Şimdi Ara

YKS Sınavı-Üniversite işini abartmayın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar bu sınav gerçekten kafaya takılacak veya gereksiz stres yapılacak birşey olarak görmeyin. Ben de bir ara cidden takıntı yapmıştım ama gerek yok. YKS sınavı hayatımızın %1-2'si bile değil, hayatta yapılacak çok şeyler var. Girin, çıkın gerekirse mezuna kalın ama büyük bir olay olarak görmeyin asla. Bana da mezun yolu gözüktü galiba, bir şekilde yeniden sınava hazırlanacağım gibi duruyor. Ama artık kafaya takmamam gerektiğini fark ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Universitede de goreceğiniz şeyi soyluyorum:

Universite oyle bilim öğrendiğiniz, bir sonraki Bill Gates olacağınız falan bir yer değil. Sırf işe girmek veya yurt dışına gidebilmek için diploma denen kağıdı almak uğrunda hiç ilgilenmediğiniz ve işinize yaramaycak dersleri zorla aldığınız bir yer. Çoğu dersi de, sınavdan sonra unutmak için internetten çalışıp öğreneceksiniz. Sistem gayet lise mantığıyla ve ezber ağırlıklı ilerliyor beklentilerinizi düşük tutun, pratik beceriler kazanmayı beklemeyin.

Neyse soyleyecek çok şey var, ama kısaaca bu sınavı hayatınızın odağına koymamaya çalışın. Sınavdan sonra okulda daha net goruyorum; iyi sıralama yapanlarda da bir suru kafası çalışmayan, yıllarca ezber yapıp bir yerlere gelen insanlar var, bunlara hocalar da dahil.

• off hocam hayat çok zor 50 bine yazılcak bölüm yok ne yapın edin güzel sıralama yapın

• bence hayatımızda girdiğimiz en önemli sınav.

• Haklısınız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O kadar önemli değilse hayatın %1ini oluşturuyorsa 70 yıllık hayatının 1 yılını daha neden veriyorsun ki.

Hayatımızda girdiğimiz en önemli sınav bu

• bir tık teselli bir tık da doğru

• Karambayi özledim bu postlarin en kralını atıyordu ah be karamba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss için dershane tercihi?
    16 yıl önce açıldı
    YKS SENESİ STAJ SAÇMALIĞI
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bundan sonraki hayatın bu sınav sonucuna bağlı, evet gerçekten önemsizmiş dimi?

• Ada Lovelace A kullanıcısına yanıt

Hocam hedefiniz neydi bölüm olarak

• Bir tık doğru ama bundan sonraki hayatinda -yüksek ihtimalle- yapacagin iş ve muhatap olacağın cevreyi gidecegin universite belirleyecek.

• Sınavın kendisi hayatın %1'i, edineceğin meslek ise hayatın tamamı. Bu sınavda elde ettiğin başarı senin ileride elde edeceğin mesleği etkiler tabi ki fakat tamamen değil. Ünide yöneleceğin alan, yapacağın yüksek lisans veya kuracağın bir iş senin mesleğini asıl etkileyecek olan sey, sınav sadece bir araç burada.

• Diplomasız Cumhurbaşkanı bile olabiliyorsun dostum sana eğitim hayatında kimse bundan bahsetmez

• Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

Teselli olarak görmeyin hocam bunu asla. 3.Dünya ülkelerinde veya Asya ülkelerinde öğrenciler birer köle muamelesi görüyor. Girdiğin sınavlar, elde ettiğin başarılar sonucunda insanlar tarafından ölçülüyorsun malesef fakat bu gerçek bir etmen değil. İleride yaşayacağımız hayatı üniversitenin içinde veya yüksek lisans ile belirleyeceğiz.

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

4 sene top tier ünide hayvan gibi çalışıp en sonunda iş aramaya başlarken, zattiri zort özel üniden mezun olan ve birseye aklı yetmeyen zübbe çocuğunun benden daha iyi bir hayat yasadığını fark edince gelen pişmanlık  

• Sınav bir amaç değil sadece bir araç. Buna çok büyük anlamlar yüklemeyin gerek yok

• Aga öyle de bu sınav sonucuna göre üni bölüm tercihi yapıyorsun ve çevren ona göre şekilleniyor.

• processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

Hocam bu doğru fakat yks sınavının kendisi dünyanın başı veya sonu değil, geri dönüşü olmayan birsey de değil. Gerekirse mezuna kalınır daha iyi sıralama yapılır ama gereksiz ötesi stres yapılacak birsey değil.

• ceng hocam

• İlk sene 50k yaptıysaniz ikinci sene daha iyisini yaparsınız hocam hic dert değil. Ceng yerine de yapay zeka vs. okumak daha iyi gibi

• yok hocam mezundum maalesef yoksa kesin mezuna kalırdım da hakkımı kullandım siz en geç ağustos başı başlayın sınav içi çalışmalarınıza

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.