Şimdi Ara

Yol bisikleti tavsiyesi lazım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    teşekkürler. bisiklet daha üretilmiş değil. muhtemelen yıl başında elime geçecek.

satıcıları gezin, biiskletleri inceleyin. ama sakın ha sakın satıcının yanında karar almayın. yani, satıcının dediği ile orada karar alıp satın almaya kalkmayın. tüm satıcıların yaşam amacı sadece ve sadece o anda elindeki biiskletlerdne birini sana kaktırmaktır. daha hiçbir istisnasını görmedim. mağaza gezmeyin demiyorum, gezin. satıcılara kulak asmayın demiyorum, dinleyin hepsini tek tek. ama, dinledikten sonra karar aşamasında forumda soruşturup öyle karar verin. kararı burada verin yani.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yapıp satıcıyı dinledim gittiğim yer Bursa Bisiklet Center'dı oradada çalışan adamın gayet hoş muhabbeti vardı. Elinde fazla yol bisikleti yoktu. Kendiside bisiklet kullanıyormuş. Hatta yakın zamanda küçük bi kaza geçirmiş. Her neyse elinde 3 adet bana uygun bisiklet vardı. Mosso 730 TCA Tiagra, Mosso Cycle Cross Sora birde Bianchi SLR 200 vardı Mosso 2100 liraydı ama fotoğrafta görüldüğü gibi hafif çizik var kadroda o yüzden 1800 lira 5 taksit yapabilirim dedi. Bisiklet oldukça hoşuma gitti. Tek şüphem var acaba başka bir yerinde bi problem varmıdır küçük bir çizik için 300 lira indirim yapması tuhafıma kaçtı söylemese ben belki anlamazdım bile neyse siz ne diyorsunuz sence almalımıyım? Bugün gerçekten çok heveslendim bir an önce kavuşmak istiyorum bisikletime. Dişli oranlarını söyledi ama aklımda kalmadı malesef. Sizce ne yapmalıyım dediğim gibi Bursa oldukça bayırlı bir şehir yani düz yol kadar bayırda çıkacağım. Sizce ne yapmalıyım ?
     Yol bisikleti tavsiyesi lazım

• Bu arada ileride şehirler arası tur yapmak istiyorum yol bisikletlerinin tekerleri ince oluyor malum. Mosso 730tca ile yük taşıyabilirmiyim acaba bisiklete zararı dokunurmu ? Bisikletci adam bana cyclecross bisiklette bakabilirsin demişti fakat ince teker daha hızlı olur diye daha sıcak baktım
  • mosso cyclocross hem de sora setli ve fiyatı 2100TL hiç de ucuz bir rakam değil. salcano-mosso-carraro gibi alt segment firmaların (salcano bisiklet sahibiyim bu arada) özellikleri zaten düşük fiyata yüksek donanım vermeleridir. daha geçen sene salcano xrs 030 apex gibi harika bir bisiklet 2400TL ya bulunabiliyordu. şimdi ne oldu da mosso markasının sora gibi düşük setli bir bisikleti bu fiyata satılır olmuş??? bisiklet piyasası emlak piyasasını geçti, ne veriyolar da bu paraları talep ediyolar çok merak ediyorum.

sıfır bisiklette çizik olayı komik, çizikten indirim yapması çok çok komik. güvenilir şeyler değil bunlar. o bisikletin ikinci el olmadığını kimse iddia edemez.

ikinci el alıp almamak biraz kişisel tutumla ilgili. kimisi sürekli ikinci el alır-satar. kimisi de benim gibi ikinci el almaz da satmaz da. bişey diyemem ama kişisel fikrim şu ki türkiye gibi üçkağatçı dolu bir ülkede ben ikinci el bisiklete güvenmiyorum. illa kırıklık-bozukluk gibi düşünmeyin, bisiklet bu, ömrü bitmiş parçaları takıp kakalıyolar. çatlak jantlı kakalıyolar anlamıyosun. bunlar hep yaşanan şeyler. dürüst satıcılar da var ama onlara denk gelip gelmediğini adamın sana güler yüzlü davranmasına göre anlayamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 19 Ekim 2015; 11:57:13 >

• emreman97 E kullanıcısına yanıt
    ben hidrid bisiklet sevmiyorum. ama eğer tek bir bisiklet kullanacaksanız da en doğrusu hibrid. yani türkiyede tek bir bisiklet alıp kullanacak adama cyclocross gider.

ben neden sevmiyorum? çünkü her iş için üretilen bir bisiklet hiçbir işi olması gerektiği kadar yerine getiremez bence. mesela yakın zamanda kapadokya bisiklet festivalindeydik ve çok zorlu dağ patikalarından geçtik. böyle anlatamam yani, çok güzeldi, dağdan patikadan slalom yaparak aşağı inebileceğin yerler. ayrıca çok zorlu vadi inişleri de vardı. o tarz yollarda 26" dağ bisikletim olduğüuna o kadar şükrettim ki. 28" ve dağ lastiklerine sahip olmayan bir bisikletle o yollara girdiğimi hayal dahi edemiyorum. yine aynı şekilde, cyclocross asfaltta da yol bisikleti akıcılığını vermez. ben şahsen iki bisiklet barındıracak biri olarak dağ bisikletimin yanına yol bisikleti alıyorum. cyclocross'lar da ülkemiz için iyi bisikletler ve ilgimi çekmiyor değil, ama ben tercih etmedim.

şunu da söylemek gerek, iyi bir cyclocross aldığınızda yol akıcılığını yaşamanıza engel bişey yok. ülkemizde birçok kişi 9kg ağırlıklı alumunyum yol bisikleti kullanırken, Canyon firmaso 8.2kg ağırlığında cyclocross üretiyor mesela.

• <silinmiş mesaj>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 19 Ekim 2015; 12:12:30 >
    Haklısınız bie cizik icin bu kadar indirim yapmasi banada tuhaf gelmisti. suan bir dag bisikletim var zaten normal gunluk gezi-ulasim ise gidip gelmeyi bununla yapiyorum. cyclecross a sempati duymuyor degilim ileride sehirler arasi turlar kesin yapmak istiyorum yol bisikleti cyclecross arasinda kaldim tek bisikletim olsaydi cyclecross alabilirdim ancak dedigim gibi dag bisikletim var. Internetten kurulmamis bisikletmi alsam acaba alip onu bisikletciye kurdurabilirim belki. Az kalsin buyuk bir hata yapiyordum 😁

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yol mu yoksa cyclocross mu alacağınızdan bile daha önemli olan konu, kadro boyunun size uygun olması. cyclocross alıp yol lastiği takıp uzun yol yapabilirsiniz belki ama bir kez size uygun olmayan kadro boyuna sahip bisiklet alacak olursanız geri dçnüşü olmayan hatayı o işte zaman yapmış olursunuz.
  • aslında fiyatlar konusunda sizi yanlış yönlendiriyor olmak istemem. şöyle ki, son dönemde bisiklet fiyatlarının çok artmış olması beni genelde olumsuz yorum yapmaya itiyor. yani daha dün mavic aksium jantlı, sram apex grup setli, full ritchey kokpitli yol bisikleti 2400-2500 e bulunabiliyorken bugün ne oldu da şu bisikletlere 2150TL tarzı fiyatlar koyuluyo anlayamıyorum ve bu ikisini kıyaslayınca ister istemez tavsiye soran kişilere bu bisiklet pahalı tarzı şeyler söylüyorum. ama işte kabul etmek gerek ki, pahalı. artık çoğu pahalı.
    Haklisiniz fakat yapabilecke bisey yok. Cyclecross olabilir uzun yola cikarkende yol lastigi takarim. Benim icin onemli olan bayir cunku evimden herhangi bi yere giderken hep bayir inip cikiyorum duz yol az var. birde butce 1700 1800 civari ekipmanda almayi planliyorum hepsini 2000 e kapatirsam iyi olur benim acimdan cok sabirsizlanmakla beraber iyi bisey almak icin acele etmekte istemiyorum. internetten kurulmamismi alsam guvenlik icin gelen elemanlar kuruyorlarmi acaba soyledigim butceye nasil bir sey alabilirim cyclecross olarak ?

Kadro boyuda internette bir sitede olcmustum kadroboyu.com gibi bi siteydi sanirim yanilmiyorsam 46 cikti yol.bisikleti icin bir daha bakarim ona haklisniz kadro boyu uygun alirsam tekerlek degistirebilirimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreman97 -- 20 Ekim 2015; 20:32:29 >
  • yokuş için aslında hafiflik önemli ama dişli oranının yeterli olması şartıyla.

kadro boyu olayına gelince, aslında işin ayrıntısına inmekgerekirse bisikletin kadro geometrisi önemli burada. mesela benim spariş verdiğim bisikletin üst boru uzunluğu 525, gidon boğazı 80, sele borusu offset'i ise -10. geçen gün arkadaşımın yol bisikletini deneme şansım oldu, arkadaşımın bisiklette üst boru 525, yani spariş geçtiğim ile aynı. ancak gidon boğazı 90, sele borusu da +25. yani baktığında gidon-sele uzaklığı benim spariş geçdiğime göre hayli farklı. ilginç demi?

dağ bisikletinde kadro boyundaki küçük farklılıklar sorun yaşatmayabiliyo ama yol bisikletinde hatalı kadro boyu almamaya dikkat etmek gerek. ben 165 boyumla türkiyede bana uygun kadro boyu bulmakta çok zorlandım. bana uygun kadro sadece salcano ve btwin de var. onları da almadım. yurt dışından spariş geçtim işte sonunda.
    Benimde 165 boyum var triban 5 cok begendin sizce nasil yada triban 3
    yada hangi cyclecross bisikleti onerirsiniz 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreman97 -- 20 Ekim 2015; 22:22:20 >
  • triban serisi alınabilir bence fiyatına göre donanımının iyi olduğunu düşünüyorum. diğer markalar bunların iki katı fiyata daha düşük olduğunu düşündüğüm bisikletler satıyorlar. onları alıp kullanan görmüyorum ama triban kullanan çok pro bisikletli var.

Sanırım triban 500 alıyorum
    http://www.decathlon.com.tr/triban-500-yol-bisikleti-id_8331913.html
    Bu linkten 46 kadro boyu satın alacagım fakat onerdiginiz bir cyclecross varmidir.ben bu bisiklete kalın teker takabilirmiyim kış icin gonlum cyclecross al diyor fakat kendime uygun.bulamadim ):

• btwin de küçük kadro boylarının lastik çapları da küçülüyodu sanırım. ben de decatlon a gittiğimde yol bisikletinin küçüklüğü karşısında şaşırmıştım. meğerse lastik ebadı küçükmüş. ona dikkat edin.
    Evet öyleymiş teşekkürler yol bisikletine cyclecross lastigi takabikirmiyim arazi icin ( araziden kastım yagmurlu, tumsekli yol falan yollar kotu malum)

• quote:

Orijinalden alıntı: emreman97

Evet öyleymiş teşekkürler yol bisikletine cyclecross lastigi takabikirmiyim arazi icin ( araziden kastım yagmurlu, tumsekli yol falan yollar kotu malum)

triban 3 e bagaj bile takılabiliyor mesela. decathlon bisikletleri çok yönlü kullanıma uygun. kalın lastiğin takılabiliyor olduğunu tahmin ediyorum.

Ilgini icin tesekkur ederim . decatlonda triban 3 un banaa it boyu yok stok sonu yaziyor ): sanirim triban 5 alacagim bu aksam satin alma islemini gerceklestirmeyi dusunuyorum internet uzerinden

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.