Merhabalar önlisans mezunuyum 2020 temmuzda tecilim bitmiş. Aöf üzerinden gene bir ön lisans okuyordum kendimi tecilli sanıyordum fakat değilmişim asker kaçağısınız diye mesaj geldi gittim bedelli hakkından yararlanamazsın dediler mecburen başvurdum sağlık ocağında muayene oldum fakat bazıları bu dönem celbi vs doldu diğer döneme kalırsan bedelli yapabilirsin dedi hiç bir askerlik büro cevap vermiyor gidip 5 saat sıra bekleyip 1 dk soru sorabiliyorum muhattap yok adeta bilgisi olan var mı acaba ? |
Yoklama kaçağı hk.
-
-
Önlisans mezuniyet tarihiniz ne zaman? 2020 Temmuzda biten mezuniyet teciliniz ise 31 Aralık 2020'ye kadar yoklama yaptırıp bedelli askerliğe başvursaydınız bedelli hakkından yararlanırdınız. Ancak 1 Ocak itibariyle yeni takvim yılına girildiği için son yoklama tarihini kaçırmış görünüyorsunuz. Bundan dolayı da sistem yoklama kaçağı olarak tanımlamış olabilir.
Eğer erteleme nedeniniz mezuniyet nedenli değilse ve örneğin Haziran 2019'da Önlisans'tan mezun olduysanız; Haziran 2021'e kadar süren mezuniyet erteleme hakkınız var. Yoklama kaçağı olsanız bile son kalan 4 ay ertelemeyi alırsınız. Ama eğer mezuniyetten sonra aynı derecede tekrar bir öğrenime başladıysanız öğrencilikten dolayı erteleme olmaz. Önlisans mezunu tekrar önlisans öğrenimi görürse ertelemesi olmaz.
Mezuniyet ertelemesi geçen sene sona ermişse ve hiçbir şekilde geçen yıl içinde yoklama yaptırmadıysanız; yoklama kaçağı olarak; yoklamanızın yapılacağı tarihi takip eden ilk celp dönemi için sınıflandırılırsınız. Celp dönem tercihi ve bedelli hizmet tercihi ekranı açılmaz. 28 Şubat'a kadar yoklamanızı yaptırırsanız Mayıs celbi için; 31 Mayıs'a kadar yoklamanızı yaptırırsanız Ağustos celbi için sınıflandırılırsınız.
Geçerli bir mazeret bildirmeyen veya yoklamaya tabii kaldığı yoklama yılı içinde mazeretsiz yoklamasını yaptırmayan yükümlüler askerlik kanuna göre bedelli hizmet tercihi yapamazlar. Diğer er ve yedek astsubay-subay tercihini yapabilirler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AraştırmatörÖnlisans mezuniyet tarihiniz ne zaman? 2020 Temmuzda biten mezuniyet teciliniz ise 31 Aralık 2020'ye kadar yoklama yaptırıp bedelli askerliğe başvursaydınız bedelli hakkından yararlanırdınız. Ancak 1 Ocak itibariyle yeni takvim yılına girildiği için son yoklama tarihini kaçırmış görünüyorsunuz. Bundan dolayı da sistem yoklama kaçağı olarak tanımlamış olabilir.
Eğer erteleme nedeniniz mezuniyet nedenli değilse ve örneğin Haziran 2019'da Önlisans'tan mezun olduysanız; Haziran 2021'e kadar süren mezuniyet erteleme hakkınız var. Yoklama kaçağı olsanız bile son kalan 4 ay ertelemeyi alırsınız. Ama eğer mezuniyetten sonra aynı derecede tekrar bir öğrenime başladıysanız öğrencilikten dolayı erteleme olmaz. Önlisans mezunu tekrar önlisans öğrenimi görürse ertelemesi olmaz.
Mezuniyet ertelemesi geçen sene sona ermişse ve hiçbir şekilde geçen yıl içinde yoklama yaptırmadıysanız; yoklama kaçağı olarak; yoklamanızın yapılacağı tarihi takip eden ilk celp dönemi için sınıflandırılırsınız. Celp dönem tercihi ve bedelli hizmet tercihi ekranı açılmaz. 28 Şubat'a kadar yoklamanızı yaptırırsanız Mayıs celbi için; 31 Mayıs'a kadar yoklamanızı yaptırırsanız Ağustos celbi için sınıflandırılırsınız.
Geçerli bir mazeret bildirmeyen veya yoklamaya tabii kaldığı yoklama yılı içinde mazeretsiz yoklamasını yaptırmayan yükümlüler askerlik kanuna göre bedelli hizmet tercihi yapamazlar. Diğer er ve yedek astsubay-subay tercihini yapabilirler.
2018 temmuz da mezuniyet hocam 2020 temmuzda bitmiş sanırsam tescil fakat aöf den bir önlisans daha okuyordum şimdi muayene falan oldum fakat hiç birşey yazmıyor sistemden ne zaman gönderileceğim veya diğer dönememi kaldım hiç birşey anlamadım.
-
Yoklama ve Muayene yaptırdıysanız Mayıs celbi için sınıflandırma kaynağına alınmışsınızdır. Personeltemin Msb sitesinde başvuru sihirbazı bölümünde 5. adım askerlik bilgilerine ilerlediğiniz zaman muhtemelen Sınıflandırma Bekliyor Yok K. diye kısaltma ile Yoklama Kaçağı olarak son durumu belirtir. Bundan dolayı Bedelli hizmet tercihi yapamazsınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AraştırmatörYoklama ve Muayene yaptırdıysanız Mayıs celbi için sınıflandırma kaynağına alınmışsınızdır. Personeltemin Msb sitesinde başvuru sihirbazı bölümünde 5. adım askerlik bilgilerine ilerlediğiniz zaman muhtemelen Sınıflandırma Bekliyor Yok K. diye kısaltma ile Yoklama Kaçağı olarak son durumu belirtir. Bundan dolayı Bedelli hizmet tercihi yapamazsınız.
aynen öyle yazıyor hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: AraştırmatörYoklama ve Muayene yaptırdıysanız Mayıs celbi için sınıflandırma kaynağına alınmışsınızdır. Personeltemin Msb sitesinde başvuru sihirbazı bölümünde 5. adım askerlik bilgilerine ilerlediğiniz zaman muhtemelen Sınıflandırma Bekliyor Yok K. diye kısaltma ile Yoklama Kaçağı olarak son durumu belirtir. Bundan dolayı Bedelli hizmet tercihi yapamazsınız.
bu süreç ne zaman açıklanıyor hocam nereye çıktığı veya ne zaman gideceğim ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Originalsaynen öyle yazıyor hocam
Alıntıları GösterBöyle yazıyorsa Mayıs Celbinde 3 kafileden birinde gideceksiniz. Yani Nisan sonu , Mayıs sonu veya Haziran sonunda gidecek gruplardan birinde askerlik sevk yerinize ulaşmanız gerekiyor. Keşke bedelli yapma gibi bir düşünceniz olduğunda iyice araştırıp ilgili takvim yılının sonuna kadar bu başvuruyu yapsaydınız. Sınıflandırma kaynağına alınan yükümlüler ancak çok ciddi bir sağlık problemleri ortaya çıkarsa ve bu sağlık durumlarını belgelerlerse 1 sene erteleme alırlar ve sağlık durumları askerlik yapmalarına kesinlikle engel olacak derecede kritik bir organdaysa veya çok kritik aşamalara gelmiş psikosomatik nedenliyse muaf olabilirler.
Erteleme süresi içinde bedelli hizmet tercihi yapmalarına imkan var mı? orası hakkında net bir yorum yapamam. Eğer yoklama kaçağı şeklinde olan son durumları iptal edilmişse bir ihtimal olabilir. Çünkü sağlık nedenli erteleme alırsanız; ertesi sene yeniden yoklama ve muayene yaptırarak ilgili sağlık sorununuzun geçip geçmediğine bakılacaktır. Ertesi sene yoklama'dan sonra hizmet tercihinizi bedelli şeklinde işaretlerseniz ve sağlık probleminiz gelecek sene ortadan kalkarsa; bedelli askerlik için sınıflandırılabilirsiniz. Sağlık sorunu ortadan kalkmazsa toplamda 2 kere daha aynı nedenle 1'er sene erteleme verilir. Yine ortadan kalkmamışsa askerlik muafiyeti verilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Originalsbu süreç ne zaman açıklanıyor hocam nereye çıktığı veya ne zaman gideceğim ?
Alıntıları GösterBu süreç yani Mayıs celbi gidecek kişiler Nisan 2. hafta içinde açıklanır. Sevk yerleri ve gidecekleri grubun tarihleri belli olduğunda corona testi yapıp negatif çıktıktan sonra birliklerine katılmak için Nisan'ın son haftası içinde ilk grup yola çıkar. 2. grup aynı şekilde olağanüstü şartlar olmazsa Mayıs son hafta, yani 22-24 mayıs arası test yaptırıp 25-26 gibi gidebilirler. 3. grup için de Haziran ayının son günleri olur muhtemelen.
-
Hocam bizim gibi birçok genç yılbaşı ile bu duruma düştü. Af çalışması yapıyoruz,
forum konumuz: https://forum.donanimhaber.com/bedelliaffi-bedelli-askerlik-herkesin-hakki--147825878
telegram grubumuz: https://t.me/joinchat/THihZvK2-_O4hAkr
-
19 yaşındayım telefonuma bu mesaj geldi tam olarak ne diye araştırdım kafam allak bullak oldu
lise mezunuyum tecil falan durumlarını araştırdım e-devletten yapılıyormuş uğraştım yapamadım
askerlik şubesine gideceğim mecbur offf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X