Şimdi Ara

Yokohama C.Driver 2 vs. V103 Hangisini Seçmeliyim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu ölçülere yakın veya ölçüde adac ta değerlendirmeler var ,aç oku profesyonellerin doğru değerlendirmeleri sonucunda kendin için en iyi olanı al tabi fiyat işin içine girince bir çok şey değişir ancak en mantıklı olan bu.
  • para sorun değilse michelin pilot sport 3 olabilir. bridgestone da iyi lastiktir fakat micheline göre daha serttir. uygun fiyatlı birşey arıyorsanız, kumho ku31 olabilir.

internetten araştırmalarım sonucu kumho ku31 i çok övmüşlerdi, fiyatı da uygundu. şu ana kadar 19 bin km yaptım, 205 40 17 ebatlarında ne balon yaptı ne de başka bir sorun, performansından da memnunum tek eksiği ıslak zeminde çekişte biraz fazla patinaja düşmesi, onun dışında viraj ve fren mesafesi olarak sizi pek üzmez.

ama dediğim gibi maddiyat önemli değilse; michelin, bridgestone, continental bu üçünden şaşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Bence Kumho, Yokohama, Toyo vs. gibi markalara bakmayın.
    Hele hele Marshall'a hiç bakmayın.
    Bu tip lastikler ilk etapta çok güzel performans veriyor gibi görünmesine rağmen, kısa sürede de özelliklerini kaybedip kullanılmaz hale geliyorlar.

Bu konuda genelde yanlış bir mantık kuruluyor. Geçende arkadaşlarımla da konuşuyorduk.
    Zamanında Pirelli bayinde çalışmış ve lastiklerden az çok anlayan bir arkadaşım var.
    Diğer bir arkadaşım Hankook almıştı, "oolum yapmayın etmeyin" dedi diğer arkadaş.
    Hankook alan, "abi niye öyle diyosun, lastik çok iyi performans gösterdi, Mazda RX-8'lere bile alıyor adamlar" dedi...
    "Eh" dedi, "niye aldıkları belli değil mi, ucuz lastik, adamlar yanlayıp yanlayıp bitiriyorlar, başka açıklaması yok ki, 10bin km sonra anında özelliğini kaybedecek lastik" diye açıkladı.

O yüzden "yaa bak işte dünyadaki bütün modifiye takımı bunu kullanıyor, süper lastik" mantığı yanlış. Bizler gibi onlar da "nasıl daha ucuza alırım, nasıl ucuza yanlarım ederim" gözüyle bakıyor.

Dünyaca ünlü ve kalitelerini kanıtlamış lastikler sadece marka diye pahalı değiller. Bunu unutmayın.

Tercih etmeniz gereken markalar,
    - Bridgestone
    - Michelin
    - GoodYear
    - Pirelli
    - Nokian
    - Dunlop
    - Continental

falan olsun.

Özellikle 225/45/17'de Pirelli P7, PZero, Michelin PS3, Conti SportContact3, Nokian V, Bridgestone Adrenalin testlerde çok çok iyi dereceler elde eden ve hep listelerin ilk 5'inde yer alan lastikler.

Şu an aracımda 225-45-17 P7 Cinturato'lar var.
    Tutuş özellikleri süper ama yol sesi ve konfor anlamında Michelin PS3 ve Conti SportContact3'ün daha iyi olduğu söyleniyor. Nokian V de baya iyiymiş.

Lastik konusunda birşeyi anladım ki lastikçilere bu konuda kesinlikle güvenmeyin , hepsi sattığı lastiği över hatta en çok karı hangisi ise onu göklere cıkarır en son polo ya lastik bakarken tutturdu adam dunlop michelinden daha iyi lastik diye illa bana onu satcak dot numaralarına bir baktım dunlop lar 2 senelik nerdeyse , onun için lastiği kullanana sorucaksın , ben kumho ku 31 i 3 senedir kullanıyorum 20 000 km oldu hala performansında bir düşüklük gözlemlemedim özellikle kuruda benim diyen performans lastiği ile yarışır , zaten kore ve japon marka lastikler dediğiniz gibi 10 000 km de mantar olsaydı hiçbir kumho yada yokohoma satan lastikçi 2 sene dayanamazdı bu piyasada , paran varsa tabii en iyisini tak ama parasına göre kore ve japon mallarıda güsel lastiklerdir..........

• f//p açısından bir japon markası olan falkene bakmanızı öneririm. geçenlerde jazz için ziex serisi aldım, liste fiyatı 180 tl olan lastiği 142 tl ye aldım. sessizlik ve yol tutuşu oldukça iyi. performans serisi de (FK) var, araştırmanızı tavsiye ederim..fiyatları da makul sayılır..
    http://www.falkenlastikleri.com/doc/FiyatListesi.pdf
  • Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiye ettiğiniz tüm lastikleri inceliyorum.Az çok kafamda alacağım lastik şekillendi. Pazartesi günü kısmetse alıcam gibi Aklımdaki ilk lastik P Zero Nero. Eğer 300 lirayı aşmazsa ya da buna yakın bir fiyat olursa bun lastikleri alıcam. Eğer o olmazsa çok merak ettiğim, almazsam aklımda kalacak Toyo T1R'lere bakıcam. Umarım P Zero Nero'lar umduğum gibi çıkar

Daha zamanım var, başka tavsiyelerinizi, bilgilendirmelerinizi merakla bekliyorum

• ben starmaxx edrim, cin can cun degil, yerli made in Turkiye,http://www.pirelliotolastik.com/?urun-1798-STARMAXX-215-45-17-ULTRA-SPORT-ST-730.html

veyahttp://www.pirelliotolastik.com/?urun-627-KUMHO-215-45-17-91H-KU31.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 30 Aralık 2011; 16:24:42 >

• Ne P Zero Nero ne de Toyo T1R hiç bir yerde yok Nasıl lastikler beğenmişim ben böyle ya hu

Bulduğum lastikler Yokohama C Driver 2 (AC02) ve Yokohama Advan Sport V103. Çok sakin hatta dede stil araba kullanırım. Arada sırada zorlarım arabamı. Otobanda da 170, 180 civarı (zorladığım limtler yani) giderim. Sizce hangisini tercih etmeliyim? AC02 mi V103 mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CornFlakes -- 1 Ocak 2012; 21:49:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CornFlakes

Bulduğum lastikler Yokohama C Driver 2 (AC02) ve Yokohama Advan Sport V103. Çok sakin hatta dede stil araba kullanırım. Arada sırada zorlarım arabamı. Otobanda da 170, 180 civarı (zorladığım limtler yani) giderim. Sizce hangisini tercih etmeliyim? AC02 mi V103 mü?

Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CornFlakes -- 2 Ocak 2012; 7:13:48 >
  • Lastik alırken eş-dost-esnaf tavsiyesine değil yapılan profesyonel testlere dayanmanızı öneririm:

http://oto-park.com/haberler/yaz-lastigi-testleri/204

Benim tavsiyem Continental Sport Contact 5.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inferno -- 1 Aralık 2012; 16:25:09 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.