Şimdi Ara

Yol bisikleti tavsiyesi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba yaklaşık 2 senedir aktif olarak bisiklet kullanıyorum yani artık benim için eğlenceden çok hobi oldu yürümekten çok bisiklete biniyorum Bursa'da yaşıyorum malum Bursa'nın yolları çok yokuşlu ancak anayollarda kullanmak istiyorum max bütçem 1500 tl civarı ve hiçbir ekipmanım yok şuanki bisikletim bianchi scorpion ve eskimiş durumda uzun yollara çıkmak istiyorum ancak bisiklet gerçekten çok eskidi. Sanırım kendi boyumuza göre bisiklet seçimi yapmamız gerekiyormuş bisiklet hakkında pek bişey bilimiyorum. Birde gidonu düz değilde kıvrık olan bisiklet istiyorum yarış bisikleti gibi yani yardımlarınıza ihtiyacım var neyse fazla gevezelik etmiyeyim kısacası 1500 tlye yol bisikleti almak istiyorum şehirdışına gideceğimi pek düşünmüyorum şehir içinde kullanırım ama uzun turlara çıkıcam üşenmeden okuyan herkese tşk ayrıyetten üşenmeyip cevap verenede teşekkürü borç bilirim saygılar..

• Benim arkadaşım da 1500 TL'ye bakıyor.Sana önerim Salcona xrs040 2015 modelidir.Zaten bu bütçeyle anca giriş seviyesi alabilirsin.En azından tourney acera gibi donanımdan çok iyidir sora set var bisikletin üzerinde uzun ömürlü olur bisikletcim.com da 1500 tlye görmüştüm 2015 modelini 9,18 ağırlığı vardı yanlış hatırlamıyorsam bence gayet iyi f/p oranı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyın397

Benim arkadaşım da 1500 TL'ye bakıyor.Sana önerim Salcona xrs040 2015 modelidir.Zaten bu bütçeyle anca giriş seviyesi alabilirsin.En azından tourney acera gibi donanımdan çok iyidir sora set var bisikletin üzerinde uzun ömürlü olur bisikletcim.com da 1500 tlye görmüştüm 2015 modelini 9,18 ağırlığı vardı yanlış hatırlamıyorsam bence gayet iyi f/p oranı.
    www.bisikletcim.com
    Mosso Cycle Cross Sora MD 28 Jant Bisiklet | Bisikletcim.com
    http://www.bisikletcim.com/mosso-cycle-cross-sora-md-28-jant-bisiklet

• Huseyın397 H kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim. Büyük ihtimal bunu alıyorum.
  • Teknik servis vs. sorun çıkarırımı çünkü şuan kullandığım bisiklet mahalle bisikletçisine götürdüğüm için sürekli arıza çıkartmıştı ):

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreman97 -- 22 Eylül 2015; 20:44:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreman97

Teknik servis vs. sorun çıkarırımı çünkü şuan kullandığım bisiklet mahalle bisikletçisine götürdüğüm için sürekli arıza çıkartmıştı ):
    Fiyat / Performans bisikleti üzerindeki donanım da kötü sayılmaz Yol bisikletine yeni başlayacak biri için gayet yeterli;

https://www.bisiklet.com/yol-yaris-/710-mosso-cavalier-700-claris-yol-yaris-bisikleti.html

• quote:

Orijinalden alıntı: datamania

Fiyat / Performans bisikleti üzerindeki donanım da kötü sayılmaz Yol bisikletine yeni başlayacak biri için gayet yeterli;

https://www.bisiklet.com/yol-yaris-/710-mosso-cavalier-700-claris-yol-yaris-bisikleti.html

Alıntıları Göster
    çok kararsız kaldım ikisi arasında ):

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bisiklet tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Araba tavsiyesi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

triban 3 veya triban 5 alabilirsin fiyat performans çok iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumed

quote:

Triban 500 bayıldım gerçekten kullanıcı yorumlarıylada kararımı netleştirdim önümüzdeki ay almak istiyorum ancak Bursa'dayım acaba internetten satın alınca kurulu şekildemi geliyor ve zarar görürmü diye endişe duyuyorum
  • quote:

Kardeş kararsız kaldığın bisikletlerin türleri farklı , biri yol bisikleti biri cyclecross , cyclecross alanlar baya memnun kalın tekerler sayesinde şehir içinde daha rahat kullanım sağladığından falan bahsediyorlar ama önce türler arasında tercihini yapman lazım.
  • quote:

quote:

quote:

Triban 500 bayıldım gerçekten kullanıcı yorumlarıylada kararımı netleştirdim önümüzdeki ay almak istiyorum ancak Bursa'dayım acaba internetten satın alınca kurulu şekildemi geliyor ve zarar görürmü diye endişe duyuyorum

bursada bayii varsa gidip alman daha mantıklı orda kadro boyu felan deniyolar orda bisiklet kurulu halde ben triban 3 için gittim ayarları kontrol edip verdiler

• quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

quote:

quote:

quote:

bursada bayii varsa gidip alman daha mantıklı orda kadro boyu felan deniyolar orda bisiklet kurulu halde ben triban 3 için gittim ayarları kontrol edip verdiler

Alıntıları Göster
    Selamlar...
    Biraz rahatsiz edecegiz sizi...
    Iki arkdas bisiklet almaya karar verdik , canimiz istediginde uzun yola cikacagiz, bazende sehirde gezecegimiz saglam bir bisiklet onerisi verebilirmisiniz.
    Boylar 1.72-1.85 Kilolar 95-105
    Simdiden tesekkur ederiz arkadaslar.

Bütçelerimiz 1100-1300 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 5 Ekim 2015; 11:53:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vaypcnet

quote:

Kardeş kararsız kaldığın bisikletlerin türleri farklı , biri yol bisikleti biri cyclecross , cyclecross alanlar baya memnun kalın tekerler sayesinde şehir içinde daha rahat kullanım sağladığından falan bahsediyorlar ama önce türler arasında tercihini yapman lazım.

Ben pek anlamıyorum malesef bisiklet türlerinden ): Amacım şehir içi ve turlarla şehir dışı geziler düzenlemek genel olarak şehir içi ama kısa mesafe değil. cyclecross bisiklet acaba uygunmudur bunun için Bursa malum çok düz bir şehir değil aksine çarpık kentleşme var ve yolları bayırlı. Birde çok sağlam yolları olduğu söylenemez bazen girinti çıkıntılar olabiliyor. Sanırım ince tekerlek haşat olur benim elimde cevabın için teşekkür ederim cyclecross bisiklete olumlu bakmaya başladım dayanıklılık açısından. Fakat hala bir karara varmış değilim triban 500 beğendim aslında ama ne yapıcam bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Öyle yapacagım. Kesin olarak karar vermeden önce bir kez gidip test etme şansım umarım olur bursa bisiklet centera uğramayı modelleri bir göz atmayı planlıyorum acaba test sürüşü yapabiliyormuyuz

• quote:

Öyle yapacagım. Kesin olarak karar vermeden önce bir kez gidip test etme şansım umarım olur bursa bisiklet centera uğramayı modelleri bir göz atmayı planlıyorum acaba test sürüşü yapabiliyormuyuz

Alıntıları Göster
    yol bisikleti alırken dişli oranlarına çok dikkat etmenizi tavsiye ederim. zira, dağ bisikletinde dişli oranları genelde benzerdir, ama yol bisikeltlerinde bisikletten bisiklete çok değişiyor.

örneğin salcano'nun çoğu yol bisikleti 52/36 aynakol - 11/25 ruble ile geliyor. oysa benim alacağım yol bisikletinde 50/34 aynakol - 11/32 ruble var. şimdi bu iki bisikleti kıyasladığınızda yokuş çıkma olarak ikisinin çok fark edeceğini görürsünüz. birinde en yumuşak oran 36/23 iken diğerinde 34/32 oluyor. arada büyük fark var. sonuçta yokuşlar ülkenin gerçeği, buna dikkat etmek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

yol bisikleti alırken dişli oranlarına çok dikkat etmenizi tavsiye ederim. zira, dağ bisikletinde dişli oranları genelde benzerdir, ama yol bisikeltlerinde bisikletten bisiklete çok değişiyor.

örneğin salcano'nun çoğu yol bisikleti 52/36 aynakol - 11/25 ruble ile geliyor. oysa benim alacağım yol bisikletinde 50/34 aynakol - 11/32 ruble var. şimdi bu iki bisikleti kıyasladığınızda yokuş çıkma olarak ikisinin çok fark edeceğini görürsünüz. birinde en yumuşak oran 36/23 iken diğerinde 34/32 oluyor. arada büyük fark var. sonuçta yokuşlar ülkenin gerçeği, buna dikkat etmek gerek.

Bilgilendirici mesajınız için teşekkür ederim bu arada geç cevap için üzgünüm. Dişli oranları çok oluncamı iyi oluyor az oluncamı yazdığınız oranları pek anlamış değilim üzgünüm acaba daha az terimsel yazabilirmsinz

• emreman97 E kullanıcısına yanıt
    düz yolda hızlanmak için öndeki çarkı (aynakol) daha büyük çark'a alırız (çap olarak en büyük çark) arka dişliyi de (ruble) daha düşük olana alırız (çap olarak en küçük olan) böylece hızlı gideriz.

yokuş çıkarken daha kolay pedal basabilmek için tam tersini yaparız. aynakolu çap olarak en minik çark'a alırız (aynakolun en minik çarkı en içte olandır) rubleyi de çap olarak en büyük olana alırız. (rublenin en geniş çark'ı, en içte olandır)

genel mantık bu.

eğer amacımız uçmak değil ise günlük hayatta gerek dağ olsun, gerek yol olsun, hemen her bisiklette dişli oranları hız yapabilmemize elverişlidir. çünkü her bisiklet geniş bir aynakol dişlisine ve çok küçük çaplı (minik) bir ruble dişlisine sahiptir. çoğu bisiklette en minik ruble dişlisi 11'li dir. yani üzerinde 11 diş vardır. hız yapmak için yeterlidir. mesela, aynakol'u 55 dişli olan en büyük dişliye aldınız diyelim, pedal basarken aynakol'da 55 ruble'de ise 11 dişli olacağı için her pedal basışta tekerlek 5 kez dönecektir. çünkü 55 sayısı 11 sayısının 5 katıdır.

şimdi de yokuş çıkmak için ne gerekli ona bakalım, yokuş çıkmak için de büyük bir ruble dişlisine ihtiyaç vardır. dağ bisikeltlerinin rublelerinin en büyük dişlileri genelde oldukça büyük oluyorlar ve yokuş çıkmak için gayet yeterli oluyorlar. yani piyasadaki her dağ bisikleti ile kolay yokuş çıkabileceğiniz viteslere sahip oluyosunuz.

işe yokuş açısından bakınca yol bisikletinde durum biraz değişiyor. nasıl mı? şöyle ki, her yol bisikletinin rublesi aynı değil. birçok yol bisikletinin rublesi küçüktür. yani, küçük derken şunu kastediyorum, ruble üzerindeki en büyük dişlisi de çok geniş değildir. yani, bisikletteki en düşük vitese geçtiniz diyelim, çünkü yokuş çıkacaksınız, ve en düşük vitese geçmeniz demek rubledeki en geniş çaplı dişliyi kullanıyor olmanız demektir. ama, eğer kullanamkta olduğunuz yol bisikletinizin rublesinin en geniş dişlisi çok geniş değil ise, o zaman vites de çok yumuşak olmayacaktır. ve dik yokuşlarda pedal basmakta çok zorlanırsınız.

örnek verelim. piyasada 11-23, 11-25, 11-28, 11-32 gibi yol bisikleti runleleri var. dağ bisikletlerinde ise genelde 11-36 kullaınlıyor.

bu rakamlar şu anlama geliyor, mesela 11-25 ruble demek rublenin en dışındaki en küçük çaplı çarkında 11 dişli var, en iç taraftaki en geniş çaplı çarkta da 25 dişli var. şimdi bu rubleyi kullanan biri en düşük (en yumuşak) vitese geçmek istese, mecburen 25 dişliye sahip çarkı kullanacak.

ama, eğer bisikletinizde 11-32 ruble varsa, o zaman yokuşlarda 32 dişliye sahip çarkı da kullanabilirsiniz. ve çok daha yumuşak bir vitese sahip olursunuz. halbuki 11-25 kullanıyor olsaydınız hiçbir zaman 32 dişli bir çarkı kullanabilme şansınız olmayacaktı.

yol bisikletlerinde 32 çarklı büyük rubleye genellikle ihtiyaç duyulmaz. çok dik yokuş olmadıkça 11-28 de yeterlidir. ama özellikle istanbul gibi dik yokuş cenneti bir yerde yaşıyorsanız, o zaman 11-32 sizin için çok daha iyi olacaktır.

hele hele 11-25 ya da 11-23 gibi ruble kullanıyorsanız, o zaman dik yokuşlarda işiniz çok çok daha zor olur.

bilmem anlatabildim mi.

tabi her şey rubleye bağlı değil, aynakol dişli sayıları da önemli. kimi aynakollar 53 ve 39'şar dişliye sahip iki çark ile gelirken, kimileri de 50 ve 34'er dişliye sahip iki çark ile gelmektedir. yani kısaca, birine 53-39, diğerine de 50-34 deriz. şimdi siz eğer 53-39 aynakol kullanıyor iseniz, yokuşlarda düşük çaplı dişliye (düşük çaplı çark) aldığınızda 39 dişliye sahip çarkı kullanacaksınız. ama eğer 50-34 aynakolunuz olsaydı, küçük çarkta 34 dişliye sahip çark kullanacaktınız.

aradaki fark ne? aradaki fark şu, yokuş çıkışlarında 34'lü çarkta 39'lu çark'a oranla nispeten %12-13 daha kolay pedal basarsınız. yani pedal %13 falan daha yumuşak olur.

bu yüzden düz yolda kullnılacak, fazla yokuş çıkılmayacak, hız için satın alınan yol bisikletleri 53-39 aynakol 11-25 ruble olarak tercih edilirken, dik ve sık yokuşlu yollarda kullanılacak yol bisikletleri 50-34 aynakol 11-32 ruble ile tercih edilir.

---

son olarak, piyasadaki en yaygın bulunan yol bisikleti dişli oranlarını matematiksel olarak kıyaslayalım. piyasada mesela 53-39 aynakola ve 11-28 ruble'ye sahip yo lbisikletleri sık bulunur. aynı şekilde yeni yeni gelmeye başlasalar da 50-34 aynakol ve 11-32 ruble'li bisikletler de yaygınlaşıyor.

şimdi 53-39, 11-28 ise en düşük viteste (yokuş vitesi) ön 39'da arka 28'de olacak. her bir pedal basışta tekerlerlek 39/28=1.357 kez dönecek.
    şimdi de 50-34, 11-32 li bisiklete sahip olduğunuzu düşünelim. en düşük vitese aldığınızda her pedalda arka tekerlek 34/32=1.062 kez dönecektir.
    bu iki rakamı kıyaslarsak; 1.357 sayısının 1.062 sayısından %28 daha büyük olduğunu görüyoruz. bu ne demek? bu şu demek: ikinci bisiklette birinci bisiklete oranla %28 daha yumuşak vitese sahip olabilirsiniz. ve bu oranda yokuş çıkmanız da kolaylaşır. (tabi bisikletlerin diğer her şeyi aynı diye farz edersek, malum yokuş çıkmaya etki eden başka çok faktör var ama dişli oranları da önemlidir)

ben de istanbul'da 53-39,11-25 li yol bisikleti kullanamam. kullanırım ama dik yokuşlarda çıkamam. bu yüzden 50-34, 11-32 li bisiklet spariş verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Ekim 2015; 10:13:37 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim daha detaylı ve basite indirgeyerek nasıl anlatırım bilmiyorum gerçekten teşekkür ederim. Benim içinde hız önemli değil Bursa'dada malesef çok bayır var o yüzden sanırım bende 50-34, 11-32 bir bisiklet bakacağım umarım uygun bisikleti kısa süre içinde bulabilirim gerçekten çok sabırsızlanıyorum. Bu arada siz hangi bisikleti sipariş verdiniz ?
  • emreman97 E kullanıcısına yanıt
    ben yurt dışından spariş verdim. türkiyeden çok bisiklet bakmadım ama geçen sene erdoğanlar bisiklet'ten cube bakmıştım, onlarda vardı 50/34 11-32'li bisiklet. salcano firması nedendir bilinmez ama bisikletlerini çok hıza dayalı dişlilerle satıyor. genelde 53-39, 11-25 ile satıyor ki bu tarz bisikletlerle yokuş çıkmak ölüm gibi olur. çok kas gerektirir. diğer firmaları hiç bilmiyorum.

spariş verdiğim bisiklet; canyon endurace cf 8.0

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Vaov bisiklet çok hoş umarım kısa sürede ulaşır elinize. Yarın bisikletciye gitmeyi planlıyorum ordan bisiklet modellerini birde satıcıdan dinliyeyim özelliklerini ama yardımınıza ihtiyacım olucak sanırsam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.