Şimdi Ara

Yokohama C.Driver 2 vs. V103 Hangisini Seçmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yıllardır forumu takip ederim ama ilk defa bir konu açıyorum :) Herneyse...

Performans lastiği alıcam ama çok fena kararsız kaldım. 225/45R17 olacak lastiklerim. Ya da215/45R17.

Aslında Yokohama'nın S Driver ını alıcaktım ama artık üretimden kalkmış. DOlayısıyla başka markalara bakmak zorunda kaldım.

Yokohama'nın V103 lastiği hakkında hep olumlu bilgiler edindim. Almak istediklerim bunlar ama çok pahalı.

C-Driver 2 leri çok tavsiye eden lastikçiler var. Öve öve bitiremiyorlar ama daha yeni bir lastik olduğu için çekincelerim var. İnce yanak olduğu için balon yapma olasılığı nasıl felan gibi çekincelerim var. Pek düşünmüyorum ama ne bileyim...

Aklıma en çok yatan Marshall. Hem iyi fiyatı var hem de çok övgü alan lastik. İki üç arkadaşım var bu lastikten kullanıyorlar. Acayip memnunlar. Ama forumlardan okuduğum kadarıyla 2 sene içinde sertleşme problemi yol tutuş problemi başlıyormuş diye de bir kaç yerde okudum. Yağmur performansını da bilmiyor. Çok kararsız kaldım. İyi fiyatlı diye de kötü bir lastik almak istemiyorum.

Toyo T1R heralde markası bunları inanılmaz övüyorlar. Kuru havada çok iyiymiş. Islak zemin performansına iyi de diyen var kötü de. Kafam karıştı. En büyük handikapı çok çabuk bitmesiymiş.

Nokin ZG bilmem kaç lastikler var ama Nokian'lar hakkında çabuk yıprandıklarıyla ilgili bayağı bir mesaj ve fotoğraf gördüm. Pek yanaşmıyorum.

Kelimenin tam anlamıyla kitlendim kaldım arkadaşlar. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Hangisini tavsiye dersiniz? Neden edersiniz? Önümüzdeki haftaya kadar bir seçim yapmak istiyorum bilgilerinizle, tecrübelerinizle yardımcı olun bana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CornFlakes -- 2 Ocak 2012; 7:09:16 >

• petlas-sava
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

petlas-sava
    Merhabalar,

Öğlen Yokohoma V903 kış lastiği taktırdım 1 saatlik yorumum çok iyi yönde. ilerde ne olur bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

Merhabalar,

Öğlen Yokohoma V903 kış lastiği taktırdım 1 saatlik yorumum çok iyi yönde. ilerde ne olur bilmiyorum :)

Alıntıları Göster
    Kitlenecek birşey yok fiyat /performance seceneklerim şunlar : pirelli P zero nero yada rosso 250 tl gibi

kumho ku 31 170 tl gibi fiyatlara bulabilrsin

iki lastiğinde fiyatına göre performansları iyidir , hee tabii 350 lira veririm diyorsan POTENZA adrenalin

• quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Kitlenecek birşey yok fiyat /performance seceneklerim şunlar : pirelli P zero nero yada rosso 250 tl gibi

iki lastiğinde fiyatına göre performansları iyidir , hee tabii 350 lira veririm diyorsan POTENZA adrenalin

Alıntıları Göster
    Buna da bakabilirsin.

Nokian'ın en üst performans lastiği.

Islak performansı çok iyi, sessiz.

Jant koruyucusu da var.

Fiyatı da güzel.

http://www.hepsiburada.com/Liste/nokian-225-45-zr-17-94-y-xl-nokian-z-g2-lastik/productDetails.aspx?productId=otkmt441498&categoryId=259720

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 27 Aralık 2011; 16:17:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Buna da bakabilirsin.

Jant koruyucusu da var.

Fiyatı da güzel.

http://www.hepsiburada.com/Liste/nokian-225-45-zr-17-94-y-xl-nokian-z-g2-lastik/productDetails.aspx?productId=otkmt441498&categoryId=259720

şener sanada hangi şartları sorsalar klasik cevap bak
    bak sana konu açıcam FORUMDA NOKIAN LASTIKLERI SATIŞ TEMSİLCİLERİMİ VAR DİYE
    performans nokian
    yazlık nokian
    kışlık nokian
    4 mevsim nokian
    ıslak zemin nokian
    neymiş abi bu lastik biz nasıl bilmiyoruz bu lastiği nasıl fark edememişiz

• quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

quote:

Buna da bakabilirsin.

Jant koruyucusu da var.

Fiyatı da güzel.

performans nokian
    yazlık nokian
    kışlık nokian
    4 mevsim nokian
    ıslak zemin nokian

Yok dostum.

Nokian da diğer fabrikalar gibi farklı gruplarda lastik üretiyor.

Resimdekilerden en soldaki en üst grup yüksek performans lastiği, sonrada soldan sağa performans, orta karar, ekonomi diye gidiyor.

Ayrıca 225/45/17 ebat için bence uygun fiyatı da var.

Arkadaş incelesin.

Buradan yorumları da okuyabilir. Puanlamalara da bakar arkadaş.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/Z-G2.htm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

quote:

Buna da bakabilirsin.

Jant koruyucusu da var.

Fiyatı da güzel.

performans nokian
    yazlık nokian
    kışlık nokian
    4 mevsim nokian
    ıslak zemin nokian

Yok dostum.

Nokian da diğer fabrikalar gibi farklı gruplarda lastik üretiyor.

Resimdekilerden en soldaki en üst grup yüksek performans lastiği, sonrada soldan sağa performans, orta karar, ekonomi diye gidiyor.

Ayrıca 225/45/17 ebat için bence uygun fiyatı da var.

Arkadaş incelesin.

Buradan yorumları da okuyabilir. Puanlamalara da bakar arkadaş.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/Z-G2.htm

Alıntıları Göster
    Kendi aracımda Nokian i3 kullanıyorum.Sessizlik ve frenleme en belirgin özelliği.Dönüşlerde patinaja düşen bir lastik.Kışın çok iyi olan yol tutuş yazın tam tersi oluyor.Bridgestone de yaz-kış olayı Nokian ın tam tersi.Nokianın hamurunda diğer lastiklerde gördüğüm çatlama yok , ancak çatlayan lastiklerde görmediğim bir iki küçük kopma tarzı durum mevcut.
    Sizin ebatta Cooper Zeon Cs6 modelini tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: kizashi

Kendi aracımda Nokian i3 kullanıyorum.Sessizlik ve frenleme en belirgin özelliği.Dönüşlerde patinaja düşen bir lastik.Kışın çok iyi olan yol tutuş yazın tam tersi oluyor.Bridgestone de yaz-kış olayı Nokian ın tam tersi.Nokianın hamurunda diğer lastiklerde gördüğüm çatlama yok , ancak çatlayan lastiklerde görmediğim bir iki küçük kopma tarzı durum mevcut.
    Sizin ebatta Cooper Zeon Cs6 modelini tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    Nokian i3 ekonomi grubu.

Z grubu en üst performans lastiği.

i3 ile arasında bazı farklar var.

Kimsenin kafasını karıştırmak gibi bir isteğim zaten yok.

Arkadaş baksın, hangisi bütçesine ve aklına yatarsa onu alsun.

• quote:

Nokian i3 ekonomi grubu.

Z grubu en üst performans lastiği.

i3 ile arasında bazı farklar var.

Kimsenin kafasını karıştırmak gibi bir isteğim zaten yok.

Arkadaş baksın, hangisi bütçesine ve aklına yatarsa onu alsun.

Alıntıları Göster
    Şahsi düşüncem,

Performans Lastiği = Toyo
  • quote:

Nero'lar pek ilgimi çekmemişti siz yazıncaya kadar ama akşamdan beri Nero hakkında yazılanları inceliyorum oldukça beğenilen bir lastik. Fazla ısıtmaya gerek duymadan oldukça iyi performans alınan bir lastik. Islak zemin performansına iyi de diyen var kötü de böyle olunca işte kafam karışıyor

Adrenalin ise bana gitmez hocam. Son derece sakin araba kullanan arada sırada deliren biri olarak ben bu lastikleri ısıtamam diye düşünüyorum.

quote:

Buna da bakabilirsin.

Jant koruyucusu da var.

Fiyatı da güzel.

Nokian lastiklerine pek sıcak bakmıyorum. Biraz araştırdım benim kullanımıma en uygun sanırım Nokian V'ler. Genelde çok çok sakin araba kullanırım. Ama Nokian'ların pek te sağlam olduğunu düşünmüyorum. Sağlam derken tabanından, yanaklarından felan (nasıl anlatsam bilemiyorum ) minik minik kopmaların felan olduğunu gördüm. Pek içime sinmedi bu lastikler.

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Şahsi düşüncem,

En merak ettiğim lastikdir T1R. Çok kısa ömrü olmasa gözüm kapalı alıcam bu lastiği de kısa ömrü beni frenliyor. Bilgisi olan arkadaşlar bu lastik hakkında biraz bilgi verebilir mi? En merak ettiğim konu ömrü? Sakin kullanımla ömrü kaç kilometre gider?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CornFlakes -- 28 Aralık 2011; 4:38:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CornFlakes

quote:

Nero'lar pek ilgimi çekmemişti siz yazıncaya kadar ama akşamdan beri Nero hakkında yazılanları inceliyorum oldukça beğenilen bir lastik. Fazla ısıtmaya gerek duymadan oldukça iyi performans alınan bir lastik. Islak zemin performansına iyi de diyen var kötü de böyle olunca işte kafam karışıyor

Adrenalin ise bana gitmez hocam. Son derece sakin araba kullanan arada sırada deliren biri olarak ben bu lastikleri ısıtamam diye düşünüyorum.

quote:

Buna da bakabilirsin.

Jant koruyucusu da var.

Fiyatı da güzel.

Nokian lastiklerine pek sıcak bakmıyorum. Biraz araştırdım benim kullanımıma en uygun sanırım Nokian V'ler. Genelde çok çok sakin araba kullanırım. Ama Nokian'ların pek te sağlam olduğunu düşünmüyorum. Sağlam derken tabanından, yanaklarından felan (nasıl anlatsam bilemiyorum ) minik minik kopmaların felan olduğunu gördüm. Pek içime sinmedi bu lastikler.

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Şahsi düşüncem,

En merak ettiğim lastikdir T1R. Çok kısa ömrü olmasa gözüm kapalı alıcam bu lastiği de kısa ömrü beni frenliyor. Bilgisi olan arkadaşlar bu lastik hakkında biraz bilgi verebilir mi? En merak ettiğim konu ömrü? Sakin kullanımla ömrü kaç kilometre gider?

Alıntıları Göster
    Daha fazla bilgi ve tavisyelerinizi bekliyorum arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CornFlakes -- 28 Aralık 2011; 4:36:25 >

• quote:

Daha fazla bilgi ve tavisyelerinizi bekliyorum arkadaşlar

Alıntıları Göster
    Nokian olmazsa, Michelin, Bridgestone, Goodyear'a bakın.
  • quote:

Nokian olmazsa, Michelin, Bridgestone, Goodyear'a bakın.

Alıntıları Göster
    Bence Kumho, Yokohama, Toyo vs. gibi markalara bakmayın.
    Hele hele Marshall'a hiç bakmayın.
    Bu tip lastikler ilk etapta çok güzel performans veriyor gibi görünmesine rağmen, kısa sürede de özelliklerini kaybedip kullanılmaz hale geliyorlar.

Bu konuda genelde yanlış bir mantık kuruluyor. Geçende arkadaşlarımla da konuşuyorduk.
    Zamanında Pirelli bayinde çalışmış ve lastiklerden az çok anlayan bir arkadaşım var.
    Diğer bir arkadaşım Hankook almıştı, "oolum yapmayın etmeyin" dedi diğer arkadaş.
    Hankook alan, "abi niye öyle diyosun, lastik çok iyi performans gösterdi, Mazda RX-8'lere bile alıyor adamlar" dedi...
    "Eh" dedi, "niye aldıkları belli değil mi, ucuz lastik, adamlar yanlayıp yanlayıp bitiriyorlar, başka açıklaması yok ki, 10bin km sonra anında özelliğini kaybedecek lastik" diye açıkladı.

O yüzden "yaa bak işte dünyadaki bütün modifiye takımı bunu kullanıyor, süper lastik" mantığı yanlış. Bizler gibi onlar da "nasıl daha ucuza alırım, nasıl ucuza yanlarım ederim" gözüyle bakıyor.

Dünyaca ünlü ve kalitelerini kanıtlamış lastikler sadece marka diye pahalı değiller. Bunu unutmayın.

Tercih etmeniz gereken markalar,
    - Bridgestone
    - Michelin
    - GoodYear
    - Pirelli
    - Nokian
    - Dunlop
    - Continental

falan olsun.

Özellikle 225/45/17'de Pirelli P7, PZero, Michelin PS3, Conti SportContact3, Nokian V, Bridgestone Adrenalin testlerde çok çok iyi dereceler elde eden ve hep listelerin ilk 5'inde yer alan lastikler.

Şu an aracımda 225-45-17 P7 Cinturato'lar var.
    Tutuş özellikleri süper ama yol sesi ve konfor anlamında Michelin PS3 ve Conti SportContact3'ün daha iyi olduğu söyleniyor. Nokian V de baya iyiymiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Bence Kumho, Yokohama, Toyo vs. gibi markalara bakmayın.
    Hele hele Marshall'a hiç bakmayın.
    Bu tip lastikler ilk etapta çok güzel performans veriyor gibi görünmesine rağmen, kısa sürede de özelliklerini kaybedip kullanılmaz hale geliyorlar.

Bu konuda genelde yanlış bir mantık kuruluyor. Geçende arkadaşlarımla da konuşuyorduk.
    Zamanında Pirelli bayinde çalışmış ve lastiklerden az çok anlayan bir arkadaşım var.
    Diğer bir arkadaşım Hankook almıştı, "oolum yapmayın etmeyin" dedi diğer arkadaş.
    Hankook alan, "abi niye öyle diyosun, lastik çok iyi performans gösterdi, Mazda RX-8'lere bile alıyor adamlar" dedi...
    "Eh" dedi, "niye aldıkları belli değil mi, ucuz lastik, adamlar yanlayıp yanlayıp bitiriyorlar, başka açıklaması yok ki, 10bin km sonra anında özelliğini kaybedecek lastik" diye açıkladı.

O yüzden "yaa bak işte dünyadaki bütün modifiye takımı bunu kullanıyor, süper lastik" mantığı yanlış. Bizler gibi onlar da "nasıl daha ucuza alırım, nasıl ucuza yanlarım ederim" gözüyle bakıyor.

Dünyaca ünlü ve kalitelerini kanıtlamış lastikler sadece marka diye pahalı değiller. Bunu unutmayın.

Tercih etmeniz gereken markalar,
    - Bridgestone
    - Michelin
    - GoodYear
    - Pirelli
    - Nokian
    - Dunlop
    - Continental

falan olsun.

Özellikle 225/45/17'de Pirelli P7, PZero, Michelin PS3, Conti SportContact3, Nokian V, Bridgestone Adrenalin testlerde çok çok iyi dereceler elde eden ve hep listelerin ilk 5'inde yer alan lastikler.

Şu an aracımda 225-45-17 P7 Cinturato'lar var.
    Tutuş özellikleri süper ama yol sesi ve konfor anlamında Michelin PS3 ve Conti SportContact3'ün daha iyi olduğu söyleniyor. Nokian V de baya iyiymiş.

Alıntıları Göster
    BUndan önceki lastiklerim Yokohama S Driver dı. Çok çok iyiydi. Şimdi olsa tekrar ondan alırdım ama maalesef üretimden kalkmış. Aslında Yokohama V103 ü de çok övüyorlar ama daha uyguna iyi bir lastik arıyorum. Bence Yokohama iyi bir lastik.

serty23 önerinceye kadar Pirelli lastiklerine hep ön yargılı yaklaşmıştım. Hatta hiç Pirelli lastiklerine bakmamıştım dahi. P7 Cinturato , P Zero ve P Zero Nero lastikleri git gide ilgimi çekmeye başladı Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar.

Toyo T1R'lerin ömürleri hakkında fikirlerinizi de paylaşırsanız sevinirim

• quote:

BUndan önceki lastiklerim Yokohama S Driver dı. Çok çok iyiydi. Şimdi olsa tekrar ondan alırdım ama maalesef üretimden kalkmış. Aslında Yokohama V103 ü de çok övüyorlar ama daha uyguna iyi bir lastik arıyorum. Bence Yokohama iyi bir lastik.

serty23 önerinceye kadar Pirelli lastiklerine hep ön yargılı yaklaşmıştım. Hatta hiç Pirelli lastiklerine bakmamıştım dahi. P7 Cinturato , P Zero ve P Zero Nero lastikleri git gide ilgimi çekmeye başladı Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar.

Toyo T1R'lerin ömürleri hakkında fikirlerinizi de paylaşırsanız sevinirim

Alıntıları Göster
    Petlas tavsiye ederim köy yollarında çok memnunum Fluence ile. tabi arabanında artıları tartışmasız etkiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TNR GT

Petlas tavsiye ederim köy yollarında çok memnunum Fluence ile. tabi arabanında artıları tartışmasız etkiliyor.

Alıntıları Göster
    Toyo T1R'ler hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim Ömrü ne kadar ve çok mu çabuk sertleşiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CornFlakes -- 29 Aralık 2011; 14:16:55 >

• quote:

Toyo T1R'ler hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim Ömrü ne kadar ve çok mu çabuk sertleşiyor?

Alıntıları Göster
    Marshal alma, önermem. Yol tutuş fena değil ama lastik taş gibi sertleşiyor ve acayip gürültü yapıyor. Resmen kafam şişiyor araba kullanırken.
    O kadar sert ki 30 bin km oldu alalı, dişlerde hiç aşınma yok. Bıraksan 100bin km gider, o derece:)

• quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Marshal alma, önermem. Yol tutuş fena değil ama lastik taş gibi sertleşiyor ve acayip gürültü yapıyor. Resmen kafam şişiyor araba kullanırken.
    O kadar sert ki 30 bin km oldu alalı, dişlerde hiç aşınma yok. Bıraksan 100bin km gider, o derece:)

Alıntıları Göster
    Bendeki toyo 1 yılda eriyip gitti (15 bin km dağ taş tepe)... Toyo alma derim...( hala toyo takılı ama alırsam nokian V yada bridgestone ecopia 150 alıcam )
  • quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Alıntıları Göster
    Continental, Goodyear, Michelin, Dunlop ve Bridgestone arasından bir seçim yapın. Kaliteli lastik alın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.