Şimdi Ara

yks sizce zorlaşıyor mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2021 de yks ye girmiştim çok zordu 94 k sırlama yapmıştım o yıldan sonra sizce sınav kolaylaştı mı aynı zorlukta mı ilerledi tekrar hazırlanmayı düşünüyorum da hedefim 30k

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 22 23 kolaydı, 24 aytsi nispeten zor dendi ama sıralama olarak hiçbiri 21'e yaklaşamadı bile

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

TYT'si 21'in kol gibiydi. TYT'de aynı şartlarda gelseydi büyük ihtimal 2021x1.2 filan görürdük.

Bence sınava hazırlanan birisi bu tarz şeyleri hiç düşünmeden sadece ders çalışmalı. Takıntı yapmak çok normal ama belki de 20k girebilecekken bu takıntılar dolayısıyla sıralamam düştü. O yüzden sadece çalışın, 30k olmaz 35k olur; bakarsın 10k bile olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece YKS değil tüm sınavlar zorlaştırılıyor.

Sebebiyse YÖS denen saçmalıktan çok fazla yabancı öğrenci alınıyor.

DGS kontenjanları 1'e düşürüldü 500.000 kişi sınava giriyor 1 kişi mühendislik fakültelerine yerleşiyor önceden 7 kişi felan vardı devlet kontenjanlarında şimdi 1 kişi oldu bazıları 3-4 kişi açıyor. Sınavın zorluğu arttırılıyor.

YKS'de de keza kontenjanlar çok düşmese bile zorluğu bilinçli olarak arttırıyorlar. Bu durum 2017'den beri kademeli olarak arttırılıyor. Zor olması iyi mi? İyi fakat yös denen sınavla TR'nin en iyi üniversitelerine düz ortaokul toplama çıkarması ile mühendislik okuyan tonlarca yabancı uyruklu öğrenci var bu saçmalığın önünün kesilmesi gerekiyor sebebiyse bizim kaliteli üniversitelerin prestijini zedeleyecek ileride. Adamlar burayı Avrupaya, Amerikaya sıçrama tahtası olarak kullanıyor Afrikadan, arap ülkelerinden veya eski sovyet ülkelerinden. Ki yös DGS'den çok daha kolay bir sınav onu da belirtmek isterim. Bazıları DGS için zırlıyor yok çok kolay mühendislik kazanıyorlar bilmem ne. Kazananları çoğu okula devam edemiyor ki çalışmazlarsa? Yani uzun vadede yine YKS'den gelen insanları etkileyen bir durum yok çalışan kazanır.

Fakat bu durumda en fazla etkilenen yine Türk öğrencisi oluyor yabancı öğrenci alımı için Yösten gelmeleri gibi durumları göz önüne alırsak.

Daha fenası sürekli yığılma durumu mevcut bunun nedeni ise okulu sürekli uzatanlar, dökeceksin abi gerekirse en fazla 2 sene vereceksin 2 sene üst üste tüm derslerden kalıyorsa ilişiğini keseceksin üniversiteden.

Fakat işsizliği gizlemenin en güzel yolu herkesi öğrenci gösterebilmektir. :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60DA53D0F -- 19 Ağustos 2024; 11:29:55 >

• türkolar olarak 10. sınıf vatandaşız kendi ülkemizde. biz o kadar tıp kazanalım diye uğraşıyoruz aşırı zor sınavlar ile adamlar 1+1 den daha kolay tıp kazanıyor. 10 yıl önce de varmış bu haksızlık yine var.

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

Yös 2012-2013 yılında ÖSYM'nin denetiminden çıkarıldı. Üniversitelerin insiyatifine bırakıldı. Ben 2017 lise mezunuyum. Bizim zamanımızda yösten gelenlere 30-20 kontenjan açılıyordu artık bu bazı üniversitelerde 60 kontenjana kadar çekilmiş rezillik yani. Ki bu bölüm başına :D

Bu adamların buraya gelip okumasına düşman değilim fakat uluslararası denkliği olan bir sınavla alsınlar veya daha adam akıllı bir sınav sistemiyle alsınlar. Toplama çıkarmayı benim dedemde yapıyor. Adam kağıda bir adını yazmadığı kalıyor Afrikadan oradan buradan gelip bedavaya paralarla okuyor.

Onlar için bedava çünkü TL onlara göre yine ucuz kalıyor.

Para gelsinde nereden gelirse gelsin sırf bundan zaten ikinci öğretimleri bile kaldırdılar.

Zamanında DGS çohk kolay diye zırlayanlar olmasaydı şu an bu kadar yığılma olmayacaktı. DGS'ye zırlayacaklarına yöse zırlasalardı devlet tepkiyi görünce bir düzeltme yapardı ama NPC'lere laf anlatamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60DA53D0F -- 19 Ağustos 2024; 11:47:46 >

• valla abi ben yösü söylediğimde edebiyatta okuyan kızlar diyordu ne olacak okusunlar yani diye. Dünyanın hiçbir yerinde öğrencisine haksızlık yapan bu seviyede bir yer yoktur. hem 1+1den daha kolay sınavla giriyorlar hem de bedavaya okuyup bizim vergilerle üstüne burs alıyorlar. Amerikada eyalet dışından gelsen bile hayvan gibi para ödüyorsun burada sınırdan geçip girmen yetiyor. Biz çile çekmeye gelmişiz bu dünyaya.

Valla çilesini çekiyoruz sırf bu sebepten dolayı ben 2021 yılında DGS'ye çalışmayı bıraktım. 2020 yılında önlisanstan 1 ders uzatarak sırf dgs için hazırlanmıştım onu da peder yüzünden kazanamadım pandemi vs derken patlattı beni. Evde adam akıllı çalışamadım.

2021'den sonra DGS'de 1 kontenjan var ve hala DGS kaldırılsın diye zırlayan andaval sürüsü var. DGS'den gelen öğrenci sayısı max 3.000 kişi felandır örgün olarak iyi yerlere. Hadi 10.000 kişi olsun çok zorladım. Bu yine YKS'den gelen insanlara bir engel değil ki? Önlisanstan gelen adamın zaten fizik, biyoloji, kimya temeli eksik olarak geliyor sınavı kazanır kazanmaz eşşek gibi yine ders çalışması lazım ki üniversiteyi tamamlayabilsin.

Şimdi DGS'den geçiş bölümlerini de azalttılar yani eskisi gibi bilgisayar mühendisliği olmadı ben uzay mühendisi olayım felanda diyemiyorsun kısalttılar. Hukuku-adaleti zaten bitirdiler ardından mühendisliği bitirdiler.

Bu ülkenin sorunu kendi insanı kendi vatandaşına düşman. Anadolu kurnazlığı diyoruz buna zaten. Elin yabancısına alkış tutarlar, kendi adamı en yerin dibine girsin diye uğraşırlar.

Ahlak yok ki? Olsa zaten bu kadar öğretmen mezunu saçma sapan dershanelerde asgari ücrete çürütülmez. Bana göre zaten deneme sınavlarının 3. kurumlar tarafından hazırlanması bile saçmalık.

Neden mi?

Sen dershaneye para veriyorsun, yayın evlerine para veriyorsun şimdi birde yotubedan sanal koçluk veren güzel insan diye hitap eden elemanlar türedi BU SENEDE BIRAK GÜZEL İNSAN AMAN İYİ YERLER KAZANIRSIN diyenler var abi kazanamıyorsun çünkü sistem seni fare yarışına sokuyor.

Şimdi neden 3. kurumlar tarafından deneme, soru bankası gibi şeylere karşıyım. Birincisi maliyet, ikincisi ise devletin bunu yapması gerekiyor. Yani ben ÖSYM'nin herhangi bir sınavına hazırlanacaksam benim lise müfredatından intibaren bilgi hamallığıyla yok yeni nesil saçma sorularla vakit kaybetmemem gerekiyor.

Devletin kitaplarında olması gerekiyor benim devletin kitabından çalışmam gerekiyor. Fakat mebin yayınladığı deneme sınavlarında bile saçma sapan hatalar ve benzer sorular çıkmadığı görülüyor.

Fakat devlet daha fazla memur almamak için öğretmen atamalarını kısıyor sonuç olarak bu insanlar derhanelerde saçma sapan mobingle asgari ücrete yakın paralarla çalışıyorlar.

Sistem bozuk anlatabiliyor muyum? Buradan en iyi üniversiteleri kazansanız dahi çoğu insan az maaşa çalışacak. Endüstri odtü mezunu kız geçen X'te sitem etti zaten.

Yani demek istediğim bu düzeni toplum istiyor yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60DA53D0F -- 19 Ağustos 2024; 12:5:54 >

• Benim dgs girene hiçbir şey diyemem böyle bir sistem var riskini alarak girebilirsin zaten çok az kişi alıyorlar hatta dgs yksden çok daha riskli. Özel sektör dediğin gibi çok fena öğretmenlikte asgari ücretle köle olarak çalıştırıyorlar hatta sigorta bile yapmıyorlar çoğu yerde. Dediklerinde de haklısın biz o kadar zaman, emek, para harcıyoruz risk alıyoruz o sırada adamlar 1+1 bile olmayan bizden 1000 kat kolay sınavla istediği okula bedava girip bir de üstüne burs alıyorlar hatta bence bunların kaldırılmamasının istenmesinin en büyük nedeni yarısına yakını 2. vatandaşlığı olan türkler giriyor olması bence. Şöyle yapıyorlarmış sana anlatıyım vatandaşlıktan çıkıyorlarmış sonra yöse giriyorlarmış yösle kazanıyorlarmış sonra tekrar vatandaşlık alıp hiçbir şey ödemiyorlarmış zaten yöse bakıcak olursan yarısı neredeyse türk girenlerin ben de şaşırmıştım sonra araştırınca böyle olduğunu gördüm. Dediğim gibi biz çile çekmeye gelmişiz bu dünyaya.

Finansal gücün olmazsa böyle olur.

Gelişmiş ülkelerde insanlar bir ton para verip birbirini eleyerek en kaliteli insanlar olarak girip, okuyorlar o bölümleri.

Harvard MBA'den kabul alma oranı %15-20 filandı sanırsam, üstüne bir de iş tecrübesi filan şartı var. Böyle olunca o adam zaten çok düzgün bir insan olarak geliyor buraya, suç işleme oranı bizimkilere göre çok düşük.

Suriyeye gidip esaddan bende mi vatandaşlık alsam. Derler sonra YTÜ mezunu suriyeli Türk uyruklu vatandaş derece yaptı okulda jadhjadadada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60DA53D0F -- 19 Ağustos 2024; 12:15:30 >
  • Sehoka kullanıcısına yanıt

zaten öyle dediğim gibi amerikada eyalet dışından gelsen bile daha fazla para ödüyorsun. avrupada okumak için ise A dan Zye her belgeyi istiyorlar.

• valla hiç şaşırmadım

• Yıl boyunca aptal aptal sıralama hesabı yaptım. Onları yapacağıma biraz daha tyt yapsam daha farklı şeyler olabilirdi. Bunları düşüneceğinize sadece ders çalışın.

• tkexpert T kullanıcısına yanıt

siz nereyi kazandınız acaba

• Zorlaşmıyor aksine kolaylastiriyorlar.
    3 yıldır tytye 30 dakika eklediler soru sayısı aynı koskoca 30 dakika. Hızlı çözen kişilerin avantajı kayboldu

49k mezun

• tkexpert T kullanıcısına yanıt

49k ile mezuna kaldıysanız çok daha iyisi gelir başarılar dilerim

• Kolaylaşıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sınavın zorluğu kolaylığı önemsiz (gibi gibi), ekstrem bir durum olmadıkça 3 aşağı 5 yukarı çalıştığının hakkını alıyorsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.