Merhaba arkadaşlar , 2022 yılında üniversiteden mezun oldum askerlik birkaç ay öncesine kadar 2026 sonuna kadar tecilliydi fakat şimdi sorguladığımda yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm.(Bilgilendirme sms i vs gelmedi) Yüksek lisans hariç tecil yapma imkanım bulunuyor mu? Bir de şimdi yoklama başvurusu yapsam hangi celple sevk olurum? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yoklama kaçağı ve tecil hk.

-
-
Mayis sonuna kadar islemleri halledersen kagit ustunde en erken agustos celbi.
Yuksek lisans harici tecil sansin yok yoklama kacagi oldugun icin o bile kurtarmayabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam. 2026 Aralık ayına kadar tecilliydi neden böyle bir anda oldu anlamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zatsn normalde hakkin mezun olduktan sonra 2 yil,e devlette uzatma payinida ekliyolar heral ama mezun olunca o olay gecersiz kaliyordur,sen elle duzelttirmezsen sonradan boyle is cikiyor e devletteki duruma guvenince.
Bedelli yapmayı düşünüyorum hocam , yoklamayı yaptıktan sonra sanırım sene sonuna kadar süre tanınıyor
Odemeyi simdi yapcak gucun varsa suan tecili boz basvur ode ,en erken subat 2026 da gidebilcegini biliyorsun demi bedellide.
Simdi odeyemezsen diger yol var kisa donem basvurusunu tamamla mayis veya hazirandan sonra bedelliye cevir onu tabi temmuz sonrasina kalirsan 2.zamdan etkilenirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 2 Mart 2025; 21:21:41 >
tecil bozulmuş zaten yoklama kaçağıyım mecburen bedelliye başvuracağım evet hocam seneye gidiyorum biliyorum
Odemeyi ne zaman yapacaksin yukardaki mesaji tekrar editledim
Sanırım 98 doğumlusunuz. YÖK'e göre mezun; MSB'ye göre okuyor görünme durumu son zamanlarda oluyor.
Memur işgüzarlığı mı yoksa MSB ile YÖK arasındaki iletişimsizlik bilemiyorum.
Normalde mezun olunca sisteme işlenmesi lazım, yani sizin durumda 2026dan 2024e geri gelmesi lazımdı. Ama kimse işlem yapmamış. 3 sene sonra şubeden bir memur duruma uyanıp sisteme işlemiş herhalde. Ama 2 yıllık mezun tecil hakkınız 2024te dolduğu için yoklama kaçağı cezası çıkmış.
Şubeye itiraz edin ama lehinize sonuç çıkar mı bilemiyorum.
Hocam evet tam anlattığınız gibi fakat bilgilendirme sms i vs gelmedi yani sürekli girip kontrol mü etmek lazım anlamadım. İş için askerlik durum belgesi almam gerekiyor. Yoklama yaparsam durum belgesi alabilir miyim acaba bilginiz var mı?
Yoklama sonrası askerlik durum belgesi alabilirsiniz ama "xx ağustos 2025e kadar ilişiği yoktur" yazacaktır. İşyeri kıllık çıkarmaz inşallah. Bir şekilde işyerini bedelli yapacağınız konusunda ikna etmeniz lazım.
Bu arada yoklama kaçağı ve bakayalara bedelli ödemesi için 2 ay süre tanınıyor. Para hazır olunca bedelli işlemlerini (hizmet ve celp tercihi + bedelin ödenmesi) tamamlanız yerinde olacaktır.
Hocam merhaba benim tecilim Haziran ayınin sonunda bitiyor.
Mali müşavirlik staj sınavını gecersem şirket uzerinden 3 yıl tecilimi uzatabiliyorum.
Haziran sonu tecil biterse celp donemi ne zaman olur sizce. Celp donemi gelmeden mali musavir stajimi baslatmam gerekiyor da
Hazirana kalirsa agustos sonuna kadar kasim celbi olur.
Tabi tecilin haziranda bitiyorsa yoklama icin yil sonuna kadar vaktin var, tecil bitti mi hemen askerlik diye bisey yok.
Hocam 23 haziranda tecil bitiyor. Mali musavir staj sınav sonucu da Mayıs ayınin ortasında belli olur. Sınavı geçersem;
Şirket uzerinden staj başlatıp tecil etmek için
- Yıl sonuna kadar mı
- yoksa Ağustos sonuna kadar mi
sürem olur sizce hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 14 Mart 2025; 11:59:46 >
Yil sonuna kadar, ama son dakikaya birakma isleri .1 ocak 2026 itibari ile yoklama kacagi durumuna dusersin su durumda tecil ettirmezsen.
Sen genede sonuc aciklanir staj baslayinca tecil ettir hemen.Simdi bedelliye basvurup seneye askere gidebilirsin 24-26 gun suruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 14 Mart 2025; 12:7:52 >
Sağolun hocam, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X