz.
yanlış yaptığım soruları kesip biriktirdim aralıktan itibaren. geri dönmeye çok fırsat bulamadım ama siz yapın belki bakarsınız. sevdiğim soruları vs de biriktiriyordum.
son aylarda çok ve hızlı soru çözmekten dolayı artık sorular üzerine düşünemiyordum. çözümü hakkında bir fikrim yok.
motivasyon hakkında.
ilk başlarda motivasyon çalışmak için gerekli ve yeterli gibi görünebilir. ama sonlara doğru bu yetmiyor. ben de bir hedefle başlamıştım ama sene içinde pek aklıma gelmezdi. sadece çalışırdım önünü arkasını düşünmeden. son aylarda özellikle masa başına oturmak için motivasyon çok yetersiz.
insanların çalışma konusunda düşüncelerini, netlerini önemsemeyin.
saçma sapan denemelere takılmayın.
sene içinde tempomu çokça değiştirdim. sıkılmaktan böyle kurtuluyordum.
masa lambası kullanın. aydınlık ortamda çalışın.
etüte oturduğpunuzda ne çalışacağınıza karar vermekte zorlanıyorsanız plan hazırlayın. yoksa çok zaman kaybedersiniz.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153367224
https://forum.donanimhaber.com/the-killing-road-un-tavsiye-konusu-y-tyt-99-y-say-111--144769913
https://forum.donanimhaber.com/jhaer-ys-say-18-tavsiyelerim--144807201
https://forum.donanimhaber.com/tm-ciler-soru-sorabilirler-phos-y-ea-7--144819275#144819275
https://forum.donanimhaber.com/hoppel-tavsiye-konusu-say-32k-ham-1246--156562941
Lisede matematik olimpiyatı çalıştım uzun süre, belli bir yere de geldim. fiziğe de ilgi duydum. değerlendirmeleri bu çerçevede okuyun-anlayın.
burada aklıma gelen kitapları yazdım. muhtemelen daha çözdüm ama aklıma gelmiyor şu an. sizin sorularınız varsa sorabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jroptog -- 11 Ağustos 2023; 21:13:56 >
-
https://forum.donanimhaber.com/ea-110-soru-cevap--154928704-3
https://forum.donanimhaber.com/turkiye-ea-7-si-tyt-33-suyum-tavsiyeler--139213728
https://ihtisastramvayi.com canınız sıkıldıkça okuyun.
https://forum.donanimhaber.com/derece-yapanlarin-kolpaciligi--155327213
https://forum.donanimhaber.com/matci-tavsiye-konusu-ve-soru-cevap-y-say-016--150326084
hızlı okuma link:
https://www.youtube.com/watch?v=Q48xLpN14qA
spreederda kullanmak için meb kitaplarının okuduğunuz bölümlerini kullanabilirsiniz.
forumda güncel deneme önerileri : https://forum.donanimhaber.com/guncel-kafasi-karisiklara-matematik-brans-denemeleri-listesi-tyt-fen-ve-sosyal-eklendi--151862164
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jroptog -- 20 Haziran 2023; 18:33:22 >
-
Up güzel konu elinize sağlık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
teşekkürler.
Meb kitapları hakkında. ben hem aandolu hem fen lisesi kitaplarını taradım.
sayısalcılar için ayt mat bilmiyorum bakan da görmedim hiç.
ayt fizik. anadolu kitabı.
ayt kimya. fen lisesi.
ayt biyo. anadolu ve fen lisesinin birbirinden üstün olduğu yerler var. ben ikisini de detaylı inceledim ama sizin yerinizde olsam feni es geçer anadoluya bakardım, fende bazı yerler çok çok detaylı. not çıkararak çalışın bu kitabı. paraf biyoloji de konu çalıştıktan hemen sonra çözülsün. ne kadar benzediğini göreceksiniz bazı saçma sorular harici.
meb tekrar testleri.
bu testler güzel değil. boşa vakit kaybetmeyin.
aleslerr hakkında.
2019 dan itibaren tüm hepsini çözdüm. bana yaramıştı.
paragraf kitabı-düzenli paragraf çözmek.
düzenli çözdüm yararını gördüm. keşke sene başından beri çözseymişim.
paragraf kitabı olarak 345 sıfır risk var. apotemi paragraf güzel değil. informal çıkmış sorular kitabı alın bir de. en iyisi o.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jroptog -- 3 Eylül 2023; 18:27:22 >
-
not tutmak hakkında.
not tutarken seviyenize ve çalışmak istediğiniz öncüllere göre yazılacakları seçin. Ben biyo adına aynı konudan yazın aldığım not, kışın ve nisanda aldığım notlar aynı değil. hepsinde bir önceki gelişmemi göz önüne alarak eksik olduğum yerleri düşünerek yazıyordum. not tutarken shorthandler kullanabilirsiniz işinizi kolaylaştırır. notu ezberlemek için birkaç parçaya bölün ve parçalara sembol verin. bir iki defa okuyun. kağıdı kapatıp her bir parçayı tekrar edin, bu sırada sembolleri sırayla yazın kenara. semboller anahtar özellikleri simgelesin. sonra notu tekrar etmek istediğinizde sembollere bakıp aklınızdan geçirin bilgileri.
duvara not asmak vs ben yaptım ama efektif olmadı pek. dönüp 5 defa bakmamışımdır.
sene içinde, yazın öğrendiğim bazı küçük ve çok temel bilgiyi unutuyordum. mesela prokaryotların n kromozom olayını unutmuştum. bu tarz şeyler genelde çok kolay vs denilip üstünden geçildiği için oluyor bu. böyle bir şeyin olmaması için bu zamanlar böyle bilgilere dikkat etmeli.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
up son 2 senenin en faydalı tavsiye konusu olabilir nasıl tutmamış bu konu
|
Benzer içerikler
- bilkent kapsamlı burs
- acil matematik zor mu
- diş hekimliği pişmanlıktır
- 1 günde kaç ders çalışılmalı
- 3d tyt matematik zor mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X