Şimdi Ara

Yks birincisinin diplomat olmak istemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YKSBİRİNCISIOLACAKADAM Y kullanıcısına yanıt
    TM alanları katma değer yaratmıyor. Bakanlar milletvekilleri de ülkede çok söz sahibi değil şuanda. Bu açıdan ASELSANa vasıflı insanları almak zorundalar çünkü orda bir üretim söz konusu ve aptal insanlar katma değer üretemez. Silahlar patladığına kimin kimi koruyacağı önemli olduğu için siyasi idari konumlara kendinden adamları getirmek vasıftan önemli
  • +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 29 Mart 2021; 1:31:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizene kardeşim herkes sizin gibi ülkeyi terk etmek istemiyor olabilir. devlete böyle adamlar da lazım.
  • Boşuna yazdığımı bile bile, son kez cevap yazıyorum. O bahsettiğin ASELSAN da çok bir işe yaramıyor. Gelişmiş herhangi bir ülkenin mühendisleri ile kıyaslayınca oradakiler sıfır kalıyorlar. Çünkü orada çalışan mühendisler, zeki ve çalışkan olsalar da, rezalet bir eğitim almışlar. Vizyonları ve entelektüel kapasiteleri dar. Ayrıca onları yöneten kişiler de ayrı bir rezil. Bunun sebebi direkt olarak milli eğitim bakanlığıdır. Daha başka örnekler de verebilirim ama uzatmayayım burayı.

Ülkedeki siyasiler iyi olsa, ülke pek çok alanda otomatik olarak iyi olur. Oradaki bir kişi, komple tüm ülkeyi etkileyebiliyor çünkü. Ayrıca zaten siyasiler iyi olduğu zaman, silah da patlamaz merak etme. Zaten vasıflı adam da işine gelen kişileri değil, devleti korur direkt.

Yani siyasiler vasıflı insanlar değil doğru, ama vasıflı insanlardan seçilmek zorunda. Yoksa Türkiye'nin durumu sonsuza kadar senin de bahsettiğin yerde kalır. Hatta daha da kötüye gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKSBİRİNCISIOLACAKADAM -- 20 Temmuz 2019; 11:22:31 >

• YKSBİRİNCISIOLACAKADAM Y kullanıcısına yanıt
    ASELSAN konusunda haklısın. Ben zaten sistemi savunmuyorum sadece şuanki sistemde EA alanlarında torpil dönmesinin ve beklememenin saçmalığının sebebini söylüyorum. Şuan silahlar patlayınca kimin kimin arkasında duracağı önemli mevcut kişiler için. Ben de sadece kendimi düşünsem siyasi idari pozisyonlara torpille alırdım çünki yarın bir işim düşünce o konumdaki adamlara ihtiyacım olacak. Ama aptal insanları ASELSANa alsam bana çok fayda etmez oraya zeki köleler üstlerini kendimden adamlar alıp sömürmek daha mantıklı. Bu yüzden İİBF okuyup liyakat beklemek saçma
  • İşte birilerinin gelip, sadece kendini düşünen adamları oradan söküp atması gerekiyor. Zaten iş yok vs. diye kimse bu işe kalkışmazsa sonsuza kadar bunlara mahkum oluruz. Belki de gün gelecek, bu senenin birincisi bir şeyleri değiştiren kişi olacak, nereden bilebiliriz?

Zaten hepsini geçtim, bu kişi eğitim hayatında da başarılı olduğu takdirde isterse yurt dışına da gidebilir yani.

• Yks birincisine akıl veriyorlar

Adama kim bilir kaç kişi rehberlik ediyordur şuan.

• quote:

Orijinalden alıntı: IT Engineer

Yks birincisine akıl veriyorlar

Bundan birkaç yıl önce 2012 birincisiydi sanırım Moleküler Biyoloji seçti. 2 sene sonra bu alandan hiçbişi olmaz deyip Tıba geçti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IT Engineer

Yks birincisine akıl veriyorlar

Memurlar.Net
    FET� D��i�leri'nde b�yle kadrola�m��
    https://www.memurlar.net/haber/843769/feto-disisleri-nde-boyle-kadrolasmis.html

• Belki dayısı var

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F92CEA8E2

Kardeşim Diplomatlık elzem bir iş değil. İleri Mühendislik gibi işleri sadece zeki insanlar yapabiliyor ancak EA bölümlerindeki işleri aptal bi insanda yapabilir. Aptal bir insan savcı hakim olsa yine bir şekilde bi sonuç çıkar ama ASELSANda herkes aptal olsa üretim olmaz vb. gibi. Bu açıdan EA bölümlerinde devlette bir kademe de torpille alması mantıklı
    zxckjzxhckjhzxkjch ŞAKA MI BU
  • Şakaysa komik şaka değilse durumun ciddi en yakın sürede bir doktora görün.

Allahım bu ne? Adam diplomatlık elzem bir iş değil demiş. Yok artık. Ulan diplomatlıktan bahsediyorsun. Bırak günümüzü tarihin en önemli mesleklerinden biri. Bu nasıl bi egodur ki kadim bi meslek olan diplomatlığı küçümsüyorsun? Ulan bu mf lerin tm leri ve tm mesleklerini bu kadar küçümsemesi aptallıktır. Başka açıklaması yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: bremisch

Diplomatların devletin diğer kademelerinde olduğu gibi torpille atandığını düşünebilirsiniz ama öyle değil. Diplomatlık kesinlikle meziyet gerektiren ve hata kabul etmeyen bir mevki olduğu için mecburen liyakat usulüyle seçiliyorlar fakat ben de bu çocuğun diplomat olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü diplomatlık; elit olmayı, girişken olmayı, dünyanın birçok ülkesini gezmiş olmayı gerektirir.
    saydığınız meziyetlerin kesinlikle olması gerekir ama burası türkiye
  • Juncker kullanıcısına yanıt
    Memurlar.Net
    FET� D��i�leri'nde b�yle kadrola�m��
    https://www.memurlar.net/haber/843769/feto-disisleri-nde-boyle-kadrolasmis.html

Dışişleri Bakanlığında son 10 yıl içerisinde göreve başlayan diplomat adaylarına yönelik FETÖ operasyonları devam ediyor.

Adli birimlerden edinilen bilgilere göre, FETÖ 2010-2011- /2012-2013 yıllarında Dışişleri Bakanlığının yapmış olduğu aday meslek memurluğu sınav sorularını ele geçirerek örgüt üyelerine dağıtmış. Soruşturma süreçlerinde, İtirafçı olan 15 diplomat, çalışma evlerinde, mahrem imamların kendilerine sınav sorularını verdiğini itiraf etti.

275 DİPLOMATIN 249'U FETÖ'CÜ

Bu dönemde sınavı kazanan 275 diplomattan 249'u FETÖ'cü olduğu tespit edildi.

Sınava girecek olan FETÖ üyeliri, sınava hazırlandırıldı, mülakat yapıldı, kompozisyon yazdırılıp ezberletildi, cevap anahtarları işaretlenerek, sınavlarda usulsüzlük yapıldı.

-------
    Senin Mozambiğe Angolaya gönderdiğin diplomatın niteliğinin ne önemi var? Katma değeri yok faydası yok

• Juncker kullanıcısına yanıt
    Kardeşim, senin kibrin zaten üslubundan belli oluyor. Dünyayı Katma Değer döndürüyor, Dünya Tarihleri,İngiliz Edebiyatları döndürmüyor biraz düşün bunları
  • Bak yazmayayım yazmayayım diyordum ama dayanamadım.

Bak güzel kardeşim katma değer demek üretim demek. Ürettiğinin ülkene faydalı olabilmesi için ihraç etmen gerek. Sonuçta vitrin süsü olsun diye üretmiyorsun. Peki bunu kim ihraç edecek? Bil bakalım kim? Tabi ki diplomat. Tabi ki diplomatın tek görevi bu değil. Mesela bi kaç sene önce rusyayla uçak krizi oldu. Peki rusların ülkemize tankla tüfekle girmesini engelleyen şey neydi. Tabi ki diplomasi. Mesela yine gündemimizde ülkemiz için önemli olan sözde ermeni soykırımı var. Bunu kabul etmemiz halinde toprak kaybetmemize kadar uzanacak yaptırımlar var. Peki bunu diğer ülkelere anlatıp bizi savunacak olan kim? Diplomatlar. Şu an ki gündemimize bakalım s400 meselesi var. Abd bize ciddi yaptırımlar uygulayacak. Eğer bu yaptırımlar olursa düşeceğimiz durumu anlatmama gerek yok. Bunu engelleyecek olan ne? Diplomasi. Daha birsürü örnek verebilirim.
    Bak farkettiysen ne kadar basit bi şekilde anlatıyorum çocuğa anlatır gibi ki anlayasın. Şimdi aselsanda ki mühendis mi daha önemli yoksa diplomat mı, hakim mi, savcı mı? Bunlar boş ve aptalca tartışmalar. Bi ülkenin bunların hepsine de ihtiyacı var. Bir doktorada ihtiyacımız var bir berberede bir fırıncıyada. Hadi söyle bakalım bi mesleği diğerinden üstün gören sen mi kibirli oluyon yoksa ben mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juncker -- 23 Temmuz 2019; 17:41:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Juncker

Bak yazmayayım yazmayayım diyordum ama dayanamadım.

Bak güzel kardeşim katma değer demek üretim demek. Ürettiğinin ülkene faydalı olabilmesi için ihraç etmen gerek. Sonuçta vitrin süsü olsun diye üretmiyorsun. Peki bunu kim ihraç edecek? Bil bakalım kim? Tabi ki diplomat. Tabi ki diplomatın tek görevi bu değil. Mesela bi kaç sene önce rusyayla uçak krizi oldu. Peki rusların ülkemize tankla tüfekle girmesini engelleyen şey neydi. Tabi ki diplomasi. Mesela yine gündemimizde ülkemiz için önemli olan sözde ermeni soykırımı var. Bunu kabul etmemiz halinde toprak kaybetmemize kadar uzanacak yaptırımlar var. Peki bunu diğer ülkelere anlatıp bizi savunacak olan kim? Diplomatlar. Şu an ki gündemimize bakalım s400 meselesi var. Abd bize ciddi yaptırımlar uygulayacak. Eğer bu yaptırımlar olursa düşeceğimiz durumu anlatmama gerek yok. Bunu engelleyecek olan ne? Diplomasi. Daha birsürü örnek verebilirim.
    Bak farkettiysen ne kadar basit bi şekilde anlatıyorum çocuğa anlatır gibi ki anlayasın. Şimdi aselsanda ki mühendis mi daha önemli yoksa diplomat mı, hakim mi, savcı mı? Bunlar boş ve aptalca tartışmalar. Bi ülkenin bunların hepsine de ihtiyacı var. Bir doktorada ihtiyacımız var bir berberede bir fırıncıyada. Hadi söyle bakalım bi mesleği diğerinden üstün gören sen mi kibirli oluyon yoksa ben mi?
    Rusya savaş mı açıcak düzgün diplomatlarımız olmasa? Zaten yok şuan ama açmadılar. Sen iyi ürün üretimi yap zaten herkese ihraç edersin merak etme. Teknolojiyi alan dünyayı yönetir ülkelerle ilişkileri bir şekilde kurarsın. Zaten 190 küsur ülke var bunların taş çatlasa 20-30 tanesi önemli senin için Madagaskarla mesela ne kadar ilişkin olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayisalciyim ve aşırı salakca düşündüğünü söylemek zorundayım.

• Yok yok anladım. Sen sıkıntılıymışsın. Sana ayırdığım vaktime yazık. Diplomasinin gereksiz olduğunu savunan adamı ilk defa görüyorum. D İ P L O M A S İ. yazık cidden.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.