Şimdi Ara

Mezunlar içeri. malesef berbat sonuç (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
4
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mezuna kalırsa kullanamıyor okul birinciliği ek kontenjanını, haberiniz olsun hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt

Evet biliyorum. 47k sıralama varken, 1. kontejanı ile 20-25k yerlere girebilir mi acaba. Sanırım tek tek Yök Atlas'tan geçen yılları inceleyeceğiz.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Hocam bide su kontenjanla ilgili bir sorum olacak okuldaki denemelere ve obp ye gore 1. Benim ve secildim ama yks de benden 3k siralama daha iyi yapan bir arkadasim var simdi o kontenjan bu yuzden el falan degistirmiyor degil mi yani olay yks deki sira ilgili eegildir umarim

• Degil, 1 milyonuncu dahi olsa okulunda obp ile birinci ilan edilen kisi elde ediyor o birincilik kontenjan hakkini.

• HarveyinStajyeri kullanıcısına yanıt

son yıllarda diş de de aşırı bir düşüş olmuş. 21 k dan 30 k küsürlere gerilemiş. ondada piyasa eczacılık gibi doyma noktasına gelmiş olabilirmi.

• maviplanet kullanıcısına yanıt

Evet hocam bütün bölümler gibi mezun enflasyonu var ben zaten mezuna kalmaktansa diş seçebilir demiştim.Hayırlısı olur inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maviplanet kullanıcısına yanıt

Hocam acik konusayım iş kisinin kendinde bitiyor

Yapar ya da yapamaz denilemez

Ama kendine guvenirse neden olmasin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, kendi eğer mezuna kalmayı yürekten istiyosa izin ve çalışmaktan başka çaresi olmadığını hissediyorsa daha yukarı çekmeme gibi bir olasılık çok düşük. Ben 2021de 130kdan 2022de 25kya çektim ve sadece evden çalıştım(sadece bir dershanenin denemelerine girdim). Özel ders hocasından ümit beklemeniz bir tık yanlış olmuş zaten oğlunuzun farkında olup onun üstüne düşmesi gerekirdi. He eğer evden ve sadece yt'den çalışıcam diyorsa otursun 1-1.5 hafta kaynak kitap, izleme ihtimali olan hocalar ve hangi konu ne kadar sürer programı yapması çok mühim. Zaten bu belirledikleri süreç içinde revize edilir fakat en başta neleri yapabileceğini ön görmesi önemli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim oğlumun sonuçları da benzer şekilde. TYT’si sizden düşük ayt matı daha iyi. (Tyt 93.5, Ayt 53,5. Ayt mat 28/8. Obp 93.88) Sonuç gorselini asagiya ekledim.

Oğlum 12. Sınıfı bu yıl bitirdi %1.7’lik Fen lisesinde ancak ders çalışmayı seven ve kendiliğinden bu işleri halleden birisi değil maalesef . (Lgs sürecinde de şahsen ben birebir takip etmiştim)

Mühendislik istemiyor, abisi (batıda küçük bir şehide ) tıp okuyor onun da etkisi ile tıp istiyor, sıralama gelince dişe de gidebilirim diyor ama aslen dişi istediğinden değil de sanırım tekrar hazırlık gözünü korkutuyor.

Dershaneye gitmedi YouTube ve özel hoca desteği ile devam etti. Baskıci değilim ama kontrolcuyum,sınav hazırlık süreçlerini de biliyorum çok ilgiliyim ve lgs’de de kendim takip edip sonuç almıştık ama bu kez istediğimiz gibi olmadı. Oğlum benim de kendisi için nasıl uğraştığımi biliyor bunun da etkisi ile süreç sırasında (ders çalışmayı sevmediğinden) zaman zaman yalan söylediğine şahit olmuştum (netini yüksek söylemek, cozmedigi bir kaynağı çözmüş gibi göstermek vb) bunda en büyük sebep de benim ilgim ve kontrolculugum sanırım. Hatanın büyüğünü bu anlamda kendimde buluyorum.

Şimdi kendisi de çok kararsız bi diş yazıp gideyim diyor sonra acaba tekrar kalsam denesem mi diyor. Ben de sırf sıralamaya bakıp icine çok sinmeyen bir bölümü yazmasını istemiyorum.

Mezuna kalsa yine isteksiz olur mu yine kontrolden bunalır mı, veya ben bu kez onu kendi haline bıraksam (dershane, hoca desteği ne istiyorsa ona göre devam etse) icindeki bu genel ders çalışma isteksizliği ile sıralamasını geri çekebilir mi çekerse ne derece geri çekebilir emin değilim. Bunları kendisi ile de açık açık konuşuyoruz kendisi de bu kararsızlığı yaşıyor)

Vakıf tıpların %50’leri (sıralamalar çok düşmezse) tutuyor sanırım, imkanlarımız kısıtlı da olsa insanın hayatında evlatlarından daha değerli hiç bir şey yok, kendimizi zorlayarak da olsa (tutacak olursa) vakıf %25-50 tıplara mı göndersek yoksa bir yıl daha denese mi?

Oğlumun genel tyt ve ayt netleri ders ders görselde mevcut, öğrenci tipini ve veli yaklaşımımı da aktarabildim sanırım, tüm bunları birarada değerlendirilerek, akıl akıldan üstündür şiarıyla bem konuyu açan hocamın hem de katkıda bulunan sizlerin değerli fikirlerini almak isterim.

Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum.

Mezunlar içeri. malesef berbat sonuç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozturk75 -- 19 Temmuz 2024; 6:43:17 >

• la bu ne fen lisesinde harıl harıl kurs derse maruz kalan elemanlar 30 binlerde mi...

çok tehlikeli aralıklar 10-20k yapıp ertesi yıla bırakanlar 3-5k, 80-90k yapıp bırakanlar da 30-40k çekiyorlar ama 30-40-50k yapanlar mezuna kalıp yine 30-40-50k yapıyor genelde.

çevremde o kadar fazla örneği var ki i

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam tytyi gayet iyi yapmış. eğer mezuna kalırsa ayt focus olacak ve ayt çalışarak emeklerini alabileceğin bir sınav olduğu için istediği sonucu alması olası. ben de 2020 yılında 56k yapmıştım ve tyt beni geri çeken kısımdı bu yüzden işim biraz daha zordu. 2021de bunu 5k ya kadar çektim. yapılmayacak bi durum yok ama mezun düşünüyorsa erken başlamasını tavsiye etmiyorum

• trolldetector kullanıcısına yanıt

çok genellemeli bir yorum. 20k yapan 5k yapıyor 80 k yapan 50 k yapıyor ama 40 k yapan 25-30 k yapamıyor. hiç bir dayanağı yok. neden mi öğrenci gerçekten istemez se hiç bir şekilde yapamaz zaten. istek önemli.

40k yapan çok ciddi çalışmaz da biraz üzerine de koyabilir 35 k yada çekebilir direk adam gibi kasar sa 7k yada çekebilir. sizin çevrenizde olmuş olabilir belki bizlerdede olmuştur. çalışırım sanmış ama çeşitli bahaneler ile ileri gidememiştir ama bunu genelliyemeyiz. biz bir umut biraz baskıcı biraz kontrolcü yaklaşımla biraz daha ileri gitmesi için çabalıycağız. nasip.

• Shesmovedon kullanıcısına yanıt

tavsiyeniz sanırım bize idi.

teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. geçen sene okul kapandı 12 ye geçer geçmez hemen 1 temmuzda yaz kursu ile tyt ye çalışmaya başladı. erken çuvallama nedenlerinin bence en başında bu var. o zaman lar söyledim oğluma bu kadar hızlı gitme sonra at misali seyrek dökersin incileri diye. şevkle ve istekle temmuzda başladı ve ekimin sonları geldiğinde ayt ye verecek enerjisi azaldı bunu bizzat ilk ayt denemelerinde gördük.

bizde denemeleri takip ettiğimiz bir sistem var online bağlanıp okula. orada tüm denemeler i görüp(hepsini yüklemeselerde çok deneme var) ne durumda olduğunu takip edebiliyoruz.

bu sene en başta mezuna kalacam deyince baştan konuştum eylül olmadan başlamak yok diye. oda zaten bende aynısını düşünüyorum dedi. güzel bi dinlensin inşallah başladığında daha iyi sarılır belki.

• sozturk75 S kullanıcısına yanıt

selamlar hocam.

%50-25 burslu tıpları bende düşündüm. fakat çok pahalılar. ve bizim çocukta mezuna kalma isteğide olduğundan o ihtimali(%50-25 tıp) seneye bıraktım. tabancamdaki son kurşun gibi. benimde imkanım belli. devlet memuruyuz sonuçta. ama gerekirse arabamı satar yine okuturum. tabi son çare. hani olduya devlet tıb bı gelmiyor 30 k da ama o zaman düşünebilirim. medipol ü tavsiye ediyorlar o konuda. en uygun ünilerden biris diye fiyat yönünden.

burda en önemli konu sizin oğlunuzun mezuna kalmayı istemesi gerekli. lgs dede benzer süreçler yaşamışız. bizimki de çok süper götürürken pandemi bizi mahvetti . yarıştığı arkadaşları %1 in de üzerine çıktı bizimkisi evde çuvallayıp %2,5 yapmıştı. her şey nasip.

diş olayını çokça araştırdım; çocuğunuz diş hekimliğine okuma ve mesleği yapma olarak bir ilgi duymuyorsa asla ama asla yollamayın. pişmanlık yaşar sizde üzülürsünüz.

ben ikna edemedim ama gazi makine kendi alanında gidilecek en mükemmel okul o sıralamalarda. tusaşın ofisi varmış direk. 3 ortalama ile neredeyse kesin gibi diyorlar işe başlama olarak. ama makine zor diye duyunca istemedi çocuk ve diyorki madem zorlanacağım o zaman tıp okurum da hiç değil çektiğime değer.

• Hocam, sizinki mezunluğu istiyor, bizimki hiç sıcak bakmadı mezunluğa. Ben her türlü kararında arkasındayım ama yukarda da dediğim gibi hırslı olmayan, ders çalışmayı pek sevmeyen bir yapısı da olunca tekrar hazırlanmak ona zor geliyor. Ben de mezuna kal diye zorlamıyorum, kararlarının sonuçları hususunda kendi kendiyle muhasebe yapması gerek.

Ben de madem %50-25 vakıf tıplara yollayalım diyorum ona da çok sıcak bakmıyor, "aileme yük olacağım duygusuyla yaşayacağım 6 yıl; sınavlarda ya geçemezsem de okul uzarsa daha da fazla yük olurum kaygısı olur" diyerek.

Tabii mühendislik de istemediğinden bu kez diş yazıp gideyim fikri öne çıkıyor onda ama aslen öyle çok bilinçli bir meslek seçimi yaptığı da yok. Asıl sıkıntı en başta burada zaten, tam olarak ilerde ne iş yapmak istediğini sorgulayıp karar verecek olgunluğu yok, çocuk daha açıkcası.

Medipol hem eğitimi iyi hem fiyatları makul ama yazsak da gelmez bizim sıralamaya. Biz de sabit maaşlı insanlarız öyle zengin kişiler değiliz, sözkonusu olan evlat ve geleceği olunca imkanları zorlayarak her alternatifi sorguluyoruz. Bakacağız artık, teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.