Şimdi Ara

Mezunlar içeri. malesef berbat sonuç (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
4
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hicbiseyapmiyorum H kullanıcısına yanıt
    Askeri tıp düşünmeyin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M540 kullanıcısına yanıt

iyi diyen pek yok. gereksiz baskıcı bir düzeni var. diyorum ya onun yerine düz subay olmak çok daha iyi.

• Berbat bir sonuç değil ilk senesi için bırakın çocuk ne istiyorsa yapsin mühendislik maaşları ortada ha tıp istiyorsa zaten mecbur mezun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen de mühendislik okuyorsun.Maaşlar sıkıntılı diyorsun.Senin planın ne gelecek hakkında?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

Bir şekilde yurt dışına gideceğim kafaya koydum

• Hocam bilinçli bir ebeveyn olmanız çok güzel ama çocuğunuzu bunaltıyor olabilir misiniz dersler konusunda? Tabii bana düşmez ve nasıl bir ilişkiniz var bilmiyorum ama çoğu arkadaşım yks döneminde ailesi yüzünden çok bunaldığını söylüyor bence mezuna kalacaksa çalışmalara başlamadan birkaç ay tatil yapması onun için daha güzel olur

• sinerjistcalisanadam kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim tavsiyeniz için.

mezuna kalınca bir kursa yada özel derse devam ettiniz mi.

birde deneme olayını sadece evde mi hallettiniz.

• diş hekimliği fakültesinden yeni mezun oldum, eğer lise sonda bu tyt'yi yaptıysa bence mezuna kalmalı hedefinden bağımsız. tyt bir çözümleme mantık sınavı ayt ise inekleme sınavı. ama mezun sonucuysa 3. kere sınava hazırlanmayı ben asla önermezdim. tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum. eğer aklınızın bir köşesinde bizim meslekle ilgili bir şey takılırsa pm atabilirsiniz. vesselam.

• Hocam askeri tıpta düşündüğünüz kadarda baskı yok aslında. Ama yine askeri öğrenci olduğumuz için belli başlı kurallara uymak durumundayız. Askeri tıpla ilgili sorunuz varsa sorabilirsiniz. Ancak şunu belirteyim gelecek için istediği spesifik bir uzmanlık varsa askeri tıp ne yazık ki kendisi için doğru adres olmayacaktır.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

diş hekimliği biraz uğraş ve sebat isteyen, biraz da el becerisi isteyen bir bölüm. benim yawru kendine sıcak hissedemedi bir türlü diş hekimliğini. bu sabah tekrar dile getirdim ama nafile. ayrıca o sıralamaya hatrı sayılan yerler değilde sizlerin tabiri ile periferdeki okullar gelir. o da bir handikap olur mu ayrı bir konu.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

yeni mezun daha. 12 yi ancak bu sene bitirdi. yazmayı unutmuşum.

• maviplanet kullanıcısına yanıt

perifer tıp >>>>> perifer diş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 16 Temmuz 2024; 15:29:50 >
  • processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

tıp da perifer farkı olmuyor biliyorum aynı nefes alsın yeter mottosunda ki gibi devlet tıbbı olsun geri kervan yolda düzülür şeklinde.

hayırlısı. bu sene kaçırdık o kervanı.

• hocam merhabalar,
    ben 2021 yksde sayısal 32k yapmıştım. 1 sene mezuna kalma kararı aldım, 2022 yksde sayısal 21k'ya çektim. çok iyi bir çekiş mi, değil elbette. ancak 2021 sonuçlarının açıklandığı günü çok iyi hatırlıyorum ki 32k ile hangi bölümler gelir diye baktığımda istediğim yerlerin olmayışı beni çok üzmüştü, bari en azından tıp gelsin diye 1 sene daha hazırlanma kararı almıştım ben de. konuya bakınca bir an kendi anılarımı hatırladım, o yüzden birkaç cümle yazmak isterim.
    1)38k'dan daha iyi yerlere çekilir mi, elbette çekilir. dershane mezun sınıfımızdaki arkadaşlarım arasında (hepsi sayısal) 19k'dan bırakıp 5k yapan, 66k'dan bırakıp 14k yapan, 45k'dan bırakıp 20k yapan kişiler vardı. forumda da çokça örnek hatta daha iyi örnekler mevcut. ancak şunu da unutmamak lazım bir aksilik olur bir şey olur daha kötü bir sonuç da gelebilir (ben tytde yine heyecan yaptım o yüzden beklediğim gibi bir sonuç gelmedi, oysa msü'de 3k yapmıştım msü gibi bir tyt gelse 21k yerine 10k civarı gelebilirdi), gelebilecek bölümlerin masaya yatırılıp artısı ve eksisi ile iyice değerlendirilip buna göre karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum. mesela iyte'nin bölümleri vardı 30-40k civarına, onlar da olabilir.
    2) eğer mezuna kalacaksa bir veli olarak bugünden itibaren sınav sonucuna tepki göstermeniz çok normal biraz kızmak lazım ancak lütfen benim velilerim gibi aşırı bir tepki vermeyin. zaten psikoloji alt üst olmuş iken iyice bozuluyor. evde kitaplarımı fırlattığımı biliyorum tartışma sonucu. berbat günlerdi hatırlamak istemiyorum.
    3) mezuna kalma kararı alırsa lütfen hemen şuandan itibaren ders çalışmaya zorlamayın (şekil a: babam), zaten yorucu bir maraton olacak, ufak bir tatil hem dinlenme hem kafa dağıtma açısından iyi gelecektir tavsiye ederim.
    4) dershane konusu da önemli. çoğu kişi YouTube'dan vs çalışıyor, ben de katılıyorum youtube vs. varken dershaneye gitmeye gerek yok youtube'da genellikle daha iyi anlatıyorlar ancak ben dershaneye sırf evdekilerden uzaklaşmak ve insan görmek için gittim. evde sürekli ders çalış vs. kafayı yedirtiyorlardı. bir de arkadaş çevrem üniversite kazanıp başka illere gidince biraz sıkıntı olmuştu, dershane o açıdan da iyi geldi iyi kötü yeni çevre kazanıyor insan (gerci bizim mezunlar sınıfının yarısı ile aynı liseden mezunduk). bir de ben disiplinli birisi olduğunu sanmıyorum, dershane olmasa hayatta sabahın 7'sinde kalkıp derse/denemeye gitmezdim. dershane kadrosu da önemli, hocalar moral desteği yapıyor ara ara, hoş oluyor. bir de deneme sınavları sayesinde daha objektif bir şekilde konumumu görebiliyordum hoş oluyordu. ancak ben dershaneden daha önemli bir şey olduğunu düşünüyorum, rehber/koç hoca mevzusu. sağolsun bir aile dostumuz bana bu konuda yardımcı oldu, normalde böyle şeylere pek hoş bakmazdım ama her hafta deneme sonuçlarız soru çözüm sayısı vs. etkenleri birlikte değerlendirmek ve ufak ufak tüyolar almak beni olumlu etkiledi ve bu maratonda tuttu. en basitinden tyt çözüş sıralamamı değiştirdim, o bile işe yaradı.
    5) tercihler hakkında ufak bir not, tıpta dersleri alttan alma nerdeyse hic bir üniversitede yok bunun bilincinde olarak mezuna kalmayı düşünsün; bu olay yüzünden tıpta sınıfta kalma mevzusu biraz yaygın. zamanında bana diyen olmamıştı ben demiş olayım bir de bu tıplar maalesef geç bitiyor muhendisliklere göre, temmuz sonu gelecek hala daha final yapmadılar benim okulda.
    6) umarım her şey istediği gibi olur, kendisini üzmesin gerisi hallolur bir şekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: maviplanet

diş hekimliği biraz uğraş ve sebat isteyen, biraz da el becerisi isteyen bir bölüm. benim yawru kendine sıcak hissedemedi bir türlü diş hekimliğini. bu sabah tekrar dile getirdim ama nafile. ayrıca o sıralamaya hatrı sayılan yerler değilde sizlerin tabiri ile periferdeki okullar gelir. o da bir handikap olur mu ayrı bir konu.

ben de hep öyle düşündüm ama periferde köklü bir fakülte muhtemelen merkezdeki yeni vakıflardan çok daha makul olacaktır. kendi kararını kendi aldığında olası pişmanlığını ebeveyni suçlamaya çeviremeyeceği için en güzeli your life your choice demek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim kardeşim de 47k yapmış. Beklentinin altında. Tek olumlu yanı okul 1.'liği ünvanı var ve sanırım oradan kontejan veriyorlarmış.

• nonameaccount N kullanıcısına yanıt

ilginiz için müteşekkirim.

çocuğuma asla kızmadım. bu günleri sınavdan önce gördüğüm için o zamanlar sıkıladım ama kızma şeklinde değil.

geçen yaz temmuz ayında dolu dizgin ders çalışmaya başladığında oğluma ilk dediğim şey içindeki şevki erken öldüreceksin, ocak tdan sonra çalışman düşebilir o yüzden çok aşırı asılma demiştim ama nafile hızlı giden atın şeyi seyrek düştü malesef.

bir koç edası ile zaman zaman çok müdahale ettim, mesela fiziği çok düşüktü ben yönlendirenden sonra fizik hızlıca yükseldi. ama ben babsı olduğumdan bazen sözlerim battığı oldu.bunu sıklıkla deneyimledik. aslında analiz etme konusunda bende başarılıyım ama motive konusu eksik bizde.

mezuna kalınca dersaneler açılmadan asla ders çalışmasına izin vermem. yukardada dedim ya sonrasında erken havlu atıyor.

ben veteriner hekimim, tıpla geçme olayları bizdeki gibi çok benzerdi. tıp ta komite var bizde de alttan sadece 1 ders alınıyor idi. ilk 2-3 senenin zorluğunu çok ca anlattım. ezberi ve biyolojiyi seviyor ve kendi tercihi. epeydir acaba tıp mı yazsam diyordu artık sadece tıp der oldu.

hayırlısı bakalım.

burda önemli olan iyi bi kurs bulmak lazım. bir de koç bulsak tadından yenmez.

• hocam bence diş tercih edilebilir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.