Kutsalın arkasına sığınıp kimse birşey diyemez kafasıyla hareket edenleri tekmeli sonu olmuş.. Bu adamlar başkalarının hakkına girerek kutsallarınıda zeval getiriyorlar. Kendi inançlarına en büyük zararı yine bunlar veriyor. |
Yol ortasında namaz kılanlara Hint polisi mudahalesi (2. sayfa)
-
-
Bağnazlık her gecen gün ülkemizde de artıyor. Eskiden bakımsız sac sakal karışmış ebu cehil kılıklılardı simdi normal insanlar bile o kafada olabiliyor. Celal şengörün dedigi gibi görüntü batılı kafa Afganistan. Bir meydan okuma güdüsü var. Ben istediğim yerde istedigimi yaparım anlayışı. Karşı çıkana da müslüman degilsin suçlaması.
Olur olmaz yerde namaz kılma, şehirlerarası otobüse mola verdirme ısrarı, oruç tutmayana taciz, filistin meselesinde belli işyerlerine saldırı ve insanlara sözlü taciz... otobüste kız arkadaşının omzuna elini atmaya bile tahammül edemeyenler... olayların yaşanma sıklığı her geçen gün artıyor.
Bir süre sonra bu insanlar kendilerini islam mücahidi olarak görüp, yaptıklarını dini vazife, ibadet olarak niteleyerek daha da taraftar bulmaları ve cadı avına başlamaları çok da uzak ihtimal görünmüyor. Zaten şu an bazı hocalar açıkça dile getiriyor, "islamda hoşgörü müslümana değildir, müslüman zorla da olsa uyacak".
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 23 Mart 2024; 9:44:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kardeşim Hindistan'da normal bu durum. Normal değil demen kendi ülkene göre kiyaslamandan kaynaklanıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yolun ortasından başka yer mi yokmuş?
Dünyanın neresinde olursan ol, arabistanda olsa farketmez. Yol ortasında namaz kılınmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 23 Mart 2024; 15:10:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yolda otobüste vs namaz şovu çok can sıkıcı olmaya başladı müdahale bence yapılmalı
Ne bileyim doktor ameliyatı bırakıp oruç açmaya namaza gidiyor mu? İtfaiyeci yangın zamanı namaza duruyor mu herşeyin bir yeri zamanı olur
Bizim ülkede zaten safi şov delisi canı sıkılanı birilerine takla atmaya çalışanı olmadık yerde namaza duruyor kime neyi ispat ediyorsun yukarıdaki herşeyin farkında değil mi
Normal değil. O polis görevden uzaklaştırılmış, hakkında disiplin soruşturması başlatılmış. Normal kabul edilseydi bunlar yaşanmazdı: Delhi Police suspends police officer for assaulting Muslim men offering namaz
-
Az bile yapmış, polise de yazık olmuş.
-
Bakıyorumda tekmeyi hintliler yemiş ama yine bizimkiler mağdur olmuş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hemen 155’i aramis mi
Polisin uyguladığı şiddeti doğru bulmadığım için burada bağnaz, mağdur diyenler olmuş.
Hintlilerin tepkilerini okudum. Her iki taraf da suçlanmış ki doğrusu bu. Ama bizim burada polisin attığı tekme çoğunuzun oldukça hoşuna gitmiş, yobazlığa atılan bir tekme olarak gururla karşılanmış.
Oysa ki o tekmeyi atan Hint polisi oranın bağnazı-yobazı, inanmadığı dinden dolayı hınçla tekme atmış, orayı kaçırmışsınız.
Hindistanda "Kanwar Yatra" dini etkinliği var. Uzaklardan gelip Ganj'dan kutsal su alınıp elde taşınıyor, kilometrelerce, bir tür hac ziyareti. Trafiği de kapatıyorlar, çeşitli önlemler alınıyor. Polislerin bunlara müdahalesi elbette böyle tekme tokat onur kırıcı değil.
Polisin uyguladığı şiddeti normal bulanlar sonra bir gün sahilde bira içenlere "Bayan olmasanız kolunuzdan tuttuğum gibi tekme tokat dışarı atardım" diyen polislerimizi de alkışlasınlar olur mu? İki olay farklı gibi gelebilir ama işin özünde polisin onur kırıcı davranışı var. Dünyanın her yerinde bu lanetlenir.
-
Satırlarca yazarak hala elin hintlisinden dolayı mağduriyet kasıyor. Kastığınında farkında değil. Vahim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlk mesajımda 3 satır yazmıştım. Bir türlü anlaşılamadığı için aynı şeyleri tekrar ederek açıkladım. Bunun neresi vahim?
Bir benzeri Bu reklam ne? (DH) başlığında da yaşandı. Ben değerlerimden kolay kolay vazgeçemem. Bir mantık hatası, düşünce yanlışı yaparsam da kabul ederim.
Basma kalıp "mağduriyet kasma" laflarla tribünlere oynarsın anca. Gerçek bir fikrin varsa çıkıp söylediklerimi çürütürsün. Ben size getirdiğim her kaynakla olayların sizin düşündüğünüz gibi olmadığını doğruluyorum sadece.
-
Hintlilere ayılıp bayılmadığını herkes biliyor zaten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X