Şimdi Ara

yn-467 TTL mi yn-560ii mi almalıyım yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben flash almak istiyorum ve bu TTL dalgası nedir tam bilmiyorum otomatik falan yazıyor ancak TTL'siz bir flash alsam çok mu ugrasırım ?(Fiyat önemli) Ben flash alıp softbox takip gece falan çekim yapmak istiyorum.
    Suan yongnuo 468 TTL ve 465-467TTL flashlara bakyrm fiyatlari iyi gibi.Yeterli olur mu bunun gücü falan vs. yoksa 560 ii mi almalıyım çok kararsız kardım fiyatlari asagı yukaru aynı . Bazı kişiler 467 TTL aksam yetersiz kalcagını sölyr ve 560 ii almami sölüyor.Birkaç forumdada düğün,nişan falan çekmiceksen manuel alin diolar.Kullanımı zormudur falan kullanan tecrübe tavsiyeleri bekliyrm...

• quote:

Orijinalden alıntı: Harun Ö.

Merhaba;
    Ben flash almak istiyorum ve bu TTL dalgası nedir tam bilmiyorum otomatik falan yazıyor ancak TTL'siz bir flash alsam çok mu ugrasırım ?(Fiyat önemli) Ben flash alıp softbox takip gece falan çekim yapmak istiyorum.
    Suan yongnuo 468 TTL ve 465-467TTL flashlara bakyrm fiyatlari iyi gibi.Yeterli olur mu bunun gücü falan vs. yoksa 560 ii mi almalıyım çok kararsız kardım fiyatlari asagı yukaru aynı . Bazı kişiler 467 TTL aksam yetersiz kalcagını sölyr ve 560 ii almami sölüyor.Birkaç forumdada düğün,nişan falan çekmiceksen manuel alin diolar.Kullanımı zormudur falan kullanan tecrübe tavsiyeleri bekliyrm...

selam,

çekim yapacağın konuyu daha iyi açıklarsan sana yardımcı olmaya çalışırız. " Ben flash alıp softbox takip gece falan çekim yapmak istiyorum." demişsin mesela ne çekeceksin bu çok önemli? birde tabii ki makine modeli nedir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuDunyadaTek -- 16 Şubat 2013; 23:08:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BuDunyadaTek

quote:

Merhaba;

selam,

çekim yapacağın konuyu daha iyi açıklarsan sana yardımcı olmaya çalışırız. " Ben flash alıp softbox takip gece falan çekim yapmak istiyorum." demişsin mesela ne çekeceksin bu çok önemli? birde tabii ki makine modeli nedir :)

Merhaba, Nikon d5100 kullanyrm.Daha çok portre amacli softbox ile gece falan kullanmayı dşnyrm birde araba fotografları falan.Yeterli aydınlatma saglar mi ? Yada manuel flash kullanımı kolaysa manuel almak daha mi mantıklı çnkü düğün falan o tarz şeyler çeken bir insan degilim, Ancak olur ya bi işim düşer manuel çok ugrastırır bezdirir falan pişman olmıyım diyorum.Hee derseniz o kadar zor birşey degil her çekim için basit ayar yapıosn manuel mantıklı gibi geliyor...

• Suan su piyasdaki 3'lü difüzorlerden söledim pop-up flash için acaba güzel yumusatr mı bilmyrm daha elime geçmedi. Buda yeterli olabilir mi yani difuzorler gece hafiften yani 150-200 tl gibi bir bütçe ayırmalımıyım tam emin degilim.
  • kesınlıkle ttl flash almalısın her ne kadar 560 in gucu yuksek olsada dısarıdakı cekımlerde ttl candır
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba;

selam,

Merhaba, Nikon d5100 kullanyrm.Daha çok portre amacli softbox ile gece falan kullanmayı dşnyrm birde araba fotografları falan.Yeterli aydınlatma saglar mi ? Yada manuel flash kullanımı kolaysa manuel almak daha mi mantıklı çnkü düğün falan o tarz şeyler çeken bir insan degilim, Ancak olur ya bi işim düşer manuel çok ugrastırır bezdirir falan pişman olmıyım diyorum.Hee derseniz o kadar zor birşey degil her çekim için basit ayar yapıosn manuel mantıklı gibi geliyor...

Merhaba,

Öncelikle şunu belirteyim sana. flaşın önüne bir diffüzer yanı ışık yumuşatıcısı koymayı planlıyorsan TTL olarak kullanmanda imkansızdır. aşağıdaki resimde de gördüğün gibi bir softbox flaşa takıldığında TTL ölçüm yapan sensörler kapanır. Portre için zaten TTL özelliği kullanılmaz. yapacağın farklı ayarlar ile çok sayıda varyasyon yapacaksın bu durumda tam otomatik olan TTL hiç bir işine yaramaz. Eğer sen gazeteci olsaydın ve makine otomatik ayarda iken seri fotograf çekecek olsaydın tabii ki TTL senin için elzem olur ama senin anlattığın durumlar için uygun değildir ve TTL olan flaşlarda çok yüksek maliyetlidir. Ayrıca 3. parti üreticilerin "tam uyumlu" diye lanse ettikleri hiç bir flaşın TTL sistemi marka makinelerin TTL sistemleri ile %100 uyumlu değildir! o yüzden 3. parti bir TTL flaş almaz para ziyanından başka bir şey değildir. Daha sonra aktüel çekimlerde ( Namı diğer şip şak fotoğraf) yapacağım dersen paraya kıyıp Nikon marka bit TTL flaş almalısın ama ben aktüel çekimler yapmayacağım dersen basit 4 pilli ve zoom yapabilen bir flaş almaz senin için çok doğru olacaktır. Aşağıdaki gibi bir softbox da ebay.com dan 5 dolara alınabiliyor. portre çekerken sna çok yardımı olur.

• eğer İstanbul da oturuyorsan sirkeci deki fotoğraf malzemesi satıcılarında bulabileceğin aşağıdaki gibi bir flaş rahatlıkla işini görür.

• quote:

araba fotofrafları çok ayrı bir konu! eğer sahibinden.com araba ilanı vermek için resim çekeceğim dersen bir üst mesajdaki flaşı al enstanne 125 yap diyaframı 5.6 yap IS=200 yaz ve çek her türli işini görür. Ama! ben çektiğim resimleri galerilerin İnternet sitesine koyacağım, dergilerde çıkacak falan dersen hiç bir taşınabilir flaş ile bu işi yapamazsın.

• quote:

quote:

araba fotofrafları çok ayrı bir konu! eğer sahibinden.com araba ilanı vermek için resim çekeceğim dersen bir üst mesajdaki flaşı al enstanne 125 yap diyaframı 5.6 yap IS=200 yaz ve çek her türli işini görür. Ama! ben çektiğim resimleri galerilerin İnternet sitesine koyacağım, dergilerde çıkacak falan dersen hiç bir taşınabilir flaş ile bu işi yapamazsın.

Çok güzel açıklamısınız çok teşekkür ederim ilgi için. Ebaydan yn-560 ii almayı düşünyrm suan.Teşekkürler tekrardan.

• İyice arastrdm yn-460 ii gayet iyi gozkyo fiyat performans açısından büyük ihtimal onu alacagim.
  • bende aynı dertten muzdaribim elimde nikon D5100 var ve ttl flaş almak istiyorum ve d5100 de ttl olarak çalışan youngnuo nun 2 modeli var ve benim bütçem yn468 i almaya zar zor yetiyor. aslında bütçem ve ihtiyacıma en uygun olan ürün yn460II gibi ama biliyorum ki bunu alırsam 1-2 ay geçmeden kendimi ebay da ttl flaş bakarken bulacam ve eninde sonunda bir tanede yn468II alacam onun için hiç zaman ve para kaybetmeden almalıyım ama

yn 460II yaklaşık 52$
    yn 560 II 68-70$
    yn 468II 100$
    iki katı para vermem gerekiyor çok kararsızım.
  • Yanlış anlamayın ama flaş kullanmayı biliyor musunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.