cidden zor |
yks de ilk 20 bine girmek (mf) cidden zor mu ? (2. sayfa)
-
-
Ahahhaahah komiq -
MamiSTARK mısın ciddi süle -
Kardeşim mf'de 3200 sıralama yapan birisi olarak söylüyorum, ilk 20 bin gayet basit. Benim 20bin lere takılan arkadaşlarım çok oldu. Hepsi yarım yamalak çalışan, üşengeç heriflerdi. Geçmişin nasıl olursa olsun, Şu kalan sürede adam akıllı çalışırsan ilk 20 bine girememe ihtimalin yok. Adam akıllı çalışmadan kastım ne açıklayayım. Öncelikle verimli çalışacaksın, öyle sana çok puan getirmeyecek saçma sosyal konularına çok kafa yormayacaksın ( 4 yanlış 1 boşum var sosyalde ama ayt mat full tyt mat 1 y ). Mf için en kolay yoldan puan toplama yolu Ayt'dir. Burada bazı m*zunlar son birkaç ay kasarak ayt bitirmeye çalışıyor takma sen onları. Ben ayt'ye daha dönem başlamadan başladım. Öğrendiğin her konuyu tekrar listene al ve o tekrar listeni sürekli baştan sona bitir. Örneğin 11. Sınıf + Trigonometri ile mi başladın tekrara, o konuları 1 kitaptan bitir sonra yeni öğrendiğin konular ile tekrardan bir tura başla. Bunu bütün fen konularında da yapacaksın ve bu tur atmaya her gün devam edeceksin ! 30 40 soru da olsa tüm ayt derslerini gün içerisinde çözeceksin yoksa bütün soru tiplerini öğrenmen ve ezberlemen çok zor. Ayt den sonra tyt'den en kârlı kısma odaklanacaksın. Bu kişiden kişiye değişebilir. Mesela benim türkçe kısmım rezildi ve oraya çalışmam hem süre artırmam hem de net artırmam açısından çok kârlıydı. O yüzden türkçe kastım. Sosyali dershanede takip ettim ve son 1 ay kastım sadece.
Çalışma planın bu şekil tamamen sınav odaklı olursa ve hiç ara vermeden çalışırsan ilk 20 bine girmemen çok zor.
-
Kardeşim burada nice derece yapıp üniye kapağı atmasına rağmen trollük yapmaya devam eden herifler var.
Anlatabilmişimdir umarım. -
yuh hocam o tyt ne 27k yapmak için aytyi fullediniz heralde -
Eyw kral -
Abi kaç saat çalışırdın verimli bir şekilde saat cidden önemlimi -
Sizin muhtemelen iyi bir temeliniz vardı bence . 160k yaptığınız sınavda belki sizi olumsuz etkileyen bir şey olmuştur . Tyt yi anlarım da aytde çok fazla konu var . Sadece konulara hızlı çalışıp çok az soru çözüp bu sıralamayı yapmak bence zor . -
hocam bi sınav anı talihsizliği diyelim benim için çok kötü bir ortamda girdim sınava ve performansımın yarısını bile gösteremedim sınav anında ne yazık ki türkçe zordu eyvallah ama 17 yanlış yaptım türkçe den sen düşün yani üstelik 1.5 saat falan da vakit harcadım
-
Bu sene ilk 20 bine girmiş biri olarak gayet basitti. Herkesin fule yakın yaptığı matematikte aptal aptal hatalar yapmasam çok daha iyi olacaktı. Adamakıllı çalışmamıştım. Son korona döneminin çoğunda da yattım. Böyle olan çok fazla kişi var. Köpek gibi çalışıp giremeyen insan sayısı da çok. Bunu belirleyecek olan senin kapasiten, geçmişin, ilgi alanların vs yüzlerce şey var.
Yakın arkadaşlarımdan biri benden de az çalışarak 20 küsür bin yaptı. 5 sene önce sınav olmadan aylar önce mezuna kalmaya karar veren abim sınava 1 ay kala tamamen çalışmayı bırakarak (mayısta dayım ölmüştü) 30 bininci oldu. -
quote:
Orijinalden alıntı: ayetulkubra
Sizin muhtemelen iyi bir temeliniz vardı bence . 160k yaptığınız sınavda belki sizi olumsuz etkileyen bir şey olmuştur . Tyt yi anlarım da aytde çok fazla konu var . Sadece konulara hızlı çalışıp çok az soru çözüp bu sıralamayı yapmak bence zor .20tr 5sos 28-30 mat 15 de fen yaptın yani 68-70 tyt yapmışım tyt de sos ve tr düşüktü tyt mat ve fen iyiydi o yüzden ufak bi tekrar yaptım 20gün kadar sonra 90gibi oldu 91falan geldi tyt için evet dikkatsizlikten odaklanamamaktan kaybetmiş olabilirim ama Ayt de Bilgi olmadan yapılmıyor 18-20 ayt mat 10 gibi fen yapmıştım Mat için acil fasikülleri kullandın 32 yaptım fende esş Oktay hoca ve palme konu anlatımdan hallettim kitaplardaki konu testlerini de çözmedim hatta 6tyt denemesi 2 ayt denemesi dışında deneme de çözmedim süre kalmamıştı sınav öne alındığı için fen dediğim gibi zaten ayrıntılı anlattıkları için öğreniyor insan soruya gerek duymadım 160 bin zaten öyle sıfır değildim 200 soruda 100 yapmışım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yaptın mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
zor
-
quote:
Orijinalden alıntı: selimgero
Yaptın mıAlıntı yap da mobilden de okuyalım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
N'oldu sonra, hedefine ulaştıysan ve hâlâ hayattaysan yks süreciki tecrübelerini paylaşır mısın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
21 sınavı mı hocam ?
-
mesaj tarihi 2020 hocam
-
kime ve neye göre zor? temelin yoksa çok zor, varsa düzenli çalışma ile yapılır. temeli zayıf olan ve aşırı çalışan arkadaşlarım sıralamamın yanına yaklaşamadılar mesela.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X