Şimdi Ara

Yol bilgisayarı neden LPG verisini gosterir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Depo fulledim 100 km yol yaptım sonra tekrar fulledim 6 litre LPG aldı yola cikmadan önce de yol bilgisayarı sıfırladım ve 100 km sonunda 6 yi gösterdi sizce neden normalde gaz benzinden 1.2 kat fazla yakar yani bu durumda yol bilgisayari 5 göstermesi gerekmez miydi ?

• bndeki 5.5 gösteriyo 8.5 lpg çıkıyo pompada. benzinde denemedim hiç fulleyemediğim için
  • Pompa aynı değilse basınç farkı sebebi ile eksik lpg basmış olabilir. Aynı istasyon aynı pompa ile denemek gerekir.
    Hatta aynı sıcaklık ve günün aynı saatlerinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 30 Temmuz 2020; 22:56:57 >
  • Şu an kullandığım 2012 model mitsubishi lancer 1.6 aracımda aynı yolda benzin ile kullandığımda 6 litre, lpg ile kullandığımda 7.5 litre gösteriyor. Daha ilginç olanı ise 7.5 litre görünmesine rağmen pompada alınan lpg 7 litre.
  • Arkadaşlar iyi akşamlar mitsubishi lancer 2005--2010 modelleri arasında a bir araç almayı düşünüyorum LPG ve full kasasından bana bu araçla ilgili bilgi verir misiniz
  • LPG ayarı ile ilgili bir durum. Eğer fakir karışımda çalışırsa oksijen sensörü bunu algılar ve araç beynine fakir olduğu miktar kadar, mesela 10% fazla yakıt göndermesini emreder. Bu da yol bilgisayarını etkiler, yani yol bilgisayarı ortalama 10 litre gösterecekken 11 litre gösterir. LPG ayarınız nasıl olmuşsa bir türlü tam çakışacak şekilde fakir karışımda ayarlanmış, mesela 10% fakir karışımda yol bilgisayarı ile tutarlı gösteriyordur, bu şekilde ayarlanmış. Bizde de aynı durum mevcut, toplam yakıt miktarında yol bilgisayarı 30.5 litre yakıyorsa LPG pompada 30 litrede falan yavaşlıyor, sıkıştırınca 31 litre kadar alıyor.
  • ordan benzin geçmiyor ki ne kadar benzin geçeceğini göstersin.

sanırım lpg sıvı olarak geçtiği için benzin gibi geçen miktarı gösteriyor ama 1.2 kat olması şart değil. genelde öyle yakar derler, ya da benzinden 2-3 litre fazla yakar lpg de derler.
  • Fakir karışım olabilir afr ayari yaptirmak lazim
  • createemir kullanıcısına yanıt
    Peki fakir karışım bir zarari olur mu
  • Bir kere 100 km yol gidilerek yapılan lpg ölçümü isabetli olmaz. Ayrıca hava sıcaklığı, gaz basıncı, pompa vb sebeplerle alınan miktar artabilir azalabilir. Yol bilgisayarı ile denk gelmiş sadece.
  • ilkseyber İ kullanıcısına yanıt
    Evet olur. Fakir karışımda yanma odasındaki sıcaklık, gaza yüklendiğiniz zaman olması gerekenden daha fazla olur, bu da egzoz sübaplarınıza zarar verir. Ayrıca bu fazladan sıcaklığa buji ve motor yağı da maruz kalacağı için onların değişim periyodunu da kısaltır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.