Yol ortasında namaz kılanlara Hint polisi mudahalesi
-
-
Hint polisi direkt gte vuruyor '' sie la sie '' diye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 23 Mart 2024; 0:43:14 > -
Neyseki oralarda adama mağduriyet kastırmazlar. -
Bu şekilde tekmeyi insanlık dışı buluyorum ve lanetliyorum.
Saldırgan kuduz bir köpeği uzaklaştırmak için tekme atabilirsiniz veya yerdeki silaha sarılan bir saldırgana tekme atabilirsiniz, bunlar meşru müdaafadır.
Ama yol ortasında namaz kılıp trafiği kitlediği için suç işleyen insanlara tekme atarak uzaklaştırma hakkınız hiçbir şekilde yoktur. Üstelik bunu yapan bir polis. Polis devleti temsil eder. Devlet ise ortak aklı. Ortak akıl orada o eyleme izin vermiyorsa bununla ilgili müdahaleler, yaptırımlar bellidir.
Ekleme:
Polisin uyguladığı şiddeti doğru bulmadığım için burada bağnaz, mağdur diyenler olmuş.
Hintlilerin tepkilerini okudum. Her iki taraf da suçlanmış ki doğrusu bu. Ama bizim burada polisin attığı tekme çoğunuzun oldukça hoşuna gitmiş, yobazlığa atılan bir tekme olarak gururla karşılanmış.
Oysa ki o tekmeyi atan Hint polisi oranın bağnazı-yobazı, inanmadığı dinden dolayı hınçla tekme atmış, orayı kaçırmışsınız.
Hindistanda "Kanwar Yatra" dini etkinliği var. Uzaklardan gelip Ganj'dan kutsal su alınıp elde taşınıyor, kilometrelerce, bir tür hac ziyareti. Trafiği de kapatıyorlar, çeşitli önlemler alınıyor. Polislerin bunlara müdahalesi elbette böyle tekme tokat onur kırıcı değil.
Polisin uyguladığı şiddeti normal bulanlar sonra bir gün sahilde bira içenlere "Bayan olmasanız kolunuzdan tuttuğum gibi tekme tokat dışarı atardım" diyen polislerimizi de alkışlasınlar olur mu? İki olay farklı gibi gelebilir ama işin özünde polisin onur kırıcı davranışı var. Dünyanın her yerinde bu lanetlenir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 24 Mart 2024; 17:12:57 >
-
Son cümleni yapıyor zaten.
''orada o eyleme izin vermiyorsa bununla ilgili müdahaleler, yaptırımlar bellidir''
Hindistan da dediğin gibi yaptırımlar belli. Polisler öyle k.ça tekme tokat dalıyor. O ülkede normal yani.
-
Alıntı
metni:Hindistan da dediğin gibi yaptırımlar belli. Polisler öyle k.ça tekme tokat dalıyor. O ülkede normal yani. Hayır normal filan değil, yavaş uydur. Olaylara müdahale şeklinde tekmeyle dalmak serbest dahil olsa bu şekilde ibadetini yapanları durdurmak için atılan tekme o kişileri durdurmak değil onları aşağılamaktır. Tüm dünya tarafından tanınan egemen bir devletin bunu normal görmesi kabul edilemez.
Ekleme: O polis görevden uzaklaştırılmış, hakkında disiplin soruşturması başlatılmış. Normal kabul edilseydi bunlar yaşanmazdı:
scroll.inDelhi Police suspends police officer for assaulting Muslim men offering namazhttps://scroll.in/latest/1064929/delhi-police-suspends-police-officer-for-assaulting-muslim-men-offering-namazHer iki olayda da yanlış olduğunu, özellikle tekmeyi atan bir memurun ne denli büyük bir yanlışa girdiğini, kişisel ve toplumsal sonuçlarının nereye varacağını göremememiz aslında demokratik haklarınızı yitirmenizden kaynaklı normal geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 24 Mart 2024; 17:13:32 >
-
Yolu kapatıyorlarsa isterse hac görevini yapıyor olsun tekmelemesi hintli polislerin müdahale yetkisine göre gayet doğaldır.Saygı bekliyorsan önce saygı duyacaksın.Senin kıldığın namaz yüzünden yol kapanacak,hastaneye gidecek kişi yetişemeyecek,işler aksayacak vs.Sen de ama beni aşağılıyorlar yha diyeceksin.Müslümanlar bir tek kendilerini hak sahibi saygı duyulması gerekenler olarak görüyorlar heralde.Zihniyetinizi değiştirin.Aşağılandılarsa da var bir sebebi.Yolu önce kapatıp saygısızlığı yapanlar namaz kılanlar burda.Ben müdahaleyi yerinde buluyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucre Maricruz -- 23 Mart 2024; 2:4:31 > -
Polisi eleştirmeden önce biraz mensup olduğu ülkeyi göz önüne alarak eleştirmek gerekir diye düşünüyorum.Bu nedenle Hint polisinin müdahalesi ülkesine göre oldukça 'medeni' sayılabilir.Normalde tekme tokat,sopa,cop vs ile müdahale ederler...Ayrıca Hindistanda Hintliler ve müslümanlar arasında büyük bir düşmanlık var.Bu nedenle Hindistan 'üç'e bölündü.Batısında Pakistan ve doğusunda ise Bangladeş yer alır.Bu iki ülke zamanında Hindistanın bir parçasıydı ancak daha sonra din farklılığı ve dinsel düşmanlık nedeniyle ayrıldılar.Daha sonra Pakistanın içinden Bangladeş çıktı ya orasıda ayrı bir konu...
Kısacası Hindistan gibi bir ülkede Hint Polisinin bu müdahalesi o ülkeye göre oldukça 'medeni' sayılabilir.Söylediğim gibi normalde bunlar fırsat buldu mu birbirini doğrayan insanlar..ABD,AB standartlarında bir profesyonellik beklememek gerekiyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 23 Mart 2024; 2:49:17 >
-
Bizde de bir tane denyo tramvay yolunun ortasında namaz kılarak arkada içi yolcu dolu olan tramvayın beklemesine sebep olmuş. Yanlış hatırlamıyorsam bu provokatör denyoya hiçbir müdahalede bulunulmayıp namazını bitirmesi beklenmişti. Malum her boktan mağdur olan, mağduriyet kasan leş bir güruh var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Mart 2024; 4:32:10 > -
Arkadas en guzel sekliyle aciklamis
’´saygi bekliyorsan saygi duyacaksin’´
sen git yoku kapat sonra tekmeyi yersin
polisi tebrik ediyorum
-
Alıntı
metni:Zihniyetinizi değiştirin.Aşağılandılarsa da var bir sebebi.Yolu önce kapatıp saygısızlığı yapanlar namaz kılanlar burda.Ben müdahaleyi yerinde buluyorum. Önce siz şu her şeyi karıştıran bulanık zihniyetinizi değiştirin.
Bakın yukarıda yazmıştım "trafiği kitlediği için suç işleyen" şeklinde. (Ki yolu kapatıp kapatmadıklarını da bilmiyoruz, varsayıyoruz, neyse) Nihayetinde eğer bir suç varsa müdahale edilmesi gerekir elbette. Ama görüntülere bakılırsa müdahalenin "şekli" yanlış. Önce uyarmalı, sonra gerekirse kollarından tutup götürebilir mesela. Halen gitmiyorsa başka zorluklar kullanabilir. Anladınız mı? Yani aşama aşama. Gerektiği kadar, gerektiği ölçüde.
Tekme atması, eylemi püskürtmek/önlemek için değil, orantısız güçten de öte aşağılama amacını içerir ve kesinlikle bu eyleme karışan polisin disiplin açısından soruşturulmasını gerektirir.
Polisten bahsediyoruz farkında mısın? Devleti temsil ediyor orada. Bu işin Avrupası Amerikası yok. BM üyesi koca bir ülkeden bahsediyoruz. Evet sıkıntılı ülke de ama yani yasamanın yürütmenin başında hiç mi aklı başında insan yok? Oradaki polislerin görev ve yetkilerini bilmiyorum ama şuna kalıbımı basarım; onur kırıcı bu eylemi -oradaki halkın büyük bir çoğunluğunun hoşuna gitse bile (!)- polis hiçbir şekilde ya-pa-maz. Çünkü halkın küçük bir kesimini karşısına alırsa infial yaratıp, toplumsal karışıklığa yol açabilir. Ve bunun sonuçları yolun kapanmasından daha da ağır olur. Hiçbir ülke düzeni böyle saçma sapan bir anlayışla kurulamaz, devam ettirilemez.
Ekleme: Alın işte, olaydan sonra halk protesto etmiş, polis görevden uzaklaştırılmış, disiplin soruşturması başlatılmış, siyasetçiler polisin yaptığını utanç verici bulmuş* mahkeme de olayla ilgili rapor istemiş**
Ayrıca namaz kılanlar Cuma günü yer olmadığı için Caminin kenarında kıldıklarını ve yolu kapatmadıklarını iddia etmişler. Ki işin o kısmını geçtik, yolu kapatsalar dahil böyle muamele insanlık dışı.
Burada elbette polisin de stresinin hangi noktaya ulaştığını bilmiyoruz. Belki her cuma tüm gayretiyle çabaladı ama yine aynı şeyler olunca sinirlerine hakim olamayıp patlamış olabilir. Benim eleştirim, bizler olaya baktığımız konumdan keyiflenecek, onaylayacak, kınamayacak durumda olamayız.
* https://www.independent.co.uk/asia/india/delhi-police-namaz-video-suspended-b2509829.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 23 Mart 2024; 9:8:13 >
-
Hindistanda müslümanlar ne arıyor acayip olan o. 1947 yılında hindistan bölünürken büyük bir göç oldu hindular orta kısmı aldı müslümanlar batıya ve en doğuya gitti 3 devlete bölündü.
-
Burada polis müdahale şekli tartışılır da asıl konu bence müslümanlar bunu neden yapıyorlar? Neden git gide marjinalleşiyorlar? Türkiyede de benzer davranışları artıyor. İslama karşı antipatinin artmasından başka bir sonucu yok. Burada da bazı üyeler var, kendilerini kutsal bir davaya adadıklarını düşünüp davalarına ciddi zarar veren.
-
Ibadet gizli yapilir. Ama bunlar gosteris derdinde ... Gercek Musluman ortamlarda ben Cuma ya gidiyorum ben namaza gidiyorum demez ama Turkiye de cok varlr. Gosteris Muslumanligi ...
Kadinlarina da Susluman denir .
Islamiyet bitirilmek isteniyorsa bunlara izin verilir ve seyirci kalinir da. Ben Musluman degilim ama bu oyuna kanmis bu oyunun bir parcasi kuklasi olunmus insanlarin olusturdugu ulkeler vs ile kurunun yaninda yasta yanmasi ile baskalarini da etkilemeleri ile yadirgamaktayim sessiz de kalmiyorum !
-
bu olayı öğrenen furandor
-
benim bi arkadaşım inancı gereği bir ay boyunca sabah güneş doğuşundan akşam güneş batışına kadar tuvalete gitmiyor. akşama kadar tuvaletini tutuyor. ona saygı olsun diye ben de tuvalete gitmiyorum çünkü birinin ibadet yaptığını görünce onun ibadetine ortak olmak gerekirmiş saygı için. bide ben tuvalete gidecek olursam arkadaşım gittiğimi görüyo ve aklına geliyo. bu da ona saygısızlık oluyomuş.
Yolu kapatıyorlarsa isterse hac görevini yapıyor olsun tekmelemesi hintli polislerin müdahale yetkisine göre gayet doğaldır.Saygı bekliyorsan önce saygı duyacaksın.Senin kıldığın namaz yüzünden yol kapanacak,hastaneye gidecek kişi yetişemeyecek,işler aksayacak vs.Sen de ama beni aşağılıyorlar yha diyeceksin.Müslümanlar bir tek kendilerini hak sahibi saygı duyulması gerekenler olarak görüyorlar heralde.Zihniyetinizi değiştirin.Aşağılandılarsa da var bir sebebi.Yolu önce kapatıp saygısızlığı yapanlar namaz kılanlar burda.Ben müdahaleyi yerinde buluyorum.
|
Neyseki oralarda adama mağduriyet kastırmazlar.
|
Bizde de bir tane denyo tramvay yolunun ortasında namaz kılarak arkada içi yolcu dolu olan tramvayın beklemesine sebep olmuş. Yanlış hatırlamıyorsam bu provokatör denyoya hiçbir müdahalede bulunulmayıp namazını bitirmesi beklenmişti. Malum her boktan mağdur olan, mağduriyet kasan leş bir güruh var.
|
Son cümleni yapıyor zaten. ''orada o eyleme izin vermiyorsa bununla ilgili müdahaleler, yaptırımlar bellidir'' Hindistan da dediğin gibi yaptırımlar belli. Polisler öyle k.ça tekme tokat dalıyor. O ülkede normal yani. |
Hint polisi direkt gte vuruyor '' sie la sie '' diye |
Bağnazlık her gecen gün ülkemizde de artıyor. Eskiden bakımsız sac sakal karışmış ebu cehil kılıklılardı simdi normal insanlar bile o kafada olabiliyor. Celal şengörün dedigi gibi görüntü batılı kafa Afganistan. Bir meydan okuma güdüsü var. Ben istediğim yerde istedigimi yaparım anlayışı. Karşı çıkana da müslüman degilsin suçlaması. Olur olmaz yerde namaz kılma, şehirlerarası otobüse mola verdirme ısrarı, oruç tutmayana taciz, filistin meselesinde belli işyerlerine saldırı ve insanlara sözlü taciz... otobüste kız arkadaşının omzuna elini atmaya bile tahammül edemeyenler... olayların yaşanma sıklığı her geçen gün artıyor. Bir süre sonra bu insanlar kendilerini islam mücahidi olarak görüp, yaptıklarını dini vazife, ibadet olarak niteleyerek daha da taraftar bulmaları ve cadı avına başlamaları çok da uzak ihtimal görünmüyor. Zaten şu an bazı hocalar açıkça dile getiriyor, "islamda hoşgörü müslümana değildir, müslüman zorla da olsa uyacak". |
Benzer içerikler
- sözcü tv digiturk"te neden yok
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- başkent inşaat dolandırıcılığı
- en milliyetçi şehirler
- cumhurbaşkanı resmi nerelere asılır
- mavi taksi nedir
- adresten fay hattı sorgulama
- yeni tesis özel iletişim vergisi nedir
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
- kara kutu nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X