Şimdi Ara

Yoklama kaçagı üniversite kayıt mümkün müdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
18.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler merhaba.Lise mezunuyum 3 yıllık tecil hakkım bitti.Şuan yoklama kaçagıyım.Sormak istediğim soru şu eger üniversite sınavına girip kazanırsam bildiğiniz gibi üniversite kayıtta askerlik belgesi istiyor.Ben tam kayıt zamanında sanki askere gidicekmiş gibi yoklamamı yaptırıp saglık kontrollerinden geçtikten sonra en azından 1 hafta sonra sevk yapsalar bu 1 hafta için askerlik yönünden sakıncası yoktur yazısı alabilir miyim üniversiteye kayıt için?Amacım tecil ettirmek değil tecil etmeselerde olur 4 sene kaçak olabilirim sıkıntı yok.Amacım üniversiteye kayıt yaptırıp üniversite bitince askere gitmek..

• Öncelikle şunu söyleyeyim asker kaçağı gözüküyorsan sınava nasıl gireceksin cezası var sanırım katlana katlana gidiyor. Üniversiteye girsende kontrol altındasın üniversitede tutup götürdükleri biri olmuştu bizim fakültede bunu araştırman lazım git sor bence. Büyük sıkıntı hem para cezan katlanır hemde tutup götürürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son durum nedir hocam bilgilendirir misiniz aynı durumdayım :/

• Bir arkadaş bu şekilde kayıt yapıp dondurdu okulu askere gitti. Askerliği yapıp bittikten sonra gelip okula devam etti.

Kayıt yaptıysan nasıl tecil olmadı dedim ama çok uğraştım olmadı dedi. Askerlik yeri zamanı falan belli olduktan sonra tecil yapmadılar dedi. Şubeyi telefonla arayıp sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: abingasi

son durum nedir hocam bilgilendirir misiniz aynı durumdayım :/
    başvuruda askerlik durum belgesi istiyorlarsa kayıt nasıl olacak ? olmaz yani. istemiyorlarsa sıkıntı yok. kayıt olursun. okuluna devam da edersin. artık eskisi gibi tutup götürme olayı yok. gbt ye girmeyeceksin,otelde,pansiyonda,yurtta kalamazsın illaki evde kalacaksın. yukarıda saydıklarımda kalırsan 15günde bir polis gelip tutanak imzalatır. şöyle bir yolda var. kilo düşüklüğünden yada kilo yüksekliğinden tecil de alabilirsin. hangisine yakınsan artık.
  • Kilom 64 civarlarında boya orantılı olarak mı kiloyu hesap ediyorlar ? Yani biri şöyle yapmış netten okuduğum kadarıyla üni kayıtları başlarken gitmiş askeri şubeye askere gitmeden önce 10 günlük bir süreç varmış o sürede askerlik ile ilişiği yoktur tarzında kağıt almış gitmiş üniversitesini okumuş doğru mudur emin değilim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abingasi -- 23 Ekim 2018; 11:11:38 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende bu durumdan zordayım arkadaşa ulaşabileceğim bir numara veya herhangi bir durum var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zlnozk Z kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa sordum, belgeleri alıp üniversiteye gidip kayıt yapın arkadaşlar.

Aynı durumda 3 tanıdık çıktı, ikisi okula kaydı yapıp askere gitmek için dilekçe yazmış ve okulu dondurmuş. Daha doğrusu üniversite ancak böyle kayıt yapabiliriz demiş.
    Bir arkadaş ise kaydı yapmış ve okula devam etmiş, arayan soran olmamış. zaten okulu donduran arkadaşın da adı yoklama listesinde varmış, yani risk alıp okula devam edebilirdim diyor. Sorun olmasın diye askerliği yapmış gelip devam etmiş. Bu üçüncü arkadaş ise okula devam etmiş.

Normalde okula kayıt yaparken eksik belge olunca sonra getir diyorlar. Ben üç üniversite okudum ikisinde evrak eksik sonra getir dediler ve götürmedim ama soran da olmadı sorun da çıkmadı okulu bitirdim diplomamı aldım halen eksik fotoğraf var ikamet var ıvır zıvır.

Siz gidin okulunuza kayıt yapın arkadaşlar. Askerlik belgesi sonra getiririm deyin. Gerekirse dilekçe yazın verin okulu dondurup sonra getiririm diye. Bakın usulsüz iş yapın demiyorum okula gidin kaydınızı yapmak hakkınız, bunu yapın. Sonra şansınızı denersiniz askerlik erteleme oluyorsa, olmuyorsa biraz para cezası çıkabilir falan ama bir şekilde hallolur. Arkadaşın devam etme sebebi okula kayıt hakkım yanar bir daha kazanamam puanım yanmasın gibi düşünmesi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 13 Aralık 2018; 13:59:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hocam şimdi yoklama kaçakları üniversiteye kayıt yaptırabiliyor mu? emin misiniz?
  • Kanun değişikliği falan olmadıysa üç tanıdığım yapıp mezun bile oldu hocam. 5-10 yıl kadar önce.

Okula gidin kayda onlar yardımcı olur zaten. Bilen memur yoksa bilen kim var şef veya müdür onunla görüşmek istiyorum deyin. Bazı memurlar bilmez belki. Ben de memurum. Ben de sonradan öğrendim.

forumdan bir arkadaş kayıt olamamıştı. başka forumdaki arkadaş ise yoklama kaçağı olarak teslim oluyor 10 günlük sürede askerlik ile ilişkisi yoktur anlamında kağıt alıyor üniversiteye kayıt yapıyor ve okuyor. bazı sitelere danışıyorum adam bana sen yoklama kaçağısın üniversiteye kayıt yapamazsın diyor açıkçası kafam karıştı.
  • Bu konularda bilgisiz bir memurun uygulaması insanın hayatını kaydırabiliyor maalesef hocam.

Yakın arkadaşım aynı durumda kaydını yapıp askere gitmişti. Buradan arkadaş isteyince arkadaşıma sordum nasıl olmuştu senin kayıt olayı diye. Üniversiteye gittim kayıt için, bana sen kaydını yaparsın ama askere gitmen lazım, senin kaydını yapalım, bize bir dilekçe yaz ver, askerliği yapana kadar kaydını donduralım, bittikten sonra gel okuluna başla dediler diyor arkadaş. Aynı şeyi kuzeni de yaşadı, o da dilekçe yazıp bırakıp askere gitmiş dönüşte okumuş okulunu şimdi öğretmen adam, hatta müdür yardımcısı olmuştu son gördüğümde.

Demek ki işi bilen bir memura denk gelmişler, dilekçe ile kaydını yapıp dondurmuş.

Ben kendim üniversitede memurum. Ben bile bu sene başında işi bilmeyen, yökte çalışan bir memurun yanlış yönlendirmesi yüzünden Hataydan kalktım Ankaraya gittim, oradan geldim Maraşa geçtim tıp fakültesine kayıt yapmaya gittim sözde. Doğrudan Yök diyorum yani aradığım yer, onlar bile yanlış bilgi verdi. Ben Koca üniversitede bu işi bilen bir tane tek adam var git onunla konuş dediler. Gittim adam sağolsun adım adım açıkladı. Olay bu yani, maalesef işi bileni bulmak zor, bulamayınca da iş yaş.

Sagol hocam. Bu sacma uygulamayi kaldirsalardi iyi olurdu. Askerlikten cayma gibi dusuncem yok ama tıp istiyorum kazanırsam, askere gidersem icimde kalir ve de agir derslere nasil calisacam, bozulan psikolojim hayatimi cehenneme çevirebilir :(

• Hocam sen dersine çalış. Kazanırsan kayıt yapar okursun büyük ihtimalle

Dediğim gibi işi bilmeyen biri çıkar kayıt olmaz derse şef veya müdür ile görüşmek istiyorum de. Kazandığın zaman kimse hakkını yiyemez, bunu bilmen yeterli

Okulu kazandıktan sonra askerlik yapsan bile sorun olmaz bence çünkü iki tanıdığım bu şekilde önce askerlik yapıp sonra okudu ve atandı işini yapıyor. Bunun için çok can sıkmaya kafayı yemeye hiç gerek yok. Kazanırsan kayıt yaparsın her türlü.

• quote:

son durum nedir hocam bilgilendirir misiniz aynı durumdayım :/
    kardeş ne oldu
  • o sene istediğim yer gelmedi ben de gitmedim. Sonra mecburen bedelliye başvurdum.
    Yoklama kaçağıysan kaydını yaptırabiliyorsun ama okuyamıyorsun. Okumak için askerliği yapmanı istiyorlar.
  • quote:

o sene istediğim yer gelmedi ben de gitmedim. Sonra mecburen bedelliye başvurdum.
    Yoklama kaçağıysan kaydını yaptırabiliyorsun ama okuyamıyorsun. Okumak için askerliği yapmanı istiyorlar.
    yoklama kaçağıysan tecil şansı imkanı hiç mi yok? Şubeye gidip durumumu anlatsam ceza yazarlar mı marttan beri görünüyormuşum telefonda sorsam cevaplarlar mı?
  • Tecil sansini bir gorus ama isin asli ugrasmazlar kimse icin. Oradaki calisanlarda cok bilgili degil internette ne kadar bilgi varsa onlarda da o kadar hatta internetteki bilgi daha kapsamli bile olabilir. Ben yoklama kacagi iken bedelliye basvurdum gecen sene yoklama kacagi icin tolerans gosterdiler. Bu seneyi bilemiyorum kardesim pek bilgili degilim ama olmadi edevletten milli savunmaya yaz durumunu.

Ceza durumu şöyle gitmedigin her gun icin 10 tl para cezasi yaziliyor yani marttan bu yana 1500tl civari ceza gelmistir. Subeye gittinse zaten muayene falan istiyorlar aile hekimine gidip muayene oluyorsun ve sana kagit veriyor askerlik icin elverislidir falan. Ama kimse seni zorla asker yapamaz. Ben yoklama kacagi olarak askere gittigim zaman hic ceza yemedim sadece bana muayeneni ol oyle gel denildi en fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abingasi -- 12 Ağustos 2020; 13:2:22 >
  • Üniversite sınavına girdim 1 sene mezuna kaldım mart ayında yoklama kaçağı mesajı geldi korona sebebiyle gidemedim zaten sokağa çıkma yasakları vardı o dönem şimdi yarın okula kayıt yaptıracaktım olmuyor mu yani daha 19 yaşındayım hiç tecil etmedim hakkımı kullanamıyor muyum kayıt işi olmaz mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.