Şimdi Ara

YOK MU BORA SEVERLER BU FORUMDA BUYRUN BORACILAR BORA HAKKINDA HERŞEY (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
18.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana Boranın donanımı hangi yılda neler değiştiği, hangi motorların kullandığı ve teknik özellikleri?

Bunlarla ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Yeni hazırlayacağım amatör sitemde kullanacağım?

Şimdiden teşekkürler

Benzer çalışmayı, ae101 corolla için yaptım, onuda geliştirmeyi düşünüyorum.www.toptitle.net
  • 99 dan bu yana kullanmakda oldugum 2000 model vw bora 1.6 SR olan aracıma resmen aşıgım

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fletch

99 dan bu yana kullanmakda oldugum 2000 model vw bora 1.6 SR olan aracıma resmen aşıgım

saygılar

sayın hocam karaman26 nikli üarkadaşımızdan da rica ettim sizden de edeyim.

*Hocam 99 dan beri kullandığınız aracın bugüne kadar artı ve eksilerini yazarmısınız.
    *Bugüne kadar aracınızın çıkardığı arızalar ve masrafları şöyle hatırladığınız kadarıyla yazarmısınız.
    *Şimdiye kadar en pahalı masrafı hangisi oldu sebebi nedri?
    *Ayrıca çıkan arızalar sonucunda parça sıkıntısı çektiniz mi?

Bora alacakalra bi bilgilendirme niyetindeyim.Sonuçta bende düşünüyorum almayı.Arabanın kalitesine bişi demiyoruz şahsen sürdüm ve arka koltuğuna oturdum boyum 1,70 olduğu için dar gelmedi arka koltuk.Ama arızaları hakkında hiç bilgimiz yok.Bilgilendirirseniz çok makbule geçer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 22 Ocak 2008; 23:06:29 >

• Öncelikle merhabalar allah kimseye kaza bela vermesin.Ben de katılayım dedim gruba.Tabi ki kabul ederseniz2001 1.6 sr 8v comfortline aracım 5 ay önce aldım arabanın herşeyinden memnunum. Eksik denilebilecek göze çarpar bir eksiği yok.En sevmediğim yönü kısa mesafelerde ve kalkışta performansı biraz düşük.Birazcık da fazl yakıyor kereta ama 2.el orta sınıf alınabilecek tek araç .Üstüne basa basa söylüyorum TEK araç.Şuan sağlam bir şekilde yaşıyorsam hayatımı volkswagene borçluyum.Sebebi ise 30kasım tarihinde yaptığım kaza.

Öncelikle kazayı anlatıyım sizlere;Sabah evden cıktım okula giderken(Lefkoşa/KIBRIS)önümde çok tatlı bir sağ viraj vardı normalde 120-130 km ile girdğim bir viraj bu sefer emniyet kemerim takılı(nadiren takarım) ortalama 80-100km ile virajı alırken arabanın tekini sağlıyordum(kıbrısta trafik ters)birden araba dengesizce titremeye başladı sanki 10şiddetinde bir deprem oluyor biraz daha gaz verdim arabayı geçer geçmez sol şerite geçerken Yol bilgisayarı BİP BİP diye ötmeye başladı.O sırada olan oldu zaten kaldırıma vurup 4 teker yerden kesip mezarlığa girdim ani sag manevra ile duvara çarpmaktan yırttım pacayı hemen frenlere yüklendim ama nafilee frenler boşşş nerdeyse fren pedalını kıracaktım ama frenler tutmuyor.araba 62 metre sürüklendi bu sürüklenme esnasında (gerideki araçlardan inenlerin söylediklerine göre)büyük taşlara vurdukca 2 teker üstüne kalkıp tekrar 4 teker üstüne düşüyormuş.Tabiki abartı şekilde değil uçtuğum yol engebeli otlak toprak yol düz yol değil.En sonunda büyük logar kapağına altını vurup logar kapagını 3 parçaya ayırıp durdu.İlk olarak göstergeye baktım büyükce kırmızı STOP yanıp sönüyor hemen kontağı kapattım.Arabadaki arkadaşlara baktım çok şükür burnumuz bile kanamadı.Biraz uzun hikaye gibi oldu ama bu kısaltılmış hali.Daha sonra polis çağırdım rapor kaskomla görüştüm çekici ile volkswagen kıbrıs yetkili servisi ARTESA'ya arabayı çektirip hasar tespite aldırdım.Arabada kaportasal tek sorun ön tamponun altındaki siyah ek parça kırıldı.Dış görünüşte sapa sağlam bir araba.Ama mekanik kısımda okadar şanslı değilim.Hasar tespitten çıktı hasar dosyasını görünce bende inanamadım gözlerime 12.844YTL Orda ohaa diye bağırmamak için kendimi zor tuttum.neyse ekspert felan geldi fotoladı arabayı pert olabilir diyordu ama hava yastıkları açılmadığı için pert yazdırmadım.Şimdi XXXXX sigorta kuzu kuzu 20.600YTL kasko değeri biçtiği arabaya 12.844YTL ödeme yapacak.

Uzun lafın kısası arkadaşlar bende bora yerine başka bir araba olsaydı 12.844ytl hasar yerine 4-5bin ytl masraf çıkardı ama ben arabadan sağlam çıkmazdım bundan eminim sağlam çıkmazdım.Kıyaslama gibi olmasın ama pejo citroen tarzı araba olsaydı en az 4-5 takla yemişti araba.Benden size bir arkadaş tavsiyesi ağır arabalara binin.Küçük uçan tenekelere binmeyin derim.Kazasız belasız sürüşler...Saygılar...

• Arkadaşın dediği gibi kalkışlarda hantal kalıyor yanlız asfalta yapıştım mı bastıçça basıyosun hız anlaşılmıyo darbeleri emen bi araç yakıt biraz yakıyor parça ikinci elde sorun yok servis masrafları parçaları pahalı ama parasını haketiiğine inanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: redblood

Öncelikle merhabalar allah kimseye kaza bela vermesin.Ben de katılayım dedim gruba.Tabi ki kabul ederseniz2001 1.6 sr 8v comfortline aracım 5 ay önce aldım arabanın herşeyinden memnunum. Eksik denilebilecek göze çarpar bir eksiği yok.En sevmediğim yönü kısa mesafelerde ve kalkışta performansı biraz düşük.Birazcık da fazl yakıyor kereta ama 2.el orta sınıf alınabilecek tek araç .Üstüne basa basa söylüyorum TEK araç.Şuan sağlam bir şekilde yaşıyorsam hayatımı volkswagene borçluyum.Sebebi ise 30kasım tarihinde yaptığım kaza.

Öncelikle kazayı anlatıyım sizlere;Sabah evden cıktım okula giderken(Lefkoşa/KIBRIS)önümde çok tatlı bir sağ viraj vardı normalde 120-130 km ile girdğim bir viraj bu sefer emniyet kemerim takılı(nadiren takarım) ortalama 80-100km ile virajı alırken arabanın tekini sağlıyordum(kıbrısta trafik ters)birden araba dengesizce titremeye başladı sanki 10şiddetinde bir deprem oluyor biraz daha gaz verdim arabayı geçer geçmez sol şerite geçerken Yol bilgisayarı BİP BİP diye ötmeye başladı.O sırada olan oldu zaten kaldırıma vurup 4 teker yerden kesip mezarlığa girdim ani sag manevra ile duvara çarpmaktan yırttım pacayı hemen frenlere yüklendim ama nafilee frenler boşşş nerdeyse fren pedalını kıracaktım ama frenler tutmuyor.araba 62 metre sürüklendi bu sürüklenme esnasında (gerideki araçlardan inenlerin söylediklerine göre)büyük taşlara vurdukca 2 teker üstüne kalkıp tekrar 4 teker üstüne düşüyormuş.Tabiki abartı şekilde değil uçtuğum yol engebeli otlak toprak yol düz yol değil.En sonunda büyük logar kapağına altını vurup logar kapagını 3 parçaya ayırıp durdu.İlk olarak göstergeye baktım büyükce kırmızı STOP yanıp sönüyor hemen kontağı kapattım.Arabadaki arkadaşlara baktım çok şükür burnumuz bile kanamadı.Biraz uzun hikaye gibi oldu ama bu kısaltılmış hali.Daha sonra polis çağırdım rapor kaskomla görüştüm çekici ile volkswagen kıbrıs yetkili servisi ARTESA'ya arabayı çektirip hasar tespite aldırdım.Arabada kaportasal tek sorun ön tamponun altındaki siyah ek parça kırıldı.Dış görünüşte sapa sağlam bir araba.Ama mekanik kısımda okadar şanslı değilim.Hasar tespitten çıktı hasar dosyasını görünce bende inanamadım gözlerime 12.844YTL Orda ohaa diye bağırmamak için kendimi zor tuttum.neyse ekspert felan geldi fotoladı arabayı pert olabilir diyordu ama hava yastıkları açılmadığı için pert yazdırmadım.Şimdi XXXXX sigorta kuzu kuzu 20.600YTL kasko değeri biçtiği arabaya 12.844YTL ödeme yapacak.

Uzun lafın kısası arkadaşlar bende bora yerine başka bir araba olsaydı 12.844ytl hasar yerine 4-5bin ytl masraf çıkardı ama ben arabadan sağlam çıkmazdım bundan eminim sağlam çıkmazdım.Kıyaslama gibi olmasın ama pejo citroen tarzı araba olsaydı en az 4-5 takla yemişti araba.Benden size bir arkadaş tavsiyesi ağır arabalara binin.Küçük uçan tenekelere binmeyin derim.Kazasız belasız sürüşler...Saygılar...

araç tekliyor, sallanıyor, frenler tutmuyor vs.. hocam anlattığınıza göre başınıza gelen kazanın tek nedeni aracınız gibi görünüyor. ama siz hala aracı savunuyorsunuz...

pek anlamadım bu çelişkiyi...

geçmiş olsun...

• quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

araç tekliyor, sallanıyor, frenler tutmuyor vs.. hocam anlattığınıza göre başınıza gelen kazanın tek nedeni aracınız gibi görünüyor. ama siz hala aracı savunuyorsunuz...

pek anlamadım bu çelişkiyi...

geçmiş olsun...

Haklısın sorun arbadan kaynaklandı buna itirazım yok ama yapılan tespitlerde araçla ilgili hiçbir elektronik arıza çıkmadı.Hertürlü güvenlik sistemi sorunsuz çalışıyormuş.Ama iki ihtimal üzerinde durdular ceptelefonu veya tekerlerde karşılıklı bulunan sensörlerin anlık birbirlerini görememeleri.Buraya kadar arabayı savunmuyorum.Arabayı savunduğum husus ise kaza anında yere sağlam basması,kolay kolay taklaya eğimli bir araç olmaması,kendi sınıfındaki birçok arabaya göre daha salam bir malzemeye sahip olması Bu tip sorunlar mercedes de bile oluyor.

• MERHABA redblood arkadaşım öncelikle geçmiş olsun araban seni korumuş diye düşünüyorum sonuçta sağlam araba bizde de 2004 Pacıfıc var arabayı almadan önce galerici başka bi bora kullandığını ve onunla kaza yaptığını söylemişti.Arabayla 4-5 takla atmış hafif yaralarla kurtulmuş aynı şeyi o da söyledi altımda hyundai fln olsaydı kesin çok feci şeyler olurdu dedi.............
  • aRKDAŞ çOK dOĞRU sÖYLEMİŞ aĞIR oTURAKLI dONANIMLI aRAÇLARA aZADA kAZADA pARAYI bAYILIYORUZ aMA hAYATIMIZDAN dEĞERLİMİ???
    WV BORA 2000COMFORTLİNE
  • Herşeğiyle verdiğimiz paranın karşılığını bize allah göstermesin kaza anında bize karşılığını canımızı en iyi şekilde koruyarak ödüyen bi araç düşüncesindeyim
  • eee arkadaşlar bu topiğe uğramayalı biraz ağırlaşmış yeni problemler yok mu çözülmeyi bekleyen????ya da bora almak isteyip te tereddüt eden arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist_ipod -- 26 Şubat 2008; 20:22:13 >
  • merhaba arkadaşlar..
    22-02-2008 de 17.250 ytl ye 2001 model bora trendline aldım...araçta yanlarda iki üç parçasında boya var ama değişeni yok..
    beni ençok cezbeden tarafı kilometresinin 47.000 olması..araç servis bakımlı...
    elimde bu aracın kullanma klavuzu malesef yok..teknik listesinede ulaşamadım..
    ABS olduğunu biliyorum ama EBD ve ESP varmı merak ediyorum..
    yakıt konusunda okuduklarımdan endişe duymaya başladım açıkçası..
    focus astra ve bora arasında çok gittim geldim sonuçta bora kısmetimmiş..
    aracımla ilgili olarak her türlü bilgiye ihtiyacım var...püf noktaları var ise bilmek isterim..
    araca 2005 ten buyana sadece 8000km binilmiş..sanırım ilk iş olarak yağ ve filitreleri ve de bujileri değiştirmeliyim..yağ değişimi sırasındada motora bor power ilave ettirmek istiyorum sizce sakıncası varmı..birde aklıma takılan sorulardan biride confortline daki 205x16" jantlarmı araca fazla yakıt yaktırır yoksa benim trendline daki 195x15" jantlarla aynı yakıtımı tüketir..
    herkese kazasız belasız günler ve esenlikler dilerim..

• .2000 comfort var 60.000 de .Araba 10 numara.Sahibi 19 diyor fiyat sizce nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan07 -- 27 Şubat 2008; 0:36:56 >
  • Km si iyimiş kardeş bide comfortline yani higlineden sonraki en donanımlısı bence fiyat güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erhan07

.2000 comfort var 60.000 de .Araba 10 numara.Sahibi 19 diyor fiyat sizce nasıl?

Antalyadaki kırmızı bora mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucak15

quote:

EvetAslında arabayı görmüş değilim ama çok güvendiğim bir arkadaş görmüş cidden 10 numara diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan07 -- 27 Şubat 2008; 22:51:02 >
  • Hayırlısı OLur inşallah
  • Bu KadR MıyızZz??

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bucak15

quote:

EvetAslında arabayı görmüş değilim ama çok güvendiğim bir arkadaş görmüş cidden 10 numara diyor.

aracı aldınız mı?
    yada baktırdınız mı?

• Bora = Golf bunlar binilecek arabalar... hayırlısı olsun şimdiden...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.