Şimdi Ara

YLSY Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Elektrik mühendisliği için üniversiteler ya da TCDD aracılığıyla gitmek istiyorum. Aşağıdaki linkten okuduğum kadarıyla gitmemde sorun yok.
    http://www.osym.gov.tr/belge/1-12301/2011-yurt-disina-lisansustu-ogrenim-gormek-uzere-gonder-.html
    Bu şekilde burslu giden arkadaşlar varsa onlara soruyorum.
    1.verilen burslar yaşam şartlarını karşılamak için yeterli mi?
    2. eğer geri dönüş yapmazsam yurt dışında burs aldığım sürenin 2 katı süre çalışmak istersem, çalışacağım yeri yine devlet mi belirliyor?
    3. eğer dönersem örneğin TCDD beni istediği yere gönderebiliyor mu?
    4. Devlet beni yerleştirdi diyelim maaşıma bir kesinti uyguluyor mu?

iyi kötü yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaosagidenyol -- 18 Ocak 2012; 12:58:18 >

• 1- gideceğin ülkeye bağlı.
    2- dönüş yapmama gibi bir imkanın yok, eğer dönüş yapmayacaksan 65bin dolar tazminat ödemeyi göze almalısın.
    3- döndüğünde TCDD de uzman olarak işe başlıyorsun, muhtemelen merkezde konumlandırırlar seni, maaşın ortalama 3500 gibi bir rakamdan başlıyor.
    4- 4 yıl zorunlu çalışma dışında başka hiçbir şartın yok, parandan kesinti yapılmıyor.
  • arkadaşlar ylsy 2014 başvuruları başladı bu sene yurtiçinde yüksek lisansa başlayan kişi buna başvurabilirmi
  • öziii Ö kullanıcısına yanıt
    Bende aynı durumdayım ama onu bir engeli olacğını zannetmiyorum. Ayrıca YLSY ile giden biri varmı acaba forumda?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.