< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven_41 -- 6 Temmuz 2018; 14:6:47 > |
Yol Kenarı Denetim İstasyonları: Merak Ettiklerin
Denetim İstasyonu Nedir?
Yol kenarı denetim istasyonları, araçların ve sürücülerin ticari amaçlı taşımacılıkla ilgili düzenlemelere uyup uymadıklarını kontrol etmek için kurulan tesislerdir.
Yol Kenarı Denetim İstasyonlarının Çalışma Saatleri
Yol kenarı denetim istasyonlarının çalışma saatleri genellikle 7/24'tür. Ancak bazı bayram ve tatil günlerinde çalışma saatleri değişiklik gösterebilir.
K Belgesi Olmadan Kantara Girmek
K belgesi olmadan kantara girmek yasaktır. K belgesi, aracın taşıdığı yükün ağırlığını ve ebatlarını gösteren resmi bir belgedir. K belgesi olmadan kantara girdiğinizde cezai işlem uygulanabilir.
Bayramda Kantarlar Açık mı?
Bayram günlerinde yol kenarı denetim istasyonlarının çalışma saatleri ve kantarların açık olup olmadığına özel düzenlemeler getirilebilir. Bu nedenle, bayram günlerinde yolculuk yapmadan önce ilgili kurumların internet sitelerini veya telefon numaralarını kontrol etmeniz önerilir.
K Belgesiz Kantara Girmek Cezası
K belgesi olmadan kantara girmenin cezası, aracın ağırlığına ve ihlalin türüne göre değişebilir. Ceza miktarları, ilgili mevzuata göre belirlenir.
Yol Kenarı Denetim İstasyonları Ne Zaman Açılacak?
Yol kenarı denetim istasyonlarının açılma tarihleri, ilgili kurumlar tarafından duyurulur. Yeni açılacak denetim istasyonları hakkında bilgi almak için resmi kaynakları takip etmeniz önerilir.